Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Microsoft дава на инсайдърите директен достъп до iso файловете на Windows 10 за бавния и бързия кръг:
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windowsinsiderpreviewadvanced
Windows-10-Fast-And-Slow-ISOs.png

Трябва да сте вписани в инсайдърския си профил.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

18917
За сега го няма го в горепосочената страница...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 13 часа, killchain написа:

Ще се усетят най-сетне :D

За какво да се усетят ?! И без друго, тука май единствен модератора ползва такива версии и им се радва и честити през пост... 

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

май единствен модератора

Не май, а юни и не, не е единствено модератора - явно четеш като дявола - Евангелието.

не знам какво става с 1809 LTSC

след пореден ъпдейт, продължава да се натрапва съобщение за ъпдейти за 1903 и продължава със съобщение за надграждане до 1903
не знам кога ще оправят този бъг, не че пречи, просто ме дразни
761215783_.JPG.7aae09bfa6bc5ef28ef5dfdcebbdee8e.JPG

986155911_1.JPG.8814844296d9ad8c358b372596ed6098.JPG

преди 1 час, Joss Bomon написа:

За какво да се усетят ?! И без друго, тука май единствен модератора ползва такива версии и им се радва и честити през пост... 

Досещаш ли се, че ползвателите на Insider версии на Windows далеч не се изчерпват с няколко човека от този форум? Винаги е полезно да имаш .ISO, ако нещо се счупи, MS са видяли, че има полза от подобно нещо (особено предвид това, че от известно време има инструменти, които по заобиколен начин предоставят същото), и ето - направили са го.

преди 1 час, DarkEdge написа:

18917

Това с контрола на скоростта на сваляне изглежда доста готино - няколко пъти ми се е случвало да съм практически почти без Интернет, докато нещо по-голямо се сваля през Windows Update. Да видим как ще е на практика...

преди 25 минути, DarkEdge написа:

от това което разбрах, това в линка се отнася за решаване на проблем, при наличие на по-горна версия 
проблемът е, че няма такава за дългосрочните версии на джама
в случая се отнася за 1809 ltsc за която ще пуснат надграждане, вероятно 2021г

преди 28 минути, дръндю написа:

след пореден ъпдейт, продължава да се натрапва съобщение за ъпдейти за 1903 и продължава със съобщение за надграждане до 1903

При мен няма проблем с подобни съобщения на LTSC. Ъпгрейднал съм от 1607 на 1809 с надграждане от ISO. Не би трябвало да дава предложение за ъпдейт към нова версия от автоматичните ъпдейти.

https://forums.mydigitallife.net/threads/discussion-windows-10-enterprise-n-ltsc-2019.76325/page-188#post-1529250

Цитат
bfoos каза: 
Това е грешка. 1903 не е предназначен да се предлага на потребителите на LTSC.
Знам, че 1903 не се предлага за LTSC, следващата актуализация е 2021 Предполагам ... и затова се чудех какво е това трябва да бъде !? : Объркана:o_O

хъ, не само при мен продължава този бъг и не знам кога ще го отстранят 
пп
моля модератор да изтрие този пост, ако е в разрез с правилата на форума

преди 9 минути, дръндю написа:

https://forums.mydigitallife.net/threads/discussion-windows-10-enterprise-n-ltsc-2019.76325/page-188#post-1529250

хъ, не само при мен продължава този бъг и не знам кога ще го отстранят 

Засега никъде май няма решение.

току-що, Pig написа:

Засега никъде май няма решение.

нещо чел ли си за решаване на проблема
при мен беше спряло за известно време и след този ъпдейт, от предишния пост, се подновиха

преди 1 минута, дръндю написа:

Попрочетох из нета за решение на бъга но не намерих никъде за момента.

преди 2 часа, дръндю написа:

не знам кога ще оправят този бъг, не че пречи, просто ме дразни

Че е бъг, бъг е.... Поредното писано не дописано от MS.....  Опитай така :   Използваш  Windows Update MiniTool  , поставяш в "скрити"  Би трябвало да не се появява отново.... Стоя си още на Win 2015 LTSB..... може би най стабилната версия за работа  (лично мнение)

Честито на вътрешните.... ;)

image.png.25fd5974f7868dee2cebcbf8ea9e3d8e.png

Всичко работи безотказно и без проблеми 👍

преди 7 часа, DarkEdge написа:

18917

преди 1 час, vpvelev написа:

Честито на вътрешните.... ;)

Закъсняваш... 😎

преди 10 минути, DarkEdge написа:

Закъсняваш... 😎

С 8 чáса  😀 Може и да са го пратили по-рано, но сега го видях и ъпдейтнах.

Здравейте, моля за съвет към знаещите, какво и къде да пипна? На 2 от компютрите в офиса се ъпдейтнаха от 1809 до 1903. Всичко е точно без една особеност. Мрежата зад рутера е с вътрешни IP-та и преди към друго пс се свързвах посредством \\192.168.1.102. Сега обаче ми иска име и парола, прилагам снимка (link). Работната група след 1903 си остана Workgroup. Най-ме претиснява, че на единия компютър съм си създал пряк път до файл, който е на друго пс и сега ми иска тази парола. Това съобщение го дава също така на компютър още с 1809 към 1903 и обратно. Моля за помощ. Благодаря.

на 13.06.2019 г. в 11:08, дръндю написа:

Фикснаха бъга май май.

При мен от последния ъпдейт не се появява поне засега !

Без име 66.png

преди 40 минути, Raze написа:

И какъв е проблема да въведеш потребитела и паролата от компютъра и да дадеш да ги запомни?

Ако правилно съм разбрал трябва от компютъра към който се свързвам, предварително някъде да се въведе име и парола, за да може приемния компютър да се свърже? Къде да ги намеря тези настройки? Благодаря.

Това са потребителя и паролата на компютъра, с който искаш да се свържеш. Провери неговите настройки за мрежата, виж дали има опция да се изключи искане на потребител/парола.

преди 1 час, Raze написа:

Това са потребителя и паролата на компютъра, с който искаш да се свържеш. Провери неговите настройки за мрежата, виж дали има опция да се изключи искане на потребител/парола.

Сърдечно благодаря. В настройките на безжичната карта (Разширени настройки за споделяне) се бяха разместили опциите за споделяне/свързване. Когато си ги уеднаквих, всичко се оправи ;)

преди 2 часа, svetliof написа:

компютъра към който се свързвам

Десен клик по иконата за мрежа при часовника, избери Open Network & Internet settings >Sharing options >All Networks >
Snap4.png

маркирай Turn off password protected sharing> [Save changes]

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.