Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Бандера не е съгласен - руснаците следвало да се избиват...Затова Крим и Донбас вече ще са извън Украйна!  Остава само да се доуточнят конкретни граници...

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 753,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Във връзка с утрешните (02.12.2016) планове на МО на Украйна да проведе ракетни стрелби в суверенното въздушно пространство на Руската федерация е изпратено официално писмо от руското МО до украинското военно аташе в Москва. По-ясно казано, при реална заплаха за руски обекти и граждани ще бъдат унищожавани украинските ракети заедно с украинските ракетчици.

преди 20 минути, attj написа:

руснаците следвало да се избиват..

И като повториш тези простотии 1001 пъти , те няма да са нищо повече от пак .. простотии :)

Ти си го знаеш де.

преди 11 минути, иноТ написа:

да проведе ракетни стрелби в суверенното въздушно пространство на

не съм чул да има такива планове.

Плановете за които Украйна предупреди също по надлежния ред международните институции са за стрелби на най малко 30 км от Крим  , или по конкретно на 90 км .

Всъщнст те ученията май са започнали и вече има проведени стрелби.

Реакция от военокосмическите галактически сили на Мордор, за сега, няма :)

Spoiler

На юге Украины стартовали ракетные стрельбы, реакции от РФ пока нет. Об этом в эфире телеканала "112 Украина" заявил начальник пресс-центра Воздушного командования "Юг" Владимир Крыжановский.

"Уже начались стрельбы. Все идет по плану. Никакой реакции от РФ нет. Украинские военные готовы к любому варианту развития событий", - сообщил Крыжановский.

Крыжановский пояснил, кто будет принимать участие в стрельбах.

"К учениям будут привлечены экипажи боевых транспортных самолетов воздушных сил ВСУ, подразделения зенитных ракет, войск связи и беспилотной авиации воздушных сил ВСУ. Будут задействованы зенитные ракетные комплексы "С 300", - заявил он.

Руководитель пресс-центра пояснил, что такими стрельбами Украина ничего не нарушает и не несет угрозу оккупированному полуострову Крым.

"Украина ничего не нарушает. Если посмотреть на траекторию и определенный район и провести условную линию от полуострова, на котором будут расположены пусковые установки, до города Бургас в Болгарии, можно заметить, что крайне линия будет проходить достаточно далеко от побережья крымского полуострова. Ближайшее приближение ракет может составлять не меньше 30 км", - отметил он.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 10 часа, miro20 написа:

И като повториш тези простотии 1001 пъти , те няма да са нищо повече от пак .. простотии :)

Ти си го знаеш де.

То твоето цялото е простотия и недей да ме смесваш със себебодобни като себе си.   Аз съм заможен българин и не се продавам за стотинки. За предпочитание е въобще да не се продаваме!

преди 2 часа, miro20 написа:

Аз съм цитирал мнението на Божидар Димитров , който кратко и ясно бе казал - че в дадения историяески момент , историческтие имперски интереси на Русия, са съвпадали с българските.

Но хайде да не намесваме какво е мнението на истинските българи СЛЕД  Освобождението .Странно защо повечето , да не кажа всички са били против руския ботуш.

Наистина има много митове за онова време... лошото е че у нас призмата е единствено и само през руския интерес, но не и спрямо българския.

Но това е дъвкано в много други теми.

Нистина много безродници има...  и патриоти , но не и български.

И капитан Петко Киряков ли е бил против руснаците? Него го смилат от бой хората на Турчев и Стамболов, "големите" патриоти, а всъщност крадци и мошета.

"Възрожденецо", помисли преди пишеш поредната глупост (всъщност лъжа).

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

Във връзка /случайна/ че днес е черен ден за космическите галактически сили на РФ  ... - инциденти с два МИГ-31 http://www.vz.ru/news/2016/12/1/846981.html  и провала на комплекса "прогрес" http://tass.ru/kosmos/3833015

някои вече се бъзикат ... :

Цитат

По итогам пусков ракет - в РыФы упали два МиГ-31 и "Прогресс". Что будет завтра?

преди 4 минути, karadzha написа:

"Възрожденецо", помисли преди пишеш поредната глупост (всъщност лъжа).

Лъжа казана нямам, а това че се гърчиш поради това че уважавам и ценя Възрожденците и видните ни революционери , не е мой проблем. Каквото има съм го казал в съответната тема за Възрожденците.

Най е лесно да се тупаш колко си "Булгар Булгар" , а всъщност  да си една нула.

преди 4 минути, miro20 написа:

Във връзка /случайна/ че днес е черен ден за космическите галактически сили на РФ  ... - инциденти с два МИГ-31 http://www.vz.ru/news/2016/12/1/846981.html  и провала на комплекса "прогрес" http://tass.ru/kosmos/3833015

някои вече се бъзикат ... :

Лъжа казана нямам, а това че се гърчиш поради това че уважавам и ценя Възрожденците и видните ни революционери , не е мой проблем. Каквото има съм го казал в съответната тема за Възрожденците.

Най е лесно да се тупаш колко си "Булгар Булгар" , а всъщност  да си една нула.

Ти ги пишеш лъжите. А който ги пише, ги и казва (ама не моем те засечем). Кво се гърча, бе тулуп? Споменах ти капитан Петко и ти веднага започна да изкарваш, че аз се гърча, а всъщност го правиш ти.

Ако смяташ Турчев и Стамболов, твои идоли, за възрожденци, то тогава и ти си толкова възрожденец.

И за лошо или хубаво съм българин, а не "булгар", а нула се вижда кой е. Това, че си по-богат на пари не те прави единица, ама ни най-малко.

Доста по богат съм от теб, но не откъм пари, а заради уважението и първенството в моите принципи на истиснките будни българи - Взърожденците.

Обидите и гаменщината ти показва крансоречиво защо злеобееш :) защото сам разбираш че си доста далеч от тях.

Пожелавам ти и ти да забогатееш . Поне откъм осъзнаване какво е да си "българин".

преди 11 минути, miro20 написа:

Доста по богат съм от теб, но не откъм пари, а заради уважението и първенството в моите принципи на истиснките будни българи - Взърожденците.

Обидите и гаменщината ти показва крансоречиво защо злеобееш :) защото сам разбираш че си доста далеч от тях.

Пожелавам ти и ти да забогатееш . Поне откъм осъзнаване какво е да си "българин".

Това, че не парадирам с уважението си към възрожденците не ме прави да съм далече от тях.

Аз ти пожелавам да си останеш богат, но по-достоен начин.

А за моето осъзнаване не се безпокой, гледай си твоето.

П.П. Ти първи ме обиди като каза, че съм нула, а сега ревеш, че аз съм те обидил.

Ако Янукович не бе страхлив президент и ако бе разпръснал майдановците силово - сега след нови избори всичко там пак би било демократично!  Нямаше да я има безумната гражданска война с жертвите и разрушенията  - съответно Крим и Донбас щяха още да са си в Украйна.   Янукович е слабохарактерен и е историческа грешка за Украйна.   Заради подобни неща не е нужно ние да се обиждаме.

Той правеше това което му наредят от Москва. А от там бе планирано всичко. И разстрела на Майдана, и изтеглянето в РФ на беркутовците стрелящи по хората, и изтеглянето в РФ на самия Янукович.

Включително и военната операция по блокиране и превземане на Крим, която операция дори децата знаят не се планира и координира за ден два, а за мноого дълго време.

Описано и разказано подробно от бога ви Пу във любимия ви филм за Крим.

Странно защо все лъжеш - няма кой да предвиди и планира неадекватните бандеровски преценки.

преди 2 минути, attj написа:

Странно защо все лъжеш - няма кой да предвиди и планира неадекватните бандеровски преценки.

Защото му плащат за това.

преди 4 минути, attj написа:

Както казах

преди 53 минути, miro20 написа:

........дори децата знаят не се планира и координира за ден два, а за мноого дълго време.

Знаех си че си дечко :)

преди 10 часа, miro20 написа:

Както казах

Знаех си че си дечко :)

И сега какво да си внушя?   Миро бил нещо казал ...  Ама той е буболечка многократно по-безлична и от Янукович...

Един филм , който няма да се хареса на едни фашизоидни елементи с ликове на фюрери, но все пак на нормалните хора може да им е интересно.

Споменават се неща които и аз съм цитирал отдавна.. и за идването на власт на Пу, как е издигнат от Елцин, как се случват едни странни терактове върху жилищни домове обявявани предварително, закоито съм споменавал ,

случая Литвиненко, отравянето на украинския президент Ющенко ,  страните измирания /убийства/ на много видни хора, журналисти и др,  убийството на Немцов, как се помириха олигарсите... и т.н.

Не ми се пише повече в тези теми - бъдещето на Украйна вече е без Крим и Донбас!  И бандеровците са си идиотска самопричина за тези работи.   А наш Миро като смешник нека и още да ги доразяснява пред недоразбралите уж украинци... 

преди 49 минути, miro20 написа:

Един филм , който няма да се хареса на едни фашизоидни елементи с ликове на фюрери, но все пак на нормалните хора може да им е интересно.

Споменават се неща които и аз съм цитирал отдавна.. и за идването на власт на Пу, как е издигнат от Елцин, как се случват едни странни терактове върху жилищни домове обявявани предварително, закоито съм споменавал ,

случая Литвиненко, отравянето на украинския президент Ющенко ,  страните измирания /убийства/ на много видни хора, журналисти и др,  убийството на Немцов, как се помириха олигарсите... и т.н.

"Изказванията във филма отразяват собствена преценка" т.е. може да тъй, може и да не е тъй, а най-добре да замажем лъжата с мако или много истина:) А за да стане наш Володя полковник на КГБ, няма начин да не си е изцапал ръчичките. Може даже и да е убивал. Но за да се управлява Русия се иска железен юмрук. А Путин не е п*утка и е точния човек.

Иначе под диктата на ЦРУ може да се кажат много лъжи. А за Литвиненко и Политковская си е истина. Но Русия е по-важна от властта дори и Вова действа с желязна хватка.

Казах ти и преди, казвам го и сега. Тоя човек не ми харесваше, но ти така го оплю, че чак ми стана симпатичен, ако и да е убивал и поръчвал убийства.

Русия не може да си позволи демокрация. Това ще е гибелно за нея, докато САЩ е хегемон в света. Слезнат ли американците от световната сцена, тогава Русия може да стане демократична страна или доста по-демократична.

Все пак да не забравяме, че даже в САЩ няма демокрация, колкото и да пропагандират, че има (това, че го няма вече маккартизма, не е довод за обратното, то и тогава са били "демокрация":))

преди 35 минути, karadzha написа:

Тоя човек не ми харесваше, но ти така го оплю, че чак ми стана симпатичен, ако и да е убивал и поръчвал убийства.

Оплюл ли ? та аз цитирам неща за които и ти видимо си съгласен. Що да е плюене тогава ?

И всичко това защото до сега  не си гледал въпросните филми и не си се интересувал за подробности по  случаите , и не само за тях ??

Или такива абсурдни но реални неща като все едно да се обяви  свалянето на кулите 11.11  три дена преди самия акт ? :) Което се случи в руската Дума.

Е... радвам се че съм допринесъл за общата ти култура.

преди 45 минути, attj написа:

Не ми се пише повече в тези теми - бъдещето на Украйна вече е без Крим и Донбас!  И бандеровците са си идиотска самопричина за тези работи.   А наш Миро като смешник нека и още да ги доразяснява пред недоразбралите уж украинци... 

Всеки път се опитвам да надникна зад фобиите ти от злите бандеровци , дето идея си нямам къде са,след като и 1 % нямат в Украйна,  но все пак би ми било интересно да разбера скакво всъщност съм ти смешен ?

И на още някоко спамера като теб тук.

Да се интересува човек от обективност, да не вярва на детински лъжи , пропаганда и дезинформация  не виждам нищо смешно.

А ако търсиш все пак фашисти и нацисти  , доста пъти съм ти посочвал къде са - там където провеждат маждународните си нацистки сборища / в РФ / , там където се финансират крайни партии /от службите в Кремъл/ , които дестабилизират чрез явни политически /Решетников ,БСП,Атака /  и неявни дивесионни проекти , и правят атентати в чужди държави .

Търсиш сламката, а тя гредата ще ти извади очите

преди 3 часа, miro20 написа:

...

На власт в Украйна са нацистите. Истинските про европейски люде са изгонени. В тоя пейзаж Русия излиза герой. Сори, майна.

Извинен си :)

Ама вицовете не са ли за друга тема ?

Руският външен министър Сергей Лавров в петък (2 декември) отказа да признае “проблема Крим”, съобщи говорителката му Мария Захарова, цитирана от “Взгляд“.

“На конференция в Крим. Въпрос: Как може да се реши проблемът Крим? Лавров: Крим не е проблем. Крим е  територия на Руската федерация”, написа Захарова на страницата си във Фейсбук.

Крим и Севастопол станаха част от Русия след референдум през март 2014 година. Присъединяването на Крим към Русия бе подкрепено от 96,77% от жителите на полуострова и от 95,6% от живеещите в Севастопол.

Украйна продължава да смята Крим за своя територия, която е “временно окупирана”.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Крим сатна руски след незаконната изцяло ВОЕННА операция по превземане на полуострова. След тази военна операция, преведоха парлама-цирк, наречено референдум, за да узаконят , да замаскират с "уж" демократичен механизъм тази военна операция.

Споменавано многократно.

Интересно е сега как все повече се надига недоволство във лишената от автононост украинска теритроия Крим и град Севастопол, от все повечето проблеми, които нямат решение.

Интересни факти за бюджета и субсидиите излязоха наскоро :

http://www.rbc.ru/economics/05/12/2016/5844a2429a79470dbb30cd1f

Крим и Чечня стават най субсидираните региони, като за Крим е 67 % субсидии, а за Чечня /отново/ - 85 %

Това за Чечня съм го споменавал много отдавна , -че Пу след двете чеченски войни, просто ги купи. Или по правилно казано е че... докато Пу коли православни грузинци и украинци, уахабита Кадиров изтъргува доста изгодно "ислямската си дружба"  със "зщитника на християнския свят" Пу.

Че и имха възможност да се поразходят на Донбас да изпозаколят още православни украинци, защитаващи родината си.Видеота много :  1.... .. 2...  3.... 4....

Да ти наливат към 90%  от бюджета на държавата/републиката безвъзмездно пари... всеки би искал това. Живот "на корем"....

Не мога да схвана смисъла на поста ти. Протестираш, че ще се отделят много пари за Крим? Какво те интересува това? Русия се грижи за своите граждани и нищо повече.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.