Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Осъждат в Украйна сепаратисти -значи са невалидни споразуменията от Минск    http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=198226

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 754,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 2 часа, attj написа:

Осъждат в Украйна сепаратисти -значи са невалидни споразуменията от Минск    http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=198226

Ти пак не си прочел това, което постваш. :D 

Въпросният е РУСКИ гражданин(той не е украински сепаратист, а чужд наемник). Минските споразумения не важат за чужди граждани, колега, а само за украинците от територията на Донбас.

преди 12 минути, Нел написа:

Ти пак не си прочел това, което постваш. :D 

Въпросният е РУСКИ гражданин(той не е украински сепаратист, а чужд наемник). Минските споразумения не важат за чужди граждани, колега, а само за украинците от територията на Донбас.

Вероятно е един от многото доброволци.   А защо бандеровците не осъждат чуждестранните доброволци в доброволческите батальони ?  Защо на тях им е позволено да убиват украински руснаци?   И докога Киев ще води война срещу част от народа на Украйна?

Ще ти напомня нещо и за доброволците, което всички сте забравили .

Няма такова понятие "доброволец" отишъл на война. Всеки руски гражданин носи съдебна отговорност за участие във военни формирования в чужбина.Това е о тяхната конституция.

Ако се спазва руския закон и конституция, би трябвало всички т.нар. "доброволци" да бъдат съдени от руски съд.

странно защо няма такива дела, въпреки че дори самия Пу призна за наличието на такива в Донбас.

Второ - за кадровите военни , за които също никой не крие че ги има в Украйна, и за които Пу също призна под завоалираната форма ... - "Да, има там такива руски граждани в Украйна, изпълняващи разнообразни задачи , включително и във военната сфера" :)

За което пак ще кажа - аз не знам да има по света хора, които се вършат военни дейности във военанта сфера , и да не са военни .

Така... относно тези кадрови военни, за които дори невинно ги оправдават че са "по време на отпуска"... също подлежат на руски съд, тъй като според военните закони, нито един военослужещ не може да проведе отпуска в чужбина, или без да е известил военкомата и т.н.

Трето - за наемниците в Украйна. Да, има такива , Порошенко дори публично ги награждава и им дава гражданство и почести .

В това няма абсолютно нищо странно или лошо. Защото това са официално поканени и наградени чужденци , които  не са пратени в РФ или друга чужд държава да правят диверсии, а са на територията на самата Украйна.

Порошенко може и цял военен контингнт да си покани от чужда /приятелска /  държава.  Какъв е проблема ?

И докога Киев ще води война срещу част от народа на Украйна?   За много неадекватници изглежда това не е проблем!?

Для Путина было бы политическим самоубийством отказаться от Новороссии.  Защото там преобладават руснаците и украинците са малцинство.  Крайно време е Миро, Нел и останалите да преосмислят тази обективна истина.  Очакват се компромиси от Порошенко - защото измислената от Ленин Украйна не само ще се разпада, тя може и да престане отново да съществува като самостоятелна държава...

Не зная защо бандеровците обожествяват Путин - а той пак е най-влиятелният човек в света и сигурно затова лично той все за всичко им е виновен   http://bultimes.com/spisanie-forbes-otnovo-obyavi-putin-za-naj-vliyatelniya-chovek-v-sveta/

преди 14 часа, NEY написа:

Не зная защо бандеровците обожествяват Путин - а той пак е най-влиятелният човек в света и сигурно затова лично той все за всичко им е виновен   http://bultimes.com/spisanie-forbes-otnovo-obyavi-putin-za-naj-vliyatelniya-chovek-v-sveta/

Сега Мирко и другите соросоидни твари ще пропикаят газ:) А бе, къде е Мирко?:)

преди 23 часа, karadzha написа:

Сега Мирко и другите соросоидни твари ще пропикаят газ:) А бе, къде е Мирко?:)

Вероятно не знае какво да пише поради липса на инструкции.  Срамувам се от всички, които твърдят, че Крим и Донбас били временно окупирани....Значи аз- ако се барикадирам в имота си ,   съм го временно  окупирал ...    Аман от всякакви безхаберници и политически идиоти!!!

"Има ли българското правителство готовност и разработена концепция за противодействие на руската хибридна война, водена и на територията на нашата страна?"

Засега концецията на Бай Хуz е свалени гащи и надупване в няколко посоки едновременно.

А да противодейства на шефовете си в Кремъл ... прекалено оптимистичен вариант.

От вторник литовската армия започна маневри заедно с въоръжено гражданско опълчение за париране на руска агресия по украински вариант. На хибридните атаки са противодейства най-добре с класическо запасване и нарамване на пушките. С вменяваното ни малодушие трябва да воюваме преди всичко.

atj/HEY ,

Извинявай, но виждам пак те е налегнала шизофреничната вълна и почна да си пишеш и отговаряш на себе си :)

Няма да ти преча , но ще  отговоря на акценитите ти - война Порошенко не води срещу нито един сънародник , независимо украинец или руснак. Украйна води война срещу незаконната чужда  диверсия ,  срещу чужди военни формирования , срещу  непреставаща мащабна военна логистика от РФ на тази мижава 2 % територия от Родината си /ако извадим Крим/ , която и по закон и по съвест са длъжни да защитават.

преди 1 час, attj написа:

Значи аз- ако се барикадирам в имота си ,   съм го временно  окупирал ...  

Ако имота не е твой, и си се барикадирал , всеки нормален човек има правото да те нарита като мръсно коте :)

Ако живееш в държава на която си гражданин, трябва да спазваш законите на тази държава. Както задължения, имаш и отговорности.Ако не ти харесва, никой не ти пречи да ходиш където си искаш.

Това винаги е важало за рускоопределящите се в Украйна, важи и сега.

Но то не е имало проблем никога де.

Проблем има само в тази 2.7% окупирана от руски войски териотрия на Украйна.

2.7 %

Когато се изтеглят, проблема изчезва.

Как по простичко да ти го кажа ? :)

Миро, ти просто абсолютно нищо не можеш да ми кажеш....

Миро, какво стана с визите? Има ли добри новини? :D

преди 4 минути, иноТ написа:

Визите за къде?

преди 48 минути, иноТ написа:

Тц, ЕС е казал че Окраина, няма изобщо шансове да бъде сред тези с които се започват преговори :))))

Но разбира се ще им говорят сладки приказки и обещания , за вътрешна шир потреба на бандеровската пасмина и сорсоидите с промити мозъци.. Демек чакайте, гладна кокошка просо сънува... :D:D 

преди 45 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Визите за къде?

Визите за страните от ЕС , които толкова очаквано и обещано  щяха да падат според сорсидните платени либерасти за демократична Окраина :)) 

преди 10 минути, Sinbad_ написа:

Визите за страните от ЕС , които толкова очаквано и обещано  щяха да падат според сорсидните платени либерасти за демократична Окраина :)) 

Това е решение на всички страни членки мисля а не на Еврокомисията?

преди 1 час, иноТ написа:

Ти кажи :) с нетърпение чакам да кажеш каква простотия си прочел в новорус.инфо, бгр.нюзфронт, а-спекто и сие :)

Последно което аз чета е....

Spoiler

Европейский парламент проголосует по вопросу отмены визового режима с Грузией 2 февраля 2017 года.

Об этом говорится в процедурно-регистрационных данных на проект соответствующей законодательной резолюции, размещенных на сайте Европарламента.

Согласно данным, на указанную дату назначено первое чтение резолюции.

Голосование относительно безвизового режима для Украины было запланировано на 1 февраля, потом его перенесли на 3 апреля 2017 года. Позже в Европарламенте перенос дати объяснили ошибкой. 

В декабре 2015 года Еврокомиссия опубликовала отчет, в котором сказано, что Грузия и Украина выполнили требования Брюсселя по либерализации визового режима с ЕС. Еврокомиссия также рекомендовала Совету Европы отменить визы для граждан этих стран.

9 марта 2016 года Еврокомиссия подала в Европарламент и Совет ЕС законодательное предложение по визовой либерализации для Грузии, 20 апреля – для Украины, а 4 мая – для Турции и Косово. Сначала предполагалась, что безвиз для Украины и Грузии будет рассмотрен в одном пакете, однако евродепутаты предложили разделить страны. 

Еврокомиссия признала, что Украина выполнила все условия для получения безвизового режима в декабре 2015 года. Осенью 2016 года проект о предоставлении права безвизовых поездок в Европу для граждан Украины прошел согласование в комитетах Европарламента. В ноябре решение утвердили в Совете ЕС. Для предоставления безвиза Украине это решение должен проголосовать Европарламент, после чего – утвердить Совет Евросоюза.

Европейские чиновники отмечали, что Украина получит безвизовый режим только после того, как будет согласован механизм его приостановки. 15 декабря Европейский парламент поддержал введение механизма приостановления безвизового режима между Евросоюзом и третьими странами, что открывает путь для предоставления безвизового режима Украине и Грузии.

Нищо не съм чел и за това те питам. Има ли от твоите добри новини? [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Просто няма промяна. Цитирах по горе процедури и дати .

Какво друго те интересува ?

пп

Да преведа синезирано ... от всичките процедури се очаква преди всичко обсъждане и приемане на механизъм  за страни които излизат от безвизовия режим  с ЕС .

Когато го приемат, след това ще обсъждат кандидатурите на Украйна  и Грузия за безвизов режим с ЕС .

преди 50 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Това е решение на всички страни членки мисля а не на Еврокомисията?

Ми нали затова УЖ беше Майдана!!! Щото щели да я приемат в НАТО и ЕС, пък Янукович бил прът в колелото на прогреса и им спирал професионалното развитие!!! Е Янукович сега не е на власт, кой ги спира???

Аз съм за свободно самоопределения на всяка държава за нейния път а не да се меси Путин или Обама. Както и съм против Асад, който е чист диктатор наследил поста от баща си!

преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аз съм за свободно самоопределения на всяка държава за нейния път а не да се меси Путин или Обама. Както и съм против Асад, който е чист диктатор наследил поста от баща си!

Упс, пак издънка :))

Асад спечели президентските избори в Сирия, и така стана президент, а не понеже е наследил баща си като как се казваше оня в С.Корея, дето беше избран от техния парламент единодушно, понеже беше посочен за наследник..  

Последния път в 2014-та , Асад спечели съкрушителна победа над опозиционните си опоненти ....

Ти изобщо нещо знаеш ли, или просто решаваш да покажеш активност по най глупавия начин в темите??

Та реално , за какво си сега против Асад, я сподели откровенно, без алабализмите като че не бил избран...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 27 минути, miro20 написа:

Просто няма промяна. Цитирах по горе процедури и дати .

Какво друго те интересува ?

пп

Да преведа синезирано ... от всичките процедури се очаква преди всичко обсъждане и приемане на механизъм  за страни които излизат от безвизовия режим  с ЕС .

Когато го приемат, след това ще обсъждат кандидатурите на Украйна  и Грузия за безвизов режим с ЕС .

И на теб да ти преведа синтезирано!!! Афганистан, Пакистан, Ирак, Сирия, Мали, Еритрея, Нигерия и останалите държави от Африка и Азия, въобще не ги еве изпедерастените ти механизми и проедури!!! Те отдавна са излезнали от всякакви списъци, механизми и процедури и си влизат както си искат и когато си искат!!! И не визи, ами даже паспорти и лични карти не им трябват, щото там живеят само от инженер и доктор нагоре, а любимите ти либерастки отрепки имат нужда само от такива кадри!!! Та кой нормален европеец не се нуждае от безработен инженер с брада на 30 години и 10 деца зад гърба си??? А ако жена му е с бурка, това се счита за предимство!!! Какво да го правиш, Мирчо!!! Да си беше завършил образованието в Афганистан или Еритрея, а не в България!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.