Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 15 минути, darkterminal написа:

Пак си го написал същото бре момче! Ти пишеш Сирия да плаща на пенсии на ИД. Погледни си цитатите там си го написал изрично... Повече от веднъж. Пенсиите не се плащат на държава или на някакво подобно формирование. Пенсиите се плащат на конкретни хора. Тези хора не са ИД. Те са отделни личности. В такъв смисъл Сирия не плаща и не трябва да плаща на ИД, както ти написа на няколко пъти, а да плаща на пенсионерите си!

Естествено че се има впредвид изплащане на пенсии на пенсионерите. Неколкократно съм повторил "на пенсионери в ИД" , на "пенсионери в неподконтролни области" и т.н.

Не знам колко "инелигентен" трябва да си, за да спориш за израза "изплащане на пенсии" като НЕЩО ДРУГО.

Отдавам го на елементарните ти  детински опити за заяжданици.

преди 18 минути, darkterminal написа:

На тези на които не може, да им ги трупа на сметка на името до явяване и поискване или до изтегляне по банков път

Виж как се издаде /за пореден път/ че си на принципа "чукча не читатель, чукча писатель" . Това го пише в обясненията на ситуацията под спойлера кйто ти дадох.

преди 19 минути, darkterminal написа:

Да не говорим, че в човешките държави можеш да си изтеглиш всички вноски и да си ги правиш каквото си поискаш.

Ти май и до момента така и не разбра че въобще не говорим за "нормална човешка държава" , а за непризнато терористично-сепаратистко НЕПРИЗНАТО от никого ,  образувание.

преди 20 минути, darkterminal написа:

Защото те не са виновни за неуредиците в държавата, която им е взела и вече усвоила парите, а сега си затваря очите и не прави всичко възможно тези пари да стигнат до притежателите им. Ако ти наричаш грижата на една държава за задълженията и към хората за абсурдна, значи ти живееш с абсурдни представи за предназначението на държавата!

Пак ти повтарям,  Нито Украйна, нито някой друг, спори за изплащането на пенсиите. Принтирай иси го като аксиома в главата.

И да, Украйна се опитва да реши проблема, възстановявайки контрола и достъпа до тези бандитски региони. За сега РФ и терористите пречат.

преди 23 минути, darkterminal написа:

И за да те върна там откъдето почна нашата полемика. Това, че новите власти се грижат за пенсионерите си и ги финансират допълнително, не е причина Украйна да не изплаща полагаемите им се пенсии! Както и това, че живеят на обявила независимост територия, също не е причина да не им се изплащат пенсии!

Ето пак да те приземя на земята. "Полемиката" въобще не е тръгнала заради това че Украйна не изплаща пенсии. А за проблемите и законовия статут.

На какво основание "новите власти" изплащат пенсии ? Питам не като претенция, а като законово основание. Пенсионерите вноските им са в Украйна,  а "новата власт" просто си присвои чрез изцяло военни методи  текущите активи , предприятия, заводи и т.н. , без осигуряване на някаква законност, според която /евентуално / да разделят с Украйна или опрделят пенсионните фондове и т.н.

преди 28 минути, darkterminal написа:

Няма спогодба, която да ме спира да получавам пенсията в държавата, в която ми се полага такава и да си превеждам парите по всеки законен избран от мен начин. Или по банков път. Или по пощата. Или да пътувам и да си я вземам, ако ми е наблизо...

Драги, говориш за цивилизация, за нормални държави със закони. Там няма такова нещо.

И второ... дай ми пример на българи , получаващи пенсия от държави с които няма спогодба или взаимни договори.

Можеш да развиеш и една друга хипотетична ситуация  - как би получавал пенсия в България, ако си работил в Донецк например .

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 753,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 2 часа, miro20 написа:

Естествено че се има впредвид изплащане на пенсии на пенсионерите. Неколкократно съм повторил "на пенсионери в ИД" , на "пенсионери в неподконтролни области" и т.н.

Не знам колко "инелигентен" трябва да си, за да спориш за израза "изплащане на пенсии" като НЕЩО ДРУГО.

Отдавам го на елементарните ти  детински опити за заяжданици.

...

Отдавай го на това как си се изразил. Ти изрично писа да се плаща на ИД. Думите "пенсия" и "пенсионер" в тези ти изречения не фигурират. Върни се и се ги чети.

...

Виж как се издаде /за пореден път/ че си на принципа "чукча не читатель, чукча писатель" . Това го пише в обясненията на ситуацията под спойлера кйто ти дадох.

...

В спойлера пише, че Украйна си търси оправдания, а не начини да изплащат пенсии! Естествено облечено в удобни за правителството думи.

...

Ти май и до момента така и не разбра че въобще не говорим за "нормална човешка държава" , а за непризнато терористично-сепаратистко НЕПРИЗНАТО от никого ,  образувание.

...

Говорим за Украйна. Това е държавата, която трябва да плаща пенсиите в този случай. Или да даде на пенсионерите да си изтеглят вноските. Не знам защо я наричаш "...непризнато терористично-сепаратистко НЕПРИЗНАТО от никого ,  образувание".

...

Пак ти повтарям,  Нито Украйна, нито някой друг, спори за изплащането на пенсиите. Принтирай иси го като аксиома в главата.

И да, Украйна се опитва да реши проблема, възстановявайки контрола и достъпа до тези бандитски региони. За сега РФ и терористите пречат.

...

Проблема се решава, като започне държавата да си изпълняват задълженията към пенсионерите. Това е нещо съвсем отделно от възстановяване на контрола върху някакви си територии! Когато вземеш заем, заемодателят ти не го интересува, дали са ти национализирали апартамента или не, и дали си на територията на държавата или не, ами очаква пълни и редовни плащания! Същото е и когато държавата е взела и похарчила пари, от работниците си, независимо дали пенсионерите са на територия неподконтролна на държавата. Държавата за това е държава - за да си изпълнява задълженията въпреки всичко. Вече ти обясних защо!

...

Ето пак да те приземя на земята. "Полемиката" въобще не е тръгнала заради това че Украйна не изплаща пенсии. А за проблемите и законовия статут.

На какво основание "новите власти" изплащат пенсии ? Питам не като претенция, а като законово основание. Пенсионерите вноските им са в Украйна,  а "новата власт" просто си присвои чрез изцяло военни методи  текущите активи , предприятия, заводи и т.н. , без осигуряване на някаква законност, според която /евентуално / да разделят с Украйна или опрделят пенсионните фондове и т.н.

...

Законовият статут е, че Украйна е длъжна да плаща! А основанието новите власти да финансират допълнително пенсионерите си, не е нито твой, нито на Украйна проблем. Могат, плащат. Искат, плащат. Те за това са власти, за да се грижат за гражданите си. Законовото основание за съществуването на новите власти е същото, като във всяка друга държава. А именно, желанието на населението да има такава власт. Ако населението не ги желае - ще ги свали - това поне е многократно исторически проверено!

...

Драги, говориш за цивилизация, за нормални държави със закони. Там няма такова нещо.

...

Пак броиш Украйна за ненормална държава, защото тя е тази, която евентуално трябва да осигури превеждането по сметка в украинска банка... Пенсионерите ще намерят начин да си превеждат парите...

...

И второ... дай ми пример на българи , получаващи пенсия от държави с които няма спогодба или взаимни договори.

Можеш да развиеш и една друга хипотетична ситуация  - как би получавал пенсия в България, ако си работил в Донецк например .

Спогодбите за пенсиите са в сила, ако пенсиите заработени на друго място, трябва да се изплащат през българската пенсионна система. Това съвсем не е необходимо да става. Вече ти посочих един възможен механизъм, с който можем да изключим такова взаимодействие.

Имена не съм упълномощен да разкривам. Ще се задоволиш с консултация с юрист, който ще ти отговори, че това е съвсем законен от гледна точка на българското законодателство механизъм.

преди 7 часа, darkterminal написа:

Ти изрично писа да се плаща на ИД. Думите "пенсия" и "пенсионер" в тези ти изречения не фигурират.

Израза "да се плащат пенсии на ИД" е коректния ми израз. Виж сам горе . Дори ти синтезирах всичките ми споменавания за Сирия. 

Ти сам се правиш на сляп за думичката ПЕНСИИ

В спойлера пише, че Украйна си търси оправдания, а не начини да изплащат пенсии!

Ето. Хванах те в още една лъжа. :)

Не знам защо я наричаш "...непризнато терористично-сепаратистко НЕПРИЗНАТО от никого ,  образувание".

Защото ЛДНР е  такова. И Украйна /поне за сега/ няма достъп нито физически нито юридически до своите граждани там.

Държавата за това е държава - за да си изпълнява задълженията въпреки всичко. Вече ти обясних защо!

Да де. Разбрах ти детиснки наивната теза че Сирия трябвало по тази "логика"  да изплаща пенсии в ИД. :) :)

Пак броиш Украйна за ненормална държава, защото тя е тази, която евентуално трябва да осигури превеждането по сметка в украинска банка...

Не Украйна, а там където тя /цивилизованата правова държава/ няма достъп- в ЛДНР. Украйна на нито един пенсионер на своя ееритория не е отказала или спорила за пенсии.

Спогодбите за пенсиите са в сила, ако пенсиите заработени на друго място, трябва да се изплащат през българската пенсионна система. Това съвсем не е необходимо да става. Вече ти посочих един възможен механизъм, с който можем да изключим такова взаимодействие.

Имена не съм упълномощен да разкривам. Ще се задоволиш с консултация с юрист, който ще ти отговори, че това е съвсем законен от гледна точка на българското законодателство механизъм.

Не искам конкретни имена, а просто пример. Аз за такива случаи със държави с които България няма спогодби, не съм чувал.

Какво на теб ти се иска, е съвсем друга тема :)

преди 1 час, miro20 написа:

Израза "да се плащат пенсии на ИД" е коректния ми израз. Виж сам горе . Дори ти синтезирах всичките ми споменавания за Сирия. 

Ти сам се правиш на сляп за думичката ПЕНСИИ

...

Миркооо, ай да ти напомня какво си написал! Загледай се хубаво в удебеления текст. Ти не пишеш да се плащат пенсии на пенсионерите, а на ИД. Това е повече абсурдно предложение.

на 4/7/2018 в 1:38, miro20 написа:

...

Да добавя още едно сравнение - Все едно Сирия да изплаща пенсии на ИД , които също бяха обявили собствена държава.

на 4/10/2018 в 14:40, miro20 написа:

...

Щом стигнахме до ситуация Сирия да изплаща пенсии на  Ислямска Държава... също непризната.. мисля няма какво повече да говорим. :)

Хиляда пъти си казахме, че не се изплащат пенсиите на някаква си държава, а конкретни пенсионери! А ти продължаваш да говориш обратното. Ей те - виж се сам! Сам си го писал!

...

Ето. Хванах те в още една лъжа. :)

...

Хванал си се, как се овърташ в собствените си приказки. Който има добра воля плаща пенсии. Който няма, си търси оправдания.

...

Защото ЛДНР е  такова. И Украйна /поне за сега/ няма достъп нито физически нито юридически до своите граждани там.

...

Аааа, там ставаше въпрос кой да плаща, а не къде да плаща. Влизай си сам в контекстите. Не ме карай аз да ти правя разбор на написаното.

...

Да де. Разбрах ти детиснки наивната теза че Сирия трябвало по тази "логика"  да изплаща пенсии в ИД. :) :)

...

Пенсии на пенсионерите, без значение къде са. Ако нямат достъп да плащат по сметка.

...

Не Украйна, а там където тя /цивилизованата правова държава/ няма достъп- в ЛДНР. Украйна на нито един пенсионер на своя ееритория не е отказала или спорила за пенсии.

...

Пак ставаше въпрос, кой да плаща, а не къде да плаща. Съвсем не можеш да четеш.

...

Не искам конкретни имена, а просто пример. Аз за такива случаи със държави с които България няма спогодби, не съм чувал.

...

За какви случаи не си чувал? За българи, заработили си пенсията в САЩ и получаващи си (американската пенсия) по сметка в САЩ, а харчещи си я в Коста Рика? Без България да има грам участие в целият процес. Има такива!

...

Какво на теб ти се иска, е съвсем друга тема :)

Не какво ми се иска, а какво е юридически възможно. Възможно е човек да работи в САЩ, да си заработи пенсията там. Да му я превеждат от Social Security Services, всеки месец, с дайрект депозит на лична сметка в американска банка. И накрая той да си я харчи от тази сметка в България. Кеф му да си тегли кеш от ATM, кеф му да плаща с картата си по POS терминалите в магазините. US банката сменя парите автоматично на много по-изгоден рейт от всяко обемнно бюро или българска банка. А ако си добър клиент на банката, може да ти отменят ForEx таксата, че даже няма и да ти искат такси за теглене в кеш от банкомат на друга банка. Ако си редови клиент, ще живееш с малки неудобства, под формата на нищожни такси. За България ти не получаваш пенсия и всички сте доволни! Това са добре известни и проиграни схеми! Същата схема е възможна от всяка страна, имаща или нямаща спогодба с България за плащане на пенсии. Малката "тайна" на успеха се крие, в това, че цялата работа я вършат банките и кредит/дебит кард процесорите, без България да има възпиращо участие в процеса.

Извод:

Когато държавата има политическата воля и финансовата възможност да си изпълнява задълженията. Тя го прави. Ама това става само в сериозните държави. Други държави си търсят оправдания, как да не плащат пенсии, за да спестят някой и друг гривеник... А мирко... Той търси схеми, варианти и причини как и защо да бъдат ощетени няколкостотин хиляди пенсионера...

преди 2 часа, darkterminal написа:

Хиляда пъти си казахме, че не се изплащат пенсиите на някаква си държава, а конкретни пенсионери! А ти продължаваш да говориш обратното. Ей те - виж се сам! Сам си го писал!

Колко "умен" рябва да си за да продължаваш да се заяждаш че съм казал да се "изплащат пенсии на държавата" . Никой не плаща пенсии на държавата. Пенсия се плаща на пенсионер.

Естествено че имам впредвид, и съм посочил  НЯКОЛКО пъти че  говорим за  ПЕНСИОЕРИ и изплащане на ПЕНСИИ.

Проблема е че не искаш да се изложиш защото говориш пълни глупости, и твърдения които НИКОЙ не е казвал.

Нито Украйна е абдикирала от задължаенията си към своите пенсионери, нито аз съм твърдял "че се изплащат пари на ИД" /където ти удобно изпусна думичката ми "ПЕНСИИ" . :)

ИЗвод :

Първа твоя глупост - Украйна не иска да изплаща пенсии.

втора глупост - Всяка държава можела стига да иска да изплаща. Дори там където никой не я допуска , както е в Донбас. Нито имаш социални структури, нито клонове на банки, нито механизми за изплащане. След като те стрелят , как ще отидеш да изплатиш нечия пенсия ?

Ситуацията най разбираемо е с примера със Сирия, от който пример по твоята детинска логика излиза че Сириая и Асад трябва да плащат пенсии на пенсионерите в ИД /непризнати терористични образувания/ ,  даим превеждат по банков път / нищо че няма офиси в ИД на банки/ , докато паралелно се бомбардират и обстрелват един друг :)  .

Пълен нонсенс.

Трета глупост - Не ти трябвало никакви споразумения и спогодби. Интересно защо тогава България е приела и синхронизирала законодателството с ЕС /цитирах по назад /  и е сключила спогодби  с редица държави / също цитирах списък/

Четвърта глупост - Миро търсел схеми как да бъдат ощетени хиляди пенсионери :)

Пета глупост - изтърваме думички от цитати на Миро за да се заяждаме и тролим :)

А за примера със САЩ и Канада  /с които не е регулирано и нямаме споразумение/ ето ти една много добра статия :

http://www.bgvoice.com/articles/view/samo_390_bulgari_poluchavat_amerikanska_pensiya_v_bulgariya/5721/

Сам можеш да видиш какви са вариантите, и че не е толкова просто, и много лесно можеш да изгубиш право на пенсия.

чети и се образовай.

Цитат

Между България и Съединените щати не е сключен международен договор за социално сътрудничество, затова и нашата страна не изпраща пенсии в Америка.

Татуирай си това някъде, когато почнеш пак да плямпаш как "никакви споразумения не ти трябват" .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 часа, miro20 написа:

Колко "умен" рябва да си за да продължаваш да се заяждаш че съм казал да се "изплащат пенсии на държавата" . Никой не плаща пенсии на държавата. Пенсия се плаща на пенсионер.

Естествено че имам впредвид, и съм посочил  НЯКОЛКО пъти че  говорим за  ПЕНСИОЕРИ и изплащане на ПЕНСИИ.

Проблема е че не искаш да се изложиш защото говориш пълни глупости, и твърдения които НИКОЙ не е казвал.

...

Аааа, не! Ти написа да се плаща на ИД. Не съм го написал аз за да се излагам. Написал си го ти, изложил си се, а се го прехвърляш на мен. Поеми си отговорностите.

И наистина, да се плащат пенсии на ИД, това е истински абсурд. А да се плаща на пенсионерите е отговорна постъпка. Следващият пиши като хората за да те разбират правилно.

...

Нито Украйна е абдикирала от задължаенията си към своите пенсионери, нито аз съм твърдял "че се изплащат пари на ИД" /където ти удобно изпусна думичката ми "ПЕНСИИ" . :)

...

Писал си, да се плащат пенсии на ИД, а те нито се плащат, нито да се прехвърлят на ИД!

...

Първа твоя глупост - Украйна не иска да изплаща пенсии.

...

Не е моя, а украинска глупост...

...

втора глупост - Всяка държава можела стига да иска да изплаща. Дори там където никой не я допуска , както е в Донбас. Нито имаш социални структури, нито клонове на банки, нито механизми за изплащане. След като те стрелят , как ще отидеш да изплатиш нечия пенсия ?

Ситуацията най разбираемо е с примера със Сирия, от който пример по твоята детинска логика излиза че Сириая и Асад трябва да плащат пенсии на пенсионерите в ИД /непризнати терористични образувания/ ,  даим превеждат по банков път / нищо че няма офиси в ИД на банки/ , докато паралелно се бомбардират и обстрелват един друг :)  .

Пълен нонсенс.

...

Ай, ай, ай. Колко пъти да ти казвам. Като нямат достъп до там, да отворят сметка на пенсионера (или той сам да си отвори) в украинска банка и да му превеждат пенсията там. Той ще си намери начин да си използва парите. Никакъв директен достъп не е необходим, ако Украйна има волята да изплаща пенсии.

...

Трета глупост - Не ти трябвало никакви споразумения и спогодби. Интересно защо тогава България е приела и синхронизирала законодателството с ЕС /цитирах по назад /  и е сключила спогодби  с редица държави / също цитирах списък/

...

За пореден път обяснявам. Спогодби трябват, ако искам да си получавам американската пенсия в България, през българските социални служби. Тоест, да използвам държавата като прокси! Както виждаш от статията, хората получават и без да използват държавата като прокси! Има и трети вариант, да си получаваш заплата на сметка в американска банка и да си усвояваш парите в България.

...

Четвърта глупост - Миро търсел схеми как да бъдат ощетени хиляди пенсионери :)

...

Това правиш. Всячески се мъчиш да ни убедиш в невъзможността и неправилността Украйна да плаща на пенсионерите, които се намират на неподконтролните и територии, след като плащането е възможно и елементарната човешка справедливост изисква заемите да се връщат честно и навреме.

...

Пета глупост - изтърваме думички от цитати на Миро за да се заяждаме и тролим :)

...

Миро сам си изтърва думичките докато пише, а се оплаква, че друг не му ги е прочел.

...

А за примера със САЩ и Канада  /с които не е регулирано и нямаме споразумение/ ето ти една много добра статия :

http://www.bgvoice.com/articles/view/samo_390_bulgari_poluchavat_amerikanska_pensiya_v_bulgariya/5721/

Сам можеш да видиш какви са вариантите, и че не е толкова просто, и много лесно можеш да изгубиш право на пенсия.

чети и се образовай.

...

Мирко, тази статия не отразява много добре действителността:

1. Пенсията си можеш да получаваш по сметка в американска банка и без да се намираш в САЩ.
  2. Ако не си гражданин на САЩ и не живееш там за период от последователни 180 дена, ти не губиш правото на пенсия
    1. Винаги можеш да си изтеглиш пенсионните вноски
    2. Държавата спира да привежда пари, но ги трупа до явяване и поискване
    3. След необходимото време обратно пребиваване в САЩ на законно основание, държавата започва да плаща наново

Виждаш ли колко допълнителни опции ти дава една сериозна държава със сериозно отношение към задълженията си.

...

Татуирай си това някъде, когато почнеш пак да плямпаш как "никакви споразумения не ти трябват" .

Статията, която си дал е един много добър пример, как в България човек може да получава пенсия от от САЩ (или друга държава), без да има договорени отношения по въпроса! Тя се явява аргумент в моя, а не в твоя полза...

Вече за нищо не ми се спори с бандеровска радиоточка като Миро.

преди 14 часа, darkterminal написа:

Аааа, не! Ти написа да се плаща на ИД.

Пак се правиш на ударен :) Между " да се плаща на ИД" /твоя израз/ и "да се плащат пенсии на ИД" /моя израз/  според теб каква е разликата ?

Точно така - в думата пенсии. защото за това говорим. Ама гърчи се, не ми пречиш :)

преди 14 часа, darkterminal написа:

И наистина, да се плащат пенсии на ИД, това е истински абсурд. А да се плаща на пенсионерите е отговорна постъпка. Следващият пиши като хората за да те разбират правилно.

Аз много правилно съм го написал. Да ти припомня  ЦАЛОТО си изречение :

"Все едно Сирия да изплаща пенсии на ИД , които също бяха обявили собствена държава."

Между "Все едно" , и "... да се плаща..." каква е разликата ?

Точно така.. думата "ВСЕ ЕДНО " :) Защото правя не твърдение, а паралел  с Уркайна и непризнатите терористични образувания в Донбас.

За случая със САЩ и изплащането ти цитирах още от първите абзаци, и те помолих преди да говориш поредните си глупости / вече доказани глупости/ да си го принтнеш или татуираш.

Е  ти си избрал да се гърчиш :) Твой си проблем.

Пак се правиш на ударен :) Между " да се плаща на ИД" /твоя израз/ и "да се плащат пенсии на ИД" /моя израз/  според теб каква е разликата ?

Точно така - в думата пенсии. защото за това говорим. Ама гърчи се, не ми пречиш :)

Аз много правилно съм го написал. Да ти припомня  ЦАЛОТО си изречение :

"Все едно Сирия да изплаща пенсии на ИД , които също бяха обявили собствена държава."

Между "Все едно" , и "... да се плаща..." каква е разликата ?

Точно така.. думата "ВСЕ ЕДНО " :) Защото правя не твърдение, а паралел  с Уркайна и непризнатите терористични образувания в Донбас.

...

Ти наистина не разбираш каква глупост си казал! Не какво да се плаща? А на кого. Ти пишеш да се плащат пенсиите на ИД бре! Поне така си го написал. Пенсиите се плащат на точно определени хора, а не на държави или подобни организации! Ти си написал обратното! О-БРАТ-НО-ТО! Ако беше написал, че все едно да се плащат пенсии на сирийските пенсионери намиращи се в подконтролните на ИД райони - щеше да е съвсем друго. Ма ти не не, та не не. Да се плащали пенсиите на ИД. Не можеш и да се изразиш като хората...

И да! Задължение на Сирия е да изплаща или поне начислява на сметка в сирийска банка, пенсиите на сирийските пенсионери намиращи се на подконтролните на ИД територии.

...

За случая със САЩ и изплащането ти цитирах още от първите абзаци, и те помолих преди да говориш поредните си глупости / вече доказани глупости/ да си го принтнеш или татуираш.

Е  ти си избрал да се гърчиш :) Твой си проблем.

Твоите молби, можеш да си ги поставиш в рамка и да си ги четеш, а доказателствата ти са смешни. Сега ще ти обясня защо. Цитата, който си ми дал, адресира изплащането на български пенсии в САЩ. Прилагам го за да не се отметнеш:

преди 22 часа, miro20 написа:

...

Цитат

Между България и Съединените щати не е сключен международен договор за социално сътрудничество, затова и нашата страна не изпраща пенсии в Америка.

...

А аз през цялото време ти давам друг пример, как може да се взима американска пенсия в България (не българска в САЩ - правиш разлика - нали). Тоест, да взимаш пенсия заработена в САЩ, а да си я харчиш в България! Цитирам ти статията за да видиш, че е възможно:

Цитат

Ако имате американско гражданство и живеете извън Америка, вие можете да получавате пенсия, стига да сте в държава, в която се изплащат такива. (България влиза в този списък.) Ако не сте с американско гражданство обаче, вие трябва да покриете определени изисквания, за да се възползвате от social security ползите.

Ето ги и изискванията, при положение че пенсията ви е базирана на вашия трудов стаж, а не по наследство:

-          да сте работили в Америка минимум 10 години (или т.нар. 40 кредита)

или

-          да сте живели в Америка най-малко 10 години (като сте физически в страната най-малко 6 месеца от всяка календарна година);

-          да сте навършили 66 години и 4 месеца (за онези, които искат да се пенсионират преди тази възраст, процентът на пенсията намалява в зависимост от периода, който са избрали, минималната възраст, на която човек може да се пенсионира в САЩ, е 62 години).

Обърни внимание, между България и САЩ няма спогодба, но мога да си получавам парите в България! Ето ти линк към SSA, там изрично е написано, че над половин милион американски пенсионери си получават заработените в САЩ пенсии извън страната. Пробвай и туулчето да се убедиш със собствените си очи, че можеш да си получиш пенсията в България (въпреки липсата на спогодба със САЩ)! И това е само един вариант да си получаваш пенсията от САЩ в България. Има и други законни схеми! Да не говорим, че отделно пенсии може да се получават и от частни пенсионни фондове, без каквито и да било рестрикци (освен плащания на територията на Куба и на Северна Корея). Да не говорим, че има и тъй наречените пенсионни инвестиционни програми (тъй наречените 401k), и те, без каквито и да било рестрикци (освен плащания на територията на Куба и на Северна Корея).

Друг много любопитен документ. Твърди, е дори да не съм гражданин на САЩ, но съм си заработил пенсията си там, мога да си я получавам извън страната (САЩ) за поне 6 месеца. Ако ми я спрат, правото ми се възобновява след легалното ми завръщане в САЩ, и след едномесечен престой започвам да си получавам пенсията наново. До тогава, държавата ми трупа парите на мое име.

Значи, според документите на SSA, има поне една държава, която без да има споразумение с България може да ми изплаща пенсията там (в България)!

Ако се върнем на друг любопитен абзац в тази статия, ще видим следният текст:

Цитат

...

Други 8378 пенсии се изплащат на български граждани от чужди социални министерства.

...

...

На фона на всички тези цифри и гореспоменатите 8 хиляди пенсии от чужди социални министерства...

...

Значи, поне още осем хиляди гражданина получават пенсии извън всякакви спогодби с България!

Аз няма да те питам сега, кой говори глупости, защото това, определено не съм аз. Все пак, от едната страна имаме документи на сериозна държавна агенция (SSA), а от друга страна имаме само кухите тръшканици на мирко. Само ще кажа отново, че ако държавата е свестна, ще намери начин да плаща на пенсионерите си извън страната дори и без спогодби. Ако не е свестна, ще си търси оправдания.

преди 4 минути, darkterminal написа:

Ти наистина не разбираш каква глупост си казал! Не какво да се плаща? А на кого. Ти пишеш да се плащат пенсиите на ИД бре! Поне така си го написал. Пенсиите се плащат на точно определени хора, а не на държави или подобни организации! Ти си написал обратното! О-БРАТ-НО-ТО! Ако беше написал, че все едно да се плащат пенсии на сирийските пенсионери намиращи се в подконтролните на ИД райони - щеше да е съвсем друго. Ма ти не не, та не не. Да се плащали пенсиите на ИД. Не можеш и да се изразиш като хората...

И да! Задължение на Сирия е да изплаща или поне начислява на сметка в сирийска банка, пенсиите на сирийските пенсионери намиращи се на подконтролните на ИД територии.

мдааа.. гърчовете продължават. Значи изплащането на пенсии на ИД означавало плащане на "държавата" . Аз не съм чул държава да се "пенсионира".

Когато кажа "изплащане на пенсии на ИД" имам впредвид именно плащане на ПЕНСИОНЕРИТЕ  в неподконтролните на коя да е държава, територии.

Това че се мъчиш как да ми извъртиш думите , това че когато ме цитираш махаш думата "пенсии" , си е за твоя сметка. Логиката ти е... " плащане на ИД  " :laughing4:

И да, за другото -  Украйна точно така прави - изплаща на пенсионерите по сметки , когато те могат да си изтеглят парите. Ах не го ли знаеше ? За кого тогавеа цитирах как хората пътуват, какви законови пробелми имат и т.н. ?  За някой чукча предполагам :) 

преди 10 минути, darkterminal написа:

Все пак, от едната страна имаме документи на сериозна държавна агенция (SSA), а от друга страна имаме само кухите тръшканици на мирко. Само ще кажа отново, че ако държавата е свестна, ще намери начин да плаща на пенсионерите си извън страната дори и без спогодби. Ако не е свестна, ще си търси оправдания.

Все пак говорим за нормални държави. Затова ти дадох примера със Сирия и ИД,  които са същото като Украйна и ЛДНР. НЯма как да има SSA или подобна агенция която да работи в тези непризнати терористични образувания.

Другото което пак ще ти напомня - цитирах ти от статията  какво да си принтираш и татуираш преди да плямпаш алабалистики. НЯма какво повече да добавя на гърчовете ти.

преди 11 минути, darkterminal написа:

Аз няма да те питам сега, кой говори глупости

Да, недей. Прекрасно се вижда кой  :)

преди 2 минути, miro20 написа:

мдааа.. гърчовете продължават. Значи изплащането на пенсии на ИД означавало плащане на "държавата" . Аз не съм чул държава да се "пенсионира".

...

И аз не бях чул докато ти не го написа!

...

Когато кажа "изплащане на пенсии на ИД" имам впредвид именно плащане на ПЕНСИОНЕРИТЕ  в неподконтролните на коя да е държава, територии.

Това че се мъчиш как да ми извъртиш думите , това че когато ме цитираш махаш думата "пенсии" , си е за твоя сметка. Логиката ти е... " плащане на ИД  " :laughing4:

...

Когато имаш предвид "имам впредвид именно плащане на ПЕНСИОНЕРИТЕ  в неподконтролните на коя да е държава, територии", вземи го напиши, а не пиши щуротии!

...

И да, за другото -  Украйна точно така прави - изплаща на пенсионерите по сметки , когато те могат да си изтеглят парите. Ах не го ли знаеше ? За кого тогавеа цитирах как хората пътуват, какви законови пробелми имат и т.н. ?  За някой чукча предполагам :) 

...

Мирко, мирко. Ми нали за това е цялата патаклама бре олум. Че нямат политичска воля, да осигурят нормално плащане...

...

Все пак говорим за нормални държави. Затова ти дадох примера със Сирия и ИД,  които са същото като Украйна и ЛДНР. НЯма как да има SSA или подобна агенция която да работи в тези непризнати терористични образувания.

...

Правилно! SSA е агенция на нормална държава. Украйна не е! Нека взима пример и да се учи от нормалните държави! И понеже виждам, че пак не си разбрал. SSA работи дистанционно - от САЩ и съумява да дистрибутира за пенсионерите си пари по цял свят, даже и в зоните на военни конфликти, даже и в неподконтролни на САЩ територии! Значи и украинската пенсионна служба може същото, разбира се , ако има желание от страна на държавата!

...

Другото което пак ще ти напомня - цитирах ти от статията  какво да си принтираш и татуираш преди да плямпаш алабалистики. НЯма какво повече да добавя на гърчовете ти.

...

Чети си статиите докрай и си принтирай документите, които ти линкнах, за да запомниш, че не е необходимо споразумение, за да може пенсията заработена в една държава, човек да си я получава на територията на друга държава. Доказано с документи на поне една пенсионна агенция! А ти продължавай да отговаряш с хъшлашки тон. На мен не ми пречиш...

...

Да, недей. Прекрасно се вижда кой  :)

Правилно!

преди 17 минути, darkterminal написа:

Мирко, мирко. Ми нали за това е цялата патаклама бре олум. Че нямат политичска воля, да осигурят нормално плащане...

Пак зацикли. Ехооо... олум... не Украйна ти е виновна. Тя си плаща пенсиите  . Предполагам нямна да има проблеми и между официална Украйна и България , ако говорим за взаимни пенсии. ОБАЧЕ  Говорим за неподконтролните територии на непризнатите терористични образувания ЛДНР.

Схващаш ли разликата ?  Ще се пробваш ли да получиш пенсията си в ЛДНР ?  :)  или в ИД ?

Толкова ли ти е трудно да проумееш че няма как да плащаш някъде до където нямаш физически достъп. КАква "воля" от украинците искаш ? Те имат волята - да освободят тези територии от рашистките  окупанти, да възстановят и социални плащания, и пенсии, но не им дават.

Когато имаш предвид "имам впредвид именно плащане на ПЕНСИОНЕРИТЕ  в неподконтролните на коя да е държава, територии", вземи го напиши, а не пиши щуротии!

Многократно съм го пояснил, и ти синтезирах всичко казано от мен за примера със Сирия. Ти предпочиташ да "пропускаш" от моите цитати думата "пенсии", и да се заяждаш за абсолютни глупости :)  Гърчи се, не ми пречиш.

Чети си статиите докрай и си принтирай документите, които ти линкнах, за да запомниш, че не е необходимо споразумение, за да може пенсията заработена в една държава, човек да си я получава на територията на друга държава. Доказано с документи на поне една пенсионна агенция! А ти продължавай да отговаряш с хъшлашки тон. На мен не ми пречиш...

Чета чета. Ако човек ти слуша глупостите , би трябвало България и държавите да отменят всякакви си там споразумения и спогодби. Отделно че ти не правиш разлика между нормални държави и въпросния казус с неподконтролни територии.

Няма какво да коментирам повече.

Всъщност, било годишнина :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 32 минути, miro20 написа:

Пак зацикли. Ехооо... олум... не Украйна ти е виновна. Тя си плаща пенсиите  . Предполагам нямна да има проблеми и между официална Украйна и България , ако говорим за взаимни пенсии. ОБАЧЕ  Говорим за неподконтролните територии на непризнатите терористични образувания ЛДНР.

Схващаш ли разликата ?  Ще се пробваш ли да получиш пенсията си в ЛДНР ?  :)  или в ИД ?

Толкова ли ти е трудно да проумееш че няма как да плащаш някъде до където нямаш физически достъп. КАква "воля" от украинците искаш ? Те имат волята - да освободят тези територии от рашистките  окупанти, да възстановят и социални плащания, и пенсии, но не им дават.

...

Който има желание, намира начин. Който няма желание, си намира оправдания!

...

Многократно съм го пояснил, и ти синтезирах всичко казано от мен за примера със Сирия. Ти предпочиташ да "пропускаш" от моите цитати думата "пенсии", и да се заяждаш за абсолютни глупости :)  Гърчи се, не ми пречиш.

...

Не "пенсии" мирко, не си написал думичката "пенсионери"! И каквото си написал, хората това четат... Нали се оплакваше, че не те четат. Сега те четем точ в точ и пак си недоволен... Сърди се на себе си...

...

Чета чета. Ако човек ти слуша глупостите , би трябвало България и държавите да отменят всякакви си там споразумения и спогодби. Отделно че ти не правиш разлика между нормални държави и въпросния казус с неподконтролни територии.

...

Ей не се спря да пишеш измислици. Никъде не съм писал, че трябва да се отменят спогодби, а че при желание, може да се плащат пенсии и без такива. И примери дадохме. С нормални държави, които плащат и във зоните на военни конфликти и в неподконтролни на тях територии... Редовно!

...

Няма какво да коментирам повече.

...

Време беше!

Който има желание, намира начин. Който няма желание, си намира оправдания!

Оправданието е думата " война" . Не знам колко "умен" трябва да си , за да плямпаш глупости как трябва  само видиш ли, "желание за да намери начин" :)

Не "пенсии" мирко, не си написал думичката "пенсионери"! И каквото си написал, хората това четат... Нали се оплакваше, че не те четат. Сега те четем точ в точ и пак си недоволен... Сърди се на себе си...

Какво да се сърдя ? :) Аз ти се кефя как се излагаш с детинските си заяжданици. Не знаех че трябва да пояснявам като на 5 годишен че израза "изплащане на пенсии на ИД" трябва да разбираш " изплащане на пенсии на пенсионери на ИД" .  :laughing4:

Израза се подразбира, само за теб - не.

Споко. Знам че го правиш единствено и само за да се заяждаш :)

преди 4 часа, miro20 написа:

Оправданието е думата " война" . Не знам колко "умен" трябва да си , за да плямпаш глупости как трябва  само видиш ли, "желание за да намери начин" :)

...

След като се оказа, че начин има, а пенсии няма, значи липсва желание...

...

Какво да се сърдя ? :) Аз ти се кефя как се излагаш с детинските си заяжданици. Не знаех че трябва да пояснявам като на 5 годишен че израза "изплащане на пенсии на ИД" трябва да разбираш " изплащане на пенсии на пенсионери на ИД" .  :laughing4:

Израза се подразбира, само за теб - не.

...

Разбира се, че трябва да поясняваш! Вербалната комуникация се гради на основата на ясното и недвусмислено излагане на идеите, огласени в устна или писмена реч. Недей да очакваш, събеседникът ти да открива бисери, там където си ръсил боклук. Тази парадигма е ясна на всеки, само на теб - не...

...

Споко. Знам че го правиш единствено и само за да се заяждаш :)

Ти много неща знаеш, ама все неверни...

Разбира се, че трябва да поясняваш! Вербалната комуникация се гради на основата на ясното и недвусмислено излагане на идеите, огласени в устна или писмена реч. Недей да очакваш, събеседникът ти да открива бисери, там където си ръсил боклук. Тази парадигма е ясна на всеки, само на теб - не...

Ще си взема бележка че наистина комуникирам понякога с хора които са далеч от нормалното  интелектуално ниво. За които  израза "изплащане на пенсии на ИД" означава всичко друго, но не и " изплащане на пенсионерите" :laughing4:

Относно поясненията - всеки път съм пояснявал. Само че ти си избрал да се заяждаш и тролиш :) 

След като се оказа, че начин има, а пенсии няма, значи липсва желание...

Не, не е намерен начин. Сравняваш пак ситуации с нормални цивилизовани държави, докато тук говорим за  терористичните образувания ИД и ЛДНР с които се води война.

Ще си позволя пак да те върна към спойлера ми по назад с подробните обяснения за трудностите, които пояснения  въобще не си погледнал.

Но чукча писатель, чукча не читатель :)

преди 30 минути, miro20 написа:

Ще си взема бележка че наистина комуникирам понякога с хора които са далеч от нормалното  интелектуално ниво. За които  израза "изплащане на пенсии на ИД" означава всичко друго, но не и " изплащане на пенсионерите" :laughing4:

Вместо да се хилиш се научи да се изразяваш така,че да няма никакво съмнение какво искаш да кажеш.

Цитат

израза "изплащане на пенсии на ИД"

Никой не ти е виновен,че си недоразвит.

Тука вече съм леко шокиран, защото миродваесе вече е измислил нещо ново. Изплащане на пенсии на ИД и пенсионери от ИД.

YaoMingMeme.jpg

Радвам се . Аз също съм шокиран. Именно това бе целта ми  с този пример - да се разбере по нагледно колко абсурдна е ситуацията и с ЛДНР.

Прав си Тони. Само че питай другаря си дарктерминал , за който това е напълно нормално и всяка държава го може, ако има желание, а не оправдания :)

Явно поредната ти глупост тип "новоосмания". Не учудваш никого да ти кажа.

Да де, само дето не съм аз който се излага.

Представям си ако аз бях казал "няма нищо по нормално от това Сирия да изплаща пенсии на ИД" какво щяха да чуят ушите ми от вашата тролска групичка :) :)

Но понеже аз споря с това твърдение, за вас е по удобно да мълчите кой го е казал, и разбира се, Миро да го тролим че той е измислил тази глупост, и да си тролим по дефолт :)

преди 21 минути, miro20 написа:

няма нищо по нормално от това Сирия да изплаща пенсии на ИД

Май нищо не си разбрал. В желанието си да се представиш за оригинален представяш по-грешен начин мислите си и накрая ставаш за смях.

Напротив. Реакцията ви ми показва че /отново/ съм бил прав. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.