Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Чия реакция? Влизам в тази тема след толкова време и попадам на тези глупости. Как се очаква да реагирам?

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

Напротив. Реакцията ви ми показва че /отново/ съм бил прав. :)

Пак грешка. Карай излагай се. Когато човек не желае да види грешките си тогава става за смях. Твой си е избора.

Май е време тази бандеровска радиоточка съвсем да се игнорира.   Защо въобще  отговаряте на мненията на Миро?

преди 9 минути, attj написа:

Май е време тази бандеровска радиоточка съвсем да се игнорира.   Защо въобще  отговаряте на мненията на Миро?

Да така е, ама като го цитират няма как да не четем булнуванията му и понякога го репликираме. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 час, Тoни написа:

Как се очаква да реагирам?

Споко. Не се притеснявай. Аз не казвам каква ТРЯБВА да бъде реакцията ти, а това че вече съм постигнал желаната реакция.

Същото важи за колегата ти тролчо никси.

:)

Ако все пак някой от вас се интересува за какво бе  дискусията - споменах за неволите на пенсионерите в окупираните територии на Донбас.

И се стигна до там че "терминалчо" да ми обяснява как и "Сирия трябвало да изплаща пенсии на ИД" и как няма нищо по нормално и лесно от това, и как всяка държава, стига да има желание, може да го прави.

преди 54 минути, nikssi написа:

Пак грешка. Карай излагай се. Когато човек не желае да види грешките си тогава става за смях. Твой си е избора.

И каква е "грешката " ми ? :)

Че цитирах съвсем коректно  неволите на пенсионерите в Донбас, и коректно цитирах законовите и др пречки , заради които е  затруднено, а някъде невъзможно изплащането и на пенсии и на др социални помощи .

И че някои тролове напъплиха с простотиите си  ?

Защо да изплаща пенсии на ИД, умнико? Ще изплаща на хоратата, които са по неволя в някакви граници на ИД. 

преди 5 часа, Тoни написа:

Защо да изплаща пенсии на ИД, умнико? Ще изплаща на хоратата, които са по неволя в някакви граници на ИД. 

Щото тия от ИДИЛ един няма дето да е на пенсионна възраст, вероятно, пък Миро, явно, ги има за инвалиди:D

преди 12 часа, Тoни написа:

Защото не съм чувал когато се каже " изплащане на пенсии на дадена държава" да се подразбира нещо ДРУГО ОСВЕН изплащане на пенсии на ХОРАТА.

Дай ми пример кога израза се е подразбирало нещо друго .

Чакам тролчета ? . :)

преди 7 часа, karadzha написа:

Щото тия от ИДИЛ един няма дето да е на пенсионна възраст, вероятно, пък Миро, явно, ги има за инвалиди:D

И там, и в окупираните части на Донбас живеят много обикновенни хора и пенсионери.

Въпроса бе , колко умен трябва да си , за да вадиш от контекста един обикновен израз "изплащане на пенсии" , като нещо съвсем друго от "изплащане на пенсии на пенсионери"  :)

Ако някой не те знае кой си ще остане с впечатление, че тук всички са тролове, а само ти си свестен и ще се изнесе. Цял форум "тролчета" и само той онеправданият дебеланко е света вода ненапита. :emoji_smiley-01:

Лицемерието и лъжите в политиката са неограничени - ето в Донбас от четири години Украйна тероризира местното руско население,   а вижте техният  посланик как нагло лъже - за пред такива шматки като наш Миро  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/17/3164116_rusiia_da_prestane_da_govori_s_agresiia_prizova/

Никъде на Донбас, извън районите окупирани от прокси-рашистките войски, нито  в цяла Украйна,  никой никого не тероризира. Това прекрасно го знаеш :)

А Балтажи нищо ново не казва :

"Украинците искат да водят по-спокоен живот, но Русия трябва да се върне към изпълнение на своите международни задължения. Тук ключът е тя да престане да мачка правата на човека и да спре да говори от името на граждани на други държави"

Бандеровците се пробват всякак да мачкат правата на руснаците в Донбас -  не искат да им дават автономия незачитайки споразуменията от Минск.   Миро вместо само истини да пише - нека да каже ще успеят ли там да ги поукраинчат?

на 4/14/2018 в 13:03, miro20 написа:

Ще си взема бележка че наистина комуникирам понякога с хора които са далеч от нормалното  интелектуално ниво. За които  израза "изплащане на пенсии на ИД" означава всичко друго, но не и " изплащане на пенсионерите" :laughing4:

Относно поясненията - всеки път съм пояснявал. Само че ти си избрал да се заяждаш и тролиш :) 

...

Човек, с нормално интелектуално ниво, не би написал глупост, подобна на твоята! А, ако е сгрешил. Би написал, че е сгрешил.

на 4/14/2018 в 13:03, miro20 написа:

...

Не, не е намерен начин. Сравняваш пак ситуации с нормални цивилизовани държави, докато тук говорим за  терористичните образувания ИД и ЛДНР с които се води война.

Ще си позволя пак да те върна към спойлера ми по назад с подробните обяснения за трудностите, които пояснения  въобще не си погледнал.

Но чукча писатель, чукча не читатель :)

Пак да те върна на изходната точка. Сериозните държави изплащат пенсии на своите пенсионери, даже и в неподконтролните им територии! Само в Украйна търсят причини, а не начини...

на 4/15/2018 в 6:04, miro20 написа:

Да де, само дето не съм аз който се излага.

Представям си ако аз бях казал "няма нищо по нормално от това Сирия да изплаща пенсии на ИД" какво щяха да чуят ушите ми от вашата тролска групичка :) :)

Но понеже аз споря с това твърдение, за вас е по удобно да мълчите кой го е казал, и разбира се, Миро да го тролим че той е измислил тази глупост, и да си тролим по дефолт :)

Че ти си го каза, какво има да си го представяш?

на 4/15/2018 в 9:21, miro20 написа:

...

Ако все пак някой от вас се интересува за какво бе  дискусията - споменах за неволите на пенсионерите в окупираните територии на Донбас.

И се стигна до там че "терминалчо" да ми обяснява как и "Сирия трябвало да изплаща пенсии на ИД" и как няма нищо по нормално и лесно от това, и как всяка държава, стига да има желание, може да го прави.

...

За стотен път НЕ! Аз обяснявам, че всеки сериозен длъжник изплаща заема към кредитора си. В частност държавата (която и да е), в ролята си на длъжник, е длъжна да изплаща заема си (прибраните и усвоени пенсионни вноски), към своите кредитори (пенсионерите). Забележи пенсионерите! А не както ти се опитваш да ни пробуташ, че видиш ли (в частност) Сирия, трябва да изплаща пенсии на някакво си псевдодържавно образувание като ИД. Ако не могат да бъдат достигнати пенсионерите физически, показахме повече от един начин да се осигурят полагащите им се суми. Ти обаче, продължаваш да искаш Сирия да плаща пенсии на ИД. Това е несъстоятелно искане. Сирия няма дълг към ИД, а към конкретните пенсионери, които между другото са все още Сирийски граждани! Същото важи и за украинските пенсионери на неподконтролните на Украйна територии.

...

И каква е "грешката " ми ? :)

...

Грешката ти е, че се опита да подведеш аудиторията, бълвайки несъстоятелни предложения и твърдения.

...

Че цитирах съвсем коректно  неволите на пенсионерите в Донбас, и коректно цитирах законовите и др пречки , заради които е  затруднено, а някъде невъзможно изплащането и на пенсии и на др социални помощи .

И че някои тролове напъплиха с простотиите си  ?

Булшит! Започна с негодуването, че пенсионерите получавали пари и от новите власти! С няколко думи, стори ти се грешно, че новите власти се опитват да компенсират трудностите и неволите, в които пенсионерите живеят. Ей такава малка душица си. Завидя на пенсионерите, за допълнителните парички...

на 4/15/2018 в 22:58, miro20 написа:

Защото не съм чувал когато се каже " изплащане на пенсии на дадена държава" да се подразбира нещо ДРУГО ОСВЕН изплащане на пенсии на ХОРАТА.

Дай ми пример кога израза се е подразбирало нещо друго .

Чакам тролчета ? . :)

...

Тц! Да се изплащат пари на пенсионерите е едно, а ти поиска да се изплащат пенсии на ИД. Ще рече, Сирия да взима парите предназначени за пенсии ида ги изплаща (само ти си знаеш по каква причина) на ИД. А какво ИД ше прави с тези пари от изречението ти не се разбира (може да си имал предвид плащат пенсии на активистите на ИД или пък, ИД да ги използват за друго нещо)... Не знам, а може и просто да си сбъркал в изказа си... Но иди в пенсионното и кажи: - От днес ми плащайте пенсията на Пешо! - ще те погледнат подозрително и ще те пратят да си ходиш вкъщи, нищо че си искал да кажеш, да превеждат пенсията на Пешо на твой адрес (но все още на негово име), понеже той вече живее у вас.

на 4/15/2018 в 22:58, miro20 написа:

...

И там, и в окупираните части на Донбас живеят много обикновенни хора и пенсионери.

Въпроса бе , колко умен трябва да си , за да вадиш от контекста един обикновен израз "изплащане на пенсии" , като нещо съвсем друго от "изплащане на пенсии на пенсионери"  :)

Въпроса е колко умен трябва да си, за да не правиш разлика между плащане на пенсии на пенсионерите и плащане на пенсии на псевдодържавно образувание? Разбирам, че може и да си сгрешил, но тогава си кажи, че си сгрешил и аз ще си затворя очите - защото всеки греши. Обаче, да си написал откровена глупост и да твърдиш, че всички са тъпанари и не те разбират, щото са ти под интелектуалното ниво, си е обикновена наглост.

преди 2 минути, darkterminal написа:

Пак да те върна на изходната точка. Сериозните държави изплащат пенсии на своите пенсионери, даже и в неподконтролните им територии! Само в Украйна търсят причини, а не начини...

Аз още чакам пример от теб кога и къде държава изплаща пенсии на своя територия която не е под контрола им.

Ти ми даваш съвсем други примери, когато нормални държави с установени правови норми, изплащат , или имат възможност чрез законови пак повтарям законови поради установените правови норми , начини да изплащат.

преди 4 минути, darkterminal написа:

Че ти си го каза, какво има да си го представяш?

Не, ти го твърдиш. Аз примера с ИД го давам за олицетворение  колко е абсурдно. Има разлика, нали ?

преди 5 минути, darkterminal написа:

Булшит! Започна с негодуването, че пенсионерите получавали пари и от новите власти! С няколко думи, стори ти се грешно, че новите власти се опитват да компенсират трудностите и неволите, в които пенсионерите живеят. Ей такава малка душица си. Завидя на пенсионерите, за допълнителните парички...

Дай цитат. И тогава твърди "какво съм казал" . Защото аз твърдя, и съм цитирал и законовите  пречки в оня широк спойлер, който така и не четеш. И че никой от Украйна не е абдикирал от задължението да плащат пенсии.Т.е. точно обратното на това което си измисляш.

преди 7 минути, darkterminal написа:

Тц! Да се изплащат пари на пенсионерите е едно, а ти поиска да се изплащат пенсии на ИД.

Когато започна да се заяждаш, ти умишлено изтърва от моето думата "пенсии". Ти почна да се заяждаш за израза "плащане на ИД" , а аз казах "плащане на пенсии на ИД". Където смисъла бе пределно ясен - изплащане на песнионерите.

Защо ми кажи , изтърва думата "пенсии" от моя израз ?

Излагай се.. то всичко си седи по назад.Черно на бяло .

И пак ти казвам - дай ми пример , когато израза "изплащане на пенсии на държава" означава нещо рзлично от това да "се изплащат пенсии на пенсионери"

Аз не се сещам за такъв пример. Но ти избра да се заяждаш за това, изпускайки моя израз "пенсии"  :)

Давай, излагай се още. Който сам се върти във фекалиите си , освен да се омаца повече , нищо друго не прави :)

преди 12 минути, darkterminal написа:

Въпроса е колко умен трябва да си, за да не правиш разлика между плащане на пенсии на пенсионерите и плащане на пенсии на псевдодържавно образувание? Разбирам, че може и да си сгрешил, но тогава си кажи, че си сгрешил и аз ще си затворя очите - защото всеки греши. Обаче, да си написал откровена глупост и да твърдиш, че всички са тъпанари и не те разбират, щото са ти под интелектуалното ниво, си е обикновена наглост.

Заставам зад всяка една дума по назад. Не виждам нито грешка, не виждам нито глупост.Нито съм твърдял че всички са тъпанари , щото са под интелектуалното ми ниво .

Ое колко простотии ще си измислиш за мен , дето никога не съм казвал ?

Знаеш моят подход. - А той е - няма нужда да казвам каквото и да е. Те, умни или не много умни, сами се показват. Моя "талант"  за твое добро или зло е .... че ви принуждавам САМИ да си го покажете.

преди 17 часа, miro20 написа:

Давай, излагай се още. Който сам се върти във фекалиите си , освен да се омаца повече , нищо друго не прави :)

преди 17 часа, darkterminal написа:

До кога ще се толерира словоблудството на този простак  тук???

Не е леко положението в окупиран Крим

http://www.dw.com/ru/мониторинг-юнеско-в-крыму-миссия-невыполнима/a-43438566?maca=rus-facebook-dw

Цитат

"Сегодняшний Крым, находящийся под оккупацией России, стал новым вызовом - испытанием на прочность системы международного права и ужасающим примером грубого попрания прав человека в современной истории", - говорится, в частности, в решении исполнительного совета ЮНЕСКО. В нем отмечается, что ситуация в Крыму продолжает ухудшаться, а РФ осуществляет на полуострове "политику социальной изоляции и преследования несогласных с оккупацией", навешивая на них ярлык "экстремистов". Наиболее уязвимыми группами населения в Крыму, страдающими от нарушений прав человека, являются крымские татары и украинцы, тысячам которых пришлось покинуть полуостров и бежать на подконтрольные Украине территории, констатируют в организации.

Наступление на СМИ и потери для украинской культуры

В ЮНЕСКО отмечают, что российские власти вводят жесткие ограничения на свободу СМИ и выражение мнений в Крыму, где украинские каналы выключаются и заменяются российскими, крымско-татарские СМИ принудительно закрываются, а журналисты подвергаются угрозам, запугиванию и преследованиям. Кроме того, в организации отмечают, что в результате политики, проводимой властями полуострова, в Крыму исчезает образование на украинском и крымско-татарском языках.

Нещо пречи ли на бандеровците да организират допълнителни референдуми в Крим и в Донбас?   Нима са изперкали да очакват гласуване в полза за Украйна??? Та там живеят руснаци...

Всичко си е наред в Крим. Знаем, че ти се ще война и "умни и красиви ракети", но няма как. Най-смешното е, че сигналите за кримски неволи идват от вън, а в самият Крим няма и намек за недоволство и брожения. :D

Разбира се че "всичко е нареед" защото снощи някой е правил кекс :)

После накой ще ме пита.. абе защо Миро пропагандирал видиш ли , анексиране на Кърджали със "демократичен" референдум за отцепване от България, проведен месец два след "демократично" нахлуване на необозначен маскиран аскер, с цел защита на местното насление от геноцид и терор на фашистката хунта на поредното правителство, смъкнало най демократичния избран Бай Тошо :) .

Само че  не аз пропагандирам това , а това са ето тия двамцата горе, за които "всичко е наред" .

И разбира се, предполагам няма да има грам брожения и дедоволство в цяла кърджалийска област.

Бандеровската русофобия в Киев е налице отдавна - докато в Кържали няма нещо сродно.  Всякакви сравнения са неуместни и неадекватни.  С Турция сме съюзници в НАТО и сме в добросъседски отношения.   Липсват причини да се случват събития като тези в Косово или в Донбас.

на 20.04.2018 г. в 0:57, miro20 написа:

И разбира се, предполагам няма да има грам брожения и дедоволство в цяла кърджалийска област.

Разбира се остава ти само да предполагаш някакви неща. Защо ни занимаваш с фантазиите си? Дедоволство?

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

Относно частната визита на  Сидерович ... Отново нищо общо с българщината, нищо общо с позицията на България спрямо Крим.

Какъв е на практика антуража на пропутинските продажници :

Абе, не знам, ама Волен е част от българското правителство. Умирам от смях с нашите евроатлантици. :D

Ето нещо също забавно.

Унгария блокира среща НАТО-Украйна

Унгария блокира заплануваното за 27 април заседание на Комисията НАТО-Украйна на ниво външни министри заради украинския закон за езика.

Информацията съобщава ТАСС, позовавайки се на дипломатически източник в Брюксел.

Заседанието трябваше да се проведе в рамките на министерска среща на НАТО.

Заседанието на Комисията НАТО-Украйна на ниво министри няма да се състои във връзка с позицията на унгарската страна, която остава непроменена, поясни източникът.

На последните две министерски срещи на НАТО през 2018 г. Унгария блокира разговори с Киев заради искането на Будапеща за отмяна на закона за езика.

От централата на НАТО потвърдиха пред ТАСС, че заседанието на комисията на ниво външни министри не е включено в програмата на срещата на министрите на външните работи в Брюксел на 27 април.

През септември 2017 г. президентът на Украйна Петро Порошенко се подписа под закона за образованието, в който е заложено да не се преподава на езици на националните малцинства в училищата.

Законът е критикуван от България, Гърция, Молдова, Полша, Румъния и Русия. Най-твърда е позицията на Унгария, тъй като в Украйна живеят около 150 000 етнически унгарци.

•  

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

преди 9 часа, Тoни написа:

През септември 2017 г. президентът на Украйна Петро Порошенко се подписа под закона за образованието, в който е заложено да не се преподава на езици на националните малцинства в училищата.

Това е пак леко неточно, да не кажа лъжа.  :)

Закона за езика предвижда разширяване на украинския език. НЕ ограничаване на малцинствените.

Казано по простичко - представи си в Кърджали да се учи в училищата само на турски. Нормално ли е ? Не мисля.  Не е ли редно да се учи освен на малцинствения САМО, НО и на езика на държавата в която си ?

Точно това не им хареса на унгарците, където до сега си имат изцяло унгарски училища в Украйна. А новия закон казва - освен на унгарски, който никой не е забранил, да се учи и на официалния език на държааата.

Второ... на тези срещи с НАТО, всички представители , освен унгарците, са солидарни с Украйна.

Отделно че въпросния закон не противоречи и е изцяло съгласуван с европейските директиви и стандарти.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.