Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

И какъв е изводът от всичките ти глупости?

Цитат

Унгария блокира среща НАТО-Украйна

Ни повече, ни по-малко. :D

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 754,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 6 часа, Тoни написа:

Да, това са демократичните лостове, които чето са несъвместими с някои режими.

Както в Сирия РФ блокира 10-12 резолюции на ООН , насочени към мирно  приключване  на войната.

И тук така. Едни си искат единствено и само обучение на малцинствен език, без зачитане на официалния в държавата , другите искат равноправно изучаване освен на малцинствен, но и на държавния език.

т.е. едните /унгарците/ искат една  недемократична практика  и блокират други форуми-срещи, използвайки демократични принципи  на дадените им  права като членство.

/Предварително се изивнявам ако съм се изразил прекалено сложно за осмисляне/ :)

преди 1 час, miro20 написа:

Както в Сирия РФ блокира 10-12 резолюции на ООН , насочени към мирно  приключване  на войната. 

Да повтаряш като папагал едни и същи лъжи, няма да ги направи по-верни. Както и да си на всяка манджа - мерудия и да си винаги с последна дума, пък било и тотални глупости, измишльотини и откровенни лъжи, също не променя фактите. Дай да ги видим тези резолюции, колко са били мирни и колко насочени към мир? Аз помня само опити за сваляне на законно избраното правителство и президентът Башар Асад. Както и други опити да се налагат някакви санкции и военни акции срещу сирийската държава, законното и управление и народ, като се използваха фалшиви инсценировки и театри. Да не напомняме, че самият Асад е готов за демократични избори, след края на войната, обаче твоите "миротворци" никакъв край не позволяват, а само я удължават за не знам коя вече, поредна година, подкрепяйки и пребойдисвайки едни и същи, внесени терористи, тяхно производство. Да не споменаваме абсурдните искания на трети, уж неангажирани страни - Асад да си отидел, пък после избори. Твоята тактика е същата като на тези, чиито стожер се явяваш (долни, да не уточнявам какви) - хърляме кухи изрази и клишета, повтаряме ги до безкрай и накрая и сами си повервали.

А за Украйна също си личи тоталното ти лицемерие и демонстрация на псевдопатриотизъм, само когато трябва да си изсмучеш опорките от пръстите. Да сравняваш ситуацията в България, една еднонационална държава, където малцинствата като турското са тук и имат тези права, които нашите малцинства в съответните им майчини' нямат, само благодарени на нашият хуманизъм и ценностна система. С една изкуствена държава като Украйна=Румъния, много надвишила етническите си граници, на чисто административен принцип. Какво им беше до сега на украинските малцинства, с изучаването на родният език? Украински не учеха ли? Кому беше нужно това, свен на болни укро-бандеровци, с млад и хаоичен шовинизъм и мегаломания от сръбски тип? И точно като сърбите ще свършат накрая. Много правилна позиция на Унгария. Ние българите все гледаме да сме разбрани със всички, но някои просто не заслужават добрина, защото не са способни на такава и само ни възприемат като мека Мария, вместо да оценят жеста. Виж гъците спрямо макетата. Вярно е, че маляките са по-долни и от турците, обаче не се подадоха и на йота пред македонистките брътвежи. А ние като им отстъпвахме -  нали уж братя българи, само хапеха още по-злобно. Обаче какво ти обяснявам, ти от патриотизъм не разбираш, само се гърчиш за центовете, според опорката.

Наистина е много изморително вече да те гледам под всяка, политическа тема, не че не мога да се отабонирам, ама... Особено, когато няма какво да напишеш, обаче трябва нещо да съчиниш и изгърчиш, за да си все отгоре (отдолу). Знам, че само ти крепиш политическите теми с тълкованията си, иначе нормалните хора и с няколко поста и новини схващат, обаче така темите да са заминали в трета глуха. Само, че имай малко мярка.

преди 19 часа, RagnerBG написа:

Какво им беше до сега на украинските малцинства, с изучаването на родният език? Украински не учеха ли? Кому беше нужно това, свен на болни укро-бандеровци, с млад и хаоичен шовинизъм и мегаломания от сръбски тип?

И ти ли си от онея дето едно изречение от повече от три думи не можете да осмислите , щото забртавяте началото ? :)  Ми току по горе ти обясних какъв е закона "за езика" .

Че не се ограничават малцинствата, а се въвежда изискване да има обучение и на официалния език на държавата. Какъв "хаотичен шовинизъм и мегаломания" видя в това, не знам . Това само по антибългарските рашистки платени продажни медии като твАлф мога да го чуя едно към едно с твоето  :) :)

Украински не учеха ли?

Не. Затова и става въпрос. че унгарците си имаха изцяло и единствено обучение на унгарски, без задължително украинския.

Виждаш ли как плямпаш без да знаеш ? Щото наистина някой се е напомпал с тотални лъжи и дезинформация, че и нагло пропагандира незнанието си .

Много правилна позиция на Унгария.

Да твърдиш че е правилна позиция на Унгария е същото да се радваш на турците да искат единствено и само обучение на турски език в Кърджали, без български .

Но пасаран, лъжепатрЕоте.

Особено, когато няма какво да напишеш, обаче трябва нещо да съчиниш и изгърчиш, за да си все отгоре (отдолу). Знам, че само ти крепиш политическите теми с тълкованията си, иначе нормалните хора и с няколко поста и новини схващат, обаче така темите да са заминали в трета глуха.

То си личи кой се гърчи :)

Да повтаряш като папагал едни и същи лъжи, няма да ги направи по-верни. Както и да си на всяка манджа - мерудия и да си винаги с последна дума, пък било и тотални глупости, измишльотини и откровенни лъжи, също не променя фактите

Кое наричаш лъжи ? ето ти до миналата година бяха 10-на блокриани резолюции https://www.bbc.com/russian/news-42022025

Гугълни си сам колко общо са към момента. Така че тези с лъжите , измишльотините, мерудиите , папагалите, ги търси по едни червено-атакистки медии . Които ви помпят ли помпят едностранната си платена пропаганда.

преди 20 часа, miro20 написа:

Не. Затова и става въпрос. че унгарците си имаха изцяло и единствено обучение на унгарски, без задължително украинския.

Сигурен ли си за това нещо, или да проверявам и пак да си затраеш перманентно по темата? Едва ли осъзнаваш колко абсурдно звучи. Това, че бандеровските метежници твърдят нещо, или смешният им посланник, който редовно се изявява по медиите ни, не го прави истина. Най вероятно ще се окажат не компютри, а компоти. Трябва ли да си правя трудът?

преди 59 минути, RagnerBG написа:

Сигурен ли си за това нещо, или да проверявам и пак да си затраеш перманентно по темата? Едва ли осъзнаваш колко абсурдно звучи. Това, че бандеровските метежници твърдят нещо, или смешният им посланник, който редовно се изявява по медиите ни, не го прави истина. Най вероятно ще се окажат не компютри, а компоти. Трябва ли да си правя трудът?

А ! Ти до сега дори не си проверил ?

Е какво си плямпаш тогава неща които едно че очевидно НЕ ЗНАЕШ , и второ че си се подвел по фейк-пропагандата за този закон ???? 

Абсурдно звучало ? Ами да! абсурдно. Проверявайте бе хора :)

Само да вметна че във вестникБатака и по твАлф няма да намериш полезна информация :) 

Ние помним, американски изроди кой постави безмозъчните фашизоиди на власт в украйна. И в деня, в който  гнусната ви страна бъде залята от огън, тогава и вие си спомнете  хората, които изгорихте в Одеса. Долу демокрацията, долу фашизма!!! Оказа се, че били едно и също!!!

1686923384_.png.4fcb0e22469040cdfad1b16e97ca063c.png

О да, помним помним... Да припомня и аз което сме споменавали отдавна

Цитат

Одеса бе наистина провокация, и то рашистка провокация.Разбира се няма нормален човек да каже че са планирали да стане такава трагедия.Провокацитие в Одеса са били и преди , но без жертви.. И преди е имало противоположни митинги, и преди е имало леки сблъсъци,  а конкретния случай бе  проукраинско шествие , проведено след футболен мач, към което шествие умишлено се насочват рашистки провокатори. 

http://bither.livejournal.com/464531.html

Както казах, но не вдяваш, това сме го дискутирали отдавна , просто е хубаво преди да говориш помпозните си лъжи и пропаганда, да се запознаеш с хронологията на събитията .

Например , или например ,  това също може да ти е интересно ..

Между другото, АТО приключи :) 

https://www.obozrevatel.com/crime/konets-ato-shtab-obratilsya-k-ukrainskim-voinam.htm

Започва нова организация и операция, с някои разлики :

https://www.obozrevatel.com/crime/dostich-tseli-naev-ozvuchil-glavnoe-otlichie-novoj-operatsii-na-donbasse-ot-ato.htm

В Одессе 2 мая 2014 года радикалы «Правого сектора» (организация запрещена в РФ) и так называемой самообороны «майдана» напали на Куликовом поле на активистов, собиравших подписи за проведение референдума о федерализации Украины и придании русскому языку государственного статуса. Сторонники федерализации вынуждены были укрыться в Доме профсоюзов, но радикалы окружили его и подожгли.

Заблокированные в здании люди, пытаясь спастись, выпрыгивали из окон с разных этажей, а радикалы при этом продолжали бросать камни и бутылки с зажигательной смесью. В тех трагических событиях погибли 48 человек, свыше 240 получили ранения.

Власти признали зачинщиками беспорядков 22 человека, арестовав исключительно сторонников антимайдана.   Това го копирах в оригинал - специално за бандеровската радиоточка Миро.   Иначе още ще твърди, че тези радикали са рашистки провокатори.

Миро се кефи, че войната май започва пак. Този човек всеки ден ме изумява все повече и повече. 

преди 5 часа, attj написа:

Това го копирах в оригинал - специално за бандеровската радиоточка Миро.   Иначе още ще твърди, че тези радикали са рашистки провокатори.

Прочети пак хронологията.Която започва доста преди "дома на профсъюзите" .  Цитирал съм по горе.

преди 2 часа, Тoни написа:

Миро се кефи

Къде видя "да се кефя" ? Просто текуща информация че АТО е приключила и започва друг етап от реинтеграцията на малката окупирана част от Донбас.

Докога  Донбас ще бъде в украинска окупация - само и само да не му се даде автономен статут.  Къде са според наш Миро  рашистките провокатори при това развитие?

Когато РФ изтегли прокси-войските си от Донбас, когато спре мащабната военна логистика на тези малки територийки, когато  прекрати и административното  управление, тогава  чак евентуално, хората ще заживеят така както и на останалата част  от Донбас, където няма рашистко-сепаратистки войски

Мирно и спокойно , както винаги са живяли. Както сега живеят и в освободен Славянск , и другаде :)

Това видео на Елена Василева, също може да ти е интересно :)

Мариупол, Славянск и другите руски градове в Украйна биха били свободни в автономен Донбас с местно самоуправление.  Обещаха им го в Минск, но не се изпълнява.  Бандеровските нацисти  нищо добро няма да донесат на рускоезичното население там.   Редът в района кога ще се възстанови?  Замразеният конфликт може да е налице с деситилетия. 

на 26.04.2018 г. в 17:01, Тoни написа:

И какъв е изводът от всичките ти глупости?

В Раша около 9 май ще има интересни предложения за вечерни мероприятия. Например да си поканиш гост - ветеран от ВСВ. Той ще ти разкаже как е превзел Берлин, ще има войнишки хумор, рецепта за войнишка каша и за десерт - масаж. Въобще хумор, сатира и забава. 1f641.png:(

No hay texto alternativo automático disponible.
  • 2 седмици по-късно...

Другаря Путлер дойде ли да открива или го е хванала морска болест  ? :)

Да. За немислещите това е голям празник.

За мислещите обаче винаги съм казвал... Що за "исконни руски земли" са това, до които чак сега им правиш мост ? :)

преди 2 часа, miro20 написа:

За мислещите обаче винаги съм казвал... Що за "исконни руски земли" са това, до които чак сега им правиш мост ? :)

Господа администратори на сайта!

Съгласно новите правила лицето miro20 има ли право да нарича президента на Русия с измислени и обидни имена в коментарите си!

Ако отговорът Ви е "ДА", значи и аз мога да го псувам и обиждам.

Поздрави за едни хора с наднормено тегло, които казваха, че няма да има мост. Поредната нито една лъжа. 

Хехе :)  Видях го това но не повярвах че не е монтаж някакъв :)  

Това не променя факта  колко наивна пропаганда и имитация на "човек от народа" се симулира.

Още по смешно /и тъжно/ е че всъщност това е подигравка с руските тираджии /дальнобойщиките/ които не толкова отдавна протестираха срещу непосилните нови данъци срещу тях.

Затова помислих... някаква саркастична сценка на тираджиите е това... уви.. не е :) :) :)

Относно самия мост, до сега не съм видял потвърждение че има подписи под проектите от архитекти и лицензи според изискванията . Това което се говореше преди, и не е опровергано, че мост може да се строи, както са строили още немците... но никой архитект не би си сложил  подписа под такъвмост.

Никой не е опровергал и това колко поскъпна /в пъти/ самия мост, строен разбира се, от приятели на Путлер :)

И последно което никой не ми е отговорил ... как така  до "исконни руски земи" нямаш достъп, и едва сега строиш мост до тези свои "исконни земи" :) 

Цитат

Относно самия мост, до сега не съм видял потвърждение че има подписи под проектите от архитекти и лицензи според изискванията 

:D

преди 19 часа, miro20 написа:

Миро, как така още не си забелязал, че мостът ограничава достъпа на големи кораби до украинските пристанища в Азовско море?  Нима тези с опорните точки са те изтървали на автопилот!?  

преди 18 часа, dedidi написа:

Господа администратори на сайта!

Съгласно новите правила лицето miro20 има ли право да нарича президента на Русия с измислени и обидни имена в коментарите си!

Ако отговорът Ви е "ДА", значи и аз мога да го псувам и обиждам.

ПРЕКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО!!!

1592010218_.jpeg.dbb3b9dd0e8fecf7657ef2bbd8498d38.jpeg

Или казано по-просто - Стой далеч от капу ... , пардон, от задници.

Пазех си го за подходящи случаи и този ми се струва такъв. Онова нещо сигурно ще почне да повръща злобите си, но на мен ми е еееехееей през оназ работа ... отдавна съм го блокирал, ни го знам, ни го познавам и така ще е завинаги. 

П.П. Няма нужда да го псуваш и обиждаш ... Природата си е свършила работата.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Затвори скритото съдържание
на 16.05.2018 г. в 14:09, crazy katon написа:

Или казано по-просто - Стой далеч от капу ... , пардон, от задници.

П.П. Няма нужда да го псуваш и обиждаш ... Природата си е свършила работата.

Много добре казано ! Именно това ми е мотото и на мен !  Затова никога не псувам, и не отговарям на гамени, злобари и т.н.  :) 

на 16.05.2018 г. в 13:05, attj написа:

Миро, как така още не си забелязал, че мостът ограничава достъпа на големи кораби до украинските пристанища в Азовско море?  Нима тези с опорните точки са те изтървали на автопилот!?  

Защото това е казвано отдавна, и няма нужда да се повтаря.

Новото което е и леко забавно , е как Порошенко коментирал откриването на моста :)

- че така по бързо окупантите ще се изнесат когато трябва да връщат Крим :)

И още нещо  интересно ... Откриха моста с колона КАМАЗ-и

Само че ... странно защо ... след откриването се оказва забранено преминаването на такива, с тегло над 3.5 т ?!?

И товарните ще трябва да ползват стария фериботен начин.

пп

на 14.05.2018 г. в 9:04, attj написа:

В Донбас заради бандеровците не им е до хумор, сатира и забава  https://www.vesti.ru/doc.html?id=3016793&tid=105474

Всъщност оказа се че и тази офанзива е отразена с доста фейкове от страна на окупантите-терористи :

https://www.stopfake.org/fejk-ukrainskaya-armiya-ponesla-bolshie-poteri-pod-gorlovkoj/

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.