Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Ти на тва лаене, труд ли му викаш? :)

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Цитат

икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила, докато не бъде напълно приложено изцяло минското мирно споразумение за Украйна, предаде ДПА, цитирана от “Дневник“.

"Русия е изправена пред един прост избор: напълно да приложи договореностите от Минск или да продължи да бъде подложена на вредни за икономиката санкции", каза Кери на Мюнхенската конференция по сигурността.

"Пътят към облекчаване на санкциите е ясен: изтегляне на оръжията и войските от Донбас; осигуряване на връщането на всички украински пленници; позволяване на пълен хуманитарен достъп до завзетите територии; подкрепяне на свободни и честни избори под международно наблюдение в Донбас съгласно украинското законодателство; възстановяване на контрола на Украйна върху нейната страна на международната граница", каза той.

Кери остро разкритикува Русия за действията й в Украйна и Сирия, обвинявайки я в "нееднократна агресия" и в двете страни, пише АП.

Според американския държавен секретар Москва не се съобразява с волята на международната общност, като поддържа сепаратистите в Източна Украйна и осъществява военна операция в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад.
Той похвали европейските страни за това, че твърдо се придържат към санкциите във връзка с Украйна, и призова Русия да действа добросъвестно за постигане на примирие в Сирия.

http://www.mediapool.bg/sanktsiite-na-sasht-sreshtu-rusiya-ostavat-do-prilaganeto-na-pakta-ot-minsk-news245537.html

Както и аз отдавна казах - проблема се решава много простичко - Просто Пу извежда войските си от тази 2.7 % територия на Украйна от  Донбас , и настъпва мир, какъвто мир има вече на останалата  неокупирана от руски войски , територия  с руснаци, които никой не коли и беси .

преди 5 часа, язе написа:

Ти на тва лаене, труд ли му викаш? :)

Те тъй си го оценяват, като "наше куче":) Щом лае против другите е "добро куче":)

... към горното да добавя оценката на самия ваш другар Медведев

http://www.interfax.ru/business/494504

Загубите от санкциите са около 1/3 от товарооборота с Германия, и като цяло от 400 на 200 млрд - т.е. около 200 млрд спад с ЕС .

При условие че войната струва и на Украйна и на РФ около 5-6 млн на ден / по официални данни на украинците за аТО /

То...Представям си ако тези 200 млрд разлика бяха налени за хуманитарни и др инвестиционни цели на Донбас.

Но .. на вас ви харесва кънтърстрайк, харесва ви руския терор и рашиизъм.

преди 6 минути, 卡拉贾 написа:

Те тъй си го оценяват, като "наше куче":) Щом лае против другите е "добро куче":)

Тоя кво каза ?

пп

А тази новина ме порази :

Рашистите с преложение за премахване  на Достоевски, Толстой, Булгаков от изучаване по литература , щото са.. и скучни... :

http://www.faktor.bg/novini/svjat/66952-rusiya-ot-dostoevski-tolstoy-i-bulgakov-maha-gi-ot-uchebnite-programi.html

Цитат

....предложи да се премахнат от учебната програма романите на Достоевски, Толстой и Булгаков. 

„Училищната програма трябва да бъде основно преразгледана. От собствен опит мога да кажа – в 9-10 клас е много рано да се разглеждат сложни философски въпроси! Ученето на „Война и мир”, „Престъпление и наказание”, Булгаков и някои други е сложно и преждевременно. Тяхното изучаване по същество е натрапване в съзнанието на подрастващите на мислите и идеите, които подчертава и откроява учителят.”

Както съобщава изданието, Нилов е бил подкрепен и от племенника на руския президент, Роман Путин, който заема длъжността председател на Руския академичен фонд. Той заяви, че в училище и той не бил чел „Война и мир”.

Да напомним, че през декември 2014 министърът на културата Владимир Мединский също изказа мнението си, че „Престъпление и наказание” на Достоевски, „Анна Каренина” на Лев Толстой, и „Какво да се прави?” на Николай Чернишевски, трябва да бъдат извадени от учебната програма. „В училище ми беше скучно да чета „Анна Каренина”, а миналата година я препрочетох, и ми стана интересно. Толкова тънкости на взаимоотношенията има в нея. Явно Толстой е бил доктор на психологическите науки”, обясни Мединский.

Бе къде по- добре е да четем за Петкан, отколкото за Майце си... Винаги съм уважавал личното мнение, каквото и да е. Ти обаче нямаш такова, съответно няма какво да се уважава... Беги у лево и толкоз!

преди 3 часа, miro20 написа:

А тази новина ме порази :

Рашистите с преложение за премахване  на Достоевски, Толстой, Булгаков от изучаване по литература , щото са.. и скучни... :

http://www.faktor.bg/novini/svjat/66952-rusiya-ot-dostoevski-tolstoy-i-bulgakov-maha-gi-ot-uchebnite-programi.html

Бре, "новина". То е ясно, че четеш "правилните" медии. Нали не очакваш да повярваме на парцал като "Фактор".

Потърпи и умри: милиони украинци са на ръба между живота и смъртта

Изявление на украинския премиер шокира дори и традиционните апологети на Киев

20160214.csrfyhntwk.jpg

Арсений Яценюк, чиято политически кариера върви към своя край, внезапно констатира, че Украйна „постепенно излиза от всичките възможни кризи” и призова своите съотечественици „да затегнат за пореден път колана”. „Постигнахме определени успехи в реномето на Киев на международната арена”, отбеляза той.

„Да се опитаме заедно да потърпим, да поикономисаме и дадем отпор на бедността”, добави той.

Цитат

Кореспондент на Федералната агенция за новини се убеди, че за споменатият отпор редовите украинци вече нямат сили. Жителят на Черниговска област Олег Проценко (фамилията е сменена по молба на роднините) е починал от острата респираторна вирусна инфекция. Така, поне, пише в смъртния акт. На погребението му лекуващият го лекар призна, че болният е имал шансове да оживее, но му е липсвало основното за това – парите.

В последно време неговият организъм не е могъл да се справя с болестта заради поскъпването на лекарствата, небалансираното хранене и общия стрес. Човекът просто е угаснал в резултата на усложнения, които са напълно лечими в една цивилизована страна, каза лекарят. Проверете, такива като него днес в Украйна са хиляди, добавя той.

Неговото мнение се споделя и от независими експерти. „Според официалната статистика, от момента на началото на грипната епидемия в Украйна са загинали над 250 души”, каза пред ФАН представителят на правозащитната организация Human Rights Action Ванесса ле Роа. „Но дори и най-усложнилия се случай никога не би станал причина за смъртта на пациента при наличието на качествено лечение и хранене. В момента смело може да се говори за това, че в близко бъдеще броят на жертвите на болестта в Украйна ще достигне милиони души”, казва още тя.

„Рязката девалвация на украинската национална валута – гривната – доведе до обедняване, най-малко, на 10 милиона от 38-милионното население на Украйна”, подчертава специалният наблюдател от ЕС за Украйна Александър Митц (Холандия).

Украинците са принудени да оцеляват с по 0.9 долара на ден, докато дневната норма за жизнен минимум според ООН е 1.2 долара. В резултат има недостиг на средства за медикаменти и хранителни продукти. Някои украински семейства не са виждали месо, мляко и плодове от половин година. Няма да ги видят и още толкова, ако не и повече. Заради въведеното от правителството на Яценюк ембарго върху вноса в Украйна на руски хранителни продукти цените на така наричания „боршов комплект” (минималния брой продукти, необходими за ежемесечна употреба) нарасна цели три пъти.

Например, килограм моркови на пазара струва средно 14 гривни (по-рано 4.5 гривни), за килограм картофи искат 13 гривни (по-рано 4 гривни). Цените са скочили още на зелето, ориза, захарта и солта.

„С подобен ексцес в началото на 30-те години на миналия век се сблъскаха САЩ, когато по време на Великата депресия до ръба на глада и смъртта бяха докарани стотици хиляди граждани. Но сравнение между Америка от миналото с настояща Украйна не трябва да се прави. Раздирана от вътрешни противоречия, украинската територия напомня на голямо буре с барут, чийто взрив може да доведе до нова революция в страната, която да свали от власт режима на сегашните „успешни чиновници”.”, отбелязва Ле Роа.

„Глад и студ – това струват „успехите” на екипа на Яценюк на обикновените украинци”, пишат потребителите в интернет.

преди 20 минути, NIKISHARK написа:

Потърпи и умри: милиони украинци са на ръба между живота и смъртта

Изявление на украинския премиер шокира дори и традиционните апологети на Киев

20160214.csrfyhntwk.jpg

Арсений Яценюк, чиято политически кариера върви към своя край, внезапно констатира, че Украйна „постепенно излиза от всичките възможни кризи” и призова своите съотечественици „да затегнат за пореден път колана”. „Постигнахме определени успехи в реномето на Киев на международната арена”, отбеляза той.

„Да се опитаме заедно да потърпим, да поикономисаме и дадем отпор на бедността”, добави той.

..със източник :

http://rusvesna.su/recent_opinions/1455410249

хехе :)

Дори в този ваш дезинформационен сайт някои споменават че... докато о ужас, в Украйна от грип и др вирусни заболявания са починали 200 човека, в РФ , където е супер цветущо положението , със предостатъчно лекарства и болнично лечение, са починали ... към 400 човека

http://medportal.ru/mednovosti/news/2016/02/12/081flu/

Това не е повод за злорадстване някакво, просто давам за сравнение как дезинформацията ви промива мозъците с абсолютна пропаганда за лапнишарани :)

преди 2 часа, miro20 написа:

просто давам за сравнение как дезинформацията ви промива мозъците с абсолютна пропаганда ...

Кой ти е казал пък на теб,че информацията се приема на 100% за чиста монета!?..включително ,и особено, твоята...Имам опасения,че приемаш част от съфорумниците за пълни идиоти,нечетящи и неразбиращи олигофрени,които нямат собствена преценка на ситуацията в Украйна..Да не мислиш,че твоята пропаганда не промива мозъци!? Факт е,че ситуацията в Украйна е потресаващо подобна на тази в България,в началото на 90-те,ако не и по-лоша.И колкото повече се опитваш да "осветлиш" фактите,с глупави коментари ,толкова повече 'промити мозъци" ще имаш насреща...Не бих имал нищо против коментарите ти,ако след като САЩ и сие,си изиграха ролята срещу Русия в Украйна(прелъстиха и изоставиха),страната да бе на видимо по-добро ниво и с по-добър стандарт на живот за украинците ..Някой да вижда подобно нещо!?Не съм много сигурен,чий е промития мозък ...

преди 41 минути, NIKISHARK написа:

Да не мислиш,че твоята пропаганда не промива мозъци!?

Я поясни каква ми е "пропагандата" ??

Да съм хвалил САЩ ? несъществуващи хунти ? фейкови бандеровци?

Това че търся обективна информация, че разобличавам ДОКАЗАНИ лъжи и подобни като горната твоя спекулация от медии, които нямат нищо общо със журналистика ??

Да съм казвал някога че Украйна е цъфнала и вързала ?

Че няма трудности ?

преди 43 минути, NIKISHARK написа:

Имам опасения,че приемаш част от съфорумниците за пълни идиоти,нечетящи и неразбиращи олигофрени,които нямат собствена преценка на ситуацията в Украйна

Всъщност, тук си прав... определено някои така ги приемам, но те са се доказали като такива.

преди 45 минути, NIKISHARK написа:

Факт е,че ситуацията в Украйна е потресаващо подобна на тази в България,в началото на 90-те,ако не и по-лоша.И колкото повече се опитваш да "осветлиш" фактите,с глупави коментари ,толкова повече 'промити мозъци" ще имаш насреща...

Разбира се че е подобна. Забравихте всички май защо и как взъникна Майдана.

Заради отказа на един проруски олигарх да чуе народа си , и който избяга  чрез руските служби  при господаря си.

Но една промяна на властта в коя да е държава , не е повод за сепаратизъм и започване на военен терор в тази държава, особенно когато  се базира на тотална дезинформационна пропаганда за фашисти и геноцид над руснаци.

Ще се повторя - колкото и да се сменят управници - било то предсрочно или на регулярни  избори , това не е повод за цепене на дадена държава.

Това че някой получава по висока пенсия, не означава че трябва да се цепи от една държава в друга.

Както съм давал пример - когато няколко пъти ние си сменихме управниците и няколко пъти червенотурскката мафия се провали, това според теб , например свалянето на Орешарски , основание ли е турците да кажат - свалихте го предсрочно , щом не са нашите на власт, ние си искаме турски пенсии - хоп автономия, хоп присъединяване към Турция.

Доволен ли ще си тогава ?

Кубчето на Рубик ,ряпа да яде....Май ти забравяш кой 'възникна всички Майдан-и"....А ти колкото и да сменяш, словоблудските си мнения,няма как да излъжеш аудиторията...

преди 29 минути, miro20 написа:

Я поясни каква ми е "пропагандата" ??

Да съм хвалил САЩ ? несъществуващи хунти ? фейкови бандеровци?

Това че търся обективна информация, че разобличавам ДОКАЗАНИ лъжи и подобни като горната твоя спекулация от медии, които нямат нищо общо със журналистика ??

Да съм казвал някога че Украйна е цъфнала и вързала ?

Че няма трудности ?

Всъщност, тук си прав... определено някои така ги приемам, но те са се доказали като такива.

Разбира се че е подобна. Забравихте всички май защо и как взъникна Майдана.

Заради отказа на един проруски олигарх да чуе народа си , и който избяга  чрез руските служби  при господаря си.

Но една промяна на властта в коя да е държава , не е повод за сепаратизъм и започване на военен терор в тази държава, особенно когато  се базира на тотална дезинформационна пропаганда за фашисти и геноцид над руснаци.

Ще се повторя - колкото и да се сменят управници - било то предсрочно или на регулярни  избори , това не е повод за цепене на дадена държава.

Това че някой получава по висока пенсия, не означава че трябва да се цепи от една държава в друга.

Както съм давал пример - когато няколко пъти ние си сменихме управниците и няколко пъти червенотурскката мафия се провали, това според теб , например свалянето на Орешарски , основание ли е турците да кажат - свалихте го предсрочно , щом не са нашите на власт, ние си искаме турски пенсии - хоп автономия, хоп присъединяване към Турция.

Доволен ли ще си тогава ?

Oт цялата тази тирада, става ясно, че в Сирия имаме "бунтовници" и "борци" срещу "режима" на Асад, а в Украйна има "сепаратисти"...

преди 6 минути, NIKISHARK написа:

Кубчето на Рубик ,ряпа да яде....Май ти забравяш кой 'възникна всички Майдан-и"....А ти колкото и да сменяш, словоблудските си мнения,няма как да излъжеш аудиторията...

О да, разбира се,... световната конспирация бла бла бла.. :)

Виж, и преди съм казвал, - на вас ви е трудната част и гърченето да си доказвате цитираните лъжи, мен ми е лесно защото нямам такива :)

а обикновенно оборвам такива :)

преди 4 часа, miro20 написа:

О да, разбира се,... световната конспирация бла бла бла.. :)

Виж, и преди съм казвал, - на вас ви е трудната част и гърченето да си доказвате цитираните лъжи, мен ми е лесно защото нямам такива :)

а обикновенно оборвам такива :)

Оборваш истините с лъжи:)

Виж тук - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BC

колко време (само 60 години) Крим е в пределите на Украйна и то чрез подарък, направен от Никита Хрушчов на родната му Украйна.

И сигурно го е направил "законно", щом е бил генсек по онова време:)

А е бил (Крим) руски близо 170 години.

преди 1 час, 卡拉贾 написа:

Оборваш истините с лъжи:)

Виж тук - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BC

колко време (само 60 години) Крим е в пределите на Украйна и то чрез подарък, направен от Никита Хрушчов на родната му Украйна.

И сигурно го е направил "законно", щом е бил генсек по онова време:)

А е бил (Крим) руски близо 170 години.

Цитираш уикипедията избирателно. Ами че виж и чети де... що само 170 г визираш ?

от 14 век е в османската империя. Що не вземем да го върнем на турците а ? имало е в кримското княжество много племена и народи , и българи също . За руснаци дори не се говори че е имало.

Значи кроим и режем граници според това на коя империя сме фенове ?

Ами другото което питах - щом 170 г е право на владение,  какво да кажем за 500г ? и България ли ще харизаш на турците ?

Колко пъти трябва да ви доказвам нелогичните имперски шовинистични пропаганди и рев за стари умрели империи  , не знам вече...

преди 10 минути, miro20 написа:

Цитираш уикипедията избирателно. Ами че виж и чети де... що само 170 г визираш ?

от 14 век е в османската империя. Що не вземем да го върнем на турците а ? имало е в кримското княжество много племена и народи , и българи също . За руснаци дори не се говори че е имало.

Ами другото което питах - щом 170 г е право на владение,  какво да кажем за 500г ? и България ли ще харизаш на турците ?

Колко пъти трябва да ви доказвам нелогичните имперски шовинистични пропаганди и рев за стари умрели империи  , не знам вече...

Там е работата, че незаконно е взет (Крим) от Русия, на когото е бил (и Турция тук, както виждаме, не е страна по спора). А ти пак "даваш" България, която с кръв сме си върнали, на Турция (то не че не е, ела да си намериш работа по Кърджалийско, ако не си турчин или от ДПС, в краен случай от БСП).

Редактирано от 卡拉贾 (преглед на промените)

преди 1 минута, 卡拉贾 написа:

Там е работата, че незаконно е взет (Крим) от Русия, на когото е бил (и Турция тук, както виждаме, не е страна по спора). А ти пак "даваш" България, която с кръв сме си върнали, на Турция (то не че не е, ела да си намериш работа по Кърджалийско, ако не си турчин или от ДПС, в краен случай от БСП).

Аз ли давам ? Я пак ?

:)

Който винаги ви оспорвам терористичните сепаратистки  простотии ?

не разбрах само - към коя година е  "законно право на владение" и от коя - не е ? Колко века или годинки е "легитимно право" , и колко - не ?

преди 1 час, miro20 написа:

Ти наясно ли си как е присъединен Крим към Русия???

преди 1 час, miro20 написа:

To и в Косово не е имало албанци...

Да.. и още една камара държави не трябва да съществуват, ако вземем "началото на света" от момента в който Крим е руски :):)

Хайде разберете се .. от коя година и кой век ще "ревизираме граници " ?? :):)

Че иначе затъвате в собствените си фашистки имперски ревизионистки простотии  :)

на 13.02.2016 г. at 21:20, miro20 написа:

http://www.mediapool.bg/sanktsiite-na-sasht-sreshtu-rusiya-ostavat-do-prilaganeto-na-pakta-ot-minsk-news245537.html

Както и аз отдавна казах - проблема се решава много простичко - Просто Пу извежда войските си от тази 2.7 % територия на Украйна от  Донбас , и настъпва мир, какъвто мир има вече на останалата  неокупирана от руски войски , територия  с руснаци, които никой не коли и беси .

Вместо да си преповтаряш глупости, вземи прочети и ако желаеш, коментирай - нещо обективно,казаното тук  http://cont.ws/post/200852

преди 33 минути, attj написа:

Вместо да си преповтаряш глупости, 

Кое наричаш глуости ? Статията /от медиапул/ си е напълно резонна и за пореден път се припомня какво трябва да направи РФ.

Но от агресор и инициатор на проблемите с Крим и Донбас, това няма как да стане. Престъпника никога няма да си наложи наказанието сам, нито ще го признае.

преди 33 минути, attj написа:

вземи прочети и ако желаеш, коментирай - нещо обективно,казаното тук  http://cont.ws/post/200852

Ти на това обективно ли му викаш :):)

САЩ и евреите виновни , и познатите рашистки идеологии със тотално погрешно омесване на икономическите и политическите проблеми с въпроса за сепаратизма.

Но то това остана като "тактика" на рашистите - да пропагандират как ето - махнаха проруския олигарх Янукович, стана криза, значи е оправдано разделянето и цепене на тертории от една суверенна държава.

И преди съм ти казвал и сега ще ти го повторя - това че някоя държава живее по добре и има по добри заплати и пенсии, не е повод съседни държави да се цепят щото видиш ли , там е "по убаво " :)

Нелогично е също цепене на територия и сепаратизъм само защото едно управление се е сменило с друго.И ние  имахме насилствени смени , в Румъния пък и разстреляха Чаушеско .... но никой не е цепил държавата с измислена тотално фейкова пропаганда за геноцид, репресии и т.н. както направиха руснаците !

Така ли ще защитаваш Кърджали когато поискат и те да се присъединят към Турция, щото пенсиите и заплатите там са по добри ??

та.. искаш коментар - дадох ти го.

А като споменахме САЩ , ето че най сетне имаме пряка помощ изпратена на украинските военни :

http://www.kasparov.ru/material.php?id=569C888D47246

- Предадено е военно и медицинско оборудване на стойност 21млн  и 2 млн $ като част от общо предвидена сума 75 млн.

Най сетне.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.