Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 17 минути, miro20 написа:

Айде бе ?? пак вицове  :):)

Изиграха си,  и то доста основна роля.

Ти какво очакваш, да ги замерват с камъни и коктейли молотов и те да стоят мирно?Това е полиция, нейната задача е да пази реда!

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 5 минути, Wankata написа:

Пó ми е интересно друго - какво налага някой да плаща на друг да му разпространява лъжите и опорните точки? От какво го е страх, какво иска да постигне и какво трябва толкова належащо да бъде променено в общественото мнение? И откъде намират хора, които явно нямат нищо против да ги псуват и подритват насам-натам по форуми и сайтове, та го работят това с години? Толкова ли са я закъсали финансово, или просто нямат грам мисъл и морал в кратуните?

Да ти кажа, има си полза от това. Например, майка ми си мислеше, че Майдана е следствие на стремежа на украинският народ към ЕС. Това постоянно даваха по телевизиите и се набиваше в главите на хората. Аз и разправях, че САЩ пак правят преврат, а тя ме гледаше, като изтребител. :D

Та за тролчетата е достатъчно да забаламосат един-двама и да си тролят на воля, а ние да се откажем. Проблемът е, че болшинството сме трезво мислещи и няма как.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Недейте така пределно прямо и в целта - кой ще ме разсмива, ако наш Миро вземе, че спре да пише във форума.  Не съм напълно убеден дали му се заплаща за неговите  изяви...   Един бандеровец си е такъм по убеждения и е способен всеотдайно да пише до безкрай.... само защото е бандеровец....   Точно такива янките излъгаха с долари да си спретнат уж  демократичен Майдан... После понеже никой не може да им помогне - затова за  по-лесно все са им виновни Путин и Русия.   Бандеровците са най-неопределените хора в съвременната история - те хем са с Хитлер... хем са против Хитлер...  Също  хем са против Сталин... хем са със Сталин....Така и не обясняват защо ненавиждат първооснователя на УССР - Ленин...  та чак му унищожават паметниците из цяла Украйна....   Те и сега уж искат в Европа, пък не се интересуват дали са нужни на Европа в настоящия си вид и дали Европа въобще ги иска....    Лично аз не ги искам при нас в ЕС.    Поради твърде много причини.

Не съм специалист по "украинската криза", но тия дни случайно попаднах на един украинец, с който проведохме непринуден разговор в купето на един влак. Ще се опитам да предам накратко съдържанието. 

След като разбрах, че е украинец тутакси свалих слушалките и малко изненадващо и за мен самия проговорих на развален руски : Что, праизходит на Украине?

- Ние също не знаем, каза той. 2 мафии се борят и в основата е газта и пътищата за доставки до Европа. 

Оказа се че харесва Путин, но не и методите му. Смята че е по- добре страната да е независима (има си всичко), отколкото погълната от Русия или ЕС. Даже ме иронизира по- въпроса с проблемите на българо- гръцката граница. Нали сте в един съюз - какъв е проблема?

По въпроса с въоръжения сблъсък, каза че Путин не е очаквал украинците да се бият, но те се били. Не знам колко са верни данните, които цитира, че в Афганистан руснаците са дали общо 15 хил. жертви, а в Украйна - 10 хиляди срещу 8 хиляди украинци. 

Причината за сирийската война, според него е поредния отрязан тръбопровод за износ на руски газ и нефт, с което той е притиснат до стената и вече няма друг изход освен война.

Да, отвърнах, когато резнаха един от тях - южен поток, у нас се срина най- голямата българска търговска банка. 

Попитах го също какви са тия хора с имотите по морето - руснаци, украинци, други. Каза ми, че има всякакви. Имало преди войната някакви аномалии в цените - 3 стаен апартамент в Харков струвал колкото апартамент в Слънчев Бряг и Несебър. Сега вече не било така. 

Това, което стана в сърцето на Киев миналата година /визира Майдана/, символизира гнойната рана в нашето общество в Украйна- според украинската гадателка  бабата -Дявол  http://neutralen.com/vizhte-kakvo-predricha-gadatelkata-na-ukrainskite-oligarsi-babata-dyavol/#

• Автор
преди 3 часа, M.Николов написа:

Абе Мирко, като са такива демократи организаторите на метежа не можеше ли да изчакат изтичането на мандата на Янукович/ мисля, че оставаше по-малко от година/ и тогава да си изберат, който желаят?На кого и защо бяха необходими толкова невинни жертви?Да ти отговоря или сам ще се сетиш?

НЕ можеха да изчакат, защото всичко беше планирано предварителено, и по план се случи точно по време на Олимпийските игри в Сочи. Беше планирано от пиндосите, за да не може своевременно да реагира Путин.

Две години от победата на Евромайдана в Киев: равносметката е катастрофална

От Иво Христов

Цитат

Преди две години, на 22 февруари 2014 г. украинският президент Виктор Янукович бе остранен от властта с комбиниран външнополитически и уличен натиск. Ден по-рано той подписа „Споразумение за урегулиране на кризата в Украйна“, гарантирано с подписите на външните министри на Германия и Полша, Франк-Валтер Щайнмайер и Радослав Сикорски, и френския дипломат Ерик Фурние като представител на Ке д’Орсе. Документът подписаха и тогавашните лидери на площадната опозиция Виталий Кличко, Арсений Яценюк и Олег Тягнибок. Споразумението обаче не издържа и 24 часа. Пренебрегвайки договореното, Върховната рада обяви президента Янукович за „самоотстранил се от властта“ и назначи временно на поста му Александър Турчинов. Улицата щурмува институциите, Янукович бе ексфилтриран от руските спецслужби в Русия, а западните гаранти на „Споразумението за урегулиране на кризата в Украйна“ подкрепиха новата власт забравяйки за подписите си.

Две години по-късно Евромайданът вече е спомен. Институциите продължават да работят под обсада. На дневен ред е така нареченият трети майдан, този път организиран от униформените националисти, които играха ролята на щурмоваци в благовидния Евромайдан. Струва си да напомним, че през ноември 2013 г. повод за Евромайдана стана решението на премиера Азаров и президента Янукович да прекъснат преговорите с Брюксел за подписване на споразумение за асоцииране на Украйна с Евросъюза.

След смяната на властта един от първите актове на новото правителство на Арсений Яценюк бе да подпише въпросното споразумение. Властта обяви за свой приоритет евроинтеграцията на Украйна. Президентът Петро Порошенко утвърди стратегия, целяща „достигането на високите европейски жизнени стандарти“. Тя предвижда до 2020 г. Киев да подаде молба за встъпване в ЕС. Уви, страната устойчиво се отдалечава от Европа в своето икономическо развитие и институционална стабилност. За две години националната валута се обезцени три пъти. Тогава 9 гривни се разменяха за един долар. Днес – повече от 26 гривни се разменят за един долар. През 2014 г. Украйна постави рекорд в инфлацията за целия период на прехода – 25%. Но през миналата година успя да го „подобри“ с цели 43%. Брутният вътрешен продукт на страната спадна с 6,7% през първата година и рухна с още 10% през 2015 г.

Засега Киев избягва неплатежеспособността благодарение на външна помощ, най-вече от МВФ. За последните две години в страната бяха наляти 20 милиарда долара. Голяма част от тях обаче се разхищават или отиват за военни разходи, което кара МВФ и европейските институции да са все по-мнителни към властта.

„Загубихме една четвърт от промишлеността си, при това без да броим загубата на Крим и Донбас“, напомня лидерът на „Опозиционния блок“ Юрий Бойко. Обещаните от кабинета Яценюк реформи остават на хартия. Шефът на МВФ Кристин Лагард вече предупреди Киев, че без ускоряване на реформите не може да разчита на нов транш от фонда. Украйна обаче очаква спасителни 1,7 милиарда долара, с които може да закрепи макроикономическото равновесие на бюджета.

„Украйна не заслужава това, което й се случва. МВФ държи страната, която уж се стреми да спаси, в задушаваща прегръдка“, коментира бившият премиер Николай Азаров. „В това начинание МВФ е подпомогнат от Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка и Световната банка. Този порочен делови кръжец кара Киев постоянно да проси, вместо да мисли за развитие. На Украйна е отредена една роля: да създава напрежение на Русия. Това, че допускат страната на европейския пазар не означава нищо: тя така и така не може да се пребори за него“, заключава Азаров.

Междувременно управляващата коалиция се разпада от взаимните обвинения в корупция на партньорите. Украинските съдилища вече са заложник не само на корупцията, но и на уличния натиск на паравоенните крайнодесни формирования, които притискат съдиите.  Неразкрити остават две от ключовите трагедии в украинската сага: кръвопролитието на Майдана и изгарянето на проруските демонстранти в Профсъюзния дом в Одеса.

Фактическият разпад на управляващата коалиция в Украйна вещае нови извънредни избори, а те само могат да засилят политическата нестабилност и икономическата безизходица, заложник на безвластието. Това кара повечето експерти да вещаят нов Майдан, в който европейските илюзии вероятно ще бъдат изместени от желанието за реванш на ощетените.

преди 15 часа, MicraNT написа:

Оказа се че харесва Путин, но не и методите му. Смята че е по- добре страната да е независима (има си всичко), отколкото погълната от Русия или ЕС. Даже ме иронизира по- въпроса с проблемите на българо- гръцката граница. Нали сте в един съюз - какъв е проблема?

По въпроса с въоръжения сблъсък, каза че Путин не е очаквал украинците да се бият, но те се били. Не знам колко са верни данните, които цитира, че в Афганистан руснаците са дали общо 15 хил. жертви, а в Украйна - 10 хиляди срещу 8 хиляди украинци. 

Причината за сирийската война, според него е поредния отрязан тръбопровод за износ на руски газ и нефт, с което той е притиснат до стената и вече няма друг изход освен война.

Абсолютно точно . Все едно аз съм го казал.

преди 16 часа, Wankata написа:

Пó ми е интересно друго - какво налага някой да плаща на друг да му разпространява лъжите и опорните точки? От какво го е страх, какво иска да постигне и какво трябва толкова належащо да бъде променено в общественото мнение? И откъде намират хора, които явно нямат нищо против да ги псуват и подритват насам-натам по форуми и сайтове, та го работят това с години? Толкова ли са я закъсали финансово, или просто нямат грам мисъл и морал в кратуните?

Много се дразните когато се появи някой на съвсем друго интелектуално ниво от вас , нали :)

Освен да плюете и обиждате други аргументи нямате.

преди 13 часа, Мойра написа:

На дневен ред е така нареченият трети майдан, този път организиран от униформените националисти, които играха ролята на щурмоваци в благовидния Евромайдан

Добре де, по назад давах 1001 пъти инфо и линкове за тези провокатори, и как путинската пропаганда  започна активно да налага  тезата за 3-ти Майдан , и че това няма нищо общо с честването на укйраинците и почитта към паметта на убитите на площада, ама не.. вие пак си пропагандирате глупостите на волгинския дезинформационен сайт а-спекто :)

преди 7 часа, Wankata написа:

Нещо съвсем се оплетохте в копипейста , че даже в самите сайтове не си четат  неточностите :)

Цитат

Бившият български премиер ще бъде и водещ говорител на публични дебати в Киев и Одеса във връзка с реформите в данъчния сектор и държавната администрация

:)

Иначе , реално погледнато няма нищо лошо..част е от международен екип с лекции и съвети за провеждане на реформи и лустрация в администрацията .

Ехоооо ЛУСТРАЦИЯ. Тази дума защо ли е забранена в България ?

А относно спекулативното заглавие , защо не ревахте "дръж се Русия Дянков идвааааа"  , когато след като бе финансов министър у нас, отиде в руска банка в Москва ?

:)

Само лееекинко уточнение- Американска руска банка, от където впоследствие го изритаха ако не се лъжа :D  Човека си беше заслужил поста. Точно както една кака след като и изтече мандата я взеха като консултант в банката собственик на Черна вода в Румъния. Ми хората са допринесли за тези банки :D

на 23.02.2016 г. at 11:25, attj написа:

Милиони украинци отново са ""оскърбени"" - този път от една полска телевизия   http://ukraina.ru/news/20160222/1015685200.html

ОСтави украинците какво мислят за филма, то е ясно , но поне обърни внимание на световната общност и журналистическа гилдия как се отнасят към този филм.

Цитирал съм по назад, и въобще нямам намерение да се връщам към тази доказана пропагандна помия.

От по сериозните неща , публикувани са стенограмите при обсъждане руската агресия.

http://censor.net.ua/resonance/375717/polnyyi_tekst_stenogrammy_zasedaniya_snbo_ot_28_fevralya_2014_goda

От които стенограми , само Турчинов е искал военен отпор срещу руската агресия.

Благодарение на разума все пак ,  всъщност провалиха плановете на Буратино, който  очакваше грузинския сценарий - да му дадат повод и да нахлуе о с официални войскови части в Украйна.

Това дори и аз го бях коментирал по назад

Другото интересно събитие е по темата за сваления Боинг .

Белингкат публикува малко по конкретизиран доклад за евентуалните участници по имена и воински звания и части.:

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2016/02/23/53rd-report-ru/

Цитат

В последнем, самом важном разделе «Командиры 53-й зенитно-ракетной бригады» изложена подробная информация о структуре командования бригады и дивизиона, которые предоставили вероятное орудие убийства пассажиров MH17 (а подчинённые этому командованию военнослужащие, возможно, привели его в действие). Мы предоставили информацию о 14 офицерах 2-го дивизиона 53-й бригады (частично скрыв их личности), в том числе о командирах расчётов «Буков», входивших в этот дивизион. Мы подробно рассказали о Сергее Борисовиче Мучкаеве, командире 53-й зенитно-ракетной бригады, а также его вышестоящем командовании, в том числе о начальнике ПВО 20-й гвардейской общевойсковой армии Алексее Золотове и начальнике ПВО Западного военного округа Андрее Коханове. При этом ответственность за убийство пассажиром MH17 из оружия, предоставленного российскими вооруженными силами и, вероятно, управляемого российскими военными, в конечном счете несет Министерство обороны Российской Федерации и Верховный главнокомандующий Вооруженными силами России Владимир Путин.

Миро ми провежда бандеровска политагитация за някакъв си филм - а през това време правосеките умуват за нов преврат в Украйна...Разбираемо защо - въздържам се от линкове и коментари...

преди 7 минути, attj написа:

Миро ми провежда бандеровска политагитация за някакъв си филм

Кое от думите "погледни международните отзиви и мнение на журналистическата  гилдия  за този филм"  , не разбра ???  Каква бандеровска политагитация те гони :)

преди 8 минути, attj написа:

а през това време правосеките умуват за нов преврат в Украйна...Разбираемо защо - въздържам се от линкове и коментари...

А ! сериозно ?? че нали управлява нацистка бандеровска хунта на правосеките бре ? ко стана сега ? ще правят нов Майдан срещу себе си ли :)

Първо - трети майдан и провокациите отдавна се доказа че са путински партенки за очерняне и дестабилизация в годишнината от честването на паметта на загиналите на Майдана.

Второ ... Оплетохте се съвсем с пропагандните си помии. :)

на 22.02.2016 г. at 20:10, Wankata написа:

Е ся стана вече работата в Украйна!:ph34r:

Миро, ти не си тъп. Ти си вдлъбнат...

Редактирано от язе (преглед на промените)

Лоша новина за хамериканците - руснаците все пак успяха да заобиколят Украйна. И добра за България.

Газпром подписа с италианската компания "Едисон" и с гръцката "ДЕПА" меморандум за доставка на газ по Черно море

http://bnr.bg/post/100662625/gazprom-podpisa-s-italianskata-kompania-edison-i-s-grackata-depa-memorandum-za-dostavka-na-gaz-po-cherno-more

Не може и без дежурния продажник и опитите за спиране на проекта още преди да е започнал:

Цитат

Според Михаил Корчемкин, директор на консултантската компания East European Gas Analysis под "трети държави" най-вероятно се разбира България, защото до Гърция няма друг начин да се стигне в контекста на силно влошените отношения на Москва с Анкара. Той смята, че споменаването на "Пойседон" е във връзка с проучване на трасето за новия поток.

Но Корчемкин смята, че и този план на "Газпром" ще си остане на книга, тъй като корпорацията няма за него средства, а европейски контрагенти ще се въздържат от договори с руснаците заради вероятността да попаднат под санкции. Изглежда чрез споразумението Edison и DEPA по-скоор искат да получат отстъпки за руския газ, а руснаците – да получат основание да продължат да строят инфраструктурата в Южна Русия, подвеждаща към подводната част на тръба през Черно море, допълва той.

Максим Мошков, анализатор в UBS, също смята, че има опит за възраждане на една от четирите тръби на "Южен поток", но припомня, че нищо няма да се случи без одобрение от Европейската комисия.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/24/2711601_jujen_potok_i_turski_potok_se_prerodiha_v_poseidon/

Италианците са тъпи и подписват неща, които няма да бъдат реализирани... Тъпотии и пикаене на газ... А Европейската комисия нЕкак си даде разрешение за СП 2, след като става дума за Германия...

Цитат

Марк Бенаюн казва, че в газопровода ще се спазят всички изисквания на ЕС и той ще превърне Италия в голям газов хъб в Южна Европа. Китсакос изтъква, че ще се засили ролята на Гърция като коридор за газови доставки. Преди подписването на меморандума Милер се срещна с икономическия министър на Италия Федерико Гуиди, а на церемонията присъства представителяг на гръцкото външно министерство по въпросите на международните икономически отношения Георгиос Ципрас.

Очакваме совалки, Маккейн, Нюланд и други подобни на посещение. И спешна доставка на вазелин за Борисов и Плевнелиев.

И оня, дето щял да бори руското влияние, да скъса поне по един чифт обувки на горните двама - да тичат до него. След фанфарите и гвардейците днес се почва още от утре...

преди 18 минути, Wankata написа:

Тъпотии и пикаене на газ... А Европейската комисия нЕкак си даде разрешение за СП 2, след като става дума за Германия...

Ехооо не виждаш ли че става въпрос за паникьосано спасяване на милиардите инвестиции на Москва  и търсене на продажби ?

Германия се захранва от РФ едва на 30 % с газ. А не като нас - скъпо и на 100 %  :) на което продажниците путиньони се радват разбира се.

Тези които им е опряло акото на дупето,  са Пу и олигарсите му , които нямат пазар на огромните си количества газ, и неистово търсят пазари .

И ПАРИ

Както споменах за КАтар и руската военната офанзива, част от която е геополитическо възпиране на енергийни проекти към ЕС ,

Както казах и тук , - 163 млрд износ за ЕС и Турция  от РФ е крайно малко за да вържат сметките си , изчислени на 400-600 млрд реален добив, с проектни мощности до 815 млрд.

На кого ще продават ???

преди 24 минути, Wankata написа:

Очакваме совалки, Маккейн, Нюланд и други подобни на посещение. И спешна доставка на вазелин за Борисов и Плевнелиев.

И оня, дето щял да бори руското влияние, да скъса поне по един чифт обувки на горните двама - да тичат до него. След фанфарите и гвардейците днес се почва още от утре...

Друго си е да си  путинска изтривалка, купуваща на 100 % и на най високи за Европа , цени  на газ ?

ех ех ех ....

Украйна все повече прилича на Сирия и има риск за война на всеки срещу всеки там - това само Миро не го разбира и продължава упорито да рекламира политиката на бандеровците. За да се въведе ред в Украйна вариантите са два - те сами да си обявят военно положение или да станат 23-та република в Руската федерация, ако възобновят войната в Донбас и отново неразумно предизвикат големия си съсед... Навремето Горбачов е недооценил възможните антиславянски изяви на  хохлите...

Пак вицове.

Украйна си е цялостна държава, която се бори с окупиралите 2.7 % от територията и про-руски военни терористични формирования ,щедро финансирани и снабдявани с военна техника и муниции от РФ,  плюс  кадрови войници от РФ.

За да се въведе ред а тази окупирана 2.7 % територия не е нужно нито военно положение /равносилно на обявяване на война/ нито да става република на който и да е .

А просто Буратино да си изведе войските и да спре "хуманитарните" танкови колони . :)

И още един много интересен анализ дискусия  - защо бе даден Крим :

http://www.svoboda.org/content/transcript/27571715.html

От което ми направиха няколко неща впечатление - още 2004г и 2010 г руснаците са имали намерения и планове да влезнат с войските си .

Ако 2010 г. не бе спечелил куклата Янукович, а Тимошенко, струпаните по границата руски войски щяха да осъществят същия сценарий , който и 2014 г. И дори в по големи мащаби. Имало е дислоцирана поне 40 000 армия по цялата граница с Украйна.

Освен това, когато превзеха Крим, съотношението на силите е били 20 000 руснаци срещу 1,5 - 2 хил украински.

Цитат

Была угроза вторжения не только в Крым, но и в территориальную Украину. Попытка аннексии Крыма – не первая. Она планировалась в связи с "помаранчевой" революцией в 2004 году. Но в 2004 году она не была осуществлена, потому что российские участники ее проведения, как оказалось, были не совсем готовы. А в 2010 году была ситуация, связанная с тем, что если президентом Украины была бы избрана Тимошенко, а не Янукович, тогда тоже ввести в действие этот план.

Что касается непосредственно 2014 года, – была развернута группировка, и в этом была серьезная опасность. И именно это повлияло на то, что аннексия Крыма прошла для России бескровно. Группировка, в том числе и авиационная, была развернута вдоль восточной границы. И на заседании Совета национальной безопасности, который вел исполняющий обязанности президента Турчинов, обсуждался этот вопрос. Был звонок, по-моему, Нарышкина из России, и было сказано, что если погибнет хотя бы один российский солдат или будет сопротивление, то в территориальную Украину будут введены войска. И один из вариантов – это был пояс: начиная с Сумской области, по границе восток – юг, до Приднестровья. Или худший для Украины вариант – это Левобережье Украины.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

По данни от последното преброяване в Крим живеят 1 180 000 руснаци.   Явно Миро не може да брои до толкова много - така е по-лесно ...за да не ги отчита....  Всъщност те болшинството кримчани  сами избраха да бъдат в Руската Федерация и не искат да чуват за жалката държава на хохлите...Само за 2,7 % от територията  преповтаря все нашият бандеровец и предизвиква съдбата това скоро да се промени...

преди 1 час, attj написа:

По данни от последното преброяване в Крим живеят 1 180 000 руснаци.   Явно Миро не може да брои до толкова много - така е по-лесно ...за да не ги отчита....  Всъщност те болшинството кримчани  сами избраха да бъдат в Руската Федерация и не искат да чуват за жалката държава на хохлите...Само за 2,7 % от територията  преповтаря все нашият бандеровец и предизвиква съдбата това скоро да се промени...

тц. пак не позна :) в Крим има около 2 млн население, от които една трета, дори след военната незаконна анексия, се определят като украинци.

Има едни подробни таблички и статистики... :)

Второ - референдума бе проведен СЛЕД военната акция, под дулата на руския спецназ.

Но дори това не е най важното , а е по важно че и към 1989 г. и към 2014 г, съотношението е почти същото. И преди и сега е нямало никакви "борби за независимост" , никой не е ревал да се отделя , нито да иска да ходи в РФ /въпреки че и никой не е пречел на това/

Хората си имаха смесени семейства, и сами си избираха БЕЗ ПРОБЛЕМ къде да живеят - в РФ или Украйна.

КАква е разликата сега ? - ами много просто - имаме си нов фюрер с неговите военни античовешки операции  и тотално фейкова пропаганда, на която някои като по горния индивид е върл фен :)

Другата разлика е че Буратино отдавна се е подготвял за това вторжение, и както цитирах по горе, е можело да стане или 2004 или 2010 , но най удобна ситуация и най добра подготовка получи 2014 г.

Единствено ако има нещо на което да се радвам е че... украинците избегнаха грузинския сценарий. Ако се бяха подвели , и бяха започнали военни действия, щеше да е абсолютно същото както в Грузия, и щяха да загубят много , много повече.

сега ситуацията играе само в минус на Буратино - ни напред ни назад... а украинците имат нова национално обединителна тема - Крим и Донбас.

Не че проблема ще се реши сокоро ... това е абсурд.. особенно както е в други региони с дългогодишни неуредени спорове - Кипър, Южна Осетия, Абхазия... като може би най позитивен и положителен пример от спорните територии е този със Северна Ирландия.

ПП

Но като каза население... хубаво е да се запознаеш и с историята на КРим, и как са депортирани четвърт милион кримски татари и други националности, между които и 15 000 българи.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Няма как украинците да имат нова национално обединителна тема  за Крим и Донбас.   Как го измисли това - та те са малцинство там!? А заради жертвите и разрушенията руснаците дали желаят въобще да са в Украйна?

Защото те се сражават там за своята  национална граница и държава, защитавайки се от чужд агресор.

Никой няма право да цепи и дели чужда държава, независимо кой е малцинство или мнозинство, особенно когато няма НИКАКВИ предпоставки и НИКАКВИ проблеми между тези малцинства и мнозинства.

А за жертвите и разрушенията питай Буратино. Жертви и разрушения има само там , където има сепаратизъм , руски подразделения, и терор.

На останалата част от неокупиран Донбас, всички си живеят мирно и относително спокойно , до колкото може да се живее спокойно в близост до граница с фашистки агресор.

преди 1 час, attj написа:

Няма как българите да имат нова национално обединителна тема  за Кърджали и Исперих .   Как го измисли това - та те са малцинство там!?

Нарочно измених твоя пост с червеното .

Усещаш ли се каква глупост е това ? :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.