Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Аз говорех тука преди 3-4 години че Креатива е друга бира! Не та не, даже Росен каза,че почти нямало разлика между Риалтек и Креатив! Аз след като съм много доволен от дъно Асус пак такова купих! Като съм доволен от Корсар пак,като съм доволен от Евга, е аз не я клоквам пак такава купих.Не съм знаел,че си финансово ограничен.

И съм съгласен какво гледа Джони под капака да кажем.Не съм гледал там.

Кико ти няма да си купиш МСИ дъно а си купуваш МСИ карта.То е същото - чипсет гнездо за процесора захранваща фаза!

Писах си с един инженер от PC World списанието,забравих му името и той ми каза същото каквото мислех и аз! Да не се купуват по възможност карти от двата лагера МСИ АСУС или Гигабайт защото си правят волности.По-добре Евга Инно 3Д Гейнуард или Сапфир Пауър колор ХФХ те спазват стриктно изискванията!

За Риълтека смях в залата. Аз  много пъти писах напоследък за учудването си, защо всички производители почнаха да монтират ALC 1150  в дъната си от по-висок клас.  Аз ли нещо не правя както трябва, та звука не става за нищо или всички търсят евтенийката? На другия комп съм с VIA VT2021 и преди 1-2 седмици сравнявах двата компа като звук при еднакви условия. Викам, да не би аз нещо да съм пропуснал, та Риълтек да са добри чипове? Е не. Разликата е огромна. Пуска последователно двата чипа десетки пъти, пусках различни песни - и mp3  и FLAC. Всикчи песни се чуваха отлично с VIA, дори и mp3  с по-лошо качество. С ALC1150  и една песен не успях да дам добра оценка. Дори FLAC  парчетата звучаха като лоши mp3-ки  с VIA-та. Пробвах всякакви настройки на ALC1150, но така и не намерих добро звучене. А за Creativ  нищо не мога да кажа, щото нямам досег. Но четох едно странно ревю, в което единственото нещо, което се правеше, бе да се хвали чистотaта и дълбочината на звука на тоя Creativ.  http://www.guru3d.com/articles_pages/soundblaster_zxr_review,1.html

Това с MSI  и ASUS  не го разбрах много добре. Искаш да кажеш, че производителите променят много неща и затова имат проблеми или че картата на даден производител не се спогажда с дъната на друг?

Що се отнася до дъната...то там нещата станаха малко форсирано. Нямаше наличности, щото бях един от първите в България, сдобил се с i7 6700K  и дъно за тоя процесор. Дори в HBG  се намериха ненормалници да ми твърдят, че нямало как да съм си купил i7 6700K, щото не били внасяни в България. Ай сиктир от тука бе, разбирачи. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Отговори 120
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Хм,все пак за тия пари може да си намериш 290ка,а и проца и захранването са подходящи.

Ама пак плямпаш ! Сравняваш разни неща, които не знаеш как седят. Форд в момента предлага същото качество като Мерцедес ( съвсем без шега го казвам, преди време гледах едно проучване ). Както форд и мерцедес се нареждаха един до друг, така Рено в топ 5. Няма да говорим за коли, понеже купувам видеокарта.

Та, не обичам нещата втора ръка, колкото и запазени, изгодни, хубави да са. Защо ? Защото всеки в България си прави опити да ме врътне. Нали знаеш, аз ще карам "форда" в "из града" ( няма да съм много взискателен към игрите ), следователно не ми трябва мерцедес(290)?

Ама пак плямпаш ! Сравняваш разни неща, които не знаеш как седят. Форд в момента предлага същото качество като Мерцедес ( съвсем без шега го казвам, преди време гледах едно проучване ). Както форд и мерцедес се нареждаха един до друг, така Рено в топ 5. Няма да говорим за коли, понеже купувам видеокарта.

Та, не обичам нещата втора ръка, колкото и запазени, изгодни, хубави да са. Защо ? Защото всеки в България си прави опити да ме врътне. Нали знаеш, аз ще карам "форда" в "из града" ( няма да съм много взискателен към игрите ), следователно не ми трябва мерцедес(290)?

Мони,глупавите сравнения с коли,жени и тн простотии-не са от мен;нещо ти е убягнало в прочита.:nono:

(Иначе от мен да знаеш,ако беше тема в аутобг:има два вида хубави коли-служебната и новата.;))

Мони,глупавите сравнения с коли,жени и тн простотии-не са от мен;нещо ти е убягнало в прочита.:nono:

(Иначе от мен да знаеш,ако беше тема в аутобг:има два вида хубави коли-служебната и новата.;))

Преди малко в новините казаха, че новите коли ( след 2010 година) в България са едва 3.5 %  срещу 8 % през 2008 година. Е,  аз и двата пъти бях с нова и влизам в статистиката. Забележи - 3.5% и аз  съм там. Няма какво повече да говоря и да давам съвети на хора, които  не биха си взели никаква поука. Мони, не говоря за теб, а по принцип за темите в Хардуер. Ако прибавим и факта, че  може би съм сред първите 20 в България със Skylake и бях един от първите с GTX970 и 8800GT... не ме вземайте под внимание. А, да, забравих, преди малко си купих игра, излязла на 16 октомври 2015 година, демек днес. Та  така стават работите при мен. Виждам нещо и газ. Ти както се чудиш за тия карти от една година насам, не знам дали изобщо ще си вземеш 960-ка или 380. Ако  още малко питаш тук тоя и оня, със сигурност ще те пратят на HD6670  ако се наложи. А такива индикации забелязвам. 

• Автор

Преди малко в новините казаха, че новите коли ( след 2010 година) в България са едва 3.5 %  срещу 8 % през 2008 година. Е,  аз и двата пъти бях с нова и влизам в статистиката. Забележи - 3.5% и аз  съм там. Няма какво повече да говоря и да давам съвети на хора, които  не биха си взели никаква поука. Мони, не говоря за теб, а по принцип за темите в Хардуер. Ако прибавим и факта, че  може би съм сред първите 20 в България със Skylake и бях един от първите с GTX970 и 8800GT... не ме вземайте под внимание. А, да, забравих, преди малко си купих игра, излязла на 16 октомври 2015 година, демек днес. Та  така стават работите при мен. Виждам нещо и газ. Ти както се чудиш за тия карти от една година насам, не знам дали изобщо ще си вземеш 960-ка или 380. Ако  още малко питаш тук тоя и оня, със сигурност ще те пратят на HD6670  ако се наложи. А такива индикации забелязвам. 

При мен по друг начин седят нещата, бях "продал" лаптопа за 300 лв и този се отказа на другия ден, ама парите бяха в мене вече. Не можах да откажа, понеже е колега на баща ми... Парите са проблем при мен, ако работех друго можех да мисля, но като се прибирам в 8:30 от даскало как да стане...

Много зависи от човека. Аз колкото и да е странно при 662 звукът ми е глух все едно имам памук в ушите (заглъхнали). Не знам как да го обясня по-ясно.

Иначе с 887-892 дори разни стари машини с не помня какво аудио са били не усещам подобен ефект и всъщност каквато и да е разлика между тях.

Тя  темата се разбра  вече така, че малко за звук ;)  Всеки има някаква база за сравнение. Аз съм почнал от транзистори ( радиоапарати, така им викахме навремето да не се чудят по-младите) на средни вълни и магнетофон -  моно с ролки. Естествено и грамофон, моно отначало, после стерео ( брех). След това минхме на касетофон със студийни и собствени записи. Естествено с качествени и много некачествени ленти. Колкото и да е странно, LG или тогава още Lucky Goldstar,  бяха най-големите боклуци на пазара. Напомнят ми за сегашният Realtek ALC662 - един запис не може да направиш като  хората, защото лентата като че ли не е магнитна цялата, а само на места :)  Обаче имаше и много качествени ленти, такива като Sony  и Maxwell. Естествено и BASF, но те май бяха за по-избраните от мен. Та после се прехвърлихме на CD, само че не ония от пазара, а директно на големи и качествени уредби с хубави усилватели и  колони. И от там насетне с навлизане на mp3-ките почна пропадането. Щото си накупувахме щайги с аналогови вградени аудиокарти и както бяхме на седмото небе със CD- тата в края на деветдесетте, така изведнъж ни върнаха в каменната ера  с тия калпави аудиочипове. На всичко отгоре ни набутаха и някакви скапани колонки за тоя компютър, макар че моите си бяха добри, със субуфер, само дето не можеха да се сравняват с тия на уредбата. И така изведнъж качествените записи след 2002-2003 година изчезнаха от полезрението ми.  Принудих се да включа старата уредба с колоните към щайгата и що годе да имам хубав звук, стига и записите да са качествени. Само че не бе така със слушалките. Там няма как да скриеш липсата на ниски честоти и глъхннещиуя звук, както каза Наруто.  Та това до момента, в който не ми попадна VIA VT2021. Общо взето за непретенциозни хора като мен, супер звук  и баси. Е да де, ама вече я няма любимата ми аудиокарта. Понякога човек се "влюбва" в неща, които на пръв поглед нямат смисъл. Но като се загубят, се  оценява какво е имал.  Всеки може да си приказва каквото иска, но за мен Realtek  нямат никакви ниски честоти, а като цяло и няма дълбочина на звука. Имам чувството, че честотите са слети, а певеца пее някъде изпод юргана. Е, понякога аха да се получи нещо, ама това не може да промени лошото ми впечатление.  Аз разбирам така нещата. Пускам някаква музика или мелодия и искам всичко да се чува както си е. Не да търся една на 100 мелодии, които да паснат на Realtek  чиповете. За ALC 662  какво да кажа. Ако не си бях изплезил езика две минути, сигурно щях да кажа нещо. Ама от удивление нищо не можах!

И какво излиза? Вместо да си вземеш Mercedes се примиряваш с Форд. Това е аналогията при видеокартите на Асус и Гигабайт. А за това, че охладителя на Стрикса бил некадърно проектиран не знам как да го коментирам(всъщност знам, но не ми се влиза в излишни спорове). Пишете на съпорта на Асус да им дадете малко акъл. Ха-ха, балоните с хелий как летят...

Понеже ХЕС за пореден път се излага,показвайки невежеството,незнанието и арогантността си,а и съм допуснал неточност за гигабитската карта,гледайки орязана снимка,ще си позволя да сложа снимки тук.(Неточността е,че G1 не е с радиатор на мосфетите,а те контактуват с кулера и че фазите не са 6,а 7 общо.Да допълня,че разглеждайки по-добри снимки,видях,че се използват памети на Самсунг и при двата бранда.)

"Мерцедесът":орязана платка;6 пина за хранене;4+1 фази;две от четирите тръби не контактуват с чипа,дори и тези,които лягат на чипа-не го правят напълно,а и са разделени от ребро;чиповете на паметите са голи-нито са с радиатор,нито контактуват с кулера;отделен радиатор на мосфетите,а те са 1 (мисля,че на снимката радиаторът е отгоре) на фаза.Ето:

8410329y.jpg

"Фордът":голяма платка и кулер с 3 фана,която ще се събере в 690II ;) ;храни се от 2х6 пина;тръбите на кулера вървят по дължината на платката и 4те контактуват с чипа;фазите са с 2 повече-6+1,с по три мосфета,като мосфетите се охлаждат от самия кулер чрез запоена пластина за ребрата,а не с отделно радиаторче;чиповете на паметите контактуват с кулера;имаме 3 фана със "смарт" контрол...Изобщо изпълнение като 970/980 (може да ползват същата платка и за 970-не съм погледнал).Ето:

8410356M.jpg

ХЕСчо,не ти е работа да коментираш хардуер,да ми говориш за писма до асус и балони!За коли-също!

Форд, ама нов. Мерцедеса  не се знае колко и как е каран. Но тук го има и момента, че човек не трябва да се колебае между Мерцдедес и Форд, а между Ауди и Форд - дали да даде повече пари за качествена изработка или да се примири с по-посредствена, но евтина като цяло кола (видеокарта в случая). Защото единственото предимство на тия имиджови и скъпи автомобили е точно имиджа, а при Ауди и изработката. Всичко останало, включително Мерцедес и БМВ, може да се пренебрегне и спокойно да се подминат шоурумите им. 

Колите определено не са ти сила :) 

Оспамихте и омазахте поредната тема! От две страници постове-два по темата...

Ще си позволя да цитирам по памет един северняк,който е всеобщ "любимец": "С масовото навлизане на интернет по домовете е неизбежно и масовото появяване на идиоти по форумите."

Такава обосновка ми харесва! Аз преди време се опитвах тука гола карта/платка/ да гледаме!:P

И платката на Евга е най-качествена и като на оригинална Нвидия мостра! Не, била турбина, а другата какви ребра какви тръби чудо и перки кат на хеликоптер!:D

Демек видеокартата ти грее с това извънземно охлаждане?

Да, грее и това не е тайна. Грее задната част на планката. И  това се знаеше още от първите дни: http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_970_gaming_review,9.html

Половината памети са изнесени отзад. Няма охлаждане за VRM.  GB е напред с охлаждането, хладна е и тиха, но тогава още нямаше пълно спиране на перките. Освен това е и над 31 сантиметра, тоест не се събира в почти никоя кутия без да се махат част от хард дисковете. А аз имам 4 обикновени харда, а в един момент бяха и 5. Тоест, за да купя карта на GB  аз трябваше да купя нова кутия, защото при моята CM690 не се махат клетки за хард дискове.  Трябваше и да се примиря с това, че картата винаги ще се чува.  Изобщо, GB  бе извън полезрението ми, а Евгите бяха най-големите боклуци миналата година с набързо напаснатите си охлаждания, високия шум в името на температури в нормата. Ето ти и Евгата по бего време:

http://www.guru3d.com/news-story/evga-geforce-gtx-970-acx-has-misaligned-gpu-vs-heatpipes.html

MSI  бе най-добрата карта въпреки всичко и единствената подходяща за мен. Всичко друго бе с недостатъци. Асус се клокваше много малко, GB казах, Evga  се изложиха и то общо взето не остана нищо читаво. Inno3D  се появиха късно, но същите проблеми като GB - прекалена дължина и заети 3 слота!!! Абсурд да купя такава карта. То това дъно ми трябва и за други работи, не само за видеокарта.  Та MSI  си бе най-добрата покупка. След това нещата се промениха, но и MSI  коригираха продукта си, както и Evga. GB  така и не промениха дължината и си вкараха автогол.  Иначе имаше вероятност и GB  да взема, ако бе примерно 29 сантима дълга. 

Колите определено не са ти сила :) 

Напротив, сила са ми. Няма как никой да се сравнява с Ауди. Мерцедес с последните си модели направиха нещо конкурентно, но само преди година нямаха нищо, което да извадят срещу Ауди. БМВ е просто кола за карачи,  не и за тия, дето искат да се чувстват луксозно.   Но ако трябва да избирам, бих си купил Mustang V8  за 80 бона. Такова нещо имат само Шевролет. БМВ, Мерцедес, Ауди...  Трябва да дадеш двойно пари за подобна машина. Качвах се в тоя Мустанг по втория начин, че не даваха на кой да е да се качва, но определено това е КОЛАТА. Много фина кожа на волана, 8 инчов тъчскрийн, всякакви измервания - ускорение, времена за обиколка, g... и капак на мотора до хоризонта. Такова усещане няма да имаш в нито едно Ауди или Мерцедес. 420 коня с гърлен саунд. Е, все пак покарах малко, макар и виртуално ;)

Понеже ХЕС за пореден път се излага,показвайки невежеството,незнанието и арогантността си,а и съм допуснал неточност за гигабитската карта,гледайки орязана снимка,ще си позволя да сложа снимки тук.(Неточността е,че G1 не е с радиатор на мосфетите,а те контактуват с кулера и че фазите не са 6,а 7 общо.Да допълня,че разглеждайки по-добри снимки,видях,че се използват памети на Самсунг и при двата бранда.)

ХЕСчо,не ти е работа да коментираш хардуер,да ми говориш за писма до асус и балони!За коли-също!

На такива като теб им викат ''хартиени специалисти''. Гледаш снимки, а не ги разбираш. За твое съжаление празната ти кратуна, която използваш за завършек на торса не може да осъзнае защо от Асус са построили по този начин охладителната система. Гледаш и не вярваш на ушите си. Също по-нагоре в темата избора не се свеждаше до Асус и Г1. Въпреки всичко 1-та е по-добрата карта и всичките ти голословия си ги задръж за друг вид форуми. 

П.П. Интересно как така с това недомислено охлаждане същия този Асус в кутията ми държи перфектни температури с доста над заводските настройки?! А иначе само двата пайпа го охлаждат и то не съвсем според твоите думи.;)

Тичай бързо в другите форуми да търсиш помощ как да ми отговориш.

На такива като теб им викат ''хартиени специалисти''. Гледаш снимки, а не ги разбираш. За твое съжаление празната ти кратуна, която използваш за завършек на торса не може да осъзнае защо от Асус са построили по този начин охладителната система. Гледаш и не вярваш на ушите си. Също по-нагоре в темата избора не се свеждаше до Асус и Г1. Въпреки всичко 1-та е по-добрата карта и всичките ти голословия си ги задръж за друг вид форуми. 

П.П. Интересно как така с това недомислено охлаждане същия този Асус в кутията ми държи перфектни температури с доста над заводските настройки?! А иначе само двата пайпа го охлаждат и то не съвсем според твоите думи.;)

Тичай бързо в другите форуми да търсиш помощ как да ми отговориш.

Мога да ти се изсмея само,но ще изплаша и коментаторът на мача с франсетата!Хич те няма в хардуера,а и си станал по-голям фантазьор от АМДПауър.:lol6::lol6::lol6:

• Автор

XEC, не помагаш така... Не разбрах какъв е смисъла да се дърляш с другите, обясняваш ми за мерцедеси и фордове, а всъщност не ми дреме за видеокартите втора ръка, защото обичам да пазарувам на сигурно. XEC, Джони се аргументира за казаното, а ти продължаваш да плямпаш. Не разбрах защо пишеш тук, в случай, че искаш само да се караш с другите.

Избрах G1 модела, сега работя по продажбата на лаптопа.

Мога да ти се изсмея само,но ще изплаша и коментаторът на мача с франсетата!Хич те няма в хардуера,а и си станал по-голям фантазьор от АМДПауър.:lol6::lol6::lol6:

Ела ми се изсмей лично да видим кой ще се смее последен. Пиши ми на ЛС да ти дам координати да посетиш цивилизацията и да се запознаеш с хора, които знаят какво говорят.;) Ще ти платя и билета за влака, ако е проблем за теб. 

XEC, не помагаш така... Не разбрах какъв е смисъла да се дърляш с другите, обясняваш ми за мерцедеси и фордове, а всъщност не ми дреме за видеокартите втора ръка, защото обичам да пазарувам на сигурно. XEC, Джони се аргументира за казаното, а ти продължаваш да плямпаш. Не разбрах защо пишеш тук, в случай, че искаш само да се караш с другите.

Избрах G1 модела, сега работя по продажбата на лаптопа.

А ти дришльо мамин къде видя да ти предлагам видеокарта 2-ра употреба? И забележи кой се дърля с другите - твоя недоклатен приятел Джони. Ако вярно е на години към 40 можеш да го съдиш за педофилия преспокойно. 

Нали G1 ти беше над бюджета? Егати тъпите хлапета. 

Ела ми се изсмей лично да видим кой ще се смее последен. Пиши ми на ЛС да ти дам координати да посетиш цивилизацията и да се запознаеш с хора, които знаят какво говорят.;) Ще ти платя и билета за влака, ако е проблем за теб. 

А ти дришльо мамин къде видя да ти предлагам видеокарта 2-ра употреба? И забележи кой се дърля с другите - твоя недоклатен приятел Джони. Ако вярно е на години към 40 можеш да го съдиш за педофилия преспокойно. 

А бе,смешник,спри да се излагаш и да спамиш!Така ти се изсмях,че наш'те се изплашиха и паднаха 3ти гейм!Няма ли модератори да те накажат за няколко месеца,та форумът да си отдъхне от твоята простотия?!Всеки,който е видял снимките-си е направил извод,дори и тези,които си нямат идея...ти кьорав ли си-като не разбираш нищо,барем дай един зум на снимката и виж,а не да продължаваш с простотиите!

• Автор

Нали се сещаш, че вече не съм много лапе. Станах на 17 преди 6 дена точно. G1, която беше 490 лева определено ми беше над бюджета, но тази за 440 не е проблем. Педофилия :D Ама тебе верно нема кой да те накаже. Чак за бой говориш, стига не се излагай, голям човек тръгнал да се бие по форумите.

И аз се изприщвам от G1,  тук съм  съгласен с теб. Мразя тая карта от времето, когато Людмила си купи GB-ка 8800GT. Дъната на GB  са ми любими или поне бяха, ама видеокарта никога няма да купя GB. Също така мразя Asrock, защото в тоя  форум през последните години това бе най-масово препоръчваното дъно с най-калпавата аудиокарта, дори и при по-скъпите им модели.  Затова ако ме видиш с дъно на Asrock  и видеокарта на GB  ми припомни :) 

Мони, честито. Само не разбрах какво поръча - 960 ли?  Нещо ми убягна тая тема. 2 или 4 ГБ? 

Обаче не мога да ви разбера вас двата Xec  и Джони. От един град сте ( или поне с такова впечатление останах), а още не сте пили по бира. Ама кво се чудя. Тук има един комшия и той се знае кой е, дето си крие носа и не казва кой е. Сякаш ще му изпия бирата :P Споко Скала, не пия от 5 години. 

Къде видя G1 за 440 лв.? Картата е около 500 лв. (без ддс около 420 лв.).

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Къде видя G1 за 440 лв.? Картата е около 500 лв. (без ддс около 420 лв.).

Ето, черно на бяло.

Даже, ако успея да направя всичко до петък ( не ми се вярва ) Ще взема тази от емаг.

Off topic.

Не сме от един град,тоя келеш е писал,че е от София.Беше ми пращал лични да се срещнем и да ме бие (скачаше ми с другия си акаунт-Джейсън),но срещата щеше да е след месец и забравих.Както и да е-не бих седнал да пия с пикльо,който ми е вдигнал кръвното или с непълнолетен,както и с такъв,чийто чаршафи съм имал търпението да чета на лични и после ме е нарекъл трол;храня добри чувства към мнозина тук (Н.,С.,Д.,Е.,М.,Л. и други),но този льольо не е сред тях и няма да е здравословна за него моята компания.

Ето, черно на бяло.

Даже, ако успея да направя всичко до петък ( не ми се вярва ) Ще взема тази от емаг.

Не съм поглеждал скоро във форума но твоята тема ми стана интересна. Като изключим глупостите за колите и леките закачки на колегата билдер с моята любима марка, се е получил някакъв вид дискусия.

Така ето и една две забележки от мен.

1. Спори се за охлаждания задни планки  и т.н. - това е много хубаво и похвално,но тук става дума за 960, при която просто е без никакво значение какво охлаждане ще и сложиш,все е хладна. Досега не съм видял ревю или мнение във форум че тази карта грее,пък било отпред отзад или някъде си. И да я клокнеш ,колко пък да я клокнеш.....

2. Масово се пропуска факта , че 2 гб видеорам просто вече не са в крак с времето. Има достатъчно тестове за разликата между 2 и 4 гб на 960 и 380 и то дори още на 1080. В някои игри няма значение, но в доста има и това се вижда най-добре при наблюдение на фреймтаймовете. Това с 970 и 4к е добър пример, но не пропускайте факта че драйвъра на нвидиа си "котка" 970-те. На същото място една 390 или 980Тi със сигурност ще лапа повече памет.

Източник - http://www.pcgameshardware.de/Grafikkarten-Grafikkarte-97980/Specials/Rangliste-GPU-Grafikchip-Benchmark-1174201/

Zwischenablage01.thumb.jpg.86c722e00da72

Zwischenablage02.thumb.jpg.35f9acb4afa79

Zwischenablage03.thumb.jpg.338d3f23657ad

PCGH.de

Последното е без значение заради скоростта на картите и кадрите които постигат,но онагледява тенденцията. И това е усреднено от 15 игри, просто не ми се занимава да ги качвам отделно.

3. За пореден път изпадам в ужас на какви цени ви продават хардуера в България - няма оправия ей! Аз лично в този диапазон бих си взел Nitro 380 4G . Като оставим факта, че на мен ще ми излезе даже и по евтино от G1 (214 vs 207€ - 417vs403 лева) , просто 4гб рам за мен са фактор , при който изобщо не бих се чудил. Охлаждането и е на ниво, с най-актуалния чип на АМД е(мда смешничко ,но факт) и има пълния набор функции откъм VSR. Записа специално както аз го правя вече е детска играчка - пускаш highlight и след това си режеш каквото ти харесва директно в софтуера. Или му даваш просто последните няколко минути да ти ги направи на клипче отделно.Не случайно тази карта е на второ място от най-често търсените продукти в ценовия робот на PCGH в Германия.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Tommygun тя картата я има и с 4ГБ при това значително по-евтино - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=11365

Не виждам за какво ми е горещото Нитро за 40 лв. отгоре? Между другото от линка които си дал същата 960 е 200 еврака в Германия та разликата не е толкова фрапираща. 

http://www.mindfactory.de/product_info.php/4096MB-Gigabyte-GeForce-GTX-960-Windforce-2X-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Reta_1009828.html

Промоции има и тук отделно зависи един продукт на какъв курс е зареден и дали е залежала бройка. Примерно 750TI доскоро беше 300 лв. и отгоре а сега е 240-250 лв.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

@Tommygun, изпускаш и другия факт, че е все едно дали GTX960  е с 2 или 4 GB . И ощше един факт. Тая карта за повече от 1920х1080   едва ли ще е удобна за игра. Поне не и за новите. При мен се налага дори и при новите игри на 1920х1080 да свалям  нещо от графичните настройки. Ето, примерно WRC 5. Наложи се да намаля AF  до 4X  от драйверите, защото на 8 и особенбо на 16, кадрите почват доста да падат на места. Макар, че в самата игра не е предвидена толкова сериозна AF,  то си се налага да се пусне поне 4AF, че иначе терена изглежда като игра отпреди 10 години. Още няколко игри просто не вървят на макс. Примерно Assetto Corsa. Там пък се налага да намаля много повече неща. Говоря за 1920х1080, не за по-висока резолюция. В същото време се сещаш, че заетата памет е доста по-малко дори от 3 GB.  Ти сравняваш с 380, но там и с 4 ГБ 960-ка да си, все тая. Това са възможностите на картата. Виж, ако някой иска да играе с 30-40 fps, ще му се наложи да ползва  карта с повече памет за някои  игри. Ама аз ти дадох пример, как това е без значение при GTX970  за гладкостта на картината. Нали говорим за 30-40  fps и много заета видеопамет. Не съм само аз с подобни тестове. да вземем тия в HBG, където тестваха GTA5  с GTX750Ti. Там настроиха картата да заема над 2.3 GB видеопамет от играта и нямаха проблеми. Аз също играх тая игра с тая карта и дори  качих клипчета, но не ми се занимава сега да давам линкове. Всеки знае канала ми.  Та паметта изобщо не е проблем и то при много кадри в играта. Тук проблем може да възникне, ако и РАМ паметта е недостатъчна. Това важи особено много за игри като BF3, където  ако си с малко видеопамет и малко РАМ, почват насичания, дори кадрите ти да са 60 и нагоре. Но това се отнасяше за карта като GTX460 със 768 MB памет и само 4 ГБ РАМ. Самата BF 3  си заема не повече от 1.3 GB видеопамет  при нормална резолюция. Примери много мога да давам, дори и да се хвана да напълня тия 4GB  памет при мен, но все тая. Иначе да, 4 ГБ звучи по-добре, но аз бих се замислил дали да дам допълнителни пари за нещо, от което нняма голям смисъл.  Със или без 2 GB повече памет, GTX960  е много по-добра от R9 380  при GTA 5. Факт. От там нататък спекулации ала АМД. 

ПП: И я ми кажи още нещо. Какви са тия графики, при които 380 не си мърда кадрите изобщо и е все едно на каква резолюция се играе? Аз ли нещо не схващам или наистина АМД са направили карта за 1928372634К резолюция?

А, сега схванах. Това са проценти от Титана, което пак говори, че все пак 380 изостава от Титаня при висока резолюция :)

Е, Мони, 4К няма да те огрее с 2 GB  памет, както и мен не огрява с 4 GB ;) ю

Ама като почнете да давате някакви безсмислени за практиката сравнения...

Аз пак мога да ви дам примери от моя геймърски живот, където да ви покажа как се играе на 4К с малки промени в настройките. Просто махам АА и някои по-товарещи опции. От АА на практика смисълът е малък при 4К, но пък заетата памет огромна в сравнение с постигнатия  резултат. 

И още малко примери - Project Cars, GTA 5...това са игри за карти на NVIDIA. Цялото ми уважение към опита на АМД да ребрандират цялата си 4 годишна гама продукти,  но нека си оправят игрите най-напред. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.