Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

При GTX970  пък ще те попитам, що NVIDIA  нямат подобна хвърковата карта.  

Пак си неподготвен.;)

• Отговори 120
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Айде, айде, MSI  си е супер. Няма такъв охладител като нейния. Ще го чуеш на путкин ден.

Айде,айде,то тоя чип и с пръдня ще се хлади на 960ката като гледам изпълненията на карти и кулери,а няма грее;ама в сравнение с Г1 е гола вода МСИ,а и по-скъпа.Пък и какъв и е толкова кулера?!Поне контактната плочка да беше бакър.Загледах се заради Мони в тия 960ки и се хванах за главата по отношение на повечето карти...То бива рязане и пестене...-поне да бяха и по-евтини тия изпълнения.

Пак си неподготвен.;)

NVIDIA  нямат референтна карта. 

Айде,айде,то тоя чип и с пръдня ще се хлади на 960ката като гледам изпълненията на карти и кулери,а няма грее;ама в сравнение с Г1 е гола вода МСИ,а и по-скъпа.Пък и какъв и е толкова кулера?!Поне контактната плочка да беше бакър.Загледах се заради Мони в тия 960ки и се хванах за главата по отношение на повечето карти...То бива рязане и пестене...-поне да бяха и по-евтини тия изпълнения.

Сам каза и с пръдня да се хлади. Точно така. Затова MSI,  че тая пръдня никога няма да я чуеш и в повечето случаи дори перките няма да се въртят. GB  е твърде голяма, а тук няма предимство при клока, както при GTX970,  където нещата трябва да се барнат и в BIOS, щото някой решил да ни ограничава. 

И картата на Томи ако е с извънземно охлаждане като твойта и много грее тогава? Щом турбина е достатъчна за Титан ко остава за GTX960!

Едно е постоянно да ти вие тая турбина, дори в idle, друго е изобщо да не се върти нищо до 60 градуса температура.  А и да се завърти, да не се чува. То е ясно, че всичко ще охлажда, дори пасивен радиоатор. Поне до 80 градуса ще го докара. 

Добър вечер колеги! Продавам си видео картата, която е http://www.emag.bg/video-karta-sapphire-amd-radeon-hd-7770-oc-1024mb-gddr5-128bit-hdmi-dvi-2x-mini-display-port-11201-20-20g/pd/EWCYNBBBM/

Та въпроса ми е каква да си взема на нейно място. Искам някоя за около 180-200лв. която да е поне 2-3 гб, естествено ще е за игри. Процесора ми е Q9550, дъното е Gigabite ep43-ds3, ramta e 8gb ддр2, а захранването е някакво измислено Privileg atx 420w, което ще го сменя в близко бъдеще. Та видеото го продавам за 90 лв. и искам да си взема някое с повече гб за да мога да подкарам новите игри. Знам, че цялата конфигурация ми е смотана, но се чудих дали няма да стане да си взема някоя видео карта за 180лв. и ново захранване вместо да хвърлям 1000лв за ново пц!

NVIDIA  нямат референтна карта. 

Сам каза и с пръдня да се хлади. Точно така. Затова MSI,  че тая пръдня никога няма да я чуеш и в повечето случаи дори перките няма да се въртят. GB  е твърде голяма, а тук няма предимство при клока, както при GTX970,  където нещата трябва да се барнат и в BIOS, щото някой решил да ни ограничава. 

Ти така си мислиш.Щото само на МСИ китайските фанове са тихи,щото само при МСИ се изключват (я виж дали и при Г1 не е така)...а значи по-голяма е зле-аха...щото на другите като не се изключват,но пак не греят и са на ниски обороти-сигур се чуват;щото в кутиите няма други фанове,а и хардове да вдигат шум;щото моята АМД печка на Гигабит-може би се чува...Ай,стига глупости!

Мони,взимай малката ГБ с 4 гиги да не мислиш,че си се прецакал и после питай за къв ти са,само не клоквай нищо по нея или голият чеп на МСИ,щото е шарен.Аз приключих.

Кико видеокартата има един процесор? Достатъчен е един вентилатор! Що не сложиш върху Ксеона три вентилатора!:D

Ако питаш хората тук ще ти кажат, че три вентилатора охлаждат по-добре,значи и бръмчат по-малко ;)  А тук го има и момента, че при MSI  имаме доста големи вентилатори като диаметър, което означава и ниски обороти. 

Ти така си мислиш.Щото само на МСИ китайските фанове са тихи,щото само при МСИ се изключват (я виж дали и при Г1 не е така)...а значи по-голяма е зле-аха...щото на другите като не се изключват,но пак не греят и са на ниски обороти-сигур се чуват;щото в кутиите няма други фанове,а и хардове да вдигат шум;щото моята АМД печка на Гигабит-може би се чува...Ай,стига глупости!

Мони,взимай малката ГБ с 4 гиги да не мислиш,че си се прецакал и после питай за къв ти са,само не клоквай нищо по нея или голият чеп на МСИ,щото е шарен.Аз приключих.

Опа, ядоса се :) 

Споко, сам си каза нещата, после не ги приписвай на мен. Значи ти си наумяваш нещо, казваш, че аз мисля така и после ми "напомняш", че съм бил пчеличка.  

Все тая коя карта ще вземе. само че MSI  е компактна, което е голямо предимство. Нещо като нанотата.  Знам, че GB  изключват. Направиха го късно при GTX970,  но го направиха след големи критики.  Чак толкова не съм изостанал в развитието си, както се опитваш да го покажеш на другите, незнайно защо. Защото ти предложих да пиеш бира с рецензента ли? Ама да знаеш, лика и прилика сте си ;)

И двамата сте едни рецензенти...хаха. На гол тумбак чифте пищови. Една бира щом не може да пиете... 

С оня щях да пия бира, ама му казах. За последно бях в София през 1997 година. Ако дойдеш насам, заповядай. Нищо че не пия, ще намеря какво друго да правя.

Сигурен ли си?

Напълно.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Опа, ядоса се :) 

Споко, сам си каза нещата, после не ги преписвай на мен. значи ти си наумяваш нещо, казваш, че аз мисля така и после ми "напомняш", че съм бил пчеличка.  

Все тая коя карта ще вземе. само че MSI  е компактна, което е голямо предимство. Нещо като нанотата.  Знам, че GB  изключват. Направиха го късно при GTX970,  но го направиха след големи критики.  Чак толкова не съм изостанал в развитието си, както се опитваш да го покажеш на другите, незнайно защо. Защото ти предложих да пиеш бира с рецензента ли? Ама да знаеш, лика и прилика сте си ;)

Язък ти за претенциите!Като видиш колко е Т на ВРМите на великото ти МСИ,ще разбереш (ясно,че няма да стане) колко фана-какво правят и какво е значението да не е пльосната едно шарено "желязо" върху платката (в случая-на МСИ не е шарено).Да,ядосах се;ядосах се,че от толкова време си във форума (тук,не в ХБГ,където ти се присмиват и се подиграват с теб),от толкова време се занимаваш с гейм хардуер,а нищо не си научил за тоя хардуер-ядосах се не на теб,а заради теб-на изгубените ти години.

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

Май непълно:

14-132-038-01.jpg

Няма такова нещо. Дай цена. NVIDIA  даде  свобода на всички с дизайна. 

Язък ти за претенциите!Като видиш колко е Т на ВРМите на великото ти МСИ,ще разбереш (ясно,че няма да стане) колко фана-какво правят и какво е значението да не е пльосната едно шарено "желязо" върху платката (в случая-на МСИ не е шарено).Да,ядосах се;ядосах се,че от толкова време си във форума (тук,не в ХБГ,където ти се присмиват и се подиграват с теб),от толкова време се занимаваш с гейм хардуер,а нищо не си научил за тоя хардуер-ядосах се не на теб,а заради теб-на изгубените ти години.

Хаха, засрами ме. Ти и дружката ти Хек, дето се правите на умрели врабчета. 

Джони, трая си отдавна за теб. Но ти нищичко не разбираш. Умееш да създаваш интриги, да. Скара ме навремето с masterplay,  скара ме и с дружката ти хек. В интерес на истината, не ми пука кой трол какво мисли. Тролът затова е тук - да не мисли конкретно. 

Кико ако имаш кинти що ще минаваш на Асус карта? Ти премина през егати патилата! И що не пак Инно 3Д карта?:D

Айде и ти като другите двама ;) Къде съм писал, че ще минавам на Asus карта? После ми напомняйте как съм искал да  си купя Асус и какво беше още, че азбравих всички тролски простотии в тая тема.

Хаха, засрами ме. Ти и дружката ти Хек, дето се правите на умрели врабчета. 

Джони, трая си отдавна за теб. Но ти нищичко не разбираш. Умееш да създаваш интриги, да. Скара ме навремето с masterplay,  скара ме и с дружката ти хек. В интерес на истината, не ми пука кой трол какво мисли. Тролът затова е тук - да не мисли конкретно. 

Ако щеш си трай.Днес съм тук-утре ме няма,не ми е свързан живота с това,за разлика от теб и не ме боли за интернет изяви.Да,срам ме е,най-вече,че ме е яд на теб,че не виждаш очевидното в детайлите и не го проумяваш и си даваш парите,не за най-доброто,а трябва да имаш опита,рутината и знанията да избираш.

Кико ако имаш кинти що ще минаваш на Асус карта? Ти премина през егати патилата! И що не пак Инно 3Д карта?:D

Айде и ти като другите двама ;) Къде съм писал, че ще минавам на Asus карта? После ми напомняйте как съм искал да  си купя Асус и какво беше още, че забравих всички тролски простотии в тая тема.

Благодаря за трите еднакви поста :) 

Аз тоя форум отдавна съм го зарязал. Това не  ми пречи да си убивам времето.  Чудно, защо хора, които пускат игра един път в седмицата и то когато жените им са далече ( къде ли?), дават мнения за игри. Припозналите се да замълчат, че  да не се излагат. 

Няма такова нещо.  Сам разбери защо. 

Накарахте и мен да се разровя в тестовете и намерих един от април с 8 различни дизайна на 960.

Малко свободен преразказ:

G1 има най-големия power target заедно с SSC на Evga по 150 вата, сътветно държат най-високите буустове и при продължително натоварване като разликите не са чак толкова големи 1455 мхц за G1 като най-висока стойност до 1367мхц за  MSI Gaming 2G като най-ниска. Това са и двете най-тихи карти с респективно 0,7 и 0,4 Sone при 70 и 63 градуса при максимално натоварване. Te двете както и Windforce-a изключват вентилаторите без натоварване,но последната е средна ръка откъм бууст 1430 и шум и температура 1,1/66 градуса (за хората незапознати с мерната единица всичко това е много тихо а под 1 не се чува). G1 И Gaming 2G накрая получават знак за топ продукт,едната е заради скоростта и възможностите за клок както и силното охлаждане,другата заради тишината и доброто охлаждане. MSI са успели да го клокнан на 1505 а G1 на 1600мхц, Winddforce също до 1505.

Така като гледам Windforce e добър компромис а и я има с 4гб ;).

Фантома е със стандартна платка като на референтна карта и заедно с палитката идват с клокната рам,затова като кадри са близки до най-бързите,а Strix-a явно не само при 380 се дъни,защото е най-шумната и гореща карта в теста. Но все пак това е от април сега може и да е оправено с някой биос.

Дано да е помогнало с нещо.

A колкото до 4 или 2 гб памет ето спонтанно без много ровене и търсене.

Zwischenablage01.thumb.jpg.c24512c4817a7

Източник PCGH.de

Това е от 2 игри, едната е Crysis където няма никаква разлика дали 2 или 4,но пък в Watch dogs разликата е между вървяща и кълцаща игра. Всеки сам да си прави изводите това е просто пример.

Стига дискутирали едни и същи карти дето всеки са му ясни и вкарайте малко разнообразие в темата че ме отегчихте. :D

Да видим сравнение на стандартната MSI с 100ME както и с Golden Edition. А защо не и екстремните модели на Зотак?

Вкарайте нещо ново в дискусията...

Дай да видим натоварването, не вярвам. Тия драйвери не ми вдъхват доверие, както и операционната система. 

• Автор

Идеята ми е да взема карта, която да клокна добре без да пипам много по биоси ( просто защото не разбирам достатъчно)

Томи какви Нвидии купуват в Германия?

Нали горе ви бях пуснал линк от ценовия робот,отговора е почти никакви. купуват АМД-та :lol6:

Но 960-и най-вече Windforce 4gb. Явно наистина е добър компромис откъм охлаждане,скорост,цена и памет.

Дай да видим натоварването, не вярвам. Тия драйвери не ми вдъхват доверие, както и операционната система. 

Ей начи...... виж датата,няма как да е друг драйвър и друга ОС. И пак да повторя при кризата няма никаква разлика.

От известно време следя форума на списанието съответните раздели като тука и хората като цяло са по-критични даже и от вас, с малката разлика че страшно много хора имат парите и желанието да повтарят тестовете и да се мъчат да хванат редакторите в грешка. Както и много хора купуват и разглабят и правят ревюта и рецензии.Та мисълта ми е , че там принципно карти с 2гб от 960/380 нагоре не се препоръчват. Даже се мръщят вече и на 280/Х. 970-kи много рядко, даже и феновете на Нвидиа предлагат 390,а там има мноооого повече зелени от тук. Все пак всеки 3-ти е със 980 Ti......

ПП. Баси това го бях писал още оная вечер и не го е постнало а ми седи в редактора. За какво ви беше да пипате форума - все пак в един форум е важно съдържанието а не визията. И поне да бяхте добавили функционалност.....това недоразумение със сортирването ще го пропусна...

Нали горе ви бях пуснал линк от ценовия робот,отговора е почти никакви. купуват АМД-та :lol6:

Но 960-и най-вече Windforce 4gb. Явно наистина е добър компромис откъм охлаждане,скорост,цена и памет.

Ей начи...... виж датата,няма как да е друг драйвър и друга ОС. И пак да повторя при кризата няма никаква разлика.

От известно време следя форума на списанието съответните раздели като тука и хората като цяло са по-критични даже и от вас, с малката разлика че страшно много хора имат парите и желанието да повтарят тестовете и да се мъчат да хванат редакторите в грешка. Както и много хора купуват и разглабят и правят ревюта и рецензии.Та мисълта ми е , че там принципно карти с 2гб от 960/380 нагоре не се препоръчват. Даже се мръщят вече и на 280/Х. 970-kи много рядко, даже и феновете на Нвидиа предлагат 390,а там има мноооого повече зелени от тук. Все пак всеки 3-ти е със 980 Ti......

ПП. Баси това го бях писал още оная вечер и не го е постнало а ми седи в редактора. За какво ви беше да пипате форума - все пак в един форум е важно съдържанието а не визията. И поне да бяхте добавили функционалност.....това недоразумение със сортирването ще го пропусна...

AMD vs. NVIDIA не знам...но само може да погледнеш статистиката на Steam. Все пак ще дам скрийншот. Предварително се извинявам за дългата снимка, няма да я скривам, защото някой може и да я пропусне нарочно. 

2015-10-21_161318.jpg

Може спокойно да погледнете само DX11  видеокартите, че те са интересни в тая тема.  Но и общия резултат е интересен.  Това, какво му се струва на някой по плямпането във форумите и каква е действителността, са две съвсем различни неща. Аз от хиляда години се каня да си купя АМД карта и още съм с NVIDIA. Само ще кажа нещо. На една R9 серия 200( тук влизат всички видеокарти от тая серия) се падат над три GTX970. Трябва ли още да се коментира? Вижте и GTX750Ti. Година и половина след появата си, тя все още продължава да повишава дела си.  Освен това на една R9 200  се падат две GTX750Ti!!!  А дори и сама по себе си GTX960  е продадена повече, от всички R9 200.Цени ли, кой спомена цени? Ама защо ли се занимавам...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.