Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Някой да те е викал тука да си кажеш мнението,да обиждаш и да си покажеш простотията?

......

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• Отговори 120
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колега съфорумник от последните 3 поста, може ако случайно не ти е проблем да ни покажеш как се прави на всички и да дадеш съвет на момчето за новата му графична карта.

Това ,че господин Кико обича да прави лирически отклонения не значи, че споделената информация не може да е полезна. Нарочно не тръгнах да му отговарям на последния пост за да не разводним още темата, обаче твоето включване просто изкърти.

Може да си имате някаква закачка с някои колеги, но поне като влезеш така от нищото в дадена тема, вземи поясни с кого говориш, защото засягаш и хора които не познаваш.....Още повече, че дори и по принцип да си прав за форума , в случая не си - темата даже може и да се нарече конструктивна (по стандартите на калдата).

Поздрави

Интересно, моя помиряващ пост е изтрит, а са оствени постовете с псувните :) Защо? Не ме интересува де. Човек иска да бъде конструктивен, а...

Хах.  На някой май не му харесва добонамереността ми, та се опитва да ме изкара извън нерви. Оф. няма да стане. Не и днес. 

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Ъпдейт, довечера ще тествам една нова 7970 за доста по-малко пари. Ако някой търси нови 7950/7970 с 1 година гаранция на цената на 750ti да ми пише ;)

Чисто нови ли? Напоследък чух че се появили ментета из разните международни сайтове за продажби.

Внимателно....

• Автор
преди 1 минута, onogondur написа:

Чисто нови ли? Напоследък чух че се появили ментета из разните международни сайтове за продажби.

Внимателно....

Принципно са от Мост, но от частно лице, виж си ЛС-то.

• Автор

Явно няма нужда да обяснявам, че парите не растат по дърветата и не успях да продам лаптопа си? Просто разполагам с по-малко пари и вариантите са ми тази карта или 750ti.

• Автор

Вече съм горд собственик на една HD 7970 Vapor-X, картата е трепач, всичко друго, но не и тиха при гейминг :no-no: Няма значение де, пускаме музиката и всичко е точно, хладна е. Температури поддържа ок. 63-4 градуса при гейминг ( пробвах я на Grid 2 макс всичко ) и изкарваше по 90-100 FPS, доста е шумна, но в Idle режим не се чува почти, снимки на картата няма да качвам, защото вече е в кутията и е трудно да я вадя.

Снимка

Ясно се вижда, че това съм аз и моята карта ;)

на 18.10.2015 г. at 12:07, Кико написа:

Аз пак мога да ви дам примери от моя геймърски живот, където да ви покажа как се играе на 4К с малки промени в настройките. Просто махам АА и някои по-товарещи опции. От АА на практика смисълът е малък при 4К, но пък заетата памет огромна в сравнение с постигнатия  резултат. 

Прощаваи Кико може ли да споделиш малко по подробно как вдигаш резолюцията на монитора? А и това АА какво е,кое точно да махна  за игра на висока резолюция?

Картата ми е  ГБ Р390х,а монитора ЛГ 29ум67-п 2560х1080 ако мога до му я вдигна на 3440х1440 ще сам изключително доволен,че за игата която играя резолюцията е от голямо значение.

преди 54 минути, Dimitar Petrov_307148 написа:

Прощаваи Кико може ли да споделиш малко по подробно как вдигаш резолюцията на монитора? А и това АА какво е,кое точно да махна  за игра на висока резолюция?

Картата ми е  ГБ Р390х,а монитора ЛГ 29ум67-п 2560х1080 ако мога до му я вдигна на 3440х1440 ще сам изключително доволен,че за игата която играя резолюцията е от голямо значение.

Не знам точните стъпки при АМД  картите, но търсиш в настройките на драйверите опцията VSR. Би трябвало да се активира ( предполагам) и вероятно  да се отметнат желаните резолюции. Поне при NVIDIA  е така, но  да не те заблудя, нека някой запознат с АМД да каже. След това в самата игра трябва да ти се появи желаната резолюция. Но пак казвам, при АМД е различно и за да не те заблудя, по-добре друг да те упъти.  АА е съкращение от антиалайзинг. Това е общо наименование на различни филтрации на картината, чиято цел е да се загладят ръбовете. Има различни типове АА с различен ефект, различно качество, различно товарене на видеокартата и така нататък. Най-използвана в игрите е MSAA, но се срещат и друг тип АА. Ако те интересува коя антиалайзинг как работи и дали е подходяща, информация много. Примерно в уикипедия. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 12 часа, Dimitar Petrov_307148 написа:

Монитора ти е с резолюция 2560х1080. И това е максимума който можеш да изкараш.
Дори и настройките на играта да ти позволяват да посочиш по голяма резолюция. На монитора пак ще ти излиза с 2560x1080, което е максимума на твоя монитор.

преди 12 часа, Dimitar Petrov_307148 написа:

При амд става така.

Това е резултата.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 1 час, nikolela написа:

При амд става така.

Това е резултата.

Благодаря много,но при мен не се получи.Пише ми ВСР нот сапортед и не ми позволява да сменям резолюцията,а това на клипа изобщо ми го няма,че да го активирам.С кримсон 15.11.1 съм.

преди 46 минути, Dimitar Petrov_307148 написа:

Благодаря много,но при мен не се получи.

Според това инфо, картата ти поддържа VSR.

http://videocardz.com/56182/amd-officially-confirms-vsr-support-for-radeon-r9-300-and-r7-300-graphics-cards

Защо не опиташ с друг драйвер?

http://videocardz.com/57160/amd-catalyst-15-7-adds-crossfire-support-between-radeon-r9-390x-and-290x

Споменава се, че е под windows10. Кико също е с тази ос. Може 7-цата да спъва работата или е от драйвера на видеокартата.

AMD Catalyst 15.7 Driver Highlights:

Windows 10 Technical Preview Support
    Virtual Super Resolution (VSR) – provides image quality enhancement to gamers and Windows desktop users (renders at high solution then down-scales; giving effective Super Sample Anti-Aliasing). Now supported on AMD Radeon R7 260 and above GPUS and desktop A-Series 7400K and above APUS in AMD Catalyst 15.20, with Single and Multi-GPU configurations with more supported VSR modes!
    Frame Rate Target Control (FRTC) – enables fine-tuning your graphics card for more stable and consistent performance in games with real-time frame rate control limiting the maximum frame rate during gameplay — and delivers the benefits of reduced system/GPU power consumption, lower system temps, and lower fan speeds for quieter operation. This allows reduced system/GPU power consumption, reduced system heat and lower fan speeds (less noise).
    Performance Optimizations versus AMD Catalyst Omega
    AMD FreeSync and AMD CrossFire Support –   FreeSync eliminates screen tearing without all the usual lag and latency. And now it works in Crossfire mode! You just need a FreeSync capable AMD component and a FreeSync compatible monitor. FreeSync CrossFire support is enabled on applications based on DirectX 10 or newer (DirectX 11 and DirectX 12) and does not currently support AMD Dual Graphics APU configurations.
    AMD CrossFire Profile Enhancements for the following games: Battlefield: Hardline, Evolve, Far Cry 4, Lords of the Fallen, Project CARS, Total War: Attila, Alien: Isolation, Assassin’s Creed Unity, Civilization: Beyond Earth, FIFA 2015, GRID Autosport, Ryse: Son of Rome, Talos Principle, The Crew, Grand Theft Auto V, Dying Light, The Witcher 3: Wild Hunt

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Zwischenablage01.jpg.c85d27593a496f0b1de

При твоята карта имаш 3200х1800,не е като при Нвидиа на множители а твърди резолюции.Новите имат повече избор,но пак не са толкова много като на зелените. Просто скалирването става на друг принцип и технически е невъзможно.

Съвет от мен - НЕ сменяй драйвъра и НЕ се заигравай с Custom резолюциите.

Коментара ,че няма разлика от нативната резолюция го игнорирай. На изхода резолюцията винаги е нативна,но има разлика да гледаш на един същи монитор 1 мегапискел снимка и 20 мегапиксела (сравнението е малко далечно ,но става)

преди 1 час, Tommygun написа:

Zwischenablage01.jpg.c85d27593a496f0b1de

При твоята карта имаш 3200х1800,не е като при Нвидиа на множители а твърди резолюции.Новите имат повече избор,но пак не са толкова много като на зелените. Просто скалирването става на друг принцип и технически е невъзможно.

Съвет от мен - НЕ сменяй драйвъра и НЕ се заигравай с Custom резолюциите.

Коментара ,че няма разлика от нативната резолюция го игнорирай. На изхода резолюцията винаги е нативна,но има разлика да гледаш на един същи монитор 1 мегапискел снимка и 20 мегапиксела (сравнението е малко далечно ,но става)

Благодаря за снимката,но на мен не ми дава да го пусна а пише нот съпорт. Да неби защото сам през дисплеи порт а не хдми /после ще пробвам хдми/.

Няма да барам драиварите докато не пуснат нова версия,пробвах вече с кустом резолюците но там неиска :) 

Това искуствено upscale-ване дава ли някаква видима разлика освен да товари видеокартата? Досега не съм правил такова нещо а и не знаех че някой го прави. Ще взема да пробвам. На гт560ти има ли такава опция?

• Автор
на 12/11/2015 at 9:37, NICHIRENSHU написа:

Това искуствено upscale-ване дава ли някаква видима разлика освен да товари видеокартата? Досега не съм правил такова нещо а и не знаех че някой го прави. Ще взема да пробвам. На гт560ти има ли такава опция?

Не.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.