Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Fallout 4

Featured Replies

Сега е на 1440х900 с включено само на ТАА / под резолюцията / и резултата е 40-46 кадъра в училището Сафлок .1680х1080 с включени не малко настройки пада до 36-38 кадъра

• Отговори 198
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, p_lame_n написа:

Сега е на 1440х900 с включено само на ТАА / под резолюцията / и резултата е 40-46 кадъра в училището Сафлок .1680х1080 с включени не малко настройки пада до 36-38 кадъра

TAA  товари много видеокартата. Дори GTX970  не може да се справи с тая АА. Изключи я или сложи максимум FXAA

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

С FXAA 40- 48 кадъра но почти не се усеща засичане .Играта става гладка / все едно играеш куейк 3 :}}} / и грозна !

Вдигнах ядрото и паметта с 100 хц и кадрите се вдигнаха с 2-3 .Само не знам как ще се отрази това на картата ?

преди 3 часа, p_lame_n написа:

Вдигнах ядрото и паметта с 100 хц и кадрите се вдигнаха с 2-3 .Само не знам как ще се отрази това на картата ?

750 ТИ, ама каква е това ? На Гигабайт ли, MSI ли ?

По принцип не му пречи.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

На гигабайт windforce  с алуминиев радиатор и медна тръба .Вдигнах ги 200 на 200 мхц .Започнаха да се подобряват нещата .Само да не оправя кадрите в играта и да ми испуши картата :]]]]]]

преди 21 минути, p_lame_n написа:

На гигабайт windforce  с алуминиев радиатор и медна тръба .Вдигнах ги 200 на 200 мхц .Започнаха да се подобряват нещата .Само да не оправя кадрите в играта и да ми испуши картата :]]]]]]

Аз препоръчвам да не вдигаш повече.

Пусни GPU-Z и гледай да няма ей такива спадове/скокове на GPU Core Clock или Memory Clock като на ей това лявото. Трябва да е права червената линия, със стабилни стойности в игра.

Много е малко вероятно тази карта да прегрее, да не кажа невъзможно ако работят вентилаторите, тъй че няма какво да и стане. Това дето може да стане е да не и стига тока и да има дропове в честотите, а оттам ще ти сече и играта.

Sensors.gif

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Инсталирах си gpu-z .Червеното е плътно и до горе .Надявам се това да е добре .Картата взе да хваща и 62 градуса дано да е защото взе да се стопля .Имах наглоста да включа сенките на ултра и лъчите на високи .ако ги нямаше тези места със спадовете щях спокойно да играя с тези настройки .

Редактирано от p_lame_n (преглед на промените)

Прави ли ви впечетление че има много места където никога не дават мисии и ако не обходиш цялата карта на играта няма и да разбереш че ги има.И модовете не ми тръгват .Инсталирах доста чрез nexus но нищо .На стандартния fallout 4 ми тръгнаха само 2 .а сега с DLC-тата нито един .

преди 17 часа, p_lame_n написа:

Прави ли ви впечетление че има много места където никога не дават мисии и ако не обходиш цялата карта на играта няма и да разбереш че ги има.И модовете не ми тръгват .Инсталирах доста чрез nexus но нищо .На стандартния fallout 4 ми тръгнаха само 2 .а сега с DLC-тата нито един .

Около 300 часа изиграх и такова нещо не разбрах - за мисиите. То мисии толкова много, че аман от мисии. Аз се чудя как да оживея и изобщо не ми е до никакви мисии в тая игра. Все пак играя на трудност оцеляване. Останалите трудности не стават за игра. Твърде лесно и донякъде безинтересно. 

А от DLC  аз имам само едно голямо, но доколкото разбрах, трябва да отида при детектива, за да ми даде мисии от DLC. Все още не съм стигнал до там, макар DLC  да взех доста отдавна. Аз с тия мисии не мога се справя, че няма време за тях, какво остава и DLC  да играя ;)

Да, ако се пусна йна ниска трудност, ще стигна и до там, само че ми е безинтересно така. 

Някой дава ли ти мисия за мед-тек рисърч ? Там какво ли не съм пробвал но вратата към изолатора не мога да я отворя .

И да се похваля с вашите напъдствия вдигнах кадрите с около 8 .За което ви благодаря .

Редактирано от p_lame_n (преглед на промените)

преди 4 часа, p_lame_n написа:

Някой дава ли ти мисия за мед-тек рисърч ?

Аз я играя на руски играта и ако имаш предвид мисията за болницата, която се взема някъде в началото на играта, то да, влизам си без проблем. Обаче като играех с предния си профил, тоест предната игра на медиум трудност, то имаше една мисия, за която писах в тая тема и където не ми се отваряше вратата, а постоянно ме пращаха да се бия с невидим враг. След като почнах наново играта и стигнах до тая мисия, изтрепах враговете и ме пусна да отворя вратата. Явно това бе бъг, та нищо чудно и при теб да е така, освен ако не трябва да намериш някакъв скрит ключ за отваряне на вратата. 

Наистина иска някакъв ключ за компютъра горе .Да и аз я играя на руски .Пробвах пак да слагам модове от 12 тръгнаха 3 .Еле тези с оправянето на телата !

преди 2 часа, p_lame_n написа:

Наистина иска някакъв ключ за компютъра горе .Да и аз я играя на руски .Пробвах пак да слагам модове от 12 тръгнаха 3 .Еле тези с оправянето на телата !

Ключове се намират тук и там. Ако все пак искаш да минеш тая мисия, в интернет има всичко, включително клипчета как се минават дадени мисии. Ако напишеш името и, може би ще ти се появят няколко клипа с това, как се минава. Ама на мен така не ми е интересно. Нагоре в темата попитах за една мисия и както казах, се оказа бъг. Видях хората как я минават, а и аз я бях минавал преди това, но точно при тая игра не можех. Бъг. Затова или оставяш мисията или рестарт. Аз 3 пъти я почвах тая игра. Първия път стигнах 18 level. То бе за опознаване. Пиратска бе играта. После си я купих и стигнах 55 level  някъде. Като видях, че вече съм на ти с играта, я почнах на "оцеляване". Това е съвсем друга игра и сега я играя така. Стигнах 34 level  вече, ама много повече време и игра ми трябва. Много често просто играя 2-3 часа, не успявам да се запиша и пак се връщам на последния запис. Тогава просто ESC  и край на играта до следващия ден. 

Играта е страхотна .Преди нея играех основно Сталкер .За мен това е американския сталкер .

Аз постепенно вдигам трудността но като стигна около 70-то ниво дори и на оцеляване ми става безинтересна .Започват да се повтарят мисиите .

преди 1 час, p_lame_n написа:

Играта е страхотна .Преди нея играех основно Сталкер .За мен това е американския сталкер .

Аз постепенно вдигам трудността но като стигна около 70-то ниво дори и на оцеляване ми става безинтересна .Започват да се повтарят мисиите .

Играл съм и на 3 и на New Vegas и на 4, но за мен няма по-интересна игра от поредицата S.T.A.L.K.E.R. и по-специално неговите модове. Но за мен е разбираемо, де! Просто, отдавна съм облъчен и пристрастен към Зоната. 

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Това ми е първия fallout който играя .До fallout 4 .сталкера беше най добрата игра за мен / с отворен свят май се казваше / .Играл съм ги всичките но shadow of chernobil с модовете е уникална .Грубо около 100 глобални мода съм врътнал .Ровех се във всякакви руски сайтове да ги търся .Има неща в сталкера които ме докосват и ме връщат в миналото ТКЗС-та  .зилове .Все неща които във fallout-а ми липсват ! За мод ти препоръчвам / боевая подготовка / !

Mного ми е чудно как така успя на оцеляване да стигнеш 70-ти левъл. Или си с модовете за спален чувал и прочие. Специално на оцеляване модовете прецакват замисъла на играта. Стига и само тоя със спалния чувал и може да си я играеш като на медиум даже още по-лесно защото гадовете мрат по-лесно. Но я да си играл 2 часа преди това без запис и да те  страх че ще те свалят с един удар, доста по-предпазливо действа човек.

Препоръчвам да не я модваш на оцеляване и кажи тогава колко време трябва за левъли.;)

Написал съм че постепенно вдигам до оцеляване .Например от / обичайна / давам на /висока/ към 20-то ниво .Пробвал съм още в началото на оцеляване до към 15-то ниво и се отказах .А иначе модове слагам заради графиката / харесва ми да ми е трудно  даже не взимам компаньони с мен .камо ли от тези силови брони / !

преди 9 часа, p_lame_n написа:

Написал съм че постепенно вдигам до оцеляване .Например от / обичайна / давам на /висока/ към 20-то ниво .Пробвал съм още в началото на оцеляване до към 15-то ниво и се отказах .А иначе модове слагам заради графиката / харесва ми да ми е трудно  даже не взимам компаньони с мен .камо ли от тези силови брони / !

Ok, разбрах. Само че на вече развит герой няма смисъл.Макар че не знаех дори, че може да скочиш на оцеляване от по-ниска трудност. Мислех че трябва да почнеш нова игра заради променените механики.

Пробвай поначало така - струва си. Тръпката е несравнимо по-голяма и променя играта изцяло. Иначе си е шутърче с quicksave и load.

МЕжду другото даде идея да разгледам графичните модове и аз. На Скайрим има някои уникални,сигурен съм че и тук е така. Като казах Скайрим трябва инсталирам новата версия да видя какво са направили толкова с графиката. Даде ми я безплатно ,понеже имам някакъв Collector edition.

С модовете доста неща се подобряват като графика .Ето сега си намерих мод който увеличава тревата и я прави зелена / красота/ само дето тормози малко видеото .Смених и графиките и на скелетите вече не са бели .а са по тъмни и реалистични / по зловещи са /.Чакам да излезе мод който да оптимизира тази игра че има много нужда .

Мразя модовете, освен ако не са за СТАЛКЕР, че то СТАЛКЕР е СТАЛКЕР точно заради модовете. Иначе много хора просто биха забравили играта след 1-2 превъртания. Що се отнася до Fallout 4,  аз на практика не играя тая игра заради графиката, а заради самата игра. Че тя сега с макс графика без TAA  ми върви 40-60  fps ( застопорени), какво остава да сложа и модове за графиакта. Чудно ми е, как с GTX750Ti  играеш и графични модове, след като ти с тая карта едва ли ще извадиш и 15-30  фпс на 1080п. Да, на по-ниска резолюция играеш, но разликата на практика не е никак голяма. Освен ако за максимум детайли смяташ само тия, дето пише, че са максимум. Ама то има и куп допълнителни настройки. Ето, тук съм дал уж на Ultra, ама гледай какво не е в ключено при ultra настройки:

2017-03-10_144257.jpg

2017-03-10_144402.jpg

2017-03-10_144426.jpg

И тук сега като сложиш графичен м,од за тревата, не знам какви кадри ще извадя, щом казваш,, че товарела доста. Имам предвид, включвайки и HBАО+  и Слънчевите лъчи на ултра и парчетиите от изстрелите. По дефолт те дори са изключени. 

Иначе и аз си помислих, че си стигнал 70 левел на оцеляване. Уау. То до 33-ти аз играя вече колко време стана...трябва се върна назад в темата, когато за сефте споменах за трудност оцеляване, че я почвам. Сигурно има месец от тогава. Само до 33 левел съм стигнал или по-точно вчера погледнах, гоня го и не го стигам, че все ме трепеха два дена подред. Имай предвид, че отначало играех по 30-40 часа на седмица тая игра, сега около 20, но пак съм на 33-ти левел. Или 32-ри да съм точен. Преди на медиум стигнах 55, но то да вдигна следващия левел ми трябват поне два дена, въпреки ниската трудност. Не знам как си стигнал 70 и колко дена си качвал. Или си пробвал метода - ако ме убият, свалям трудността? То така всеки може, но смисъл няма. То и затова критици всякакви, как игрите не ставали. Ами пусни се на надмаксимална трудност бе джанъм :)

Игрите на тая компания винаги са си имали такава трудност. Дори преди време RAGE  получи и трудност кошмар, която я нямаше в началото. Същата работа за Dying Light, макар че тя е на друга компания. Там пак бе много лесно и на макс. трудност, ама пуснаха ъпдейт преди година и всичко стана много трудно и отнемащо много време. Макар че там играта има друг недостатък - винаги може да се прескочи нощта. Я да я направят така, че да не може да прескачаш нощта, да видим какво става тогава. Примерно си спал през деня и след 3-4 часа не ти се спи, та трябва да бодърстваш цяла нощ...или пък пшрез нощта да се появяват в убежището ти разни зомбаци докато спиш и да те будят по никое време, пък ти да трябва да ги трепиш...абе идеи много за трудност кошмар. Вие играете игрите като туристи и недоволствате, че ви омръзнали. 

И сега за броните. Аз на трудност оцеляване досега съм ползвал само 2-3 ядрени заряда до левел 33. Просто ги няма. На едно място открих 4-5 накуп и това беше. Бронята не може да се ползва, макар че ако си навитак, може да развиеш способности и за ядрените заряди да туи държат повече, та да си джиткаш с бронята. Само че тогава ще трябва да зарежеш други способности. А и бронята на "оцеляване" не е никак яка. Я се пусни срещу ония големите роботи със суперскорострелните лазери. За 10 секунди ти е пробил бронята, а ти за 10 секунди нищо не може да му направиш, дори да забавяш времето. Там ти трябва някакво яко оръжие като ядрена установка, ама пустата му тежи 30-40 кила и не те виждам как ще я носиш до робота. Пък и ядрените ракети са кът, та нямаш много възможности за пропуск при изстрел, освен ако не искаш да се върнеш пак в 1-ви клас. Е, има си и чалъми тая игра. Примерно намериш мост или някаква висока сграда и от там дебнеш яките роботи и други гадове със звездички. Така става работата, ама пак губиш поне 30 минути да го утрепиш с мижавите си оръжия. И като се разсееш за малко, щото ти писнало да дебнеш, си пак в първи клас. Накрая или се отказваш или губиш ден за някакъв гад. 

Изобщо, в тая игра, както каза @Tommygun, трябва да си избереш 1-2 посоки за развитие и да дерзаеш. 

За графиката сега я играя на 1440 х 900 не откривам почти никаква разлика от 1680 х 1080 от това спестявам към 10 кадъра .Само текстурите са на ултра сенките на високи .отметките са изключени .лъчите на ниски .отсколки и обемен свят изключени .другите  високи .С fastsinc достигам до 102 фпс-а  минимални 50 / идеално се играе / .

За играта не използвам и ядрени установки .Сега съм се "бронирал" с една къса рокличка :}}}} .Големите и силни същества и роботи обичам да ги бия от близо обикновенно с китайския меч .Харесва ми да си играя с тях .Има даже едно място до светещото море където има към 6 нокти на смърта и един великан ходя от време на време там за раздвижване .Не обичам да нося много оръжия и брони .даже в началото не носех и брони / бяха ми странни/.

преди 24 минути, p_lame_n написа:

За графиката сега я играя на 1440 х 900 не откривам почти никаква разлика от 1680 х 1080 от това спестявам към 10 кадъра .Само текстурите са на ултра сенките на високи .отметките са изключени .лъчите на ниски .отсколки и обемен свят изключени .другите  високи .С fastsinc достигам до 102 фпс-а  минимални 50 / идеално се играе / .

За играта не използвам и ядрени установки .Сега съм се "бронирал" с една къса рокличка :}}}} .Големите и силни същества и роботи обичам да ги бия от близо обикновенно с китайския меч .Харесва ми да си играя с тях .Има даже едно място до светещото море където има към 6 нокти на смърта и един великан ходя от време на време там за раздвижване .Не обичам да нося много оръжия и брони .даже в началото не носех и брони / бяха ми странни/.

Странно играеш. Не знам какви роботи трепиш, но аз ти говоря за ония, дето стрелят като полудели и са доста по-големи от нормалните. Обаче пак се чудя - защо изобщо пускаш модове с добра трева при положение, че не можеш изобщо да усетиш стандартната графика? Нещо преиграваш ми се струва. А без броня на оцеляване...забрави. Един точен изстрел, което е 99% вероятно и си на предната записана точка. 

Не преигравам .Мода прави тревата основно зелена и намалява кадрите с ~ 2-3 .Вече не играя без брони но с по леки и които не закриват много .Използвам и костюма на Грогнак защото използвам основно хладни оръжия .И да точно тези големите роботи с ракетите макар че като трудност са еднакви и с тези дето имат фигура на жена / забравих как се казват /

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.