Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Да има, да има. Хората искат да има. То народа на новото най-много налита... докато не остарее.Много ясно, че и нови фъцки ще има, ако ще и неработещи...:)

Може да е имало в 5 нещо, което са сгафили и си "замитат".

Не знам какво друго обяснение може да има за това, че 4-ката развиваха с години, а 5-ицата "живя" месеци.

Много хубава статия пуснаха ето тук за новата 6 -та free версия.

Ако работи всичко коректно, лошо няма. Евала наистина, че е безплатна. И ако всички модули работят толкова надеждно. Иначе смисъл от думи няма голям.

Буут-тайм скана, например съм го виждал да прави чудеса в четворката и беше наистина много хубаво, че го има.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 125,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Смятам, че всички ще се съгласят , че версия 6 не е готова - нито AutoSandboxing работи , нито WebRep , тъй като нямат практическа информация , да не спомонавам , че може да има и други бъгове , като те ще продължат с BETA тестването и да пускат нови build-ове.

Що коментирате програми които даже не сте и помирисвали?!

Големи специалисти се извъдихте,ти специално който по-далеч от носа си(NOD32) с години не виждаше,пък сега голям критик на Avast! стана!

Auto Sandboxing си баца и добавката WebRep също!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пишете глупости!

Ето ще един "специалист" ,който друго освен NOD32 не е слагал,това е г-н @kexul, това май не бачкало онова май не бачкало!

Ще ми е интересно да видя какво ще стане с Behavior shield който май още е в пасивен режим(което е издънка на авторите, защо аджеба ми трябва модул който не работи и да ми заема място на хард диска???)... :)

Хем ви мързи да тествате хем глупости пишете!?

Behavior shield при Avast! Free си бачка,тествайте констатирайте, без да си ги изсмуквате от пръстите!

Startup папката /System32/Drivers са изцяло под негово наблюдение и без разрешение,няма достъп!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

P.s.Когато от ESET пуснат безплатна антивирусна (никога няма да стане) тогава ще имате претенции!

Когато от ESET изкарат безплатна версия(никога няма да стане) ...

За съжаление е така : ( .

Аваст IS е доста лек ... Показвам шот набързо от таск менеджера защото не ми се занимавада правя задълбочени иследвания. Проблеми и бъгове за сега няма . И с Outlook и с µTorrent проблеми няма ! Web репутацията работи перфектно и на новия IE 9 ... Автосандбокса ги прибира без проблем ! Тествах я цяла нощ и нямам оплаквания до сега ! Оставям с нея . Лично мен Аваст ме спечелиха напълно този път . Да ни е честита новата версия ! Сканира ми харда за 20 минути ана него има 400 GB инфо :)

Един от проблемите (поне за мен), който е още от излизнето на версия със стена е този с Utorrent - при активен торент клиент, поради начина на филтриране на трафика от стената на Аваст, при гледане на филми или слушане на музика, се получава сериозно изкрвяване на звука и пукане в колоните. Reizor, един от най-ревностните ползватели на програмата пише, че заради проблема с Utorrent не ползва стената на пакета, а уиндоуската. За съжаление от екипа на Аваст писаха във форума им, че проблема си остава във версия 6 засега.

Auto Sandboxing си баца....!

Потвърждавам - РАБОТИ :cool:

Тествано на архива тука - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=168648&view=findpost&p=1921113

На какъв принцип работи? Зададох автоматичен режим и само два файла ги метна вътре. Предполагам ако е на ПИТАЙ ще има въпроси.

За товаренето - страниците се отваряха леко,без запъване. А, и WebRep работи също.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Подтвръждавам казаното по-горе от колегите: всички опции на Аваст 6, работят перфектно на служебния компютър...уебрепутацията работи безпроблем на IE! Да ни е честита 6-цата! Евала на чехите!

Съгласен съм с 3GUSER относоно WEB REP и Autosandbox-а. Разбира се, че работи, но въпросът е колко са ефективни към настоящия момент. И от Аваст признават и казват на хората, които питат за ефективността на тези модули, да видят примерно след 2-3 месеца реалното им действие, тъй като дотогава ще е натрупана необходимата база данни от 140 милиона ползватели на програмата. А без тази база данни тези 2 модула няма как реално да са много ефективни. Така че въпросът не е дали работят или не номинално, а каква реална защита предлагат. И на мен ми се иска всичко да работи както се рекламира, защото харесвам програмата и имам легален лиценз за пакета им, но за момента бих я ползвал само като антивирусна и евентуално сандъка, тъй като в платената версия ситуацията е по-друга с него. http://www.wilderssecurity.com/showpost.php?p=1833077&postcount=75

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Един от проблемите (поне за мен), който е още от излизнето на версия със стена е този с Utorrent - при активен торент клиент, поради начина на филтриране на трафика от стената на Аваст, при гледане на филми или слушане на музика, се получава сериозно изкрвяване на звука и пукане в колоните. Reizor, един от най-ревностните ползватели на програмата пише, че заради проблема с Utorrent не ползва стената на пакета, а уиндоуската. За съжаление от екипа на Аваст писаха във форума им, че проблема си остава във версия 6 засега.

Виж аз не робувам на нечие мнение и обичам сам да си тествам всичко ...

Това ,което чуваш като фон така го чувам и аз и на слушалкит и на системата ми !

При мен няма проблем с торент клиента и Аваст http://dox.bg/files/dw?a=b17807160b

А ако случайно се появи по нататък ще сменя торент клиента .

Но вече доста неща изтеглих и съм нямал проблем !

Като цяло програмата е лека и ефективна ,а на мен повече не ми и трябва .

Приятен ден ,приятел !

Виж аз не робувам на нечие мнение и обичам сам да си тествам всичко ...

Това ,което чуваш като фон така го чувам и аз и на слушалкит и на системата ми !

При мен няма проблем с торент клиента и Аваст http://dox.bg/files/dw?a=b17807160b

А ако случайно се появи по нататък ще сменя торент клиента .

Но вече доста неща изтеглих и съм нямал проблем !

Като цяло програмата е лека и ефективна ,а на мен повече не ми и трябва .

Приятен ден ,приятел !

Аз също не робувам, казвам го от опит с инсталиран пакета и Utorrent. А когато и VLK от екипа на Avast го признава, значи е реален бъг:

http://forum.avast.com/index.php?topic=71639.msg600696#msg600696

Справка - Reply #246 на VLK

Аз също не робувам, казвам го от опит с инсталиран пакета и Utorrent. А когато и VLK от екипа на Avast го признава, значи е реален бъг:

http://forum.avast.com/index.php?topic=71639.msg600696#msg600696

Справка - Reply #246 на VLK

Аз ти казах, че при мен няма проблем засега ,а не че не е имало или че е измислен бъг ...

А пък така или иначе имам лиценз честно спечелен та ще я оставя !

Вече ми писна само да ги сменям ...

И ми писна и да ходя да пиша по форумите им за бъгове, които те я оправят я не !

Колкото толкова !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз ти казах, че при мен няма проблем засега ,а не че не е имало или че е измислен бъг ...

А пък така или иначе имам лиценз честно спечелен та ще я оставя !

Вече ми писна само да ги сменям ...

И ми писна и да ходя да пиша по форумите им за бъгове, които те я оправят я не !

Колкото толкова !

Разбирам, дано и да не ти се появи, че е много неприятно. Ако я сложа пак може да мина на Tixati, може пък с него да е ОК.

Това , което правят от Avast Software е изключително несериозно.

Пуснаха първата си публична BETA само преди няма месец , вече са "готови" с нов продукт - само замазано ново.

Но не е това най-големия проблем - проблема всъщност е , как работят - пускат нови BETA версии всеки ден (пипнат една "запетайка" по кода и веднага рекомпилират нов build) , а Release Candidate и Final версия са в един ден - безумие.

Смятам, че всички ще се съгласят , че версия 6 не е готова - нито AutoSandboxing работи , нито WebRep , тъй като нямат практическа информация , да не спомонавам , че може да има и други бъгове , като те ще продължат с BETA тестването и да пускат нови build-ове.

Самия факт , че бързат да пуснат нещо да привлекат вниманието на хората на мен ми говори , че там няма достатъчен (да не кажа никакъв) Quality Control и никога не бих ползвал техни продукти , заради такова поведение.

Ами да!

Нека и някой друг да каже,защото аз като казвам звучало като плюене по-програмите.Снощи като видях финала така се смях....то си е за смях.Аvast са вечната BETA.Тяхната програма никога не ми е допадала именно защото никога не е изпипана и все нещо и има.Да има bugg-ове.Хората навсякъде се оплакват.Никoй не е казал нищо добро по останалите форуми.Тези неща които си ги изброил са сложени за yкраса,Хей така ,за да е по пълна програмата.Аvast е лека програма ,но какво ме радва това когато все и има нещо....макар и безплатна.

.....p.s.Пускат я по-рано ,защото новата GData 2012 излиза на 01.03.2011.Там е новият engine на Аvast.

Който иска да пробва да види,че новият Аvast и новата G Data правят едни и същи грешки.

Оставям с нея . Лично мен Аваст ме спечелиха напълно този път .

Да ни е честита новата версия !

Сканира ми харда за 20 минути ана него има 400 GB инфо :baby:

Искаш да кажеш,че си смени мнението за една нощ и зарязваш Comodo заради Аvast 6?:(

Ами да!

Нека и някой друг да каже,защото аз като казвам звучало като плюене по-програмите.Снощи като видях финала така се смях....то си е за смях.Аvast са вечната BETA.

Слушай момиче..., на теб и на търговеца-ASpace ще кажа, че когато Симентек пуснат безплатна програма, имаща и на половина опциите, възможностите и представянето в тестове на Аваст 5-6, тогава може да имаш някакво основание на негодуване и критика! Да тогава- ще мълчиш! Нямаш право на критика, най-малкото поради факта, че това е безплатен и световно признат продукт!

Да има bugg-ове.Хората навсякъде се оплакват.Никoй не е казал нищо добро по останалите форуми.

Пълни щуротии, изсмукани от пръстите!

Тези неща които си ги изброил са сложени за yкраса,Хей така ,за да е по пълна програмата.

Така беше и със Поведенческият щит, но в моменти си работи перфектно. Имай търпение!

.....p.s.Пускат я по-рано ,защото новата GData 2012 излиза на 01.03.2011.Там е новият engine на Аvast.

Брей да му се невиди...тий прости немци, къв скапан енджин са си сложили....тц тц тц....тюх да му се невиди....

Така беше и със Поведенческият щит, но в моменти си работи перфектно.

Я го тествай тука,че нещо при мене си мълчеше :offtopic_s:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Слушай момиче..., на теб и на търговеца-ASpace ще кажа....

Слушай момченце ,аз пък на теб съм ти казала още преди година въобще да не се обръщаш към мен.Твоите мнения не мe интересуват въобще ,нали знаеш.

Ясна ли съм отново.:blink:

Я го тествай тука,че нещо при мене си мълчеше :offtopic_s:

Този щит под 64 бит-овя Windows го нямаше до преди месец-два.(Нищо,че версията излезе миналата година)Наскоро го оправиха.Boot сканирането пък беше украса -пак до скоро.Сега sandbox-a ще го дооправят...има време до следващата година ще напускат разни бети отново. А Web репутацията е новост ,там трябва време до кaто се наберат данни.Но до година сигурно ще е добре.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Искаш да кажеш,че си смени мнението за една нощ и зарязваш Comodo заради Аvast 6?:offtopic_s:

Не Comodo заряза мен ,а и го замених с Malware Defender!

Аваст го сложих на детето заедно с Нортон DNS !

На лаптопа съм сложил AVG IS .

Аз не съм се венчал за никоя програма така или иначе, а и имам законни лицензи защо да ги опропастявам ?

А ти колко подписа смени, а ? MSE, F -Secure, Norton ...

Та и аз така си блуждая наляво и надясно .

А и вече мирясвам просто, защото не искам да споря и да се карам с някого заради един софтуер ...

Добри не добри сложил съм ги вече и това е !

Приятен ден ти желая :blink:

Не Comodo заряза мен ,а и го замених с Malware Defender!

Аваст го сложих на детето заедно с Нортон DNS !

На лаптопа съм сложил AVG IS .

Аз не съм се венчал за никоя програма така или иначе, а и имам законни лицензи защо да ги опропастявам ?

А ти колко подписа смени, а ? MSE, F -Secure, Norton ...

Та и аз така си блуждая наляво и надясно .

А и вече мирясвам просто, защото не искам да споря и да се карам с някого заради един софтуер ...

Добри не добри сложил съм ги вече и това е !

Приятен ден ти желая :offtopic_s:

Не бе учуди ме,че заряза тотално Комодо !!!

Аз имам 4 програми които харесвам.Към списакът който си изброил сложи и Авира (тя ми е първата любов и се се връщам постоянно към нея).

и аз ти желая приятен ден слънце http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Това , което правят от Avast Software е изключително несериозно.

Пуснаха първата си публична BETA само преди няма месец , вече са "готови" с нов продукт - само замазано ново.

Но не е това най-големия проблем - проблема всъщност е , как работят - пускат нови BETA версии всеки ден (пипнат една "запетайка" по кода и веднага рекомпилират нов build) , а Release Candidate и Final версия са в един ден - безумие.

Самия факт , че бързат да пуснат нещо да привлекат вниманието на хората на мен ми говори , че там няма достатъчен (да не кажа никакъв) Quality Control и никога не бих ползвал техни продукти , заради такова поведение.

Яд ви е, как може да има толкова качествена и безплатна антивирусна.

Участвал ли си в бета тестването ? Хайде, като не си наясно не пиши глупости.

Отдавна на аваст им е цел да са лидер сред безплатните, а защо не и при платените.

Nod32 да не би пък да е перфектен. Не на мен тия.

Нали знаеш лафа, на харизан кон,зъбите не се гледат !

http://www.facebook.com/avast - 80 000 за сега и расте :)

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Яд ви е, как може да има толкова качествена и безплатна антивирусна.

Участвал ли си в бета тестването ? Хайде, като не си наясно не пиши глупости.

Отдавна на аваст им е цел да са лидер сред безплатните, а защо не и при платените.

http://www.facebook.com/avast - 80 000 за сега и расте :)

Смени думичката с 'Norton' => след това следва :cool:

Искам да попитам има ли вече говор в българската версия?

Искам да попитам има ли вече говор в българската версия?

Не, няма !

Не, няма !

Защо няма?Нали има версия на български?

Защо няма?Нали има версия на български?

Има версия на български ама никой не ти говори .

Тук вече трябва да питаш някой друг .

Желанието им е похвално, а възможностите? Когато задминат Авира - ок. По всичко.

Няма перфектни неща. От НОД го знаят и не излизат през половин година с нова версия.

Да, особено, ако съществува възможността да събират информация за теб... Това не прозвуча като защита на АВАСТ!, а като оправдание.

Няма перфектни неща, няма перфектни програми, особено, ако се нуждаят от доискусуряване. Колкото по-малко нужда от кръпки, толкова по-добре някой си върши работата. Нали не мислиш, че уиндоуската кръпка за един експлойт ограничава на 100 процента "дупката"? Просто с "кръпката", вероятността за експлоатиране на въпросната уязвимост намалява драстично, но не изчезва...

http://www.facebook.com/avast - 80 000 за сега и расте

Във фейс съм фен на Софос, понеже лабораторията им изкарва интересни новини. Е,и? Но не съм фен на самата програма. Да си фен на нещо във Фейсбук... ако това е атестат за нещо... Хвала! Не знаех.

Много фирми, даже и институции, държавни знам, чиито админи им качват аваст. Не съм сигурен, че е коректно спрямо аваст, ма как да е. Но причинитие да я слагат са разлчни...

Преди около две години някъде имаше епидемия от .inf вирус някакъв. Не помня точно как го определяше аваст. Държавна институция с над 150 компютъра. Аваст го откриваше и дотам. Служителите си носят флашките вкъщи и айде..."Предай нататък". Не знам как са се справяли обаче със същата заплаха други свободни антитвируси. Т.е. не казвам, че аваст са най-големите грешници. Просто чак пък такава защита на една програма, която си е имала и ще има кусури...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.