Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

What's new

Most notable improvements include:

- Boot-time scanner for 64-bit OSes (finally!)

- Behavior Shield improvements - now with more sensors and able to detect exact offenders*

- Improved cleaning of infected computers

- Improved anti-rootkit engine - now capable of dealing with the latest TDL variants, for example

- Web Shield improvements (both stability and performance related)

- Mail and Web Shields not hosted in separate NT services anymore, resulting in much faster starts

- IS: new version of antispam engine

- Sound packs (more info coming later)

Най-забележителните подобрения са:

-Boot time скенер за 64 битови ОС

-Подобрения на щита по поведение-сега с повече сензори и в състояние да открива точнo източниците на атака*(небуквален превод)

-Подобрено почистване на заразени компютри

-Подобрен анти-рууткит engine-сега способен да се бори с последните TDL варианти.

-Подобрение на мрежовия щит-(отнася се както за стабилност, така и за производителност)

-За пощенския и мрежов щит вече не отговарят различни services, в резултат на което стартират(а може би се има предвид цялата програма) по-бързо.

-IS: нова версия на антиспам engine.

-Нови звуци(повече информация-по-късно)

*The Behavior Shield functionality is still incomplete in this build. And even in the final v5.1, it will work only in "passive mode", which means that the new sensors will be active but won't be stopping the attacks, just reporting them to our backend infrastructure (unless you have opted out from the avast! community membership). This is to allow us to collect enough data before enabling the real thing in Q1 2011.

*Фунционалността на щита по поведение все още е непълна в този билд.Дори във финалната версия на 5.1, той ще работи само в пасивен режим, което означава, че сензорите ще бъдат активни, но няма да спират атаките, само ще докладват обратно в лабораторията на Avast!(точно по тоя повод се чудех в предния коментар.)Това е така, за да можем да съберем повече информация, преди въвеждането му в първата четвърт на 2011 година.:blink:))

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 121,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Всъщност,това са промените за последна актуална бета 807

- поправен е проблем със забиването на външни приложения при старта на системата ( като например ATI Catalyst и др.)

- поправен е неработещия виртуализиращ компонент ( sandbox )

- поправяни са няколко проблеми с Щита по поведение

- поправен е проблем с прозореца за питане на огнената стена

- поправени са повредените настройки на скрийн сървъра

- поправен е проблем с висока консумация на CPU от AvastSvc.exe при теглене на големи EXE файлове

- вече се създава файл с доклад за действията на Щита по поведения

- поправено е бавното стартиране на услугата на avast на някои компютри

- поправен е проблем при който Мрежовия Щит понякога не се стартира

- поправен е проблем със заключването на мрежата

Мда, но това са поправените бъгове от предишния билд на бетата.Това горе( в моя пост) са всички промени във версия 5.1 А такава версия>> 5.1.677 Final, реално не съществува.:biggrin:

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Мда, но това са поправените бъгове от предишния билд на бетата.

А такава версия>> 5.1.677 Final, реално не съществува.:)

Тези които съм посочил са за бета 807 и ясно съм го написал!

На мен ли го казваш,че това не е финална версия,на краставичар краставици се мъчиш да пробуташ! :cool:

P.s. Бая информация са вкарали в тоя мрежов щит,почти нищо не мога да сваля от MDL-a

Публикувано изображение

И както показа по-горе,бая се позатягат нещата и което по интересното,работи и то с препоръка за действието!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Startup папката/System32/Drivers са изцяло под негово наблюдение и без разрешение,няма достъп!

Сайта им на български нещо не работи!

Да не си от Плевен? Един колега имаше проблем с влизането преди време!

Публикувано изображение

Всъщност,това са промените за последна актуална бета 807

- поправен е проблем с прозореца за питане на огнената стена

Какво се има предвид тук?! Мен никога не ме е питала за нищо!

С Аваст съм като сляп човек - не знам нито какво влиза, нито какво излиза от машината ми!

С последната фрий версия на Аваст съм!

Всички настройки са ми на макс!!!

От София съм. Spectrumnet.

Пиши на @xmas ,надявам се да решите проблема!

Какво се има предвид тук?! Мен никога не ме е питала за нищо!

С Аваст съм като сляп човек - не знам нито какво влиза, нито какво излиза от машината ми!

С последната фрий версия на Аваст съм!

Всички настройки са ми на макс!!!

Тя няма защитна стена,какво искаш да видиш!

Пиши на @xmas ,надявам се да решите проблема!

Тя няма защитна стена,какво да видиш!

Не съм с бета версия!

Е как да няма бе - тоя мрежов щит за кво е?!

Не съм с бета версия!

Е как да няма бе - тоя мрежов щит за кво е?!

Е как ще има бе,да вземеш да прочетеш темата по назад преди да подскачаш,като ощипана мома и ще разбереш какви функции изпълнява точно,понял?

Е как ще има бе,да вземеш да прочетеш темата по назад преди да подскачаш,като ощипана мома и ще разбереш какви функции изпълнява точно,понял?

Човек съди по себе си!!!

Ако ти си реагирал, като ощипана мома, не означава, че всички постъпват като теб!

Понял?

Човек съди по себе си!!!

Ако ти си реагирал, като ощипана мома, не означава, че всички постъпват като теб!

Понял?

За хора като тебе,които имат вулгарен тон и нямат обноски,нищо не заслужават!

И това което ще дам,като информация не е насочена към теб,а към тези които имат уважение един към друг и грубия тон си го оставят у тях си,но при тебе положението е по тежко,просто ти липсват първите 7 годинки!

Става въпрос за мрежовия щит при Avast! Free!

Е никъде не пише, че това е огнена(защитна) стена! В помощния файл на програмата пише, че мрежовия щит работи ПОДОБНО НА ОГНЕНА СТЕНА и че не я замества напълно! Мрежовият щит е IDS(Intrusion Detection System).Този модул предоставя защита срещу известни интернет worms/атаки(но само с/у известни). Той анализира мрежовия трафик и търси зловредно съдържание при предварително зададен черен списък,но нищо повече!

Т.е. някакви заченки на Firewall

New beta refresh 5.1.822.Уж трябва да са оправени досегашните проблеми, но някои хора се оплакват.Това, което май при всички е еднакво е, че мрежовият щит не показва нищо в статистиката си.Все едно не сканира.Тествах го в MDL, всъщност си бачка, но просто не показва статистика.Явно ще има още бета версии.;) Очевидно съм се объркал, но то не ми е лесно с web shield и network shield, хаха.Значи, в крайна сметка web shield-ът не бачка май.

При мен всичко си бачкаше при 807 beta Free За какви оправени проблеми става въпрос,явно става въпрос за интегрирания пакет!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

http://forum.avast.com/index.php?topic=67766.0

Чакай сега.За всяка система и всеки софруер е различно.При много хора се получаваха сини екрани, замръзвания и т.н.Ставаше дума за разни конфликти.За такива оправени проблеми става въпрос.:)

Да,естествено съвместимост с други приложения,но какво общо има с графиката на програмата не ми е ясно! Е,при мен си бачка това и показах! Аз проблем с програмата нямам под Windows7 Ultimate x86 нито със софтуера който е на машината ми,макар и нищожно присъстващ там!

Трябва ли да изключа защитната стена на Windows XP,инсталирах си Аваст Интернет Секюрити,съвместими ли са двете стени.

Трябва ли да изключа защитната стена на Windows XP,инсталирах си Аваст Интернет Секюрити,съвместими ли са двете стени.

Hi there,

there’s no simple answer to this question. We leave the built-in Windows firewall on as it doesn’t do any harm to do so. While some firewalls may conflict with each other, the avast firewall + Windows firewall do not (we have tested that many times). For example, me myself have both running.

Thanks

-Ondrej (Vlk)

...или казано накратко-да, съвместими са и няма да имаш никакъв проблем, ако ги оставиш да работят заедно.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Щита по поведение се обажда вече поне на клипчетата на languy99 http://www.youtube.com/user/languy99#p/u/0/t5POyE8_FVA Сега ще го кача на виртуалката и ще го пробвам този нов Аваст :)

Ми тествах го ама то колкото да го тествам набързо ... Впечетленията са ми добри засега ,но не можах да пристъпя в MDL заради Open DNS ,но все пак го тествах ... А заразите от другия сайт са нови ама смятам че са по скоро Adware от колкото нещо сериозно ! За сега давам добра оценка на Аваст ... Скоро ще има и видео :gift: Вирталката ми минава през същите DNS-си както реалната машина ! Ето първия клип за Аваст http://dox.bg/files/dw?a=71e0a3b216

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.