Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

бавно зареждане и грешки при включване на компютъра

Featured Replies

Здравейте,

При автоматичен updates  Windows на компютъра два пъти подред се получи ( поради проблем със стара батерия и извадил се кабел за захранване ) рязко спиране на захранването на компютъра. Сега при всяко включване и изключване на компютъра( изключвам винаги със Shut down) на екрана постоянно се върти надпис Preparing to conigure Windows Do not turn.... и failure configuring Windows updates Reveting changes do not.....

Какво мога да направя , за да се справя с този проблем?

• Отговори 161
  • Прегледи 12k
  • Създадено
  • Последен отговор

Просто не са минали updates поради токовия удар, който се е получил. Сега Windows се опитва да инсталира updates, но не успява. При мен имаш подобен проблем и го оправих с чисто нова преинсталация.

Изтрийте файла Pending.xml и cleanup.xml от папката C\Windows\WinSxS под Safe Mode.

Не трийте друго от WinSXS папката!!!

Също изпразнете и съдържанието на папката - C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

http://www.thewindowsclub.com/failure-configuring-windows-updates

https://neosmart.net/wiki/windows-update-loop/

• Автор
преди 53 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Изтрийте файла Pending.xml и cleanup.xml от папката C\Windows\WinSxS под Safe Mode.

Също изпразнете и съдържанието на папката - C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

Намерих група такива файлове , но не ми разрешава да ги трия, cleanup.xml не намерим

pending.png

pending1.png

• Автор
преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Изпразних папка :  на папката - C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

Ама за да стигнете до въпросните папки, ще трябва да влезете в безопасен режим - при стартиране на компютъра натискайте клавиш F8  и от появилото се меню изберете Safe mode.

• Автор
преди 43 минути, ExaFlop написа:

Ама за да стигнете до въпросните папки, ще трябва да влезете в безопасен режим - при стартиране на компютъра натискайте клавиш F8  и от появилото се меню изберете Safe mode.

и през този режим дава същото съобщение-т.е не ми разрешава да ги трия, но понеже се наложи да рестартна няколко пъти , докато успея да влезя в безопасен р-м този път вече не се бави толкова много при зареждане и не дава съобщения след като изпразних папката  C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

Все още обаче компютърът е бавен

Редактирано от Rada Beliata
добавяне на изречение (преглед на промените)

Можете да си добавите TakeOnwership към контекстното меню и след това да влезнете в C:\Windows\winsxs и с десен бутон върху всеки един от pending файловете и да изберете Take Ownership => и след това пробвайте да ги изтриете пак.

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/add-take-ownership-to-explorer-right-click-menu-in-vista/

• Автор
преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Можете да си добавите TakeOnwership към контекстното меню и след това да влезнете в C:\Windows\winsxs и с десен бутон върху всеки един от pending файловете и да изберете Take Ownership => и след това пробвайте да ги изтриете пак.

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/add-take-ownership-to-explorer-right-click-menu-in-vista/

Аз ли съм "прикрита блондинка" и съвсем съм затъпяла , че не мога да схвана какво да правя или компа ми играе номера, но ето какво излиза при мен 

1.png

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/TakeOwnership.zip

Това изтеглихте ли, приложихте ли? Изтегляне, разархивиране, щракване на InstallTakeOwnership.reg и потвърждаване на добавянето към регистратурата.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Минаха вече 2 часа. Досега да е направена нова инсталация и проблема да е отстранен.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Минаха вече 2 часа. Досега да е направена нова инсталация и проблема да е отстранен.

Не ви ли писна да правите преинсталации за щяло и нещяло? За някои проблеми е нужно и препоръчително, но не за всички проблеми това  е необходимо.

• Автор
преди 21 минути, ExaFlop написа:

http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/TakeOwnership.zip

Това изтеглихте ли, приложихте ли? Изтегляне, разархивиране, щракване на InstallTakeOwnership.reg и потвърждаване на добавянето към регистратурата.

Именно защото много мразя действието "преинсталиране" се обръщам към специалистите за помощ, все пак моите компютърни познания са твърди малки , за да се справя сама, както се вижда и от глупавите ми въпроси, но пък не отказвам с добра помощ да се справям, до тук успях да ги изтрия по начина , който ми казахте,

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не ви ли писна да правите преинсталации за щяло и нещяло? За някои проблеми е нужно и препоръчително, но не за всички проблеми това  е необходимо.

Не се ядосвай колега, но поне още няколко часа постващия ще се мъчи над проблема. Не всеки има уменията и възможностите като теб. А и омаже ли веднъж Windows край с него. Все пак аз съм изказал мнение, а не съм никъде казал краен или единствен вариант.

• Автор

На екрана ми се е появил запомнен линк ( не зная кога)  с наименование License  и като го отворя има този текст, проблема е , че съм немско говоряща и с английския съм твърде назад- проблем ли това , което се е появило и да го изтрия ли ? Това е част от текста

ADOBE

Personal Computer Software License Agreement

1. WARRANTY DISCLAIMER, BINDING AGREEMENT AND ADDITIONAL TERMS AND AGREEMENTS.

1.1 WARRANTY DISCLAIMER. THE SOFTWARE AND OTHER INFORMATION IS DELIVERED TO YOU “AS IS” AND WITH ALL FAULTS. ADOBE, ITS SUPPLIERS, AND CERTIFICATION AUTHORITIES DO NOT AND CANNOT WARRANT THE PERFORMANCE OR RESULTS YOU MAY OBTAIN BY USING THE SOFTWARE, CERTIFICATE AUTHORITY SERVICES, OR OTHER THIRD PARTY OFFERINGS. EXCEPT TO THE EXTENT THAT ANY WARRANTY, CONDITION, REPRESENTATION, OR TERM CANNOT OR MAY NOT BE EXCLUDED OR LIMITED BY LAW APPLICABLE TO YOU IN YOUR JURISDICTION, ADOBE AND ITS SUPPLIERS AND CERTIFICATION AUTHORITIES MAKE NO WARRANTIES, CONDITIONS, REPRESENTATIONS, OR TERMS (EXPRESS OR IMPLIED, WHETHER BY STATUTE, COMMON LAW, CUSTOM, USAGE, OR OTHERWISE) AS TO ANY MATTER, INCLUDING WITHOUT LIMITATION NON-INFRINGEMENT OF THIRD-PARTY RIGHTS, MERCHANTABILITY, INTEGRATION, SATISFACTORY QUALITY, OR FITNESS FOR ANY PARTICULAR PURPOSE. THE PROVISIONS OF SECTIONS 1.1 AND 10 SHALL SURVIVE THE TERMINATION OF THIS AGREEMENT, HOWSOEVER CAUSED, BUT THIS SHALL NOT IMPLY OR CREATE ANY CONTINUED RIGHT TO USE THE SOFTWARE AFTER TERMINATION OF THIS AGREEMENT.

1.2 BINDING AGREEMENT: By using, copying, or distributing all or any portion of the Adobe Software, you accept all the terms and conditions of this agreement, including, in particular, the provisions on:

- Use (Section 3);
-
 Transferability (Section 5);
-
 Connectivity and Privacy (Section 7), including:
-
 Updating,
-
 Local Storage,
-
 Settings Manager,
-
 Peer Assisted Networking Technology,
-
 Content Protection Technology, and
-
 Use of Adobe Online Services;
-
 Warranty Disclaimer (Section 1.1), and;
-
 Liability Limitations (Sections 10 and 17).

Upon acceptance, this agreement is enforceable against you and any entity that obtained the Software and on whose behalf it is used. If you do not agree, do not Use the Software.

1.3 ADDITIONAL TERMS AND AGREEMENTS. Adobe permits you to Use the Software only in accordance with the terms of this agreement. Use of some third-party materials included in the Software may be subject to other terms and conditions typically found in a separate license agreement, a “Read Me” file located near such materials, or in the “Third Party Software Notices and/or Additional Terms and Conditions” found athttp://www.adobe.com/go/thirdparty. Such other terms and conditions will supersede all or portions of this agreement in the event of a conflict with the terms and conditions of this agreement.

2. Definitions.

И кое ти гарантира, че след чисто нова инсталация няма да зависне на нещо подобно? Не, че не се е случвало.

А съм имал и случаи с машини, претърпели 4-5 последователни чисти инсталации в един ден от един източник и всеки път е нещо различно.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 22 минути, Емил Костов написа:

2-3 часа , защото не правя само това даже и два дена да е пак за мен е по-добре от преинсталация, предизвикателството да се справиш с проблема , а не веднага да триеш и преинсталираш за мен е по-добрия вариант в тези случай ,вече не за първи път се справям с разни за мен нерешими проблеми с помощта на бързата и адекватна помощ тук!

преди 46 минути, Емил Костов написа:

Не се ядосвай колега, но поне още няколко часа постващия ще се мъчи над проблема. Не всеки има уменията и възможностите като теб. А и омаже ли веднъж Windows край с него. Все пак аз съм изказал мнение, а не съм никъде казал краен или единствен вариант.

То по-скоро проблема е, че съм на работа и нямам време да давам подробни инструкции, както обикновено правя. Ако потребителката изчака няколко часа като се прибера ще ги дам или ако не може да изчака, тогава ще преместя темата за да могат и други потребители да се включат, защото и без това не е за нашия раздел. Може дори и през TeamViewer да се наема, но това е много краен вариант и не е препоръчителен за форума като цяло, защото няма да се разбере какво и как съм го направил.

преди 47 минути, Rada Beliata написа:

На екрана ми се е появил запомнен линк ( не зная кога)  с наименование License  и като го отворя има този текст, проблема е , че съм немско говоряща и с английския съм твърде назад- проблем ли това , което се е появило и да го изтрия ли ? Това е част от текста

Снимка на екрана би била по-полезна. Няма ли опции за I agree отдолу нещо с бутони?

• Автор
преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

То по-скоро проблема е, че съм на работа и нямам време да давам подробни инструкции, както обикновено правя. Ако потребителката изчака няколко часа като се прибера ще ги дам или ако не може да изчака, тогава ще преместя темата за да могат и други потребители да се включат, защото и без това не е за нашия раздел. Може дори и през TeamViewer да се наема, но това е много краен вариант и не е препоръчителен за форума като цяло, защото няма да се разбере какво и как съм го направил.

Снимка на екрана би била по-полезна. Няма ли опции за I agree отдолу нещо с бутони?

Преди да отговорите го изтрих това , което се беше появило. Благодаря много за помощта, която ми оказахте !

Редактирано от Rada Beliata
допълване (преглед на промените)

А справихте ли се с pending файловете? Колкото до забавянето после ще проверим и това. Може да се наложи да проверим диска за грешки и т.н.

преди 4 часа, Rada Beliata написа:

2-3 часа , защото не правя само това даже и два дена да е пак за мен е по-добре от преинсталация, предизвикателството да се справиш с проблема , а не веднага да триеш и преинсталираш за мен е по-добрия вариант в тези случай ,вече не за първи път се справям с разни за мен нерешими проблеми с помощта на бързата и адекватна помощ тук!

Добре, да предположим следното. Това е важен компютър в дадена фирма. Той трябва да работи, но поради токов удар по време на Update се получава това нещо. Ти си собственика на фирмата. Нали се сещаш, че няма да чакаш администратора да оправя проблем 2-3 часа или 5 дена. А и от опит знам, че омаже ли се веднъж Windows оправяне няма. Не случайно му слагат System Restore и какво ли още не. 

Все пак това е мое мнение, радвам се че проблема е оправен.

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Да - имаш опита, инструментите,знанията, влизаш с TW. Не, че не искам нещо да намеквам, но от тук започват вече платените услуги.

преди 1 час, Емил Костов написа:

.Да - имаш опита, инструментите,знанията, влизаш с TW. Не, че не искам нещо да намеквам, но от тук започват вече платените услуги.

Къде е упоменато такова нещо?

• Автор
преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

А справихте ли се с pending файловете? Колкото до забавянето после ще проверим и това. Може да се наложи да проверим диска за грешки и т.н.

Да изтрих тези файлове. Рестартнах компа и вече не върти и не ми дава предишните съобщения. Благодаря за помощта

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.