Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стъпвал ли е наистина човешки крак на луната? Moon HOAX conspiracy

Featured Replies

преди 4 часа, дръндю написа:

само ми е странно, че не виждам звезди

Ако искаха да се виждат,щяха да ги монтират лесно.На мен друго ми се вижда странно.Скороста,с която дават че се движи земята е такава,че за около10 минути би трябвало да направи един оборот!Отдолу пишат „на живо“!А защо,след като положението на камерата е все едно е над екватора, нито веднъж никъде не се вижда част от Африка или Америка?Все в някакъв участък трябва да е чисто от облаци!      

преди 1 час, flare написа:

разликата в яркостите на обектите в кадър е (изключително меко казано) по-голяма от динамичния диапазон на средството за наблюдение.

На видеото от долу има един лъч,където може да се смени времето на снимането.Ако избереш времето със залеза,се вижда земята черна и космоса черен!Никаква звезда,на общия черен фон!Дори в този момент осветяването на сателита изчезва,а трябваше да останат само звездите!A защо по време на „нощните“ им снимки,не се показва луната?

преди 4 часа, дръндю написа:

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Отговори 168
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Човек е стъпвал на Луната и автомати също  , но и студийни изпълнения има . Близо до ума е на всеки , че материалите , истински и фалшиви , се манипулират , а получената истинска информация не е за споделяне , току-така с този и онзи....

Така , че правете си "дъвки" на воля ! :) Този ефект съзнателно и целенасочено се търси от заинтересованите.....! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор
преди 6 часа, дръндю написа:

а някой знае ли за твърдението на учени, че земята е обвита в радиоактивна сфера и все още няма измислен щит  срещу нея за да има
възможност жив организъм да излезе в открития космос и човек не може да иде на луната именно заради това
всъщност доказват, че без тази радиоактивна сфера, човечеството би загинало от космически днк...ъ-ъ-ъ...вируси

Всъщност не е сфера, а нещо като поничка.  Нарича се "поясът на Ван Алън", или нещо подобно.  Не знам как е на български. 

Няма спор че минаването през него е опасно, но се драматизма около цифрите. С подходящ екранировка  (като онзи смешен станиол от снимката) всичко е ок. 

Извинявам се много, но колко години минаха от първия полет до Луната ако изобщо е имало такъв и толкова ли е трудно да се повтори ако никой не вярва? До космоса сме излизали поне, това го знаем.

преди 16 минути, дръндю написа:

"поничката" се нарича  тороид

9906_075.3.gif

На мен тази снимка ми прилича малко на женски хубави гърди и посредата Земята за медалион.

преди 3 минути, Julian Clark написа:

Колега ако е стъпвал човешки крак на Луната (от светлата и страна щото тъмната е в перфектно Geo-синхронизирана орбита спрямо Земята та да не се вижда НИКОГА:-( )   то всеки с втори клас би могъл да види нощес американският байряк на Луната .И следите на Н. Армстронг.Факта ,че за последните 60 г никой в НАСА/Роскосмос НЕ МОЖЕ да преповтори експеримента мисля ясно,достатъчно показателно отговаря на въпроса ви в началото.;-) Ван  алън радиационният пръстен не се простира само около  Земята той обхваща почти половината от Соларна система та чак до Юпитер и Сатурн ;-) НЕ няма измислена подходяща екранировка това е проблем и за МКС .Ако откриете екранировка 60 000 $  награда от Наса е ваша :-)

Мисля че тогава си заслужава да живеем под земята щом не можем да отидем даже до Луната.

• Автор
преди 3 часа, Емил Костов написа:

Освен това кораба е следен от доста любители с телескопи и радиостанции.

преди 4 минути, Julian Clark написа:

...то всеки с втори клас би могъл да види нощес американският байряк на Луната .И следите на Н. Армстронг.

Май вие двамата драстично надценявате способностите на оптичните лещи. Луната е доста далечко. Да се улови без компютърна навигация движещ се с орбиталната скорост малък кораб пък е съвсем майтап.

преди 2 минути, zemonti написа:

Май вие двамата драстично надценявате способностите на оптичните лещи. Луната е доста далечко. Да се улови без компютърна навигация движещ се с орбиталната скорост малък кораб пък е съвсем майтап.

Ай да предположим че си прав, защото някой търси следи на луната след като са минали 60 години. Какво пречи да отидем някой път до Луната сега? Да кажем че всичко е измислено и е било само пропаганда за да ядосат руснаците за да отидат поне те до космоса. Ами толкова ли е трудно да се кацне на луната сега? Поне ако стане нещо на земята ще се вижда от там по-добре.

преди 3 минути, zemonti написа:

Не казвам, че кораба може да се види на Луната, нито пък знамето. Казвам, че е следен от любители. Може да се види като движеща се точка стига да знаеш къде да гледаш и какво да гледаш. Естествено от серерното полукълбо това може и да е невъзможно, но от южното има няколко места, където може да се наблюдава перфектно Луната.

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Не казвам, че кораба може да се види на Луната, нито пък знамето. Казвам, че е следен от любители. Може да се види като движеща се точка стига да знаеш къде да гледаш и какво да гледаш. Естествено от серерното полукълбо това може и да е невъзможно, но от южното има няколко места, където може да се наблюдава перфектно Луната.

В сравнение с тези технологии които имаме сега, би трябвало да е като детска игра да се кацне на Луната и да се огледаме от там за друга планета подобна на нашата Земя.

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

Ами то на Луната се кацаше. Имаше мисии до Аполо 18, след което проекта беше прекратен. Така или иначе Луната за момента не е приоритет и така. За момента всички усилия са насочени за изпращане на кораб до Марс с екипаж. В момента целта е да се подобрят двигателите, защото все още риска е много голям с ракетите носители. 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ами то на Луната се кацаше. Имаше мисии до Аполо 18, след което проекта беше прекратен. Така или иначе Луната за момента не е приоритет и така. За момента всички усилия са насочени за изпращане на кораб до Марс с екипаж. В момента целта е да се подобрят двигателите, защото все още риска е много голям с ракетите носители. 

Нищо не пречи да има една база и на спътника на Земята. Все пак гравитацията там е по-слаба от Земната доколкото съм чувал.

На това видео, от кораба е снимана сателитна станция или от друг сателит? На каква височина летят сателитите, на самолетна ли?

преди 1 минута, a-va62 написа:

На това видео, от кораба е снимана сателитна станция или от друг сателит? На каква височина летят сателитите, на самолетна ли?

Идеално е даже за Wallpaper под Linux Mint

Току що, サムライオートバイ написа:

Идеално е даже за Wallpaper под Linux Mint

Сериозно питам? Моля?

преди 1 минута, サムライオートバイ написа:

Нищо не пречи да има една база и на спътника на Земята. Все пак гравитацията там е по-слаба от Земната доколкото съм чувал.

И това ще стане, просто ще мине малко време. В момента целта е да се подобрят двигателите, за да е по-безопасно излитането и кацането на земята. А създаването на лунна база не е много лесно. Все още има доста неща, които трябва да се тестват. Поради тази причина се създаде Общата космическа станция, която замени руската "Мир". Също така поради тази причина се създаде и големия Колайдер. Целта е да се създаде стабилна антиматерия и да се открият гравитоните физически. Те са предсказани вече по математически път. Изобщо има доста работа, която да се прави в момента.

• Автор
преди 11 минути, サムライオートバイ написа:

В сравнение с тези технологии които имаме сега, би трябвало да е като детска игра да се кацне на Луната и да се огледаме от там за друга планета подобна на нашата Земя.

Ако не се лъжа последното кацане на луната беше китайският moon rabbit, който обаче беше пълна катастрофа. Представям си половин век по-рано с ретро-технология да изпратим 6 успешни (!!!) мисии.

Не знам, на мен лично целта ми е един ден да стана поне пилот на Земята. Даже съм намерил авиационна школа и мога да изкарам лицензия за пилот на самолет до 4 пътника едномоторен, но преди това искам да си изкарам за парашутист лиценза а са 24 скока това. Та ей затова се заглеждам съвсем леко към Луната, дай боже един ден да полетя. Щото имам над 50 полета със самолет и вече не искам да се возя само.

преди 3 минути, Julian Clark написа:

Колеги мисля ,че ние  живеем в една огромна лъжа по голяма от тая на Оруелският Биг Брадър и матрицата взети заедно .Мисля ,че ние поради тотален контрол над потока на информацията не знаем нищо и можем да се съмняваме в самите устои на всичката ни  конвенционална наука ,физика и всичко която ни учат! Мисля ,че ние не можем да напускаме Земята.Според не един двама астронавти ние изобщо (и да искаме ) не можем да напускаме Земята в район над 60 км нагоре в  стратосферата ;-)  Хайде 2017г е да пуснат неограниченм,широкоекранен  live stream на Земята ,Луната и от тъмната и странан и от МКС  с камерки :-) Смеят ли ???  :-(  Че   сами да преценим кое как е .Досега (за 60г ) шестедет години нищо не им пречеше на USrael  идругият еврейски пояс -Русия да турят в космоса поне една  GO PRO камера на астронавтите на Куриозитита и тн марсоходи и юпитероходи :-)  Малко множко ми идва ренднати в Bryce и Фотошоп докторирани снимчици от НАСА така овкусени с вкуса на пропагандаторите :-)  Пуснете live телеметрия бре :-)

Вярвай в каквото искаш. Има още една подобна тема, за това дали земята е плоска или не.Направо не ми се мисли какво глупости се ръсят там особено от постващия. Зададох му само 2 въпроса, с които се опитах да го накарам да се замисли и отговорите бяха повече от потресаващо тъпи. Такива конспирации първо са безмислени и второ в НАСА работят вероятно около над 300 000 човека. Нали се сещаш, че няма как да не изтече скрита информация и особено в такъв мащаб.

Не виждам смисъл някой да ти пуска online наблюдение над луната или земята. Това е мега скъпо удоволствие.

• Автор

Не мисля че съществуват много хора, които искрено се съмняват в космическите полети и съществуването на международната космическа станция. 300 километра не са кой-знае какво.

Луната обаче е друга песен. Самото връщане от там става с такава фантастична скорост, че NASA чак 2015 разработиха надежден топлинен щит за влизането в атмосферата.

преди 8 минути, zemonti написа:

Не мисля че съществуват много хора, които искрено се съмняват в космическите полети и съществуването на международната космическа станция. 300 километра не са кой-знае какво.

Луната обаче е друга песен. Самото връщане от там става с такава фантастична скорост, че NASA чак 2015 разработиха надежден топлинен щит за влизането в атмосферата.

Щом от МКС се връщат на няколко месеца сигурно ще измислят начин и от Луната с междинна спирка на МКС или директно до Земята да се върнат. Пък ако искат да развият база на Луната и от там ще е по-лесно да се отиде до Марс с пилотиран полет. След Марс вече не знам на къде обаче, но ще е по-лесно да се разгледа вселената от там, пък и пейзажа трябва да е интересен там.

преди 9 минути, zemonti написа:

Топлинен щит има отдавна. И разбира се, че ще се модифицира. Търсят се по-добри материали, изолации, лепила и ще продължават да се търсят. 

Да, пътуването до Луната наистина е друга песен. Има толкоз много рискове, освен това не трябва да има грешки. Трябва да се пази и всяка капка гориво. Освен това възможностите за спасителна операция са почти 0%. След като Луната вече е изучена вниманието се насочва към друга планета или обект. Затова се прекратиха и полетите до нашия спътник. Така или иначе се доказа, че може да се създаде самостоятелна база на Луната, но ще мине малко време. В момента най-слабото звено са двигателите. В момента двигателя представлява една бомба със закъснител. Не може да слагаш техника за милиарди долари върху хиляди тонове лесно запалимо гориво. Вече знаете за няколко сериозни такива катастрофи, в които загинаха и хора.

• Автор

Всъщност най-зрелищната катастрофа от този тип е съветския опит да се прати човек на луната. Корабът е бил толкова голям, че експлозията се класифицира за "най-големият не-ядрен взрив в човешката история". В този ден СССР позорно отпада от надпреварата. 

преди 6 минути, サムライオートバイ написа:

Щом от МКС се връщат на няколко месеца сигурно ще измислят начин и от Луната с междинна спирка на МКС или директно до Земята да се върнат. Пък ако искат да развият база на Луната и от там ще е по-лесно да се отиде до Марс с пилотиран полет. След Марс вече не знам на къде обаче, но ще е по-лесно да се разгледа вселената от там, пък и пейзажа трябва да е интересен там.

Целта да се създаде Лунна база, е че там много лесно може да се сглобява един космически кораб. Освен това се доказа, че на Луната така или иначе има полезни изкопаеми и може да се добива вода. Също така има и проект на повърхността да се сложат огромни соларни панели и чрез тях да се пренася енергия към Земята. Всичко това така или иначе ще стане в близкото бъдеще. Света се развива. Естествено, които иска да живее с конспирацията си е негово прави на избор.

Видове орбити

Съществуват няколко вида орбити около Земята, на които са разположени изкуствените спътници и които се категоризират според височината:

това го взех от Уикипедия. Значи един самолет е на 10 000 д0 15 000м, т.е. 10 -14 км, хайде да е 20 км. А това видео  е снимано от самолет през деня, долу много ясно се вижда залив, река и две сгради на брега. Ето кадър и фона е изчистен или сменен с черен, за нощ, така изглежда небето.

13235626_1211323922234052_33105562594762

а това са мои снимки от самолет

заход за кацане в Рим - територия с вода 13217384_1211328695566908_80158128733350

към Берлин територия с облаци 13235425_1211330512233393_79173101910799

Към България с настъпваща нощ 13217320_1211331438899967_41069247845732

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.