Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стъпвал ли е наистина човешки крак на луната? Moon HOAX conspiracy

Featured Replies

Току що, Емил Костов написа:

Целта да се създаде Лунна база, е че там много лесно може да се сглобява един космически кораб. Освен това се доказа, че на Луната така или иначе има полезни изкопаеми и може да се добива вода. Също така има и проект на повърхността да се сложат огромни соларни панели и чрез тях да се пренася енергия към Земята. Всичко това така или иначе ще стане в близкото бъдеще. Света се развива. Естествено, които иска да живее с конспирацията си е негово прави на избор.

Япония мисля че имаше проект за изнесени соларни панели извън Земята. КПД-то на панелите изнесени извън атмосферата при всички положения ще е по-високо от тези които са на повърхността на Земята. Едва ли ще успеят да закарат всичко до Луната от първия път. Предполагам че ще забравят нещо и ще се върнат пак до Земята.

• Отговори 168
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 10 минути, サムライオートバイ написа:

Щом от МКС се връщат на няколко месеца сигурно ще измислят начин и от Луната с междинна спирка на МКС или директно до Земята да се върнат. Пък ако искат да развият база на Луната и от там ще е по-лесно да се отиде до Марс с пилотиран полет. След Марс вече не знам на къде обаче, но ще е по-лесно да се разгледа вселената от там, пък и пейзажа трябва да е интересен там.

Космическата станция е на 2 дена път пеша (400км), докато луната е фантастично далече.

Проблемът обаче не е толкова отиването до там и мекото кацане, колкото излитането и после ужасната скорост с която капсулата се шибва  в земната атмосфера. Всичко това с технологиите на дядовците ни (за някои от вас - прадядовци).

663248a327766e571669025f847a48cf.jpg

преди 3 минути, サムライオートバイ написа:

Япония мисля че имаше проект за изнесени соларни панели извън Земята. КПД-то на панелите изнесени извън атмосферата при всички положения ще е по-високо от тези които са на повърхността на Земята. Едва ли ще успеят да закарат всичко до Луната от първия път. Предполагам че ще забравят нещо и ще се върнат пак до Земята.

Така, трудно могат да се поддържат. Ще е като мисиите до телескопа Хъбъл. Да, той все още работи, но при следваща повреда мисля, че няма да се занимават повече с него, а ще прехвърлят всичко към телескопа Галилей. А така или иначе в момента програмата със Совалките и човешкия фактор са временно прекратени.

преди 2 минути, zemonti написа:

Космическата станция е на 2 дена път пеша (400км), докато луната е фантастично далече.

Проблемът обаче не е толкова отиването до там и мекото кацане, колкото излитането и после ужасната скорост с която капсулата се шибва  в земната атмосфера. Всичко това с технологиите на дядовците ни (за някои от вас - прадядовци).

Ами към какъв Марс тогава се стремим, защото ако сложим някъде тук Марс на снимката ще ми трябват 5-6 монитора по-нататък след Луната.

"384400" км е Земя - Луна. Ако тръгнем да смятаме в КМ/ч, някой може ли да каже каква скорост развиват сегашните СОЮЗ кораби в космоса или някакви други алтернативи. Просто ми е чудно за колко време теоретично се стига до там без да се разбие човек.

• Автор
преди 1 минута, サムライオートバイ написа:

Ами към какъв Марс тогава се стремим, защото ако сложим някъде тук Марс на снимката ще ми трябват 5-6 монитора по-нататък след Луната.

5-6?!?

преди 1 минута, zemonti написа:

5-6?!?

ей сега ще кажа точно

"55 миллионов километров. Но на максимальном удалении он окажется на расстоянии 400 миллионов" Значи Марс  е на растояние от 55 000 000 до 400 000 000 км от нас. Посоката май е на горе.

Редактирано от サムライオートバイ
Добавяне на "малко" по-точна информация (преглед на промените)

преди 12 минути, zemonti написа:

Затова казвам, че всичко трябва да е много точно изчислено. Така или иначе каквито и кораби да се измислят този фактор с кацането в определени "дупки" и влизането да е под ъгъл 33 градуса винаги ще го има. На Марс също има такива дупки само, че там градуса на кацане е друг. Причината за всичките обаче опасности са двигателите. В момента те са нерентабилни, прекалено опасни и рискови.

• Автор
преди 6 минути, サムライオートバイ написа:

ей сега ще кажа точно

"55 миллионов километров. Но на максимальном удалении он окажется на расстоянии 400 миллионов" Значи Марс  е на растояние от 55 000 000 до 400 000 000 км от нас. Посоката май е на горе.

Тоест ще трябват още 999 монитора.

Освен ако не намалим планетите до  4 пиксела всяка. Тогава един добър голям монитор стига.

Току що, zemonti написа:

Тоест ще трябват още 999 монитора.

Освен ако не намалим планетите до  4 пиксела всяка. Тогава един добър голям монитор стига.

По принцип предпочитам да почна с по 1-2 полета годишно около земята или страната пък дано да стигне някой преди мен поне до луната. Който стигне първи без да се разбие да ми се обади да дойда от земята и да погледна на пейзажа към земята.

преди 11 часа, a-va62 написа:

Първия български космонавт беше избран, защото името му е Георги, а на подгласника му е Александър Александров. :) Е не само за това, в Бг има едно явление - шуробаджанащина и то повлия на избора. А иначе изхвърляхме книги за първия космонавт Александър Александров. Едно към едно и за двамата по една книга. Предварително напечатани и чакали само да полети първия за да я пуснат в книжарниците. Снимки от космоса имаха и двамата. От училищната библиотека изхвърляхме неотворени нови книги за първия космонавт Александър Александров. Смятай колко са били организирани тия комунисти, преди полета книгите са били по места. И след полета набързо изчистиха ненужното. Не знам дали не си прибрах една и ако е така, трябва да потърся в дома на родителите ми. Там са ми ученическите спомени. Честно. Не си измислям. Свидетел съм. 62

Та как да повярвам, че са кацнали американците на луната. Как да не подлагам всичко под съмнение. Как да не търся във всяка теория подводни камъни ...

Изобщо не смятах да пиша в тая тема ама не се сдържах след поредните прочетени простотии ! Къде сте я слушали тая история ?
Бил избран заради името! Смях! Вие изобщо знаете ли му рождената фамилия ? Възможно ли е семейство Какаови да си кръсти сина с фамилия Иванов ?
Георги Иванов е бил голям връзкар значи щом е надделяла шуробаджинащината в негова полза!!! Излиза от стар комунистически род явно и другарите са предпочели него ! Пълни глупости.
Та никакви имена на са надделели при избора а баш той е бил правилния човек щом преди полета му сменят фамилията на Иванов.  Какалов не е звучала добре на руски и е нямало да се хареса на КПСС. Никакви книжлета не сте имали за Александър Александров и там пак не сте разбрали. Имало е напечатани вестници с успешната мисия в космоса на Рукавишников и Иванов но както знаем поради авария се прибраха с доста доза късмет и закъснение. Та няма как да се пусне тираж с успешна мисия а те да са още в космоса с минимални шансове за прибиране.

Младежо, първото изречение завършва със смайлче, нали знаеш, какво е. Шегувка. А за книгите - жив свидетел съм, лично със един съученик изнесохме по един кашон от библиотеката за вторични суровини нови новенички книги за първия космонавт Александър Александров. Едно към едно двете бяха еднакви, само данните и снимките различни, дизайна един и същ, общите приказки и представяне едни и същи. Не си го измислям. При следващото ходене у наще, дано се сетя да потърся. Имам блед спомен, че си скатах една за Александров като първи космонавт. А да,  тогава в тинейджърски години доста се учудихме, но толкова сме и разбрали за какво иде реч, но учудването беше голямо - ден два преди това излетя първия космонавт Георги Иванов, а ние държахме книга за първия космонавт Александър Александров.

Редактирано от a-va62 (преглед на промените)

Току що, a-va62 написа:

Младежо, първото изречение завършва със смайлче, нали знаеш, какво е. Шегувка. А за книгите - жив свидетел съм, лично със един съученик изнесохме по един кашон от библиотеката за вторични суровини нови новенички книги за първия космонавт Александър Александров. Едно към едно двете бяха еднакви, само данните и снимките различни, дизайна един и същ, общите приказки и представяне едни и същи. Не си го измислям. При следващото ходене у наще, дано се сетя да потърся. Имам блед спомен, че си скатах една за Александров като първи космонавт.

Явно сте единствения с това издание щом друг не е успял да го закупи и публикува в мрежата и да сложи точка на тази конспирация че Георги Иванов е бил избран заради името пред Александър.

Може да пуснем тема стъпвал ли е наистина човешки крак на Земята и на кого му миришат краката.

преди 1 минута, BMW Маниак написа:

Явно сте единствения с това издание щом друг не е успял да го закупи и публикува в мрежата и да сложи точка на тази конспирация че Георги Иванов е бил избран заради името пред Александър.

Младежоооо, ти четеш ли какво е написано, за името се пошегувах, заради написано преди това за Гагарин. А книгата ТРЕТИ път пиша на български - имаше подготвени две книги една за Г.Иванов, една за Ал. Александров, бяха готови и в зависимост от това, кой ще одобри партията и ще излети, пускат книгата за него. ДРУГАТА УНИЩОЖАВАТ, на вторични. все едно не е имало такава книга за Александров, на пазара не се е продавала, занесохме с други книги на вторични. Просто си я взех от камарата с книги за боклука, за вторични. имам такъв спомен, че исках да взема, дали взех, хлапашка работа, страх, не знам, имам спомен, че май взех. Може да има някой някъде, ако му се е мернала между изхвърлените книги. Не само от наща библиотека са изчистили, из цялата страна навярно са доставили, за да реагират бързо след старта. Не знам.

Ето я книгата за Г.Иванов, същата имаше и за Александров, но я унищожиха. Той не стана първи.

P1010085.jpg

Човек бил стъпвал на Луната, но като видял стъпката на Оптимус Прайм и избягал.

преди 9 минути, a-va62 написа:

Младежоооо, ти четеш ли какво е написано, за името се пошегувах, заради написано преди това за Гагарин.

За обръщението "младежо" искрено ви благодаря. Когато преди десетина години един приятел се обърна към сина си и му каза питай чичо си ... много сериозно му се засегнах. Така че сега ми оправихте настроението с това младежо !
Последно къде се шегувате ? Заради името или за шуробаджинащната ?

Цитат

Първия български космонавт беше избран, защото името му е Георги, а на подгласника му е Александър Александров. :) Е не само за това, в Бг има едно явление - шуробаджанащина и то повлия на избора

Твърдите че тогава Георги Иванов не си е заслужил мястото а заради дебели връзки с върхушката са избрали него пред превъзхождащия го в пъти Александър Александров ? Да не изгубиш съзнание за две минути и половина подложен на  отрицателна гравитация 8G - 9G изобщо не са физически данни за пренебрегване мога да ви кажа ама щом казвате връзкар е бил.

преди 8 минути, BMW Маниак написа:

За обръщението "младежо" искрено ви благодаря. Когато преди десетина години един приятел се обърна към сина си и му каза питай чичо си ... много сериозно му се засегнах. Така че сега ми оправихте настроението с това младежо !

Твърдите че тогава Георги Иванов не си е заслужил мястото а заради дебели връзки с върхушката са избрали него пред превъзхождащия го в пъти Александър Александров ? Да не изгубиш съзнание за две минути и половина подложен на  отрицателна гравитация 8G - 9G изобщо не са физически данни за пренебрегване мога да ви кажа ама щом казвате връзкар е бил.

Какво разбираш под отрицателна гравитация. Ако имаш предвид гравитация, не знам някой който може да издържи прав, но много хора издържат такова натоварване легнали. Виждал съм циркови артисти и повече G издържат.

• Автор

Освен това съветската пропаганда винаги е помпала  героичните постижения на астронавтите. Има си хас да признае припадък.

Току що, Реджеп Иведик написа:

Какво разбираш под отрицателна гравитация. Ако имаш предвид гравитация, не знам някой който може да издържи прав, но много хора издържат такова натоварване легнали. Виждал съм циркови артисти и повече G издържат.

За човек дали ще е натоварен на 8G или -8G едва ли усещането ще е различно. Във F1 например кога ускоряваш G е положително а кога спираш е отрицателно като се движат от 5 до -5G. В случая кога капсулата влиза във въздушните маси на земята (в техния случай под неподходящ ъгъл поради забавяне и ръчно изключване на двигателя) и почва да спира натоварването им е било -9G това имах предвид.

Почти всеки човек за части от секундата може да издържи до -100G обикновено при катастрофи но да си подложен на 2 минути и половина на -9G е повече от прекалено. Мозъка ти вече не се оросява и човек почва да губи съзнание. В техния случай (по слухове) знаем че по възрастния тогава Рукавишников не е издържал и е припаднал.

преди 14 минути, BMW Маниак написа:

за Гагарин някой писа:

преди 13 часа, A.com написа:

Аз пък съм, чел че Гагарин са го избрали пред друг, по-подготвен космонавт, защото на онзи името му не било руско(а може и да се отнасяше за друг случай в съветската авиация).

Аз реших да се пошегувам.

преди 12 часа, a-va62 написа:

Първия български космонавт беше избран, защото името му е Георги, а на подгласника му е Александър Александров. :) 

Ето след кое е усмивката. Сега разбра ли, къде се шегувам и защо? А последващото е самата истина.

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

отрицателна гравитация? Освен да дърпа нагоре не мога лично аз да си го обясня. Положителната гравитация дърпа надолу, а отрицателната дърпа нагоре ако има такова животно във вселената като отрицателна гравитация

А това с G-то, не беше ли претоварването? То и с 5000 км в час да лети извън земята човек, ако не се удари никъде едва ли ще има нещо повече от 2-3-4 G.

преди 21 минути, Реджеп Иведик написа:

Да не изгубиш съзнание за две минути и половина подложен на  отрицателна гравитация 8G - 9G изобщо не са физически данни за пренебрегване мога да ви кажа ама щом казвате връзкар е бил.

Разбирам за какво намекваш, това беше официалната версия. Александров просто е с десетина год по-млад, правото на по-възрастния, че и партиен член. Ал;Ал още не бил член на БКП, той е от Омуртаг, а в Антоново бях по разпределение 1984/1988. Там общувах с хора от по-висок  ранг и ни осведомиха тогава. Та така ... Партията майчица любима, цакаше наред народа /не че сега не е така, че и много партии сега бе.../

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.