Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Че този служител може и да е спал, ама ако попаднеш на някой с зъбобол или нещо друго ... ще се позабавиш.

Митничарите които са ги назначавали по времето на комунистическата диктатура са били надеждни комсомолци и членове на партията им. Тези същите са били готови да ме вкарат в пандиза, ако съм съм се бил опитам да им премина комунистическата граница, без тяхно разрешение. Значи те са подкрепяли диктатурата.

Като съм влизал с белгийския ми паспорт до лятото на 2006 година, аз съм им показвал че в моите очи са едни жалки отрепки послушковци на диктаторът бае Тошо. Даже и след като беше съборен диктаторът, долу по места послушковците си я караха по инерция по старому.

В българското посолство в Брюксел консулът се обажда в белгийската полиция да докладва, че му е съмнително че съм станал белгиец за толкова кратко време. Надявал се е комуноидът, че ще дохвърчат ония да ме приберат на топло, ако съм му показал фалшива лична карта. От тогава кракът ми не е стъпвал повече в посолството, не ми трябват те на мен тези завистливи нещастници. Българската лична карта си я подновявам в София и готово. Валидни паспорти повече нямам, щото не ми трябват, двете лични карти са достатъчни.

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Белгиеца написа:

Митничарите които са ги назначавали по времето на комунистическата диктатура са били надеждни комсомолци и членове на партията им. Тези същите са били готови да ме вкарат в пандиза, ако съм съм се бил опитам да им премина комунистическата граница, без тяхно разрешение. Значи те са подкрепяли диктатурата ...

Големи глупости пишеш. На границата (без значение коя) те проверяват служители на гранична полиция.

Митничарите са съвсем отделно и за друго.

• Автор
преди 6 минути, jhoro написа:

Големи глупости пишеш. На границата (без значение коя) те проверяват служители на гранична полиция.

Митничарите са съвсем отделно и за друго.

Я да ти пусна един линк дето съм те цитирал другарю граничар, на четвърта страница:

митничари или полицай, всичките работещи там са били от един дол дренки, омразни изедници на свободолюбивите хора.

Новоназначените може и да са с друго мислене, ама ония от старата школа с комунистическото мозъчно промиване, цял живот ще са си помияри.

преди 13 минути, Белгиеца написа:

Я да ти пусна един линк дето съм те цитирал другарю граничар, на четвърта страница:

митничари или полицай, всичките работещи там са били от един дол дренки, омразни изедници на свободолюбивите хора.

Новоназначените може и да са с друго мислене, ама ония от старата школа с комунистическото мозъчно промиване, цял живот ще са си помияри.

Не пиши глупости когато не знаеш. Имаше и има огромна разлика между митничари и гранична полиция (тези, които ти проверяват документите)

преди 14 часа, syr_pi4 написа:

Брей, и кой са па ТИ , та да ни казваш какво да правим, и какво не? И "редно беше",  да не ни даваш "тон в живота", че да не ти изясниме в подробности "къде да ходиш".

И  една от причините на много хора, направили СВОЯ избор да са  вън, са такива "заповеди", като твоята  цитираната  по- горе!

Леко с тона пич:boxing3:

Който иска да мигрира да мигрира  и да живее където си ще, но да не упява! Малцина се интересуват "Защо сте избягали" пък сега ви криво! Това  е равносилно да пусна тема "Защо не избягах от България" т.е. това едва ли някой да го интересуваа и не виждам причина да упявам на такава тема! Подобни теми са относително неприятни защото се спекулира с тях! Всеки заплашва, че ще мигрира щом не му изнесе нещо! Еее, да мигрира! Мигрантите пък искали да гласуват!  Ми преберете се у дома и гласувайте!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 9 минути, Кумчо вълчооо написа:

Малцина се интересуват "Защо сте избягали" пък сега ви криво! 

Е това тука е раздел за българите в чужбина, между нас да си лафиме, ти къде се буташ у шамарите ?

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Е това тука е раздел за българите в чужбина, между нас да си лафиме, ти къде се буташ у шамарите ?

:offtopic_s: Я виж пък аз къде живея :))))

преди 23 минути, Кумчо вълчооо написа:

За теб трябва да пуснат отделен раздел.

преди 37 минути, Кумчо вълчооо написа:

На осветената, или на неосветената страна

Ох , видях Германия, Франция, Белгия, Австия, там душ кабинат в кухнята,  белгия същата работа, франция мн лошо, сега мога да кажа може би местата ,където съм попадал са били не по мое желание. Но Германия, Берлин са мн ралични места, тук не оставаш 24ч необслужен в сяко отношенине

• Автор
преди 1 час, capnemo написа:

Не пиши глупости когато не знаеш. Имаше и има огромна разлика между митничари и гранична полиция (тези, които ти проверяват документите)

Ще ти отговоря така.

В Белгия през 90-те години на миналия век имаше полиция и жандармерия. Ама след разкритията за педофилия, се оказа че не комуникирали добре едни с други, едните знаят нещо ама си траят, та да не излезе че другите са били по-кадърни в ловенето на престъпници. Изкараха закон и ги сляха, сега всички са полицай, няма жандармерия.

Пак в Белгия един митничар ми остави на предното стъкло на колата бележка за глоба от 50 евро за паркиране на място предвидено за инвалиди. Оплаквах се в полицията че митничар я е писал глобата, ама полицаите викат че той бил давал клетва и те му вярват на него че съм си бил сложил колата на това място и си платих като поп. Отделно по магистралата като светне сините лампи митничар си длъжен да спреш също както ако полиция го прави. Рови ти оня в колата колкото си иска.

Сега за в София. Това че формално на едни им викат митничари пък на други милиционери, какво значение има ? И едните и другите могат да те вкарат в затвора, ако те спипат че нещо нередно правиш. Те са част от репресивен апарат, служещ да ми ограничава свободата на мен. Също както граничарите или пазачите в пандизите. Дали ще ги обличат във военни униформи или милиционерски, все тая е. Важното е, че са им дали власт да те тормозят. Те на митничарите на аерогарите могат и военно-въздушни стражи да им викат ако искат, за разлика от митничарите работещи до ЖП гарата там. За мен от момента в който някой може да ме спре против волята ми, как са го кръстили ми е все тая. Ако митничар намери в куфара ми фалшив паспорт или ако оня на гишето за паспортен контрол разпознае, че му подавам фалшив паспорт, пандизът ще е един и същи. Каква е разликата между митничар и милиционер тогава ?

Щом като митничар има право да ме спре и да ми пречи да вляза или изляза от аерогарата, той си е баш с милиционерски функции.

А то има и едни дето те карат да се събуваш по чорапи да минаваш през едни врати дето свирят, ти я па какви са ? Не съм ги питал и те не са се представили какви се водят. Дали не са от частни фирми, казва ли ти некой. Застанали там и разпореждат.

Това което казвам аз е, че всички тези дето носят униформи на летището и са назначени преди 1989г., са били комунистически послушковци. За мен това е важно.

А пък как са ги кръстили в Швейцария, където ще води утре жена ми синчето на почивка, ми е все тая.

на 8/10/2016 в 10:49, eminem_vr написа:

Защото сте предатели? Когато кораба потъва първи се изнасят плъховете? Всеки гледа да му е добре и да му е лесно. Ама много хора напоследък разбраха че там е даже и по-зле.

Гроздето е кисело, нали?

Немалка част от старите емигранти не сме избягали по икономически причини, а сме минали през куп трудности за да дадем на семействата си спокоен живот в сигурно общество.

Аз лично бях толкова напред в кариерата си в БГ, че нямам никакви шансове да наваксам тук без местна диплома, опит, връзки и качествен език. Въпреки, че живея относително скромно обаче и през ум не ми минава да сравнявам с охолния, но нервен живот, който водех в България.

преди 9 часа, zemonti написа:

Гроздето е кисело, нали?

Немалка част от старите емигранти не сме избягали по икономически причини, а сме минали през куп трудности за да дадем на семействата си спокоен живот в сигурно общество.

Аз лично бях толкова напред в кариерата си в БГ, че нямам никакви шансове да наваксам тук без местна диплома, опит, връзки и качествен език. Въпреки, че живея относително скромно обаче и през ум не ми минава да сравнявам с охолния, но нервен живот, който водех в България.

Аз си живея много спокойно тук :) Сутрин като се събудя ако не видя балкана не съм си у дома.

преди 10 часа, zemonti написа:

Гроздето е кисело, нали?

Заминавайте, заминавайте! Заминавайте на прехвалените ягоди с големите кошници... Ние тука горски ягодки ще си хрупаме - не са големи, но за сметка на това са истински, с аромата на природата... Вие там яжте пластмасовите с големината на ябълки, нали.. толкова са червени, че цапат ръцете чак, ама за качеството... но нали не е българско - това е важното, другото няма никакво значение! ;)

Тук уцели. България е единственото място на планетата  което растат горски ягоди. 

преди 5 минути, zemonti написа:

Тук уцели. България е единственото място на планетата  което растат горски ягоди. 

В грешка си. Има ги в изобилие и в Украйна и Русия,но не и в Канада. И знаеш ли защо няма при вас? Защото ягодите са ...червени!

преди 3 минути, zemonti написа:

Виж пич общо взето нямам нищо против тебе,но забелязвам че обичаш да се правиш на ударен или просто си си такъв незнам,но това ме дразни.Смисъла беше друг но ти изглежда нямаш достатъчно умствен багаш да го схванеш... 

преди 6 минути, * СТЕФАН * написа:

В грешка си. Има ги в изобилие и в Украйна и Русия,но не и в Канада. И знаеш ли защо няма при вас? Защото ягодите са ...червени!

Аха. Ще ти ги снимам ако са оцеляли от жегата следващия път като ходя пеша да взимам малката от градина.

преди 11 минути, zemonti написа:

Аха. Ще ти ги снимам ако са оцеляли от жегата следващия път като ходя пеша да взимам малката от градина.

Ще чакам за снимка. Сигурно са още под снега, но като се разтопи, снимай. А може да си ги пренесъл от България.

преди 1 минута, * СТЕФАН * написа:

Ще чакам за снимка. Сигурно са още под снега, но като се разтопи, снимай. А може да си ги пренесъл от България.

Сняг? Много филми си гледал. Климатици и басейни имаме през лятото в Монреал,  не сняг.

Ето ти аванс за ягодките, дето ги нямало: https://laderoutee.com/2009/07/09/chasse-aux-petites-fraises-gaspesie/

преди 22 минути, KOCKAR написа:

Смисъла беше друг... 

И какъв беше смисъла? В Канада няма диви ягоди? В България няма култивирани? 

Канадски филми не гледам. Да беше споменал Браян Адамс, по бих се съгласил. Или Селин Диьон. Пък може и Шаная. Чувал ли си ги?

А, не бе! Колкото в България се чува за Лили Иванова, само че с огромно уважение, без бъзици.  Когато почина съпругът на Селин градът беше в траур и медиите само за това говореха.

е**м ти и балкана и ягодите.

А чалгарите, кучкарите, батките, лилавите, мудната и неработеща администрация, липсата на ред, мръсотията, простотията (сигурно едно 80% са нагли и гнусни чалгари, които не се съобразяват с никого)?

Като ги туриш на кантара ко стаа? 

За един балкан май не си струва да се вживее в тая цигания.

преди 14 минути, zemonti написа:

А, не бе! Колкото в България се чува за Лили Иванова, само че с огромно уважение, без бъзици.  Когато почина съпругът на Селин градът беше в траур и медиите само за това говореха.

Ами аз поради такива причини силно харесвам и Америка и Канада.Ние,българите никога не ще можем да бъдем като тях! Приятен ден на семейството.

преди 21 минути, Ивайло Костов написа:

е**м ти и балкана и ягодите.

А чалгарите, кучкарите, батките, лилавите, мудната и неработеща администрация, липсата на ред, мръсотията, простотията (сигурно едно 80% са нагли и гнусни чалгари, които не се съобразяват с никого)?

Като ги туриш на кантара ко стаа? 

За един балкан май не си струва да се вживее в тая цигания.

Дори Апостолът на свободата е казал следното: "Българина много обича свободата, но ако някой му я поднесе в къщи на тепсия. "Тъй, че за тези, които са избягали по чужбина и се оплакват, че в България е зле, ще напиша следното: Еми в някои други страни, хората сами са си направили да им е добре - вие като чакате "някой да ви оправи държавата" или да ви даде "добър живот", еми чакайте си. А на тези, които им се работи - дайте да се хванем и да работим за България! Единствените хора, които мразят България, са простаците, мързеливците и некадърниците. Тях където и да ги сложиш, винаги стигат до помийната яма. За проблемите си, винаги обвиняват другите и от злоба и завист, могат само да плюят. На крива ракета, вълната и пречи. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.