Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

• Автор
преди 5 часа, rrruuummm написа:

Моето мнение е че ти, белгия, си патологичен лъжец. Сигурен съм, че 90% от преживяванията ти са измислени, силно украсени или  откраднати от други хора.

Ти си автентичен продукт на българските традиции, предавани от поколение на поколение, да се мрази уредилият се добре в живота. Преди 2 дена пак даваха по канала БНТ Свят една много стара театрална постановка, от комунистическото време. Починалият Кольо Анастасов играеше в нея, предполагам че заради това са я пуснали. Та в пиесата имаме мома обичаща цивилизацията и заявяваща, че е родена да е мадама в Париж. Това става някъде след освобождението от турско робство, щото говорят на един старовремски български. Тогава още не е имало комунисти на власт, ама омразата на някои българи към западната цивилизация си е била на лице. Да искаш да живееш в Париж е било лошо според някои българи. Трябвало си било да си седиш мирно у родното ти място.

Значи аз съм го усетил доста рано този неприятен български манталитет да ти завиждат.
Заради това че бях видял едно момиченце на спирката на рейса срещу кино Изток ( тогава така беше) и бях тръгнал по нея пеша чак до ИЧС ( до завод Електроника ) и като разбрах че не е българка, взех та почнах едно експресно учене на английски. Като ме питаха разни познати що го уча толко спешно английския, им обяснявах че съм скивал една гъркиня и трябва да знам този език за да мога да успея със свалките. После вече като се бях запознал с нея, сам без никаква чужда помощ на представяне, един път бяхме тръгнали 5 човека с кола да ходиме на 15 км извън София и понеже аз я карах, минах пътом покрай ИЧС-то да се разберем с гаджето за едно следващо излизане. Колата я спрях точно пред входа на ИЧС и бегом вътре да я търся. После им викам че съм си свършил работата, намерил съм го гаджето и продължихме по предвидения маршрут. Но след няколко седмици сме се заприказвали пак с тия 4-мата и те ме взимат на бъзик да ми намерили едно добро селско момиче да ми въртяло къщата. Аз им отговарям че си имам гадже ( гъркиня ) и не си търся друго. Ама една от компанията рече: - „Гледай да не си останеш само с английския.“ на което другите се изсмяха доволни. При това, всичките до един бяха по-дърти от мен и семейни. Ама пак завиждат и се подиграват.

Един друг от квартала който се ожени за една моя съученичка, дошъл да търси брат ми един път и се заприказвахме за това онова. Той ме пита нямал ли съм да се женя и аз, време ми било ( нали жена му ми е наборка и дете родила вече). Аз споделям с него че гаджето е гъркиня и родителите не й дават да се жени, преди да завърши. Човекът автомонтьор ме изкара „лупмен пролетарии“, според него това било да си заблуден човек. Като била гъркиня не била по-голяма работа от неговата жена ( съученичката де). Само че таткото на гъркинята даваше по 4500 еввро на година за да следва в София тя медицина, пък неговата ( бивша вече съпруга ) работеше 2010г., продавачка на колбаси в Карфур, няма да ви ви обяснявам за каква заплата. Та според автомонтьорът, една бъдеща докторица в Гърция, не била по-голяма работа от неговата жена, продавачка на боза в една сладкарница по онова време.

Ето за тази съученичка става въпрос:

http://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&t=1627424&i=1630211&offset=0

Еми заради този типично български манталитет да завиждат, гаджето гъркиня беше единствената влязла в къщата на родителите ми ( в тяхно отсъствие ) преди жена ми. Като ми дойде на гости и й обясних отношението на моите родители към мен, тя се шашна направо и каза че не би искала да има подобни родители. Наех си едно помещение за ателие и повече гаджета вкъщи на са влизали, чак до официалното представяне на жена ми.
На всички гаджета българки съм им казвал предварително, че ако срещна някой мой познат когато сме двамата заедно, няма да ги запознавам, няма да им го представя и най-вече няма да му обяснявам че ми е гадже момичето до мен. И съм си бил прав, те са непредвидими какво могат да издърдорят нарочно пред гадже.
Един път с годеницата ми в трамвая виждам една бивша съученичка , която ми вика здрасти. Поздравявам я и й казвам че ще се женим с момичето до мен и то е от Белгия. И оная, пред годеницата вика: - „Ей браво ти си се уредил бе“. На което аз отговарям: - „ Еми да, уредил съм се с естествено руса като теб и тя знае български. След което съученичката се изчерви понеже е сгафила.
А в стола в университета сядаме един път на масата на един познат и му казвам че ще се женим с белгийката. А пък оня пред нея, без въобще да се съобразява ми вика: „Нали щеше за англичанка да се жениш миналата година.“
Те това са завистниците братче. Ако могат ще ти направят мръсно на момента.

Ти сега от завист направо за митоман ме обяви, щото твоето съзнание не може да приеме че някой може да има живот като моя.

Я кажи, кво ти пречи че аз съм се уредил добре ?

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 8/12/2016 в 19:33, simtech написа:

Избягахте, защото плъховете първи напускат кораба. Точка.

Че щом плъховете живеят по-добре от нас, ние какви сме ?

преди 39 минути, N1K17Y написа:

Че щом плъховете живеят по-добре от нас, ние какви сме ?

Патриоти! :dancing-minion:

преди 40 минути, zemonti написа:

Патриоти! :dancing-minion:

По-добре патриот от плъх. ;)

преди 18 минути, KOCKAR написа:

По-добре патриот от плъх. ;)

Хубаво е да ни светнеш какво му е по-добре. Ясно е, че ЗВУЧИ по-добре, ама това за мен е слаб стимул.

Белгиец ма на тебе май верно нещо  ти не е в ред с главата . Ти си се пренел от писане бе човек :)  Тая гъркиня да не е Елена Папаризу та се сцепи да я хвалиш  деа  и шафантията. :) Ти ше дойдеш кат Хю Хефнър  на балканите да го ева :D 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Ти си автентичен продукт .............

.......................

ля ля ля 

Я кажи, кво ти пречи че аз съм се уредил добре ?

Прочетох само първите два реда от писанията ти. Ако съм пропуснал някоя фундаментална истина, ще ме прощаваш.

Отговарям само на последния въпрос. Ти, човече, просто лъжеш! Кое не ти стана ясно?

Редактирано от rrruuummm (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, AlkatrazBG написа:

Тая гъркиня да не е Елена Папаризу та се сцепи да я хвалиш  

Не, не е била като тази която споменаваш. Обаче тя ми беше първото свестно гадже, с което се разбирахме лесно от половин дума даже.
Контакта с нея го завързах, като се представих за човек занимаващ се със скулптура и я помолих да ми позира за един портрет, ако няма нищо против. Дадох доводи че има доста характерно изражение и че търся подобни хора за портретите ми.
Това се случва в двора на ИЧС-то по време на едно междучасие.
Тя беше седнала на една пейка с една друга непредвидена гъркиня и аз я заговорих.
На лош български тя ме пита защо не искам от приятелката й да й правя портрет, тя била по-хубава. На което аз отговорих че красотата на приятелката й не ме интересува, понеже аз търся вътрешната красота на характера на личностите които ми позират. При което тя се изчерви като тинейджърка, щото на приятелката й й стана много весело и й каза нещо на гръцки.

Та така, сред нашенките не ми се е случвало момиче да ми каже че приятелката й е по-хубава.
Ставало е точно обратното, приятелка на кандидатка за гадже, да се опита да я измести и тя да се уреди с мен. И за малко да успее.

Абе ти от жени разбираш ли ?

преди 1 час, rrruuummm написа:

Ти, човече, просто лъжеш!

Ти пък от къде знаеш дали лъжа или пиша истината, да не си врачка нещо ?

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Ти пък от къде знаеш дали лъжа или пиша истината, да не си врачка нещо ?

Три пъти те наричам откровен лъжец, ти три пъти ме питаш какво разбирам под думата "откровен".

Историите ти са толкова нелепи, извадени от някой сапунен сериал. Разказваш с много излишни подробности, които според теб трябва да ни убедят, че са автентични.

Строй си пясъчните замъци, живей си в тях, ама престани да ни каниш вътре.

Редактирано от rrruuummm (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, rrruuummm написа:

Три пъти те наричам откровен лъжец, ти три пъти ме питаш какво разбирам под думата "откровен".

Историите ти са толкова нелепи, извадени от някой сапунен сериал. Разказваш с много излишни подробности, които според теб трябва да ни убедят, че са автентични.

Строй си пясъчните замъци, живей си в тях, ама престани да ни каниш вътре.

Абе ти що се опитваш да използваш точно тролски похвати ?

Ако ти не разбираш нищо от половия живот на калинките, това не означава че той не съществува.

Обаче голям комплимент ми правиш, като си признаваш че мислиш че историите ми са били извадени от някой сапунен сериал. Щом като на теб ти изглеждат така, значи ставам за сценарист на текстове за които е установено, че привличат вниманието на добър процент от населението.

Моите истории са си истински, за това и ги разправям, да се поучите от тях как да успявате с мацките, особено чуждоземките. Че като гледам как нашенците отишли на запад не могат да се уредят с местна булка и се връщат в родината да си вземат една Ганка и нея да я хранят, та ми е мъчно за тях.

Трябва да се научите като ходите по странство, да свиквате да се адаптирате към местните туземци, да се мешате с тях. Така и така ще попаднете в капана на имането и няма да можете да се отскубнете от него чак до пенсия, поне помислете за поколението което ще създадете. Дете което е израсло и е станало пълнолетно в Белгия или Франция, със сигурност няма да иска да се прибере в родината на баща му, да работи там за 600 лв на месец. Та поколението с 99% сигурност ще си остане там където е по-добре. Така се случва с огромната част от преселниците от векове вече. След като е ясно че децата дето ще ги направите, сами няма да искат са заживеят в България, тогава що не ги сътворите с някоя от местните хубавици, та да ви е по-лесно и на вас и на децата после. Моето синче като знае че майка му е чистокръвна белгийка и си няма никакъв проблем да се смята за белгийче. А едно цигане в София, като вижда че е мургаво и и двата му родители са цигани, как да реши че то е българче. Та и с вашите деца ще е подобно, ако ползвате Ганки за раждането им. Ако ги правите с нашенки и ги насилвате български да говорят вкъщи и общувате семейно само с наши имигранти там, те децата ви как да се почувстват холандци например ?

То е ясно че актът на емиграция от родината е чисто егоистичен. Вие изчезвате за да си спасите собствената кожа. За кво ви е тогава да влачите с вас и някоя Ганка, само да ви мрънка после да харчите пари за ходене до България задължително цялото семейство ?
Вместо да си купувате по-често нови каруци, ако сте се задомили с местна булка, вие ще карате стари щайги щото пари трябват за ходене до България. А пък то не са само каруците, и колибка трябва да си купите. А те струват скъпичко тия западни тухли. Като си замъкнал някоя Ганка с тебе да бачка на минимална западна заплата, ще взимаш заем за 20 или повече години и вместо къщурка ще се навреш в апартаментче, че е по-евтинко. А ако имаш акъл да се харесаш на местна хубавица, тя ще изкарва повече пари от теб и ще се чудиш що ти е добре. Па и ще дойде време и наследство да получи и тогава разликата между цената на една наследена къща в Германия и една наследена в Берковица, ще е огромна. Лошо ли ще ти е да продадеш германската къща и да помогнеш на децата ти да вземат по-малко заем за закупуване на жилище, а ?

Аз на моето синче от сега му разправям че като стане на 17 години ще почна да го уча да кара кола и за 18-тия му рожден ден, като му дадат шофьорската книжка, ще му подарим една малка кола. Да има самочувствие детето докато учи в университет, да кара гаджетата насам натам и така. За едно момче да има кола е важно, дава му независимост и увереност в себе си.

А ти сега, баш като истински трол, пак кажи че това дето го пиша, само съм го гледал по хамериканските филми, ха ха ха ...

преди 2 часа, AlkatrazBG написа:

Ми не  разбирам от жени

Ти ли си на снимката ?

Ми кой да е ? Да видиш че и ние докачаме готини гаджета :) Българка е ама  аз си обичам родното 

моето гадже като е българка и какво?Даже и моторите обожава...И да си знаете българките са най-красивите жени... ;)

003882339-big.jpg

Да се беше и облегнала на български мотор...

Моторът може да е японски, ама жената не можела да е белгийката? !? ;) 

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Обаче голям комплимент ми правиш, като си признаваш че мислиш че историите ми са били извадени от някой сапунен сериал.

Сапунен сериал = фантазиите на пъпчив, недоклецал тийнейджър. Комплимента си го запази.

И както казах по-горе - ти си лъжец. След 3-4 години ще вляза пак, да видя новите ти слушатели на старите измислени истории.

• Автор

Аз преди повече от 10 години бях направил една брачна агенция да им намирам безплатно кандидати от Белгия, Франция и Люксембург на нашенките, дето били най-красивите.
Обаче западняците ги канеха за по 1 месец да ги пoeбaт и после не сключваха граждански брак с тях. Само точно за една разбрах, че е успяла да го върже да се оженят един белгиец, ама след година я изрита като мръсно коте. Други не са ме информирали за успех с женене.
Знам за една втора успяла да се ожени за французин, ама не го е намерила чрез мен. А те бяха цели 270 нашенки качени на сайта ми. Западняците си плащаха за запознанствата де, ама по едно спрях агенцията щото нямаше доказани бракове.

А претенциите на нашенките бяха чосподата да си имат собствено жилище и стабилни доходи. Поучете са от жените бе, искайте от тях да си имат две готови направени деца на по 7 -8 години, та да не се мъчите вие да ви реват на главата нощно време бебета. Щото ако искате жилище да имат, няма да намерите такиви. Това с малки деца под 7 години да се занимаваш си е като чели си вързан, без свобода.

Много са ви хубави гаджетата, само че на са ми по-вкуса на мен. Кога ще ги подменяте с нови ?

Е , на опаковка я докарахте ! Има ли нЕкой вътре ?! :angry:

Срещат се двама , пък единият като вижда новите обувки на другия , започва да охка и пъшка какви хубави били , ама какво чудо не виждано....Пък и евтини били , на голяма сметка излизал....

А този с обувките му казва : " Само аз си знам къде ме стяга и убива , та чак не се трае...! По-добре бос да тръгна...."...:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 6 часа, Белгиеца написа:

... А едно цигане в София, като вижда че е мургаво и и двата му родители са цигани, как да реши че то е българче. Та и с вашите деца ще е подобно, ако ползвате Ганки за раждането им. Ако ги правите с нашенки и ги насилвате български да говорят вкъщи и общувате семейно само с наши имигранти там, те децата ви как да се почувстват холандци например ?

С други думи, вместо да си мъж на място, който да се оправя сам и да може сам да успее...бъди мъж под чехъл, долен паразит, който живее като кръвопиец на чуждите пари. Не виждам проблем едно дете да не се чувства белгийче. Важното е да е има себеуважение, самосъзнание.
А ако си толкова голяма работа, самолетни билети двупосочни с чартърен полет по 100Е на човек няма да ви съборят.

Добре сте се похвалили със снимки . Сега остава белгиеца да ви предизвика че не правите добре секс и ще стане весело във форума . :)

Лови ме яд когато някой отиде в чужбина  и си мисли ,че е хванал бога за рога . Който е кадърен  и в България ще си живее добре. Камъка  си тежи на мястото и където и да идем винаги ще ни имат  за роби и половин хора. Много малко с хората дето наистина са се реализирали на  високи позиции в чужбина. Повечето са общи работници и помощен персонал  живеещ на квартира.

преди 10 минути, lsmurf написа:

Добре сте се похвалили със снимки . Сега остава белгиеца да ви предизвика че не правите добре секс и ще стане весело във форума . :)

Идеята ти хич не е лоша.Може и да научим нещо от белгийската любов. Дано само му дойде на ум да посне и някоя и друга снимка за по прегледно. Че иначе ще трябва отново да ни обяснява как се прави това-онова. Нали трябва и тук да сме по европейското законодателство.

преди 4 часа, zemonti написа:

Да се беше и облегнала на български мотор...

Моторът може да е японски, ама жената не можела да е белгийката? !? ;) 

И моторът му хубав и девойчето, а и той! Към моториста със сузуки-то. Днес след обяд не беше ли на ул. Сергей Румянцев във Велико Търново?

преди 43 минути, * СТЕФАН * написа:

Идеята ти хич не е лоша.Може и да научим нещо от белгийската любов. Дано само му дойде на ум да посне и някоя и друга снимка за по прегледно. Че иначе ще трябва отново да ни обяснява как се прави това-онова. Нали трябва и тук да сме по европейското законодателство.

И моторът му хубав и девойчето, а и той! Към моториста със сузуки-то. Днес след обяд не беше ли на ул. Сергей Румянцев във Велико Търново?

Благодаря за което.Не не съм бил иначе аз.Във момента карам друг мотор Хонда-черен със жълт цвят в областите на Китен,Приморско.Сузуки-то почива този месец.. ^^

преди 58 минути, AlkatrazBG написа:

Лови ме яд когато някой отиде в чужбина  и си мисли ,че е хванал бога за рога . 

Всъщност това наистина е доста дразнещо.  Както е казано "Пази боже сляпо да прогледа".

Най-кофтито е, че такива самозабравили се селяндури създават кофти име на скромните емигранти. Добре, че са малко наивниците, които ни слагат под общ знаменател.

• Автор
преди 2 часа, simtech написа:

С други думи, вместо да си мъж на място, който да се оправя сам и да може сам да успее...бъди мъж под чехъл, долен паразит, който живее като кръвопиец на чуждите пари. Не виждам проблем едно дете да не се чувства белгийче. Важното е да е има себеуважение, самосъзнание.
А ако си толкова голяма работа, самолетни билети двупосочни с чартърен полет по 100Е на човек няма да ви съборят.

Да те светна че в Брюксел, Люксембург, Париж и Лондон ако нямате и двамата добри доходи, просто забрави да успееш да си купиш къща. Ще си мъж на място, ще издържаш ти наша Ганка, ама ще живеете под наем в малък апартамент със съседи негри и китайци. При мнозинството от младите белгийски семейства, работят и двамата. Та цените на жилищата са сметнати според двойни доходи. Белгийските му баба и дядо на моето дете са направили завещания с което го правят наследник на половината от къщата им. Дядката си замина вече, след няколко години като си тръгне и бабето, синчето ще си започне живота с добър старт ( половината от 300 хиляди евро). А пък ти ми ги хвали нашенките дето продават боза в сладкарница, да ги водя аз тука да ги издържам. Да не съм луд !

Аз пък виждам много голям проблем за едно дете навършило пълнолетие в Белгия, ама с български имена и все да го разпознават по говора че не се изразява нормално. Като си търси работа знаеш ли как хубавко ще го подритват. Аз знам, щото никъде не са ме искали в частна фирма, въпреки че им вадех белгийска диплома , на която пише че съм консултант по маркетинг. Даже на жена ми баща й , в качеството си на директор за цял окръг на една държавна администрация, като ме назначи на работа при него, белгийците ме гледаха на криво. Викаха ми че заемам мястото на един истински белгиец. А пък ти си фантазирай че ще се чувства българче твоето дете и ще му е лесно на запад. На моето сме му сменили фамилното име да носи това на майка му и не знае български, та си е баш белгийче и никой няма как да познае, че баща му е мръсен чужденец, ако той не го съобщи. И понеже баща му на моето хлапе е пълен с акъл, му е избрал такова име, което го има и в Англия, и във Франция, и в Германия. Та всеки да го запомня и знае как се произнася. На френски се пише Philippe. А такъв родолюбец като тебе като си ги кръсти децата на дядовците им Димитър и Харалампи, стой та гледай как не ги взимат на работа.

Като имаш 2 деца ходещи на училище, ще пътуваш задължително през лятната ваканция за по 330 евро на човек билетчето. А ако не си в град с летище и за влак сложи по още 50 евро на човек за белгийския влак. Освен това има един куп „невидими“ разходи покрай едно пътуване. В София карти за по цял месец за градски транспорт за всички, пари за таксита ( с помпи ), за ресторанти. Отделно даваш пари за какви ли не работи, за които ако си си стоял мирно у Белгията, си нямал да ги купиш. Пък и подаръчета за роднинските деца трябват също.
Хайде 330 + 50 = 380 х 4 = 1520 евро всяка година само за пътните. За 5 години си похарчил пари колкото за една чисто нова Дачия. Ти всъщност ще изхарчиш много повече пари, ама от мен да мине.
И като ги водите задължително в Б-я децата ви, те няма да видят друг Свят.
Моето всяка есен го води булката 5 дена в Париж и околностите. През пролетната ваканция ходиха и 5 дена в Лондон. Сега са за 11 дена в Швейцария. Все хотели плащат, пари за влакове 1 класа, по ресторанти пръскат пари, за входове по музей и детски атракции. Абе бедна ти е фантазията колко бързо хвърчат парите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.