Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

Уникални глупости си написал ама  не ми се занимава да ти оборвам глупавите твърдения. За чий чеп ти е да си купиш  къща и да се загробиш 30 години със заеми при положение,че  даваш същите пари  и за наем ? Ми ако утре те махнат от работа как ще плащаш тая ипотека бе разбирач ? Много малко европейци имат собствено жилище и повечето живеят на няколко места според това на къде ги задуха вятъра и живота. Ма ти понеже си отишъл на готово  и не си дал и 1 евро за покрив и ядене развиваш теории :) Ако беше се загробил ти с 300 000 евраци за една  65 квадрата панелка  щях да те питам  де акат гладните  и ще видиш Швейцария само на картичка.

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 2 часа, AlkatrazBG написа:

Лови ме яд когато някой отиде в чужбина  и си мисли ,че е хванал бога за рога . 

Аз им разказвам играта на белгийците по техните форуми. Ето тука съм им показал съчинен от мен договор за възлагане на работа по изработването на планове за нова къща. Първото мнение след договора е на архитект с ник benlan2000.
http://www.bricozone.be/fr/reparation/t-facture-de-larchitecte-97570.html

На ония там им лепнах снимка на белгийската ми диплома, да видят че съм имал лекции и по гражданско и цивилно право. Понеже те там са повечето тъпи парчета бачкаторчета и като им наливаш акъл в празните глави, си мислят че ги лъжеш и нищо не разбираш.
Леле като скиваха дипломата и като почнаха да се възмущават що съм се изфукал, не можаха да го преживеят, че един долен мръсен чужденец ги затапва и знае повече от тях.
Пуснах им и една тема да им обяснявам как бачкаторите жичкаджии ги лъжат да им пробутват ненужни ремонти, за да им оскубят повече пари. Цели 22 страници изписахме и накрая админа ги изтри всичките, щото разобличенията бяха прекалено откровени и пречеха на рекламодателите.

Та така, като съм отишъл в чужбина и на чужденците им обяснявам, че знам повече от тях.

А пък преди години на форума на Скайпа как хубаво ги правех разногледи, можеш да питаш оня дето го превеждаше софтуера на български.

А ти не се ядосвай, защото ще ти мине.

преди 26 минути, AlkatrazBG написа:

Уникални глупости си написал ама  не ми се занимава да ти оборвам глупавите твърдения. За чий чеп ти е да си купиш  къща и да се загробиш 30 години със заеми при положение,че  даваш същите пари  и за наем ? Ми ако утре те махнат от работа как ще плащаш тая ипотека бе разбирач ? Много малко европейци имат собствено жилище и повечето живеят на няколко места според това на къде ги задуха вятъра и живота. Ма ти понеже си отишъл на готово  и не си дал и 1 евро за покрив и ядене развиваш теории :) Ако беше се загробил ти с 300 000 евраци за една  65 квадрата панелка  щях да те питам  де акат гладните  и ще видиш Швейцария само на картичка.

На жена ми майка й се живее сама в нейната къща на 8 км от нас, в едно село. Ние си имаме наша собствена къща с двор и гараж в града, не е чак толкова нова като нейната, ама ако решим да я продадем можем да й искаме 250 хиляди евро. На нашата къща аз съм й съсобственик на 50%. Отделно в София имам и наследствена къща с двор. Естествено от къщата на бабето аз и цент няма да видя, жена ми и синчето са наследници там.
Лично мен няма как да ме махне никой от работа, щото нямам началници.
Жена ми може да я уволнят, ама тя е послушна, аз очи съм имал когато съм си избирал булка.

А тая от снимката колко пари има ?
Или от теб пари иска, ха ха ха ...

преди 1 час, AlkatrazBG написа:

Уникални глупости си написал ама ...

Абе - според гледната точка.

Глупости, ама уникални. Или - уникални, ама глупости.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Аз им разказвам играта на белгийците по техните форуми ...

Горките.

И сега дойде, да ни я разкажеш и на нас ли ?   scratch-head01-idea-animated-animation-s    Не, благодаря - ще се въздържим.  SmileyOhNo.gif

преди 1 час, AlkatrazBG написа:

За чий чеп ти е да си купиш  къща и да се загробиш 30 години със заеми при положение,че  даваш същите пари  и за наем?

Погледни нещата опростено: Или изплащаш ипотека, или изплащаш ипотеката на наемодателя си.

Много хора тук като се видят в излишни пари ги вкарват за първоначална вноска на малка сграда (2-6 апартамента) и после наемателите я доизплащат. Като дойде време за пенсиониране наемодателят продава сградата и се оказва милионер на гърба на такива като теб. Отива да си живее старините като баровец в някое баровско пенсионерско селище в топлите държави.

И ние купихме къща с ипотека за 20 години, но бързо си стъпихме на краката и на седмата година я изплатихме. Ако живеехме под наем сега щяхме да сме с към $1000 назад всеки месец без да споменавам свободата и комфорта на собствената къща без допирни точки със съседи и хазяи.

преди 5 часа, simtech написа:

Не виждам проблем едно дете да не се чувства белгийче. Важното е да е има себеуважение, самосъзнание.

Ясно е, че не виждаш проблема.

Тук масова практика е имигрантите да си сменят имената за да могат да са конкурентни на пазара на труда. Ако Рашид Мохамед не си смени името на Ричърд Майкълс 90% от потенциалните работодатели изхвърлят кандидатурата му само като видят емигрантското име.

Аз ли съм тъп или на тъп дрехите нося та не разбирам  как за 7 години се връщат 100 000 евро примерно  при положение ,че има  на лице една жена в майчинство и 2 малки деца на 3  и на 1 година. Заплатата е 2500 паунда и като се тегли чертата остават малко над 800 . Ако сте се събрали  3 семейства  и всичките бачкате  тогава  може да се върне  подобна сума за тоя срок . Свободата  и комфорта ги разбирам защото и аз съм със 2 къщи и апартамент ама и разходите не са малки за тия  екстри па макар и в България. Във Европа се работи за такава минимална ставка  Таблица с минималните ставки и условия на труд, действащи през 2014 г., 2015 г. и 2016 г. в страните от ЕС и държавите – страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство . Да речеме ,че  реално се бачка за 30% отгоре над тия  числа. Как се връща заем за къща от 2-ма човека  при тия условия питам аз ?  И с какво реално ще живеят през месеца ако имат ипотека ? 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 5 часа, zemonti написа:

Най-кофтито е, че такива самозабравили се селяндури...

А ти какъв си тогава?

преди 1 час, zemonti написа:

Тук масова практика е имигрантите да си сменят имената за да могат да са конкурентни на пазара на труда. Ако Рашид Мохамед не си смени името на Ричърд Майкълс 90% от потенциалните работодатели изхвърлят кандидатурата му само като видят емигрантското име.

Мда. Само че аз така съм хванал пътя с една мисъл в тая област. Да стана такъв професионалист, че да ми целуват краката. Особено такива като теб и такива като онези. Търпение...Търпение... Превъзходството над простолюдието рано или късно ще си проличи.
А вие с Белгиеца си правете тънкажните сметки. Вие, нещо? Да не сте братя? Братовчеди? Накакви приятелчета? Антагонистичният образ на самозабравилият се българин в чужбина.

преди 12 минути, AlkatrazBG написа:

...Свободата  и комфорта ги разбирам защото и аз съм със 2 къщи и апартамент ама и разходите не са малки за тия  екстри па макар и в България.

Ся последно ти мъж с 2 деца на средна възраст ли си или си младеж, който задява девойките и си прави селфита с мадами в скута, докато пие бира? Браво че имаш къщи.
Между другото ти дека си бре?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 27 минути, AlkatrazBG написа:

Във Европа се работи за такава минимална ставка

Кой пък ти говори за бързо изплащане на къща в Европа с минимална ставка?!?

• Автор
преди 2 часа, AlkatrazBG написа:

Да речеме ,че  реално се бачка за 30% отгоре над тия  числа. Как се връща заем за къща от 2-ма човека  при тия условия питам аз ?  И с какво реално ще живеят през месеца ако имат ипотека ? 

Ти от 2000 км си тръгнал да правиш предположения.
Има си мизерници които не могат да получат кредит, щото нямат начален капитал.
Но повечето семейства не са мизерници.

Я ти по-добре ми обясни, как ще си купиш къща с двор в София с българска заплата ?
Например 150 хиляди левчета как ще ги платиш ?
Че ми е много интересно.

А иначе, в родното ми село продадох къщата на баща ми за само 4500 лв. На такиви цени и 5 къщи ще ти повярвам че имаш.

преди 17 часа, Белгиеца написа:

Аз им разказвам играта на белгийците по техните форуми.

явно си им казал и доказал истината в очите  като един истински българин, че са путьовци

Пуснах им и една тема да им обяснявам как бачкаторите жичкаджии ги лъжат да им пробутват ненужни ремонти

те първа има да патиш от жичкаджии.....  ремонта по добре го направи  по малко ще се изложиш.

Ние си имаме наша собствена къща с двор и гараж в града, не е чак толкова нова като нейната

като едно средно статистическо семейство в България

ама ако решим да я продадем можем да й искаме 250 хиляди евро

тая къща много евтина даже и с гараж и двор като  два двустайни в Люлин

На нашата къща аз съм й съсобственик на 50%

ако ти бях жена щях да те отровя.

Лично мен няма как да ме махне никой от работа, щото нямам началници.
Жена ми може да я уволнят, ама тя е послушна, аз очи съм имал когато съм си избирал булка.

като си безработен най -лесно висиш и си обясняваш за жена си как работи и че е послушна 

преди 12 часа, Белгиеца написа:

Я ти по-добре ми обясни, как ще си купиш къща с двор в София с българска заплата ?

като не може да си купи ще си построи бе тва не ти е белгия 

преди 21 часа, KOCKAR написа:

Благодаря за което.Не не съм бил иначе аз.Във момента карам друг мотор Хонда-черен със жълт цвят в областите на Китен,Приморско.Сузуки-то почива този месец.. ^^

Oт Сузуки на Хонда - анатема. :Д

преди 16 часа, simtech написа:

Мда. Само че аз така съм хванал пътя с една мисъл в тая област. Да стана такъв професионалист, че да ми целуват краката. Особено такива като теб и такива като онези. Търпение...Търпение... Превъзходството над простолюдието рано или късно ще си проличи.
А вие с Белгиеца си правете тънкажните сметки. Вие, нещо? Да не сте братя? Братовчеди? Накакви приятелчета? Антагонистичният образ на самозабравилият се българин в чужбина.

Името не ги "стряска". Само ако говориш езика с много тежък акцент и пишеш неграмотно им е неприятно. Но и зависи каква работа търсиш. Има случаи, когато наличието на акцент е предимство. На всички големи фирми им се налагат квоти от минимум бройки персонал с чужд произход, физически увреждания, жени, холеби, емигранти, които са длъжни да наемат на работа. Белгийците имат негативно отношение предимно към мохамедани и араби, но като цяло са дружелюбни и отзивчиви хора.

Моят опит не е негативен от гл.т. на белгийците, а по-скоро от гл.т. на източно европейците, с които ми се е налагало да работя. Белгиецът-фламандец ще свърши работата, която ти е важна и зависиш от него, но братът славянин ще те мота и ще се прави на важен, докато някой белгийски шеф не го плясне по дупето да се размърда.:D

Ти обаче не бери кахъри за техните сметки с Белгиеца, добре са си. Нека Белжо си се самозабравя в стремежа да дразни "бедните и фрустрирани" българчета, но е прав за доста неща, като това напр: Белжи с белгийската си пенсия може да си живее като Бог във Франция до края на дните си. Уви, всички знаем как се "живее" с българска пенсия.

преди 17 минути, sound написа:

Не се казва "анАтема" - пращаш го да си направи сепуко.

преди 30 минути, sound написа:

Ем малко така ама Сузуки-то иска обслужване пък гледам да го карам като взема заплата :D 

преди 26 минути, мо_хи_ни написа:

Ти обаче не бери кахъри за техните сметки с Белгиеца, добре са си. Нека Белжо си се самозабравя в стремежа да дразни "бедните и фрустрирани" българчета, но е прав за доста неща, като това напр: Белжи с белгийската си пенсия може да си живее като Бог във Франция до края на дните си. Уви, всички знаем как се "живее" с българска пенсия.

Истината е една - Еx nihilo nihil fit. След никаквец ще остане нищо. Не знам и къде живуркаш ти, аз лично на драго сърце ще свърша работа, ако мога. Та, Белгиецът е един господин НИКОЙ, след който на този свят не ще остане никаква следа, освен произведените от него отрочета, които ще бъдат с опорочен и увреден ум.
Двуличници, продажници и лицемери са възможно най-злото нещо, което може да се случи на тоя свят.

• Автор
преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

те първа има да патиш от жичкаджии.....  ремонта по добре го направи  по малко ще се изложиш.

ако ти бях жена щях да те отровя.

Ти от мен акъл само можеш да взимаш, но не и да ми даваш. Аз съм пълен с акъл и съм викал цели 7 жичкаджии да ми правят оферти. Един мошеник иска 5 хиляди евро, друг 3700 , трети 6 000 и т.н., а аз намерих по-нормален белгиец, който свърши работата само за 2000 евро.
Тука като променяш нещо, после трябва да викаш контрольор да приеме промените. Може и сам да ги направиш и сам да го викнеш, ама вероятността да ти намери нещо кусур ти е в кърпа вързана. А като го е викнал жичкаджията, оня даже и не мери земното, писа 5 ома в протокола на доверие.

А ние с моята се обичаме бе другарю, ама ти не знаеш какво е това нещо любовта. От другата тема се видя колко си зле.

преди 23 минути, KOCKAR написа:

Ем малко така ама Сузуки-то иска обслужване пък гледам да го карам като взема заплата :D 

Аааааа, пари нема значи ... ми патриотизъм нали имаш и господ си имаш, що не ти помогне малко ?

преди 16 минути, simtech написа:

След никаквец ще остане нищо. 

Към днешна дата ти само можеш да си ми домашен прислужник, обратното не може да се случи, щото даже и да се навия да бачкам за теб, ти не можеш да ми намериш по 3000 евро на месец да ми плащаш.
А аз на тебе мога да ти плащам колкото изкарваш сега.

преди 8 минути, Белгиеца написа:

А ние с моята се обичаме бе другарю, ама ти не знаеш какво е това нещо любовта. От другата тема се видя колко си зле.

жена ти да те храни и ти  да пишеш по форумите коя си е.....................л а тя понеже е грозна и си първия човек от другия пол който и обърнал внимание те пази като цвете  в саксия.ясни са ми тея любови ., пък ти даже си се унижавал.... в началото.... както сам каза/.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Към днешна дата ти само можеш да си ми домашен прислужник, обратното не може да се случи, щото даже и да се навия да бачкам за теб, ти не можеш да ми намериш по 3000 евро на месец да ми плащаш.

А аз на тебе мога да ти плащам колкото изкарваш сега.

Аз ако дойда там където си ти, с моята професия няма да ми трябва богата жена, за да си намеря по 3000Е на месец. А такива самоволни мръ... като теб ще си тръгнат с по-малко зъби, отколкото са дошли?. Знаеш ли аз на тебе какъв прислужник ще ти дам, а?

Айдеее... пак хвалбите на другаря белгиец.... 

И комплексите пък на други родни велики...

Абе я кацнете малко на земята , стига сте се изхвърляли и прувеличавали.... белгийксите фасони минават за пред непомирисвали чужбината само, алоу, по полека , jhoro  се опитва да ти намекне ама явно не вдяваш... Айде и аз да ти го кажа... Както и да кажа на фасонджиите в БГ.. Четеше четеш и все едно си на сбирка на селски бекове и всеки разпъва локуми , лъже маже ...

Само за сведение, приятел с когото заедно завършихме в Търново военното , наскоро купи в Ливърпул ( по точно в краен спокоен квартал ) двуетажна къща за към 90 0000 ( и нещо ) паунда.. От тях 10 000 негови , останалото заем от банка... Работи шофьор на камион  като мен ( в Англия сме и двамата ) , семеен с две деца, жена му не работи, децата малки , предучилщна и начално ) .... И ще изплаща 24 - 25  години заема.... Изкарва към 2000 ( 2 хилки  паунда ) на месец ( може и повече, според зависи от това колко дена искаш да работиш, говоря за стандартно 5 дневна работна седмица ) 

И така, а белгиеца да продължава да маже за очите дето имал като гледал да избира... Имал очи май не към жената, а към други нейни странични качества по скоро , а самия той с нищо не е допринесъл, навярно и жената и родата там са го уреждали да си стъпи на краката ( да не се срами съвсем, че все пак е глава на семейство ) , а сега тука на нас ни разпъва локуми типични за Бйа Ганя , а други  пък в отговор разпъват свои....

П.С А и да не съм само голословен и критичен към локумджиите, да си кажа и аз защо изчезнах от Бг, ами просто, писна ми да си бия главата в тъпата каменна стена на предразсъдъци, шуробаджанащина, комплексарщина на хора с положение, с мислене от рода на наведена главичка сабя не я сече, а инае велики на маса и зад гърба на съответни персони ( но странно защо и не пред тях )  и така нататък ... И след над 15 години борене с вятърни мелници като един Дон Кихот, си казах, абе да ви е.. а и цървулщината смотана.. ревете ревете , а на дела сте гола вода и кал в ушите, а иначе искате промени към по добро, ами първо трябва да промените своя манталитет и мислене....И така, куфарите, билета и цош в Албиона

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Аз съм пълен с акъл и съм викал цели 7 жичкаджии да ми правят оферти. Един мошеник иска 5 хиляди евро, друг 3700 , трети 6 000 и т.н., а аз намерих по-нормален белгиец, който свърши работата само за 2000 евро.

Чи що не казА по-рано бе - аз щя да ти я свърша за ... ъъ .. 1950 евро.Отделно - щях да върна малко пари в семейния ви бюджет

Spoiler

преди 4 минути, jhoro написа:

Чи що не казА по-рано бе - аз щя да ти я свърша за ... ъъ .. 1950 евро.Отделно - щях да върна малко пари в семейния ви бюджет

Затвори скритото съдържание

Аз щях да ти подбия цената с 50 евро, при това щяхме  сме двама ( аз и брата ) да му свършим жичкаджийстването :D:D

P.S Тука в първата година  , и част от втората бях един вид помощник на един жичкаджия по обекти , както едно време с баща ми ( той беше жичкаджия , аз съм завършил електроника основно , но поназнайвами от силнотокови де ;) ) 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Синбад! Поздрави и здаве от мен 

преди 1 минута, * СТЕФАН * написа:

Синбад! Поздрави и здаве от мен 

Блгодаря бат Стефане, поздрави  и на теб :) 

• Автор
преди 22 минути, Sinbad_ написа:

Само за сведение, приятел с когото заедно завършихме в Търново военното ...

E там във военното даскало не ви ли учат да сте патриоти, родолюбци да умирате за милата ни родина – татковина ?
Щото тези страхливите от темата, дето не смеят да направят като теб, се оправдават с родолюбие. Били обичали Б-я повече от себе си и заради това не я напускали.

Много ми е интересно, ако се учеше задължително на немски всичко в училищата в родината, кой ли щеше да остане там да бачка за по 300 евро на месец.
Ама сега заради езиковата бариера си стоят там и търпят мизерията.
Взимайте мерки поне децата ви да научат от малки един западен език, та да им е лесно после преместването в добре уредена държава. Като за в ЕС английският не е добър избор.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

E там във военното даскало не ви ли учат да сте патриоти, родолюбци да умирате за милата ни родина – татковина ?
Щото тези страхливите от темата, дето не смеят да направят като теб, се оправдават с родолюбие. Били обичали Б-я повече от себе си и заради това не я напускали.

Много ми е интересно, ако се учеше задължително на немски всичко в училищата в родината, кой ли щеше да остане там да бачка за по 300 евро на месец.
Ама сега заради езиковата бариера си стоят там и търпят мизерията.
Взимайте мерки поне децата ви да научат от малки един западен език, та да им е лесно после преместването в добре уредена държава. Като за в ЕС английският не е добър избор.

Ние сме си все още донякъде патриоти, но не и по разбирането на разни симтехчове и други шовинисти... Айде мен лично борбата с такива ми писна , все пак за тях съм по дефолт предател, не че ми пука з атяхното менние де, достатъчно съм ги натирвал такива в кучи задник, че и бой са яли понякога.... 

Патриотизма вече не е това което беше едно време, сега значението на тази дума се измени, и ние не отговаряме явно ан ановите изисквания ...

Но за разлика от теб, не се имаме за великите в чужбина, или нещо специално, просто сме имали смелостта и познания ( като езика е едно от тях ) да опитаме късмета и щастието в чужбина, и то засега успешно... и то сами, без чужда помощ....като жени и тем подобни връзки един вид....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.