Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

преди 28 минути, Sinbad_ написа:

...бях един вид помощник на един жичкаджия по обекти , както едно време с баща ми ( той беше жичкаджия , аз съм завършил електроника основно , но поназнайвами от силнотокови де  ) 

Айде бе. Работил на строежите като помощник на електротехниците - носил им топовете с кабели..И много почнал да разбира. Смех!
Ти си бил един вид жичкаджия, а аз имам сертификат за това. Имам освен това диплома по микропроцесорна електроника, както и по компютърни технологии. Един вид жичкаджия, ама обикновен шофьор - айде тогава да не ми се правиш на голям българин, а си просто един чужденец, който ще отиде да се бие на страната на осмаците.

преди 36 минути, Sinbad_ написа:

...жена му не работи, децата малки , предучилщна и начално ) ...

Ми много ясно, че жена му няма да работи. Сигурно не са и женени. Да получава от социалните там жинътъ му помощи като самотна майка. То за малцинствата винаги има привилегии, за това и в България и в чужбината хората, които работят, но не са от малцинствата духат супата.

преди 6 минути, Sinbad_ написа:

Ние сме си все още донякъде патриоти, но не и по разбирането на разни симтехчове и други шовинисти...

ТИ ПАТРИОТ ЛИ? ЕЙ, БЕЗОЧЛИВ ЧЕЛОВЕКО! ТИ каза, че ако стане война, ще се биеш на страната на османците и че турция ти е по-симпатична. Ти за мене никакъв патриот не си. Бай Тошо защо не направи на всичките една екскурзия до Турция?
Обещавам - хвана ли аз малко власт някой ден, ще организирам втора екскурзия. Заради такива като теб, като отидеш в Кърджали се чувстваш като чужденец. И ако нямаш рязана пи*ка, нищо не можеш да направиш, защото се уреждат само ДСП-ари. Ще ми се цупят да говорят на Български в кърджали ли? Марш!
Ако не е друго, то Белгиецът не ми се прави на патриот, за разлика от теб. По-малко не симпатичен ми е от теб.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, simtech написа:

Айде бе. Работил на строежите като помощник на електротехниците - носил им топовете с кабели..И много почнал да разбира. Смех!
Ти си бил един вид жичкаджия, а аз имам сертификат за това. Имам освен това диплома по микропроцесорна електроника, както и по компютърни технологии. Един вид жичкаджия, ама обикновен шофьор - айде тогава да не ми се правиш на голям българин, а си просто един чужденец, който ще отиде да се бие на страната на осмаците.

Ми много ясно, че жена му няма да работи. Сигурно не са и женени. Да получава от социалните там жинътъ му помощи като самотна майка. То за малцинствата винаги има привилегии, за това и в България и в чужбината хората, които работят, но не са от малцинствата духат супата.

Ей, смешко, за пореден поът се изцепваш като кифладжията къвто си..

Те са официално женени от Бг, при това са търновци и двамата , и при това не са като мен турци, а реални българи, и то по големи и от теб гладника и големия на приказки тука.... А само за твое сведение, в Англия жена му единствено получава семейни един вид за децата, и знаеш ли колко е това?  Легендите за стотици паудни ги забрави, почти като в Бг е. само че в паунди  ( и се гледа дохода на семейството, а неговия покрива изискванията и се води висок ,въпреки че тя не работи ) 

Та така драги ми смехурко, продължавай да се фукаш колко си лицензиран,за разлика от теб, аз тапия за жичкаджия нямам ( моята е друга, и ти таква никога няма и да имаш, нито като познания, нито като обхват ) , нищо че реално никога не съм я работил ) , но опит имам повече от десет такива празнодумци с тапии като тебе, като почнеш и от ел инсталации, минеш през противопожарни и други аларми, таблата им, системите за защита с видео наблюдения, и така май покриваме почти целия спектър от жичкаджиските практически работи .... 

Продължавай да мечтаеш дето се вика ... мечтите винаги са безплатни, реалността е доста по друга...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Автор
преди 31 минути, Sinbad_ написа:

Тука в първата година  , и част от втората бях един вид помощник на един жичкаджия по обекти , както едно време с баща ми ( той беше жичкаджия , аз съм завършил електроника основно , но поназнайвами от силнотокови де .

Тука има норми за спазване. Жичкаджиите си служат с този факт за да си лъжат клиентите че инсталацията им не отговаря на нормите и трябва много да се работи по нея. Мошениците нарочно не си признават, че при къщите строени преди 1981г може и да не се спазват всичките норми. Ама на мен брат ми пък като беше жичкаджия та не можаха да ме излъжат, щото намерих закона, прочетох го и го разбрах правилно.

Ама то това да си жичкаджия си е баш бачкакорска работа. Оня като почна да се въргаля у пепела да връзва ваната за земно, направо ми стана жал за него. Пък и навън дупки копаят и медни колци набиват, мани мани ... работническа професия си.

Па като почнат да ти къртят по стените улеи да прекарват кабели и ти напълват дома с прах. Това последно не го разреших като гавра.

преди 3 минути, simtech написа:

Живко! Съвсем не си лошо момче! Айде стига.Гледай си професията,бива те в нея и си карай пашалъка. Намърдай се из техническите форуми а не да спориш с някакъв селянин,заминал за Белгия! Той нямал началник,щото е безработен. Тук не е само той. Има в Испания, в Англия, В Канада и САЩ - да си срещал някой като него.България се радва че не издържа този путьо! Игнорирайте го.

преди 7 минути, Sinbad_ написа:

...системите за защита с видео наблюдения, и така май покриваме почти целия спектър от жичкаджиските практически работи .... 

Ха-ха. Маймуна можеш да свържеш да слага системи за защита с видеонаблюдение. Първата електронна кодова брава, която работете с обикновен механизъм, електродвигатели и автономно захранване я направих на 14 години, драги ми Смехурко.
Да не съм празнословен - поне на 8 фирми съм изградил цялостно видеонаблюдение и поне няколко хотспота имам зад гърба си. Много ли си велик? Аз за разлика от теб при дълги трасета правя изчисление на пада на напрежение по кабела спрямо референтното му съпротивление, за да изчисля коригиращ коефициент на напрежението по линията. Знам какво предизвиква смущения и как да ги остраня. Знам какво е "Проблем на многократното заземяване" и как се заземява.
Един ТИРАДЖИЯ ли ще ми дава акъл бе! У лево!
ПРАКТИЧЕСКИТЕ жичкаджийски работи бяха причината да правя няколко нови електрически инсталации. Практици като тебе наврели жици в бушоните. И всякакви подобни идиотщини.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Тука има норми за спазване. Жичкаджиите си служат с този факт за да си лъжат клиентите че инсталацията им не отговаря на нормите и трябва много да се работи по нея. Мошениците нарочно не си признават, че при къщите строени преди 1981г може и да не се спазват всичките норми. Ама на мен брат ми пък като беше жичкаджия та не можаха да ме излъжат, щото намерих закона, прочетох го и го разбрах правилно.

Ама то това да си жичкаджия си е баш бачкакорска работа. Оня като почна да се въргаля у пепела да връзва ваната за земно, направо ми стана жал за него. Пък и навън дупки копаят и медни колци набиват, мани мани ... работническа професия си.

Па като почнат да ти къртят по стените улеи да прекарват кабели и ти напълват дома с прах. Това последно не го разреших като гавра.

Ами то си е живо бачкаторкса професия, с технически познания.... Веднъж за малко да си счупя ръката с една тежка дивелт бургия, дупчещ двойна каменна стена с изолация м/у двете части .. И не е само това, къртене, разбиване, прах, махане на изолации, стари, абе ебало си е майката, реално си е строителство един вид  понякога, че и бетер..... 

А за това как се лъже, знам, моя майстор и той го правеше :)))))))) Така де, хората като не знаят изискванията ни стандартите, а плановете одобрени от органите ги гледаха като овце, липса на елементарна технческа грамотност .....

Но това не променя факта че тука например, за точка ( контак или ключ  единичен ) вземахме 35- 40 паунда, за сензори и други други ценоразписи, окабеляването по принцип влиза в цената, но при сложни конфигурации имаше и за там ставка, и така нататък, поставяне на табла и сие...противопожарните друга, алармите трета ....

• Автор
преди 9 минути, * СТЕФАН * написа:

Той нямал началник,

Еми нямам началник, иди на женския форум да четеш, там в подобната на тази тема им разясних статута отговаряш на този на едноличните търговци, ама в Белгия. Дадох им и няколко чалъми как се върти бизнес при мен с минимално плащане на данъци ( или ако си по-нахален и жена ти има доходи, може даже и нула данъци). Една от Виена първо се изхвърли, че не могло такиви тарикатлъци, ама после като си е помислила хубаво и призна че могло и при нея. Ама на вас тука няма да ви отварям очите, щото са много вирнати нагоре носовете.

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Ако бяха положени кабелите в армирани гофрирани тръби без остри ъгли, щяха да изтеглят нови кабели, без да се кърти.

преди 11 минути, * СТЕФАН * написа:

Гледай си професията,бива те в нея и си карай пашалъка. Намърдай се из техническите форуми а не да спориш с някакъв селянин,заминал за Белгия! Той нямал началник,щото е безработен. Тук не е само той. Има в Испания, в Англия, В Канада и САЩ - да си срещал някой като него.България се радва че не издържа този путьо! Игнорирайте го.

В техническите форуми аз няма какво да правя, защото няма теми, които да са ми интересни. Мога да пиша и как запоявах преди малко SMD 8 краки интегралки и правих строшен корпус на лаптоп, ама няма смисъл.

преди 6 минути, Sinbad_ написа:

Ами то си е живо бачкаторкса професия, с технически познания.... Веднъж за малко да си счупя ръката с една тежка дивелт бургия, дупчещ двойна каменна стена с изолация м/у двете части .. И не е само това, къртене, разбиване, прах, махане на изолации, стари, абе ебало си е майката, реално си е строителство един вид  понякога, че и бетер..... 

Хамалска работа е за монтажници като теб. Ако аз дойда при теб, ще съм проектант, който ще ти пусне плана, ще ти маркира къде какво да минава и от там нататъка се спасявай. И дупе ти яко за неспазване на разпоредбите. Само да ми паднеш някой ден в ръчичките или някой като тебе. Черен ще ви е живота, че сами ще си напуснете и ще си платите за това по-бързо да си заминете.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Еми нямам началник, иди на женския форум да четеш, там в подобната на тази тема им разясних статута отговаряш на този на едноличните търговци, ама в Белгия. Дадох им и няколко чалъми как се върти бизнес при мен с минимално плащане на данъци ( или ако си по-нахален и жена ти има доходи, може даже и нула данъци). Една от Виена първо се изхвърли, че не могло такиви тарикатлъци, ама после като си е помислила хубаво и призна че могло и при нея. Ама на вас тука няма да ви отварям очите, щото са много вирнати нагоре носовете.

да бе сетихме се  жeнати изкарва парите ти нищо не изкарваш и данъците се пишат на твое име,  върху 0 доход 0 данък.

преди 9 минути, simtech написа:

Хамалска работа е за монтажници като теб. Ако аз дойда при теб, ще съм проектант, който ще ти пусне плана, ще ти маркира къде какво да минава и от там нататъка се спасявай. И дупе ти яко за неспазване на разпоредбите.

Ай ай, ами ела де, такива като теб само на приказки са велики, ела да те видим хахахаха..

Щял да направи плана,големния началник обрзован един вид, хахахаха.. Ей смешко, точно затова такива като тебе само реват че седят гладни и не им стигало да се наяждат, защото все се имат за велики мислещи си че са единствените можещи това :D:D .... Щял да направи плана , това и монтажниците го могат дори  хахахха,  че дори сме поправяли планове на подобни на теб тукашни, които после ги вкарваха в одобрения краен план :))))))  

Абе казах ли аз за манталитета на бай ганя, дето се има за най най, ама реално не иска да бачка, и все гледа да е началник :)))))))))))

П.С И мухъл, изобщо не си мечтай да съм близо до теб, защото тогава , ти ще бягаш като видял дявола, обещавам ти го.....Най обичам такива нещастници като теб, да ми дигат гири, ама много ги обичам, да знаеш... и то още преди да стана пълнолетен ....

П.П.С И като споменах за началник, за разлика от теб, аз съм бил началник на хора, и то доста.. така че има да догонваш докато си жив, и ме съмнява да успееш и в това.....

женати ти е началник :D

женати ти е началник :D

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

...това и монтажниците го могат дори  хахахха,  че дори сме поправяли планове на подобни на теб тукашни, които после ги вкарваха в одобрения краен план...

Мне. Има хамали, има хора на интелектуалният труд. Далеч не съм като депутатите или нотариусите, дето цял ден търкат стола и получават пари за "работа", която всъщност никаква работа не е и никак не допринася за нещо положително в страната.
Разликата е, че ти нямаш пълномощия да поправяш плана и ако стане нещо, няма да можеш да си седнеш на дупето след това от ..... А човек, който не може да сметне 3 работи по законя на ома - моля ти се, смешен си.

• Автор
преди 4 минути, Yvan Sergeev написа:

да бе сетихме се  жeнати изкарва парите ти нищо не изкарваш и данъците се пишат на твое име,  върху 0 доход 0 данък.

Няма как да ти отговоря, щото гугъл знае да превежда от български на френски, та ако данъчните го прочетат ще стане грешка.
Само ще ти кажа че не си познал, не е така.

преди 2 минути, simtech написа:

Разликата е, че ти нямаш пълномощия да поправяш плана ...

При ремонт на ненови къщи в Белгия бачкаторите жичкаджии чертаят на компютърна прогарама една схема, друго изискване няма.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

При ремонт на ненови къщи в Белгия бачкаторите жичкаджии чертаят на компютърна прогарама една схема, друго изискване няма.

Белгиец, ако ти се запали къщата - не се чуди. Да не останеш бездомен белгиец само. :D С такива майстори като батката Седеф ли, Реджеп си. Синбат ли - врагове не ти трябват :D

преди 2 минути, simtech написа:

Мне. Има хамали, има хора на интелектуалният труд. Далеч не съм като депутатите или нотариусите, дето цял ден търкат стола и получават пари за "работа", която всъщност никаква работа не е и никак не допринася за нещо положително в страната.
Разликата е, че ти нямаш пълномощия да поправяш плана и ако стане нещо, няма да можеш да си седнеш на дупето след това от ..... А човек, който не може да сметне 3 работи по законя на ома - моля ти се, смешен си.

No coment... Този лаф съм го чувал от човека който ми преподаваше основи на електротехниката в Търново, казваше се Пишманов, и все ни викаше Аз съм от Пишмана, и Пишман ще станете от мене, и си държеше да смята с логаритмичната линийка, и не признаваше дори на изпита нашите калкулатори ( за което на една курсова  се скарах с него де , и призна че съм все пак приема моя резултат :)))) ) 

Та така, бегай в лево смешко със законите на ома дето парадираш че ги знаеш а други не ....

• Автор

Пичове утре имам едно ходене до Германия, искам от вас да напълните поне 3 страници докато ме няма. За доброто на форума, да има повече посещения.

преди 26 минути, Белгиеца написа:

Аз никога не съм бил ПУТьо като теб,та да ходя на някакви си форуми и ти да ме просвещаваш. Имам си форум и съм на него.Да чакам на жена ми да изкара заплатата а аз на готово да и похарча половината за това че съм некъдърен! Твоята работа е точно циганска,момче. Поне се усещай кога и какво пишеш. Но няма нищо чудно. Аз не веднаж съм ти го писал. Баща ти те е правил,когато най нему се е искало. Изтръскал се е на рогозката майка ти те е събрала с лъжицата  и си се появил ти. Затова са гледали  повече към брат ти.Белгийската ти жена трябва да е много сляпа и глупава,но българка да се ожени за такъв улигофрен - не можеш намери. На теб и медицината едва ли ще ти помогне.

Белгиеца да нямаш роднински връзки с miro20

преди 24 минути, Белгиеца написа:

Няма как да ти отговоря, щото гугъл знае да превежда от български на френски, та ако данъчните го прочетат ще стане грешка.

прати ми по пощата....белгийците са тръгнали да гонят данъчните измами на вашето семейство по българските форуми за колкото процента е данъка от  8000 евро

преди 22 минути, simtech написа:

Белгиец, ако ти се запали къщата - не се чуди. Да не останеш бездомен белгиец само

няма да е белгиец ще се пише сириец ще си изгори документите  ако пожара не ги е изгорял  и държавата да го храни както е свикнал, 

преди 3 минути, hristo58 написа:

Като паразит се очертава въпросния белгиец,пие кръвчицата на жена си и на съфорумците си.

Нищо не може да ни навреди на нас Ицо. Излага себе си,жена си и цяла Белгия.Явно е по умен, но само от ...жена си. Нали това ,което е търсил и мечтал,поне за сега е в ръцете му. Остава само да пише, докато тя си изкарва заплатата. Оставете го тоя! Не си заслужава форумът да се пълни с глупостите му.

преди 9 минути, * СТЕФАН * написа:

Нищо не може да ни навреди на нас Ицо

Прави опити да ни унижи,а много му се връзват.Повтаря историята на Рокфелер,продал една ябълка,със спечелените пари купил две ябълки,продал ги,със спечелените пари купил 4 ябълки и така забогатял,ама забравил да спомене,че получил наследство от баба си.Те така е забогатял и нашия високостоящ паразит.

преди 1 час, simtech написа:

Аз за разлика от теб при дълги трасета правя изчисление на пада на напрежение по кабела спрямо референтното му съпротивление, за да изчисля коригиращ коефициент на напрежението по линията. Знам какво предизвиква смущения и как да ги остраня. Знам какво е "Проблем на многократното заземяване" и как се заземява.

Въх!Гооооооооолем си!:)

@Белгиеца - внимавай, като излизаш - недей да носиш оръжие или нещо приличащо.

Въоръжен мъж беше застрелян от полицай в белгийския град Гент

преди 10 часа, Yvan Sergeev написа:

като едно средно статистическо семейство в България

Или нещата в БГ драстично са се променили, или ни будалкаш, или си кухар.

Белгиецът написа " къща с двор и гараж в града ", а средно статистическите български семейства в градовете живееха предимно по панелки и кооперации. Рядко в къщи(!!!) с дворове и гаражи.

преди 1 час, M.Николов написа:

Въх!Гооооооооолем си!:)

Знам, баце... Гоуем съм.

преди 24 минути, zemonti написа:

Белгиецът написа " къща с двор и гараж в града ", а средно статистическите български семейства в градовете живееха предимно по панелки и кооперации. Рядко в къщи(!!!) с дворове и гаражи.

Защото то рядко има къщи, останали в градовете. Кооперациите са ги заместили. Къщи има по селцата около градовете. То и в градовете на запад в центъра им няма къщи. Има в предградията, което в български вариант са селските квартали към градовете.
---
Абе, нали българите  българи не можели да говорят чужди езици? За това ли пеят на чужди?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.