Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

кво ви казах ....  хубаво не е 1 метър а 4...  на доверие.там тея белгийци нямат 3 метрови ролетки щото от два пъти  с двуметрова целия двор премерен.

един съученик отиде в Германия преди 12 години  да се напълни с милиони евро таксиджия и още живее с майка му в боксониера под наем.да беше тука 2  тристайни апартамента да си беше купил или къща. ама свинята си остава свиня където и да отиде не става кон.

преди 13 минути, Белгиеца написа:

Излязох да меря, оказа се че до тротоара било 8 метра. До междата със съседния двор е 4 метра и понеже и другата къща трябва да е пак на 4 метра, та станаха общо 8 метра от къща до къща. Това е от северната страна. От южната е залепена на близнак за друга къща, която също отстои на около 8 метра от следващата. Двора зад къщата не го мерих, щото е много дълго за мерене с двуметрова ролетка.

Сега, моята колибка е правена като за офицери бе братче. Тия дето ги описваш са работнически.
Дворът ми е на две нива. От едната страна къщата е на 2 етажа, а от другата където е гаража е на 3 етажа, понеже дворът е по-нисък оттам. Та най-долу има гараж, помещение за парното котле с прозорче и цистерни за 5000 литра мазут( може да се каже че е мазе щото е в земята), малко помещение пак с прозорче ( и то мазе), друго по-голямо помещение което е до гаража и не е в земята, с прозорче и то. На първия етаж хол 8 на 4 метра, кухня, тоалетна, коридор и стълбище. На втория етаж са направили голяма спалня, по-малка спалня и две още по-малки стаички, стават за бюро или каквото ти е кеф. На тавана има даже една стая с вертикален прозорец в покрива. Тази на тавана не съм я мерил, но не е малка. Ако искам мога вместо една, да направя две, ама ще са с наклонен таван от по една страна, докато сега тавана й е равен хоризонтален, щото е в средата.

Та за 3-ма човека, май има достатъчно място, според мен де. Според мизерниците вероятно е недостатъчно, щото те са видели по филмите палати.

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 минути, Белгиеца написа:

А майка ми си продала нейната и понеже много ни обича, дала 14 хиляди лева „на заем“ на чуждинци квартиранти, за да НЕ останат за нас.

Даже майка ти е предпочела на друг да даде парите вместо на неблагодарен син като теб.
Не че се учудвам де.

половината къща цистерни с мазут

преди 5 часа, lsmurf написа:

Прочети това и може да се сетиш защо ти се струва така

Глупости. Има ли връзкарство - има. Както навсякъде. Не е уникално за България, както се опитваш да ни убеждаваш.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Моят син като дойде време да се жени, ще може да покаже добра „характеристика“, че е от здраво стабилно семейство на неразведени родители. ....Таксата която се плаща е по джоба на всяко семейство. При тебе как е ученето в университет ? Ще могат ли всичките ти деца които си направил до сега и новите които ще правиш, да завършат добро образование ?
....
А така, кажи му го и ти да си го знае.

Твоят син като му дойде време за университета, вече ще викате Аллах Акбар. Относно това какво да ми каже - в грешка си.

преди 2 минути, BMW Маниак написа:

Целогодишно водата не пада под 25 градуса а сега е 32, предполагам, не съм я мерил. Те децата го ползват басейна аз съм по кайта в океана, пак целогодишно да ти припомня..

Аз пък мразя топлото. Искам да си купя остров в Аляска, а може и някъде по Русия-та, да си пия греяното вино и да гледам как тихо се сипе снега през прозореца на хижата ми. :)

за да има приръст на населението трябва да имаш минимум 3 деца. Белгия загива .

току-що, Yvan Sergeev написа:

И България загива.

преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

половината къща цистерни с мазут

Сигурно кара дизел.

преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

Такъв егоист като него изобщо не знам как е решил да има деца! Най вероятно за да върже белгийката че иначе ще му събере багажа в едно дипломатично куфарче и на улицата.

по скоро белгийката  го е ползвала като донор за да има  наследник и си го държи ей тъй за домашен любимец >  и дълговете да му ги  пишат на негово име.

тя майка му за това не му е дала имот щото лихварите ще му ги вземат по добре на чуждо 

току-що, Yvan Sergeev написа:

по скоро белгийката  го е ползвала като донор за да има  наследник и си го държи ей тъй за домашен любимец >  и дълговете да му ги  пишат на негово име.

Това че никой не е искал да се прежали за нея ми е ясно от много отдавна.

преди 21 минути, Yvan Sergeev написа:

Аз си произвеждам  всичко от храна до лекове и химии и не боледувам  и си познавам добре анатомията и не ми трябва помощ от бялата мафия...

Много ги обичам такива като тебе в един момент като член на семейството настъпи ръждив пирон, спука апандисит, хване пневмония, развие менингит,  хване се за гърдите... Вариш му облекчаващи чайчета да умре в по-малко мъки, или викаш "бялата мафия"?

• Автор
преди 30 минути, BMW Маниак написа:

Тука вместо мазут имаме басейни върху гаражите си !

Ето ти басейн и в Белгия бе, сега се качих на втория етаж и го снимах, на съседката от южната страна е, тя тръгна да си разхожда псето.

http://s019.radikal.ru/i608/1608/1a/b5375d9d8b86.jpg

Ето и заниманието от преди няколко минути на съседката от северната страна.

http://s018.radikal.ru/i513/1608/0d/cf35632d2896.jpg

с елекрическа косачка си играе.

преди 3 минути, zemonti написа:

Много ги обичам такива като тебе в един момент като член на семейството настъпи ръждив пирон, спука апандисит, хване пневмония, развие менингит,  хване се за гърдите... Вариш му облекчаващи чайчета да умре в по-малко мъки, или викаш "бялата мафия"?

Да не дава Господ най добре. Иначе аз залагам на медицината в такива случаи.

преди 3 минути, zemonti написа:

просто си преварявам инструментите и му правя операция. от ръждив пирон не се умира,  хората до мен не хващат  плевмония менинигит....

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Ето ти басейн и в Белгия бе,

Каква е тази локва ве братчет ?

преди 3 минути, Белгиеца написа:

с елекрическа косачка си играе.

Мале, представям си как са и са се запарили краката в тия гумени ботуши ! Аве вие там нали баровци по центъра на града  го раздавате а да нямате градинари !!!

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

от ръждив пирон не се умира....

Нали? Защото нормалните хора днес са предварително имунизирани от "бялата мафия".

Стефан Караджа да не мислиш,че е умрял много героично?

тая химия по магазините в найлонови опаковки една вечеря и няма нужда да те имунизират от нищо.

едно е умишлено нараняване без превантивни мерки, друго  e случайно нараняване с превантивни мерки.

• Автор
преди 24 минути, BMW Маниак написа:

Абе вие там нали баровци по центъра на града  го раздавате а да нямате градинари !!!

За кво са ни градинари ?

На жена ми майка й вика разни да косят тревата, ама при нея двора си е направо цяла ливада. Миналата година прислужницата й препоръчала някакъв братовчед французин, пък той пресипвал бензин в косачката с цигарка в ръка и пламал да го изпогорил. Бабето си беше изкарала акъла, щото оня застраховки няма, така си поработва.

да бе французин ще ти ходи в белгия да ти коси ливади..... много си изтрещел....

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Можеш да завиждаш на всеки живеещ постоянно в Белгия и за гарантираната минимална пенсия от 1050 евро на месец за хора навършили 65 годинки.

А белги не така и в България средната пенсия ще стане толкова през 2060 година така че не ми се хвали толкова.:)

преди 2 часа, simtech написа:

Глупости. Има ли връзкарство - има. Както навсякъде. Не е уникално за България, както се опитваш да ни убеждаваш.

Ти изобщо прочете ли това което съм споделил ?  Мъдрецът е казал човек намира това което търси  навякъде има и търсиш ли усърдно ще намериш. А ти търсиш много усърдно защото трябва да оправдаеш собствената си нерешителност. Разликата обаче е в дозата -у нас дозата е силно надвишена

• Автор
преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

да бе французин ще ти ходи в белгия да ти коси ливади..... много си изтрещел....

Те са по-бедни от нас белгийците и много обичат да работят за белгийска заплата. Обратното почти не се случва в моя район.
Белгийците обичат да работят в Люксембург, защото данъците са по-ниски, което означава че при една и съща брутна заплата, ти остават доста повече пари в джоба, ако бачкаш там.

преди 1 час, lsmurf написа:

А белги не така и в България средната пенсия ще стане толкова през 2060 година така че не ми се хвали толкова.:)

Когато стане толкова в бг, при мен ще се е качила до 9999 евро на месец минималната, та пак ще е по-добре.
Виж ги гърците, комунизъм не са имали ама са се ocpaли от всякъде. Районът на Балканите си е такъв - не проспериращ.

преди 32 минути, Белгиеца написа:

Те са по-бедни от нас белгийците и много обичат да работят за белгийска заплата.

разбира се  женати при шуробаджанаци взима 8000 евро заринали сте се от пари да плащате на французина 15 евро на час да ви коси голямата ливада  където косачката не може да се обърне, някое българе сте хванали за 20 евро на ден кой друг ще сипва бензин и ще пали цигара....

преди 37 минути, Белгиеца написа:

Когато стане толкова в бг, при мен ще се е качила до 9999 евро на месец минималната, та пак ще е по-добре.
Виж ги гърците, комунизъм не са имали ама са се ocpaли от всякъде

когато стане толкава в бг ама няма да стане след няколко години ще се разбере че еврото е валута без покритие и ще им наритат задниците в брюксел може и да има обесени по уличното осветление.Гърците най -зле със колко милиарда дългове пък си папкат и пийкат  и баба меркел дава ли дава и ще дава ако иска да удължи агонизиращата смърт  на ЕС.и когато ЕС загине ще тичате с женати към Русия щото мазут няма да има или приготви още 5000 литра цистерна да заемеш още една стая от къщата  да изкарате още някоя друга година.

• Автор

Другарчетата тука дето са против бягането в чужбина ми напомнят за баща ми. Той един път си каза какво му е на душата. Каза че от рода на майка ми сме били все такиви да бягаме. Щото братът на дядо ми по майчина линия е избягал в САЩ, ама още преди 1944г. А бащата на дядо ми пък е избягал от Сърбия в България. По времето на една от воините на Балканите.

А моята булка още на втората седмица каза, че иска да види родителите ми, да се спазари с тях да ме дадат на чужда цивилизация да отида. И идва тя, баща ми там, майка ми там, вуйна ми даскалицата и тя дошла да оцени женчето дали става за булка и най-важното, баба ми и тя там. А баща ми по едно време каза, че той не ме дава да ходя в Белгия. На шега, на майтап ама си го изръси пред момата.
На баба ми обаче й олекна на душата като видя че е естествено руса, щото аз преди като се е опитвала да ми дава акъл да си взема селско момиче нашенче, аз й виках че ако много знае и не иска бяла гъркиня, тогава ще си взема една от Сейшелските острови, приличат на нашите мургави циганки.

Та така, не иска баща ми да се махам от мизерията, щото си гледа неговия егоистичен интерес. А после като се върнах с белгийския паспорт, да видите как се опитва да ме навива да съм му бил намерил на него работа в Белгия, да карал някой камион и парите които щял да изкарва на мен щял да ми помага с тях. Значи за мене не е съгласен да отида да съм добре в чужбина, ама за него може и той да отиде да понапълни джбовете с долари.
Ето такиви сте всичките дето плюете по нас избягалите. Ако можехте и вие да се уредите, ще прередите всички на опашката за паспортния контрол на летище София. Също както комунистите не даваха да има частна собственост върху средствата за производство, а по времето на прехода те първи се уредиха да си купят разни фабрики.

За толкова години,почти всичко ни разказа за себе си. Остава само да ни кажеш как "чукаш" булката и ще сложим накрая епилог за романа ти. И тъй и тъй си те четем със захлас.Хайде ,моето момче. Излей си душата. 

току-що, * СТЕФАН * написа:

За толкова години,почти всичко ни разказа за себе си. Остава само да ни кажеш как "чукаш" булката и ще сложим накрая епилог за романа ти. И тъй и тъй си те четем със захлас.Хайде ,моето момче. Излей си душата. 

Тя булката не съм сигурен че става за чукане! Той иначе щеше ли да ходи по парковете да снима чужди булки!

преди 13 минути, BMW Маниак написа:

Тя булката не съм сигурен че става за чукане! Той иначе щеше ли да ходи по парковете да снима чужди булки!

Става,става. За такъв като мен е идеална. Пък и аз не съм чак толкова капризен.Едно време ми я даде на снимка,ама не зная къде съм я забутал.То това му с ходенето по парковете да снима момите,е за да може да надхвърли границата от 5-те минути с булката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.