Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

Не е важно да знаеш много, много е да знаеш важно... В момента литература валяло, ама калабалъка затъпява. Щото няма кой да му отсее. И куцо, и сакато му обяснява, че неговата лъжа е най- важна.

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Затъпява щото не им се учи. И ходят на интервю за работа а в автобиографията преувеличили.

Университети бол. ламтят за студенти и е лесно.

Може и да повярвам на Борисов. Има работни места кадри няма.

Писали отлична компютърна грамотност. Една формула в Ексел не могат да съставят. Може би от висене у фейса. Твойта как е?:D И много добър английски. И ако се обърне натам разговора се оказва кръгла нула.

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

преди 2 часа, язе написа:

Смърфе, мисля че не си малоумен и можеш да сметнеш, коллко струва безплатното ти образование и колко си изкарал на 3 бригади по 2 седмици, и с даряване на кръв... Идеята на това образование е, след като го получиш от твоите знания и умения, да се ползва този, който го е платил.  За останалото ще ти отговоря така: След ВСВ Германия е била в пъти по- зле, отколкото България след комунизма. Какво щеше да има в момента от нея, ако германците бяха... българи.

А Земонти не знаех, че е с основно образование... това обяснява доста неща.

Язе като мислиш че не съм малоумен защо ме правиш на такъв ходехме на бригада по 2 месеца а не по 2 седмици всяка година лятна и есенна бригада. Сега като си плащат обучението да не би да плащат повече от две месечни заплати. А за кръвта дано не ти се налага да търсиш да купуваш за да видиш колко струва. За Германия наистина не те разбирам какво искаш да кажеш Какво очакваш победена страна след война която е загубила да бъде по добре от страна непрекъснато развивала се под крилото на БКП ?. А и каква ще бъде България след комунизма предстои да видим ако дочакаме. Стига ми говорили за митичната 1989 - тя нищо не означава и комунизма още не си е отишъл, просто имаме малко повече свобода и това е всичко. Комунизма ще си отиде когато от властта си отидат комунистите а като гледам скоро няма да стане тази. Последните избори отново го показаха.

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)

преди 1 час, язе написа:

...След ВСВ Германия е била в пъти по- зле, отколкото България след комунизма. Какво щеше да има в момента от нея, ако германците бяха... българи...

Същото щеше да има, дори и по-развити можеше да я направим таз територия. Щото след войната сащ започнаха да дават на западногерманците десетки и десетки милиарди долари ежегодно под формата на помощи, инвестиции, кредитиране, плюс всякаква друга подкрепа.

Не че са толкоз по-оправни те, ами пари са им наляли бол.

Е как бе? Нали и този път победиха прогресивните сили...

п.п. Аз на бригада 2 месеца, никога не съм бил. Лятна, даже не знам какво е. А съм почти на 50...

п.п.2 Тихо, преди САЩ да налеят милиардите, германците са получавали заплатата си по 3 пъти на ден и са имали по 3 почивки, в които да си напазарят нещо- толкова бързо инфлацията е стопявала това, което заработват. Но те са работили там, за да излязат от мизерията там... в Германия. О да, мнозина са си били камшика и от там, но повечето са останали... Да им се чуди човек, кво ги бОли за миризливата Германия, съсипана от гадните фашисти.  :)

Редактирано от язе (преглед на промените)

Иначе е ясно, че безплатното образование е инвестиция в бъдещата работна сила и култура на страната, и като инвестиция е губещо за страната да бъде пускана да изтича навън.

То и капиталистите са го проумели туй, и имат едни хубави договори тип ний даваме стипендия на човека да завърши, специалист да стане, ама после 5 годинки (примерно) бачка за наш'та фирма без да се оплаква... или дава XX хиляди долара в брой да се откупи :))

Ами и аз това казвам де. Ама ей ги на и Белгиеца, и Земонти твърдят, че не било така.

преди 36 минути, язе написа:

Тихо, преди САЩ да налеят милиардите, германците са получавали заплатата си по 3 пъти на ден и са имали по 3 почивки, в които да си напазарят нещо- толкова бързо инфлацията е стопявала това, което заработват. Но те са работили там, за да излязат от мизерията там... в Германия. О да, мнозина са си били камшика и от там, но повечето са останали... Да им се чуди човек, кво ги бОли за миризливата Германия, съсипана от гадните фашисти.  :)

Пък още по-преди това руснаците взимат, та опрощават дълга на Германия, който трябвало да покрие човешките жертви, разрушенията и икономическите загуби на Русия от войната. Грубо казано, всичко, каквото са имали тогава германците, па направо и с територията, им е подарък от изтока :))

Наливаха САЩ долари във ФРГ и са знаели че има смисъл.

И защо да бягат от ФРГ? Останали са си там да. От ГДР искаха да бягат.

Вярвали са знаели са че ще се оправят.

преди 57 минути, Tiho написа:

Не че са толкоз по-оправни те, ами пари са им наляли бол.

А японците след ВСВ?

преди 11 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Вярвали са знаели са че ще се оправят.

Кой колко вярва не знам, ама са били без избор - ще работят или ще умрат от глад. Няма къде да ги приемат да се преселват по онова време масово, щото настроенията никъде не са били прогермански в запазените икономики.

Ако не бяха помощите от запада, ако трябваше да връщат дълга си на Русия, и сега още щяха да го изплащат и да кретат, кретат... Просто не си представяте какъв е размера на дължимите обезщетения :))

преди 5 минути, ExaFlop написа:

А японците след ВСВ?

Аз Германия я дадох само като пример. Но има и десетки други примери, в които хората просто стискат зъби и опъват каиша... докато се оправят. Ми виетнамците идваха да бачкат тука, живееха като животни и изяждаха уличните кучета... на тях кой им наля пари?

То ся да плашим виатнамец с куче за вечеря, все едно кучето със салам да гоним.

Майтапа на страна, работели са. И японци, и виенамци, и българи, и германци. Ама света по онова време се промени - без да ти дадат пари и кредити, само с едната гола работа си жив умрял - т'ва е истината. Ако щат да се изгърбят, в Германия без помощите и опрощаването на дълга към Русия индустрия щяха да гледат през крив макарон и досега дори.

преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

то в Италия или Франция не е имало мизерия. Кой е процъфтявал тогава?

Ами в момента той владее Света.  :)

преди 10 минути, язе написа:

Ми виетнамците идваха да бачкат тука, живееха като животни

Хайде, хайде, знаем защо виетнамците бягаха тук и не искаха да се връщат там. Ако са живели тук зле защо не искаха да се връщат там?
Живеели като животни - по кой стандарт?
Отделно това беше по заръка на Големия брат.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 минути, язе написа:

Ами в момента той владее Света.  :)

Аз за западна Европа говоря.

Е тогава беше Соц и във виетнам.

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Хайде, хайде, знаем защо виетнамците бягаха тук и не искаха да се връщат там. Ако са живели тук зле защо не искаха да се връщат там?
Отделно това беше по заръка на Големия брат.

Хехе... по онова време, бягането и неискането бяха съпроводени със сериозни рискове за здравето, та не са бягали. Уреждаха се. Щото нашата мизерия им се виждаше като Рая, въпреки че тук бачкаха най- мизерната работа. Сега са по- добре от нас и дори през войната им със САЩ, не е имало такова масово самоизселване. В търсене на зеленото щастие...   :)

• Автор
преди 1 час, Tiho написа:

Иначе е ясно, че безплатното образование е инвестиция в бъдещата работна сила и култура на страната, и като инвестиция е губещо за страната да бъде пускана да изтича навън.

То и капиталистите са го проумели туй, и имат едни хубави договори тип ний даваме стипендия на човека да завърши, специалист да стане, ама после 5 годинки (примерно) бачка за наш'та фирма без да се оплаква... или дава XX хиляди долара в брой да се откупи :))

В Белгия няма като описаните от теб глупости.
Тук се плаща една годишна такса за университета, която е абсолютно поносима за родителите и е много по-малко пари сравнено с една квартира. А при по-бедни родители студентът има право на стипендия и предимство за настаняване в общежитие. Има и студенти без родители, на които общините им дават пари да ги издържат да завършат дори висше образование, само че за тези май не минава номера да повтарят година.
Може и българче да дойде да учи, но май таксата е различна. 

А пък аз в комунистическата България, след две години търкане на гащите по столовете в университета, като си намерих булката, предвидливо спрях да ходя в СУ, точно за да не се сетят комунягите да ми искат да им връщам пари.
Те по онова време на гърците им взимаха по 4000 долара на година за учене на медицина, а за другите специалности по 3500 долара. 
И кво, да речем че трябва им върна 7000 долара за две години.
Ами хубаво, ама тогава аз искам те да ми върнат по 1000 долара на месец за времето прекарано в казармата.
Освен това ще им сметна наем за 100 декара земедалска земя на дядо ми, ползвана от тях 45 години.
Та свят ще им се завие на комунистите. Те на мен ми дължат пари.

Евала!  :)   Само ако ще си търсиш парите, глей да не изтървеш комунистите, че другите са едни математици, като тебе... да не се окаже, че им дължиш няколко милиона за охрана на имоти.  :)

преди 9 часа, язе написа:

Ами и аз това казвам де. Ама ей ги на и Белгиеца, и Земонти твърдят, че не било така.

Ще твърдят я щото отново не си прав. В Шотландия държавата покрива всички семестриални такси само с една онлайн форма за кандидатстване. Не съм платил една стотинка за образованието на детето си и сега и без договор пак си работи там защото предлагат най- добри условия а не защото има някакъв договор. Така се прави в страните които наистина се грижат за образованието на хората а не разтягат локуми по медиите като при нас.

Въртим си я както ни харесва а? Говорим за комунистическото образование, демек България през 80 те и хоп в Шотландия 2017 та. Я кажи как беше в Скотланд, по времето на желязната лейди. А сегашното нещо в България, дето само министъра му вика образование, трябва ли въобше да го коментираме? С подобни "знания", Земонти нямаше да изкара и 3 дни в Канада...

преди 1 час, lsmurf написа:

Така се прави в страните които наистина се грижат за образованието на хората а не разтягат локуми по медиите като при нас.

Всъщност така се крадат талантливи чужденци!И пак забравяш, че основите са положени в България!

преди 1 час, M.Николов написа:

Всъщност така се крадат талантливи чужденци!И пак забравяш, че основите са положени в България!

Ами те не ги крадат ние им ги подаряваме защото сме тъпи .Справка виж новия закон за училищното образование. Тъпо неграмотно направено.

Хайде да си говорим истински !

Причините са глобално икономически и политически , и никак не са под нашия контрол.....

Пък ние като народ имаме древен исторически опит и традиции в преселенията , но този път без нова държава , щото вече по земята няма къде другаде ....а старата изчезва....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.