Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

Белгия историята ти е точно за Боливуд

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 часа, Yvan Sergeev написа:

едно е умишлено нараняване без превантивни мерки, друго  e случайно нараняване с превантивни мерки.

Би ли ни светнал какви си въобразяваш, че са "превантивните мерки" срещу тетанус, спукан апандисит, пневмония, менингит, сърдечна недостатъчност, рак и подобни, които днес хванати навреме се лекуват с огромна успеваемост, но са били смъртоносни преди развитието на "бялата мафия"?

• Автор
преди 2 часа, bobi iordanov написа:

Белгия историята ти е точно за Боливуд

Точно за вас си е тука, да четете и да цъкате как се уреждат някои по-находчиви хора.

Аз отидох и мадамите да ги информирам как съм, що съм. С надеждата че нашенките дето не са ме искали едно време, ще прочетат там и ще се спукат от яд какъв сладур са изпуснали.

Ако е имала акъл някоя да ме вземе като бях на 20 годинки и да е родила и едно хлапе, после съм щял да я заведа с мен в Канада живот да си живее. Братчеда там отиде и после си взема булка от Б-я, жениха се в църкве, за да му повярват канадците, че не е само фалшиво нагласена работа и веднъж стъпила на канадска земя, няма да си живее отделно от него. Още си я държи неговата булка, не я сменя. Па и имало доста българи в Торонто.

А чехкинята ако е имала акъл да ме вземе, съм щял да съм съгласен във Виена да живеем, щото е близо там до майка й. Ама тя си изпусна късмета горката. Аз не съм я информирал че ще падат границите скоро време, с цел да разбера дали ще държи на мен и мислейки си че ще си живея в София. Щото тя горкичката нещо имаше апетит за доларчета, та ако е знаела че ще може да живее във Виена, вероятно е щяла да ме иска по сметка. След като се ожених вече, я срещнах един път случайно в центъра и ми се хвали, че ходили с някакъв чех в Париж и спали там в автобуса. Като видели първия западногермански град, много им харесал, ама после като стигнали до Париж и си рекли, че това е най-хубавият град. Аз пък й рекох, че щом като е бил толкова хубав Париж, ще отидем с моята булка да го видя, ама ниe ще спим на хотел. Само че преди да ходим в Париж, първо отидохме една седмица в Лондон. От посещението ми там разбрах, че не съм се минал като съм се отказал да се женя за англичанка.
Водете си записки, почерпете безплатно от богатия ми житейски опит.

Особено ако сте дете на някоя от тези дето не ме е искала, ще ви кажа как да се уредите да й избягате на майка ви най-далече, та да се връщате само по един път на 3 години при нея. Ще ви дам акъл как да си намерите булка от там където ще ходите, та да има кой да ви чака и се грижи за вас като пристигнете. Че то това гастарбартерчета да ставате, не си е работа. Това предложение е валидно само за момчета, за момичета е прекалено опасно да ходят сами далече и да му вярват на някакъв чужденец. Момичетата по-добре да си намерят наше момче за съпруг, то да ги заведе на запад.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

преди 6 часа, lsmurf написа:

Ти изобщо прочете ли това което съм споделил ?  Мъдрецът е казал човек намира това което търси  навякъде има и търсиш ли усърдно ще намериш. А ти търсиш много усърдно защото трябва да оправдаеш собствената си нерешителност. Разликата обаче е в дозата -у нас дозата е силно надвишена

Няма какво да го чета, Хората навсякъде са едни и същи и всеки гледа да се уреди и да получи преимущество над другият за да кара една идея по-лъскава ламарина и да чу*а една идея по-лъскава жена. И обратното. Вземи ти прочети и някоя книга за Wall Street, да видиш какви  безскрупулни хора има и на запад. Това, че някой е немец, не означава че е господ или сере злато. Същата паплач са. Лятото ги виждам по морето какво представляват.

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Районът на Балканите си е такъв - не проспериращ.

Глупости. Просто тоя регион е преживял най-много.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, zemonti написа:

Би ли ни светнал какви си въобразяваш, че са "превантивните мерки" срещу тетанус, спукан апандисит, пневмония, менингит, сърдечна недостатъчност, рак и подобни, които днес хванати навреме се лекуват с огромна успеваемост, но са били смъртоносни преди развитието на "бялата мафия"?

не си ги въобразявам а ги знам ,работене със предпазни средства   ,""рак и подобни""  такива неща не съществуват освен ако не става дума за ракът със щипките в реката,лекуват се с огромна успеваемост защото не съществуват и са умирали от некадърност и работене без предпазни средства,повечето неща се лекуват с правилна доза и приеманe на сода оцет и спирт и други химии и начин на живот за които сега няма да ви светвам.

преди 11 минути, Yvan Sergeev написа:

не си ги въобразявам а ги знам ,работене със предпазни средства   ,""рак и подобни""  такива неща не съществуват освен ако не става дума за ракът със щипките в реката,лекуват се с огромна успеваемост защото не съществуват и са умирали от некадърност и работене без предпазни средства,повечето неща се лекуват с правилна доза и приеманe на сода оцет и спирт и други химии и начин на живот за които сега няма да ви светвам.

Ракът не съществувал? Онкологичните отделения в болниците по цял свят са измамници? На майка ми матката, на тъща ми щитовидната са извадени за нищо? Дядо ми не е умрял от рак на лимфните възли?

Превенция срещу тетанус чрез предпазни средства? И аз работя с ръкавици и ботуши, но през лятото просто няма как да се предпазиш целия. Неотдавна се сдобих с 7 шева на дясната предмишница от длето. Вчера един пирон ми мина през ръкавицата. Случва се понякога. Ако настъпиш/ритнеш пирона под кофти ъгъл и ботуш не помага. За всеки механик/строител/монтажник е нормално да се наранява леко най-редовно. Трябва си ваксина срещу тетанус.

разбира се че са измислица.  не съм светил на родните ти,  когато не се знае болестта и как се лекува се практикува казване на рак и се реже или облъчва за по нататъчни болести и ходене при мафията. значи не си добре инструктиран работник  и не се пазиш.тетанус може да хванеш от ръждив пирон седял забит в земята. тялото не реагира на обикновен ръждив пирон защото си е придобило имунитет   страшно е когато е за първи път.5 години съм работил монтажник и никога не съм се наранявал освен напукани пръсти от работа където не могат да се ползват ръкавици

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

.5 години съм работил монтажник и никога не съм се наранявал

:D

преди 56 минути, Белгиеца написа:

Точно за вас си е тука, да четете и да цъкате как се уреждат някои по-находчиви хора.

Аз отидох и мадамите да ги информирам как съм, що съм. С надеждата че нашенките дето не са ме искали едно време, ще прочетат там и ще се спукат от яд какъв сладур са изпуснали.

Убеден съм че даже и банкет правят че са те изпуснали. Ти си рядък медицински случай !
Мъжете им ако сте се познавали сигурно ги бъзикат с думите.
- Добре че бях аз да те взема че видиш ли сега с кой щеше да си !

току-що, zemonti написа:

:D

ако искаш вярвай само веднъж бях на косъм една бутилка да взривя с газ и да падна от една стълба но бях обезопасен за това се работи минимум по двама  и един да гледа.

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

ако искаш вярвай само веднъж бях на косъм една бутилка да взривя с газ и да падна от една стълба но бях обезопасен за това се работи минимум по двама  и един да гледа.

Аз понеже съм бунак, за под 48 часа се сдобих с възпаление тръгнало от гърлото, качило се чак до вътрешното ухо. Както си бях здрав. Айде стига спам вече. Глупости говориш. Толкова добро нещо е превенцията, но не спасява винаги. Сега съм на 40лв антибиотици и допълващи хапчета да лекуват страничните ефекти от антибиотика.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

аз  съм виновен че ви отварям очите  а вие продължавайте да не се обличате и да се грижите за здравето си и цигари дори пушете.

току-що, Yvan Sergeev написа:

аз  съм виновен че ви отварям очите  а вие продължавайте да не се обличате и да се грижите за здравето си и цигари дори пушете.

Прочете ли по-горното, което написах? Разболях се както си спах. Така се получава.

естествено ти не си виновен ако не беше спал друго щеше да е.

току-що, Yvan Sergeev написа:

естествено ти не си виновен ако не беше спал друго щеше да е.

Ми тогава? Да не мислиш, че ми се пият хапчета? Тъпа, разтягаща, ирадираща болка. Какъв кеф - нали. С какво да я лекувам - с мед и мащерка?

то ако не се разболяваше докато спиш всички болни щяха да спят по 24 часа

лекувай с каквото прецениш ако искаш викни и линейка.Аз нямам време да изпитвам болка има си средствата.

• Автор
преди 25 минути, BMW Маниак написа:

Ти си рядък медицински случай !

Значи ти се интересуваш от медицина, щом като толкова редовно четеш писканията ми.

Абе, що не се оправда ти що си избягал ?
Или е тайна нещо ?
Да не си избягал от някой съдия нещо, та толкова далече си отишъл ?

преди 1 час, Белгиеца написа:

Особено ако сте дете на някоя от тези дето не ме е искала, ще ви кажа как да се уредите да й избягате на майка ви най-далече, та да се връщате само по един път на 3 години при нея. Ще ви дам акъл как да си намерите булка от там където ще ходите, та да има кой да ви чака и се грижи за вас като пристигнете. Че то това гастарбартерчета да ставате, не си е работа. Това предложение е валидно само за момчета, за момичета е прекалено опасно да ходят сами далече и да му вярват на някакъв чужденец. Момичетата по-добре да си намерят наше момче за съпруг, то да ги заведе на запад.

Белгиец ясен си ми като бял ден 

преди 40 минути, Белгиеца написа:

Значи ти се интересуваш от медицина, щом като толкова редовно четеш писканията ми.

Абе, що не се оправда ти що си избягал ?
Или е тайна нещо ?
Да не си избягал от някой съдия нещо, та толкова далече си отишъл ?

За какво ми е да се оправдавам ? Аз постоянно пътувах по Европа и Русия. Никога не съм смятал да емигрирам някъде защото си бях добре в България. Мен фашисти, комунисти, социалисти, демократи не са ме преследвали. Даже се учудвам като ви чета писанията колко са ви репресирали мръсните комунисти! Ти от дете си си мечтаел да се ожениш за чужденка а те така да те спъват и налагат правила. Каква е била тая твоя мания чужденка че чужденка!
Та заминах за Доминикана преди Коледа с цел да посрещна новата година там. Запалих се съвсем случайно по сърфа и на два пъти си удължавах обратния билет. Приятелчето с което дойдох не си падаше по подобни авантюри и се прибра. Влюбих се в една финландка (професионална сърфистка) беше дошла за три месеца само заради сърфа и реших горе долу и аз да се прибирам с нея ама по едно време си ми хареса тука и така. После дойдоха децата и .... Сега съм закотвен тук. 
Пак ще ти повторя понеже не схващаш от първи път. Никога съм нямал за цел да избягам или емигрирам от България както теб. Просто никога не съм си правил дългосрочни планове в живота и си живея как ми е кеф днес. За нито едно мое решение не съжалявам. Може би (или имал ) съм възможност и по добре да си изиграя картите в живота ама като те гледам теб как си ги изиграл и се чувствам като професионален играч на покер а ти ми се виждаш като играч на Черен Петър .
Тайна може да е твоето заминаване!  Кой за каквото си мисли ми намирисва май работата?

п.п. Чакай сега да ти кажа и най важното. Белгия я познавам доста добре понеже ми се събира над година живеене в Ротердам. И често пътувах и до Франция по него време. От цяла западна Европа в Белгия са най големите прошляци. Аве беднотия до шия да ти го кажа в очите. Осезаеми разлики от където и да влезеш в Белгия! Единствено пътното осветление ми направи впечатление, нищо друго. Макар че ако имаш пари където и да си по света ще си добре. Ама ти нямаш! Набий си го в главата. Щом ми говориш за държавни издръжки си ми ясен че си един паразит.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Ще се намери ли един разумен админ да я заключи или изтрие тая тема защото мина всички правила  и етични норми и граници ? Никой не го боли шапката кой за какво е емигрирал  та чак да пускате теми  и да се  плюете в тях като  малки деца.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, bobi iordanov написа:

Белгиец ясен си ми като бял ден 

Радвам се че правилно ме разбираш, това да се чува.

преди 6 часа, AlkatrazBG написа:

Никой не го боли шапката кой за какво е емигрирал  та чак да пускате теми  и да се  плюете в тях като  малки деца.

Това е раздел за българите в чужбина. На някои от нас ни е важно да сондираме мнението и на други бегълци, да се сравним с тях дали нашият вариант е бил оптимален.
Как да не избягаш от хора, които един линк за безплатно зяпане на телевизия по Интернет не искат да ти дадат, а ?

преди 8 часа, BMW Маниак написа:

Щом ми говориш за държавни издръжки си ми ясен че си един паразит.

На мен пък да си паразит, ми звучи гордо.

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Как да не избягаш от хора, които един линк за безплатно зяпане на телевизия по Интернет не искат да ти дадат, а ?

И за капак ти влязоха и в компютъра! Колко рева тогава като обран поп! И пак искаш линкове !!!

Не е лоша темата, но го обърнахте много на искрено и лично с елементи на балканска простотия. Щях да споделя с вас защо "избягах" и аз от мизерията и ниското заплащане в БГ, ама ще е друг път, че ме мързи да пиша. Ама сте ми симпатични все пак колкото и да ви мразя понякога, и ще ви поздравя с едно-две ретро парчета на бат Камен Во и Слави Трифонов:

Но честно казано ми е много лигава, меланхолична и депресираща тази песен(не можах да я изслушам даже докрай) и затова ще пусна и нещо което за мен си е бг поп музика с елементи на рап и чалга, а именно:

И за да оправя музикалният си/ви вкус ето и една "цигара":

• Автор
преди 44 минути, BMW Маниак написа:

И пак искаш линкове !!!

Не искам линкове, ползвам си сателитните чинии.

преди 33 минути, サムライオートバイ написа:

Щях да споделя с вас защо "избягах" и аз от мизерията и ниското заплащане в БГ, ама ще е друг път, че ме мързи да пиша.

Ами хвани микрофона и го запиши на аудио файл.

преди 30 минути, Белгиеца написа:

Не искам линкове, ползвам си сателитните чинии.

Ами хвани микрофона и го запиши на аудио файл.

Щях да напиша нещо умно и интересно, но като гледам кой е автора на темата и нивото на разговора предпочитам да споделя нещо което заслужава аудио файл и вече е направено преди мен. Пък и мацката не е зле, поне не много:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.