Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

преди 49 минути, simtech написа:

То и в градовете на запад в центъра им няма къщи. Има в предградията

Грешка и то голяма.

Кажи ми за кой град се съмняваш, та да ти пратя street view на къщи с дворчета близо до центъра.

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какъв е спора немога да разбера по цял свят има къщи в близост до центъра да вземем София. Драгалевци Бояна Орландовци и др. както и в комбинация от къщи и блокчета

преди 40 минути, zemonti написа:

Грешка и то голяма.

Кажи ми за кой град се съмняваш, та да ти пратя street view на къщи с дворчета близо до центъра.

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

преди 13 минути, zemonti написа:

Грешка и то голяма. Кажи ми за кой град се съмняваш, та да ти пратя street view на къщи с дворчета близо до центъра.

Да виждаш в центъра на Ню Йорк много еднофамилни къщи ? Дал съм снимка по-долу. Май само небостъргачи има? В центровете на западните градове се намират офиси на фирми, не жилищни сгради.
center_of_the_world___new_york__2__by_am

преди 6 минути, bobi iordanov написа:

Какъв е спора немога да разбера по цял свят има къщи в близост до центъра да вземем София. Драгалевци Бояна Орландовци и др. както и в комбинация от къщи и блокчета

До центъра, ама не съвсем.

преди 3 минути, simtech написа:

Да виждаш в центъра на Ню Йорк много еднофамилни къщи ? Дал съм снимка по-долу. Май само небостъргачи има? В центровете на западните градове се намират офиси на фирми, не жилищни сгради.
До центъра, ама не съвсем.

Че, кой ти говори за къща в дворче в самия център между небостъргачите? Ако си чувал между центира на един град и предградията има и други райони.

преди 6 минути, simtech написа:

преди 24 минути, zemonti написа:

Грешка и то голяма. Кажи ми за кой град се съмняваш, та да ти пратя street view на къщи с дворчета близо до центъра.

center_of_the_world___new_york__2__by_am

преди 17 минути, bobi iordanov написа:

До центъра, ама не съвсем

В смисъл

току-що, zemonti написа:

Че, кой ти говори за къща в дворче в самия център между небостъргачите? Ако си чувал между центира на един град и предградията има и други райони.

Има. Но мечтата на един човек да си купи къща на относително тихо, спокойно и уредено място, но близо до развита инфраструктура. За това се котират и предградията, както и селските райони около градовете. И районите в същинската част на градовете са съставени от етажна собственост. Ако си говорим за къщи в градовете, то на 1.5км от центъра на Бургас в комплекс Лазур е пълно с малки кооперации и къщи., останали по няколко улици - сигурно има стотина. Но масово имотите близо до центъра се купуват, за да се строят многоетажни сгради.

преди 6 минути, simtech написа:

Има. Но...

След като до сега твърдеше, че нямало е хубаво да се извиниш, че не да се оправдаваш. Не сме в детската градина.

преди 4 минути, zemonti написа:

След като до сега твърдеше, че нямало е хубаво да се извиниш, че не да се оправдаваш. Не сме в детската градина.

Аз на тебе няма какво да се извинявам. Дори и да имаше, пак щях да те пратя в трета глуха. Казах какво преобладава в централните райони - блокове, а в същинският център - яко блокове/небостъргачи  и  толкова.

преди 31 минути, simtech написа:

Но масово имотите близо до центъра се купуват, за да се строят многоетажни сгради.

А защо е така - замислял ли си се?

Щото в България има едно нещо - казва се ПУП на квартала. В него се определят т.нар. "Устройствени показатели" - един от които е, каква ще е височината на сградите. Има жилищни зони с преобладаващо високо етажно, средно етажно и малко етажно застрояване.

Как си представяш, да си построиш къща на 1-2 етажа, в зона с преобладаващо средно етажно застрояване?

Преди години правих проект на една сграда - на 7 етажа. Човека си каза - правя 1 етаж и спирам, но имам проект за още 6. Щото, ако по проект е само на 2 - гл. архитект няма да го одобри и ще иска да си намериш ортаци за другите етажи.

Самото заглавие на темата "защо избягахме" предполага постъпка, заслужаваща укор, липса на смелост, на стоицизъм… В нормалните държави хората, взели решение да заживеят в друга държава, ги дават по телевизията, пишат за тях във вестници и списания, като "неизбягалите" дружно и благородно им завиждат за смелостта, дързостта и силата на духа да започнат нов живот на ново място, далеч от всичко познато, мило и родно.

Този феномен с оплюването на предателите-емигранти е изключително български и е напълно непознат в останалите точки на света.

Изключително ми е интересно от психологична гл.т. къде са корените на тази "омраза", която, всъщност, е само зле прикрита, люта завист? За щастие, не всички българи са заразени, но някак прави впечатление масовостта на явлението, на очи набива се по неприятен начин…

преди 18 минути, мо_хи_ни написа:

Самото заглавие на темата "защо избягахме" предполага постъпка, заслужаваща укор, липса на смелост, на стоицизъм… В нормалните държави хората, взели решение да заживеят в друга държава, ги дават по телевизията, пишат за тях във вестници и списания, като "неизбягалите" дружно и благородно им завиждат за смелостта, дързостта и силата на духа да започнат нов живот на ново място, далеч от всичко познато, мило и родно.

Този феномен с оплюването на предателите-емигранти е изключително български и е напълно непознат в останалите точки на света.

Изключително ми е интересно от психологична гл.т. къде са корените на тази "омраза", която, всъщност, е само зле прикрита, люта завист? За щастие, не всички българи са заразени, но някак прави впечатление масовостта на явлението, на очи набива се по неприятен начин…

Ако прочетеш всичките му откровения,сама ще разбереш защо е такова отношението на хората към него. Или с други думи излиза,че ако не е той прочутия "белгиец" хората в този форум са загубени. А може и някой да го приема като бог. Съседът ми е тук в момента ползващ отпуската си от Англия и живеещ там над 25 години. Дал съм му възможност да чете писанията на белгиеца и просто се учудва че може да вирее такъв човек  из Западна Европа.Защо никой не казва 2 лоши приказки за другите момчета и момичета,живеещи в другите страни? Защо никой не оплюва тях?И накрая, не че си направила нещо лошо с поста си,но я се замисли - дали ще ти е толкова приятно да се пишат толкова негативи за България. Кой от другите го прави, освен този тип?Аз го "познавам" от как се е регистрирал. (2006 год).А ти от колко време? Като поживеете 5 години в чужбина си мислите че всичко ви е ясно, а ние тук сме като коне с капаци.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 минути, * СТЕФАН * написа:

Ако прочетеш всичките му откровения,сама ще разбереш защо е такова отношението на хората към него. Или с други думи излиза,че ако не е той прочутия "белгиец" хората в този форум са загубени. А може и някой да го приема като бог. Съседът ми е тук в момента ползващ отпуската си от Англия и живеещ там над 25 години. Дал съм му възможност да чете писанията на белгиеца и просто се учудва че може да вирее такъв човек  из Западна Европа.Защо никой не казва 2 лоши приказки за другите момчета и момичета,живеещи в другите страни? Защо никой не оплюва тях?И накрая, не че си направила нещо лошо с поста си,но я се замисли - дали ще ти е толкова приятно да се пишат толкова негативи за България. Кой от другите го прави, освен този тип?Аз го "познавам" от как се е регистрирал. (2006 год).А ти от колко време?

Ами, мен неговите постинги не ме дразнят, само допринасят за по-добро настроение, защото са абсолютна пародия и съм убедена, че Белжи  не мисли нещата, които пише. Често се смея с глас на фантазиите му, които много хора приемат излишно сериозно. Той просто се е вживял в ролята си на Бай Ганьо - това е неговото форумно "лице" и предполагам, че искрено се забавлява с реакциите, които получава.

:D

Говори истината и няма да ти се налага да помниш.
Интернет даде възможност на Сульо и Пульо, да претендира за своята три-минутна слава. И колкото повече сереш там, толкова по-прозрачен ставаш, нещо което не се размина и на белгейца. Предполагах, че е петдесетгодишен според словоизлиянията му, но интернет поправи на 54г. На снимката се вижда гъсти вежди, отпусната долна брадичка, присвити малки очи, прошарена късо подстригана окапала коса на челото. Преди 10г изгря в форума като русата Магда, после като гъзмото и се кротна като белгейеца. Плочата, която не спря да цикли е спирката и запознанството с "русия ангел". Такова авторство е присъщо на циклофренията и тези хора не възприемат, че са болни мозъци. Той говори с открита неприязън към родителите си. Изпитва жлъч към родния си брат и снаха. Много болка и ревност го тласкат към емиграция в бягство от мизерното си обитание. В Белгия обаче изпада в нов вакуум. Описа се като "етнически българин", без френски език и никакво образование той попада сред жестока конкуренция в търсене на препитание. Ясно, след като напърдял на дядо му квартирата и осмърдял на чесън и балкански чорапи е трябвало да се изнесе на свободен наем, а в последствие да тегли кредит за жилище и таралясник. Дълги години буксуване в кредитната дупка, лайноизвозваческата работа и семейните идилии обяснява защо има само едно дете, което няма още пълнолетие. От контекста на неговото авторство на подсъзнателно ниво става ясно, че чрез форума той облъчва роднините си. Един вид - на ви сега, аз изплувах над вас. Имиджът около милионите евро, майбаха, хайвера с австрийския посланик, разните супер-дупер джаджи у дома се спука. Вече не парадира с подобни изцепки и стана по-умерен, като пусна версията, че имал сайт за сводничество, а в предишни епизоди кабинет за психоанализа, карти таро и т.н. Ателието и художествените му заложби също изненадват. На практика се оказа, че русият ангел обикаля с сина им по екскурзиики из Европа без него, докато той кибичи пред компа, за да поддържа огъня на разказа за спирката и пламната космическа любов. С остатъка от социалната помощ, като му писне от форумите се разхожда из парка, за да снима паяци и врабчета, защото вижда фотографски потенциал в себе си. Болен е. Има нужда от поглаждане по главицата и някоя добра дума, че е изиграл тарикатски картите си на живота. Циклофренията не се лекува, живееш там в измисления си свят завинаги. Диагноза, на която реагира неадекватно.

преди 8 минути, мо_хи_ни написа:

Ами, мен неговите постинги не ме дразнят, само допринасят за по-добро настроение, защото са абсолютна пародия и съм убедена, че Белжи  не мисли нещата, които пише. Често се смея с глас на фантазиите му, които много хора приемат излишно сериозно. Той просто се е вживял в ролята си на Бай Ганьо - това е неговото форумно "лице" и предполагам, че искрено се забавлява с реакциите, които получава.

:D

Вие си мислите, че всичко на този свят е само забавление. 

преди 8 минути, * СТЕФАН * написа:

Вие си мислите, че всичко на този свят е само забавление. 

Изключително внимателно написах, че намирам постингите на Белжи за забавни.

Не ми приписвайте неща, които не съм казала, моля. Благодаря.:cheers:

Не ви ли омръзна да обсъждате някаква измислена персона която трябва да ни убеди колко тъпи мислещи само за пари и използващи и неуважаващи всички наоколо са българските емигранти. Залъгват ни с мантрата че всички българи в чужбина мият чинии и берат домати и понеже всички сме виждали и доста успели такива ни внушават че те пък са като обсъждания . И че най умните сме тези които сме останали тук. Моят въпрос е ако това наистина е така защо държавата ни е на това дередже ?

Но ако ви харесва да се чувствате умни и велики българи продължавайте да спорите с анимационен герой .:)

Имаше една песничка на Кондьо..Имаш ли парички обичан си от всички,нямаш ли парички миг изчезват всички - ама при Белгиеца ситуацията е че той и да има парички човека пак миг изчезват...

преди 1 час, Profruit написа:

Profruit, не мога дори за миг да допусна, че Белжи действително мисли нещата, които пише. 

Но нека допуснем, че е така, както казваш. Нямаше ли, в такъв случай, да се намира в подходящото лечебно заведение, вместо да троли и трови нервите на сънародниците си?

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

преди 1 час, lsmurf написа:

Не ви ли омръзна да обсъждате някаква измислена персона която трябва да ни убеди колко тъпи мислещи само за пари и използващи и неуважаващи всички наоколо са българските емигранти. Залъгват ни с мантрата че всички българи в чужбина мият чинии и берат домати и понеже всички сме виждали и доста успели такива ни внушават че те пък са като обсъждания . И че най умните сме тези които сме останали тук. Моят въпрос е ако това наистина е така защо държавата ни е на това дередже ? Но ако ви харесва да се чувствате умни и велики българи продължавайте да спорите с анимационен герой .

Емигрантите в чужбина обикновено почват работа по най-долнопробните позиции, освен ако не са си постлали от тук. Много българи отиват в чужбина без ясен план, много се връщат опарени, а много недоволни. Имам двама приятели, които отидоха да работят в немско, в курорт зимен на планината. Излъгали ги, не им платили всичко.
А проблема е, че сме най-умните и за това сме на това дереже. Парадоксално, но факт. Интелектът, впрегнат в грешна насока ражда чудовища, като това положение тук. Останалите интелигентни дори и да искат да направят нещо, нямат власт и никой не ги пуска. Избори се купуват и плащат предварително, демокрация няма.

преди 8 часа, jhoro написа:

А защо е така - замислял ли си се?

Печалба! На 1Дка е по-изгодно да изградиш кооперация с 20 апартамента, всеки от който да продаваш по 50,000Е, отколкото да построиш 2 къщи, от които ще вземеш да речем 200,000Е.  Все пак 20х50,000 > 2х100,000

преди 2 часа, мо_хи_ни написа:

Този феномен с оплюването на предателите-емигранти е изключително български и е напълно непознат в останалите точки на света. Изключително ми е интересно от психологична гл.т. къде са корените на тази "омраза", която, всъщност, е само зле прикрита, люта завист? За щастие, не всички българи са заразени, но някак прави впечатление масовостта на явлението, на очи набива се по неприятен начин…

Емигрантите, които са отишли някъде, заради по-добра възможност и реализация никой не ги оплюва. Оплюват или поне аз плюя само тия, които всъщност са отишли да мият чинии там, но стъпят ли в чужбината тотално им се променя поведението. Стават много велики.Много надменни. Много високомерни. Пази боже сляпо да прогледа! Да парадираш че си по-добър от останалите и си нещо повече, не заради постиженията ти, а заради местоположението ти е някаква висша степен на гротеска?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 часа, simtech написа:

А проблема е, че сме най-умните и за това сме на това дереже. Парадоксално, но факт. Интелектът, впрегнат в грешна насока ражда чудовища, като това положение тук. Останалите интелигентни дори и да искат да направят нещо, нямат власт и никой не ги пуска. Избори се купуват и плащат предварително, демокрация няма.

Сериозно ли го мислиш или просто се опитваш да направиш останалите във форума на тъпаци ?  И къде е фактът . Виж ни грамотността , образованието и те ли са такива защото сме най-умните. Кой им пречи поне в тази област пак ли Бойко Борисов и ГЕРБ или някоя друга Партия :). Те че не помагат на образованието е вярно но човек ако е достатъчно умен и сам ще се образова. Ненапразно както и ти казваш когато отидат в чужбина почват с черна работа въпреки дипломите които са надиплили :). Да не мислиш че в чужбина са ненормални и ще пропуснат да назначат човек високо квалифициран и без претенциите на техните граждани само защото е българин. А да бе забравих че тези които отиват в чужбина са тъпи а ние умните оставаме тук и  ги одумваме по форумите. :)

преди 2 часа, simtech написа:

Печалба! На 1 Дка е по-изгодно да изградиш кооперация с 20 апартамента, всеки от който да продаваш по 50,000Е, отколкото да построиш 2 къщи, от които ще вземеш да речем 200,000Е.  Все пак 20х50,000 > 2х100,000

Глупости - това се казва градоустройство. Къде какво да се строи. Не може просто който строи - сам да си решава.

Има го по цял свят.

преди 4 часа, jhoro написа:

Глупости - това се казва градоустройство. Къде какво да се строи. Не може просто който строи - сам да си решава. Има го по цял свят.

А по какви интереси се води то? Благото на хората и обществото ли?

преди 5 часа, lsmurf написа:

Ненапразно както и ти казваш когато отидат в чужбина почват с черна работа въпреки дипломите които са надиплили....

В чужбина много отиват на черна работа, не защото са уникално прости, а защото лесно се намира. Трябва да си много добре устроен, да тръгнеш да бачкаш в IT компания, за разлика от общ работник на строеж - където се наема без договор дори.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.