Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

Каква е идеята изобщо на тази тема ? Дори да се напише причина нито има как да я проверим нито можем да проследим житието и битието на човека. Всеки е в правото си да живее където и както иска без да дължи обяснения на другите защо е взел това или онова решение. Разбирам да се обсъжда  как старите емигранти със знанията и опита си биха били полезни  на новите ама тука само се джавкате  и нищо конкретно и полезно не споделяте. 

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, AlkatrazBG написа:

Каква е идеята изобщо на тази тема ?

Идеята е да има къде тема, където белгията да си навира измисления живот. Гледам повечето теми във форума, кдето може да изтъква 4к евро заплата са умрели. А умре ли форума, умира и оня. Тъй че периодично се прави такава тема за да се поддържа жив.

Апропо за десет години на жента ти не и ли вдигнаха малко заплатата? Или е много некадърна или много измислена. Аз лично залагам на второто.

преди 1 час, AlkatrazBG написа:

Каква е идеята изобщо на тази тема ? Дори да се напише причина нито има как да я проверим нито можем да проследим житието и битието на човека. Всеки е в правото си да живее където и както иска без да дължи обяснения на другите защо е взел това или онова решение. Разбирам да се обсъжда  как старите емигранти със знанията и опита си биха били полезни  на новите ама тука само се джавкате  и нищо конкретно и полезно не споделяте. 

Ами идеята е да разберем тези хора какво им е тежало на душата и какво ги е принудило да емигрират и ако сме достатъчно умни да се опитаме да работим за отстраняването на тези проблеми за да не се обезлюдява България . Иначе със пещерното патриотарство и псуването и обидите към такива хора само засилваме конфронтацията и наистина умните хора ще продължат да се изнасят. Защото това че някой незамислящ се господин се е държал надменно просташки с такива хора за да покаже колко е велик патриот не помага за това хората да предпочетат България а по -скоро обратното. Разбира се че има и празни пререкания репчения и заяждане но полза има ако наистина анализираме нещата.

На белгиеца проблема му е,че наистина е решил да си избива комплексите в форумчето та затова прави някакви си теми.Да Белгиец както казах на никой живота му не е цъфнал и вързал след като е отишъл в чужбина.Ето ти си точно този пример така като гледам даже е обратното при теб,далече от родната страна,без приятели нищо нямаш каквото трябва да имаш в живота, смисъла на твоя живот е парата затова и ще си отидеш един ден гол като мишка без приятели без нищо.Не те знам какъв си по произход извинявай по-рано ако си писал но просто не се наемам да ти чета глупостите...По-добре да си купя книга от 5 тома да тръгна да чета та поне ще понауча нещо по-смислено... Та баба ти Гошка като е била в Испания едвам е свързвала краищата добре че и се паднаха милионите та сега вече да живее и да оправя поколенията - ето за този късмет ти говорих.Та незнам мангал ли си,рязана бургия ли си но проблема е че не вярваш братко,намекнах ти за Господ ти се нахвърли и започна да го обиждаш,а в този свят по лошо от невярващият човек няма.Смисълът човек да живее е да вярва в нещо,а твоята вяра изглежда е само в парите и глупоста.Вместо да висиш тук в този форум цял ден като някакъв идиот да ми обясняваш какво било отиди на църква,няма значение ако си циганин,турчин и т.н.Господ приема всякакъв човек що се мъчи да го достигне,та помоли се излей там яда си и сам ще видиш,че живота ти ще стане по хубав.Та дори и ако не искаш да посещаваш църква сам Господ е казал вярата е любов.Бъди добър с останалите и те ще бъдат добри с теб... :)

Един друг поглед :

Така както е съвсем естествено всяка живинка да се стреми от пясъците на пустинята към цветната градина (виж бежанците към Европа) , по същия начин и причини се изселвате , а не защото сте много умни....

.....Превърнаха цветната ни държава в пустиня !....Да , де ! С магистрали и бензиностанции по нея , че по-бързо да се преминава и хич да не се спира....

Подвластни на законите на историческото развитие , инстинктивно и без друга мисъл в главата , като стадо добитък подгонено от природна стихия... 

Нашите управници , дето уж си ги избираме , в пустинята да ги пуснеш , пясък няма да остане! 

На тези пък на които са се цанили , им е нужна територия без население !.....

Не сте избягали (защото сте много умни) ! Изгониха ви (че са ви меки черупките) !....

Следва същото да се случи и с Европа .....ама малко по-после !....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор
преди 10 часа, * СТЕФАН * написа:

Ти като го чу, защо не духна още тогава а си дочакал 1989 и събитията, след което си духнал . Какво ти е пречело да опиташ да избягаш? Нали си бил ЯРБАП момче? (знаеш ли какво е значението на думата ярбап)

Ами в София имаше едно туристическо бюро предлагащо екскурзии до Виена, ама не ми разрешиха да си платя, щото проучваха дали си надежден и лоялен към властта на комунистическата диктатура. Ако са ме били пуснали като бях на 20г., хич съм нямал да се връщам да им слугувам на комунистите.
А по границите стреляха на месо, особено по гръцката. Източно германците опитващи се да я преминат, по споразумение с Хоникер ги разстрелваха на място, даже и да са спрели и чакали послушно граничарят с кучето да ги залови.

Най-големият майтап беше септември 1989г., като ме пуснаха да отида на гости в Белгия. Баща ми бил убеден че няма да се върна и си отишъл на село точно в деня на връщането ми. Майка ми си отишла нощна смяна, не се разменила с колежка, щото явно му е повярвала на баща ми, ме съм нямал да се върна. А брат ми завистникът, нито ме е изпращал на аерогарата, нито пък е щял да си направи труда да ме посреща.

И да ти кажа под секрет, само на тебе, аз още от март месец 1988г., научих от един унгарец че при тях се говори да махат границата с Австрия. Тях ги пускаха вече да се разхождат ако имат пари. И поляците ги пускаха преди нас да ходят на запад.
Та в момента в който съм я видял моята булка на спирката на рейса, аз съм знаел че ще дойде време да почнат да ни пускат. И въобще не съм могъл да отгатна че е белгийка, могла е да е и рускиня или от ГДР-то, или естонка. Личеше си само, че е истински естествено руса с бяла неизпечена кожа. Както съм писал по-назад, две години преди това отказах на португалка да се занимавам с нея. И една година преди това се отказах от сключване на брак с англичанка. Ако е било възможно да отида да живея поне 1 година без сключване на брак при англичанката, после ако всичко е било наред между нас, съм щял да се навия и да се оженим.
Та, защо да съм поемал излишни рискове, да ме набутват в комунистическите пандизи с години наред, заради едно нелегално пресичане на гръцката граница ?
Аз 1989г., година съм могъл да им представя преведени заверени покани на комунистите от различни западни страни. Щото познавах хора, които са могли да ми ги пратят. И точно защото ме наблюдаваха милиционерите, съм чакал през август 1989г, на едни дълги опашки в паспортното бюро в центъра, да ми кажат що ми се бави изходната виза. От там ми казаха че документите ми са изпратени в районното управление, там да ходя да се разправям. Пък те там задгранични паспорти не издаваха. Отидох там, пак при някакъв цивилен милиционер, специално ме прие в специален кабинет и оня вади една дебела папка и се прави на интересен. Разпитва ме, разпитва ме, па накрая каза че бил разбрал каквото му трябва и ми каза пак да ходя в центъра след няколко дена за изходна виза.

Та така другарю пенсионер, моето окончателно заминаване на запад, се забави щото си бях намерил булка. Оженихме се чак 1990г., зимата. Хората се изнасяха от България кой на къде му видят очите, а аз си чакам търпеливо годеницата да дойде за 5 месеца да си пише дипломната работа и да се оженим през това време. Апартамент наемам, защото на моите родители им е било грижа да устройват само брат ми пияницата със самостоятелна жилищна площ. После пак втори път ходих на гости при нея, вече като женен и след това чаках да си намери работа тя, за да има от какво да живеем самостоятелно. Да бе, в деня в който пристигнах на летището във Франкфурт, на нея й беше първия работен ден с договор за неограничено време. Та родителите й дойдоха с колата да ме приберат от Германия. И по времето на изпитателния й срок ( 3 месеца), бях точно заврян зет в къщата на родителите й. Като мина изпитателния срок, веднага наехме апартамент и така.

преди 3 часа, rrruuummm написа:

Престани да лъжеш форумни троле. Едва ли някой вече ти вярва на белгийската ти историйка. То не бяха гъркини, англичанки, чехкини, французойки, либийки. То не бяха конспирации. Щял да дава инфо на ББС. 

Що да не давам бе ?
Ако е било тайно без да го разберат комунягите, с кеф съм щял да разправям какви ги вършат, та да го разкажат по ББС-то на български. Тази омразна диктатура заслужаваше да бъде разобличавана.
Ето ти тука темата която съм пуснал за англичанката която ми е пращала адреса до ББС-то.
Писал съм й имената там, ако я намериш питай я дали е вярно, па свирни насам да ми кажеш адреса й, че аз не съм я открил.
И като не вярваш, виж там че пише нещо за Братислава брато, пък и тема друга има отваряна ( от женско има на ника ми), ама не ми се търси.

преди 1 час, by_chechi написа:

Един друг поглед :

Не сте избягали (защото сте много умни) ! Изгониха ви (че са ви меки черупките) !....

Може и да се каже че са ни изгонили.
Но добре са направили в моя частен случай.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Що да не давам бе ?
Ако е било тайно без да го разберат комунягите, с кеф съм щял да разправям какви ги вършат, та да го разкажат по ББС-то на български. Тази омразна диктатура заслужаваше да бъде разобличавана.
Ето ти тука темата която съм пуснал за англичанката която ми е пращала адреса до ББС-то.
Писал съм й имената там, ако я намериш питай я дали е вярно, па свирни насам да ми кажеш адреса й, че аз не съм я открил.
И като не вярваш, виж там че пише нещо за Братислава брато, пък и тема друга има отваряна ( от женско има на ника ми), ама не ми се търси.

Ти се изкара новия Георги Марков бре. Егати наглите лъжи. 

А и който се обяснява се оправдава. Теб в обясняванки си те бива.

Моето мнение е че ти, белгия, си патологичен лъжец. Сигурен съм, че 90% от преживяванията ти са измислени, силно украсени или  откраднати от други хора.

Редактирано от rrruuummm (преглед на промените)

преди 4 часа, lsmurf написа:

Ами идеята е да разберем тези хора какво им е тежало на душата и какво ги е принудило да емигрират и ако сме достатъчно умни да се опитаме да работим за отстраняването на тези проблеми за да не се обезлюдява България . Иначе със пещерното патриотарство и псуването и обидите към такива хора само засилваме конфронтацията и наистина умните хора ще продължат да се изнасят. Защото това че някой незамислящ се господин се е държал надменно просташки с такива хора за да покаже колко е велик патриот не помага за това хората да предпочетат България а по -скоро обратното. Разбира се че има и празни пререкания репчения и заяждане но полза има ако наистина анализираме нещата.

С едната уговорка, че в цялата тема няма никъде ПСУВНЯ! Престанете да се оплаквате, че някой ви псувал. Намираш пасажа с псувня от темата, постваш я тук и аз аз автоматически ти се извинявам. Пак ти напомням, че това е запазена дума само за Миро20.

преди 17 минути, rrruuummm написа:

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Моето мнение е че ти, белгия, си патологичен лъжец. Сигурен съм, че 90% от преживяванията ти са измислени, силно украсени или  откраднати от други хора.

Белгията е 100% Артист

преди 2 минути, bobi iordanov написа:

Белгията е 100% Артист

А може би просто обикновен точилар.

001%20VVI%20567.jpg

преди 4 часа, rrruuummm написа:

Апропо за десет години на жента ти не и ли вдигнаха малко заплатата? Или е много некадърна или много измислена. Аз лично залагам на второто.

Не сте прави - на измислен човек с измислена заплата най.лесното е да се направи и измислена индексация.

Ама не ще - щото и тази зарплата не е никак малка (плюс това - без никакви давъци). Добре, че белгийските данъчни не четат тук - надявам се.

преди 6 минути, bobi iordanov написа:

Белгията е 100% Артист

Май уцели 10-ката. (не уиндос)

Неговата работа прилича на ..

Цитат

Един циганин се опитвал да подкваси морето с лъжичка кисело мляко. Попитали го, защо прави такива глупости, а той отговорил:
- Ами ако вземе да се подкваси, ще си отядем на кисело мляко. 

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Белгиец! Благодаря за отговора ти все пак.Направил си си труда да ми отговориш като на стар ползвател на форума. А не са те пуснали от тогавашната милиция, защото си бил неблагонадежден елемент.Такова е било времето момче. Не се сърди на съфорумците, а не тези, които са прекарвали такова постановление.И струва ми се поне към семейството си в България да бъдеш по толерантен. Майка ти и баща ти са хората, които са ти дали този живот, за да си толкова арогантен към тях. За другите, постъпвай както искаш. Когато станеш пенсионер и към края на живота си дай боже да имаш късмет да има  някой около теб.Не се замисляш за тези неща, защото си още много млад,но времето наближава със всеки изминат ден! 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, * СТЕФАН * написа:

С едната уговорка, че в цялата тема няма никъде ПСУВНЯ! Престанете да се оплаквате, че някой ви псувал. Намираш пасажа с псувня от темата, постваш я тук и аз аз автоматически ти се извинявам. Пак ти напомням, че това е запазена дума само за Миро20.

Естествено че я няма . Просто съм се изразил метафорично . Но щом сте запазили тази дума за Миро20 моля при мен да се чете "употребено слово на омразата" въпреки че ми се вижда адски надуто и претенциозно като израз.

АЗ пък ще почна да ругая в темата. Може ли? Никога не съм имал нищо против хората, които заминават, за да търсят по-добри възможности. Един град в друг, една държава в друга. Инам проблем с хората, които заминавайки и бидейки някъде там из Европата, да чистят тоалетни, много бързо развиват една надменност и високомерие, арогантно и презрително отношение към всичко в България и българите. Едва ли не, те чистачите на кенефи, но в Испания, са нещо повече от инженерите като мен, в България.
Да получаваш добри доходи не е лошо, лошо е да си мислиш, че си нещо повече от останалите в България, защото надницата в Белгия е по-висока от тая в България, а де факто "мизеруваш с по-високите си доходи."
Истината е, че именно заради това се разпада България. Именно за това никой не ни уважава като държава. Защото започнахме да се подлагаме доброволно на силният на деня, спрямо това от къде духа вятъра, вечните конформисти.
Много други хора от други националности напускат родните си страни, но поддържат жива културата, традициите си и обичаите си, къдто и да отидат - носят ги със себе си. Очевидно не и описаната от мен група - без национално самосъзнание, без принадлежност, хора без родина.
Никой не уважава конформистите. Те са никои. Сами не знаят кои са. Нямат ценности. Двуличници.
Такива хора като Белгиеца и другото там - Зееемонти. За мен специално Белгиеца си е чисто жиголо.
И последно да добавя - такива като Белгиеца само са консумирали ресурсите на България, хранили са ги, гледали са ги, учили са ги и за какво? ИЗЕДНИЦИ. Изяли са нашите пари, а после ни се смеят ехидно от чужбина.

преди 3 минути, simtech написа:

АЗ пък ще почна да ругая в темата. Може ли?

Не може.

Отговарям ти - щото питаш. Ако ругаеш без да питаш е друго. Обаче ти попита.

преди 5 минути, jhoro написа:

Не може. Отговарям ти - щото питаш. Ако ругаеш без да питаш е друго. Обаче ти попита.

Дали не може? Какво стана в UK, завладяха ли ви негрите? Направиха ли шариат турците и арабите? Или 13 годишните английски кучки, с по 4 аборта, взеха да раждат след това бели деца?
Живеем в държавата в ЕС с едно от най-лошите положения и пак се радвам. Бреневарн не ни краде децата, няма кръвосмешения като в Норвегия, няма изроди като Брайвик, няма негри да се бунтуват...Все повече си мисля, че само Източният блок остана нормален. Останалото се превърна в царство на ислямисти и педрастия. Или ще е шариат до 50 години или ще развее флага с дъгичката до 50 години в Западна Европа.

преди 1 час, simtech написа:

АЗ пък ще почна да ругая в темата. Може ли? Никога не съм имал нищо против хората, които заминават, за да търсят по-добри възможности. Един град в друг, една държава в друга. Инам проблем с хората, които заминавайки и бидейки някъде там из Европата, да чистят тоалетни, много бързо развиват една надменност и високомерие, арогантно и презрително отношение към всичко в България и българите. Едва ли не, те чистачите на кенефи, но в Испания, са нещо повече от инженерите като мен, в България.
Истината е, че именно заради това се разпада България. Именно за това никой не ни уважава като държава. Защото започнахме да се подлагаме доброволно на силният на деня, спрямо това от къде духа вятъра, вечните конформисти.
Много други хора от други националности напускат родните си страни, но поддържат жива културата, традициите си и обичаите си, къдто и да отидат - носят ги със себе си. Очевидно не и описаната от мен група - без национално самосъзнание, без принадлежност, хора без родина.
Никой не уважава конформистите. Те са никои. Сами не знаят кои са. Нямат ценности. Двуличници.
Такива хора като Белгиеца и другото там - Зееемонти.

Ами проблемът си е лично твой . Аз например си знам цената и такова отношение само би ме развеселило като поредно доказателство за тъпотията на съответната личност. Ти обаче им се нервираш явно не си достатъчно сигурен че нямат основание.

А за пренасянето на традициите и обичаите можем да поспорим с теб защото когато човек отиде в чужда къща е длъжен да спазва реда наложен там а не като "бежанците" които налазиха Европа и се опитват да си пренесат при нас техните разбирания за живота. Като си държат на обичаите да си седят там където са приети.

преди 5 минути, simtech написа:

Дали не може? Какво стана в UK, завладяха ли ви негрите? Направиха ли шариат турците и арабите? Или 13 годишните английски кучки, с по 4 аборта, взеха да раждат след това бели деца?

Обяснявам втори път - за бавно заграващите.

Пигаш "може ли" - отговаря ти се "не може". Не питаш и си правиш каквото искаш.

Това за ЮК - не знам откъде ти е инфото? Тук, и то много отдавна, си е доста шарено - в Лондон се говорят около 300 езика. На никого не прави впечатление кой какъв е като раса, етнос, пол (има поне 3-4) и прочие.

Тия "13 годишни" са ти само в главата.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 15 минути, jhoro написа:

Това за ЮК - не знам откъде ти е инфото? Тук, и то много отдавна, си е доста шарено - в Лондон се говорят около 300 езика. На никого не прави впечатление кой какъв е като раса, етнос, пол (има поне 3-4) и прочие.Тия "13 годишни" са ти само в главата.

UK TOPS LEAGUE OF TEENAGE PREGNANCY
WHY HAVE the WHITE PEOPLE LEFT LONDON?
Явно и за негротата съм прав и за 13 годишните разпрани британски курвета. И това в "цивилизованият запад".

преди 16 минути, lsmurf написа:

А за пренасянето на традициите и обичаите можем да поспорим с теб защото когато човек отиде в чужда къща е длъжен да спазва реда наложен там...

Секунда. Закон и традиции са 2 разнични неща. Никой не им прави проблем на турците или арабите да си правят курбан или да ходят със забрадки у дома им. Никой не прави на православните проблем да си боядисват яйцата, да си ядат козунаците или да си кичат елхата. Никой не прави проблем на евреите да си празнуват Бар Мицва или каквото беше там. Никой не прави проблем на будистите да си кичат статуетки по домовете.
Това, което ти ми говориш е екстремизъм и налагане на малцинства над мнозинството. Това не са традиции. Традиция е да правиш баклава или баница, да си помниш родният език, а не да излезеш с автомата и да убиваш гяури или да изнасилваш жени. Можеш да си спазваш традициите, без да нарушаваш законите.
Относно първото - Високомерието и надменността  винаги са ме дразнили.

преди 13 часа, * СТЕФАН * написа:

Оня , канадския губернатор на твоя град знаеш ли го какво представлява? Я се поинтересовай малко!

Така и не разбрах за кого говориш? Губернаторът на Канада? Кметът на Монреал? Бившият кмет на монреал? Кметът на града в който работя? Кметът на града в който живея? Бившия...

преди 1 час, simtech написа:

UK TOPS LEAGUE OF TEENAGE PREGNANCY
WHY HAVE the WHITE PEOPLE LEFT LONDON?
Явно и за негротата съм прав и за 13 годишните разпрани британски курвета. И това в "цивилизованият запад".

Секунда. Закон и традиции са 2 разнични неща. Никой не им прави проблем на турците или арабите да си правят курбан или да ходят със забрадки у дома им. Никой не прави на православните проблем да си боядисват яйцата, да си ядат козунаците или да си кичат елхата. Никой не прави проблем на евреите да си празнуват Бар Мицва или каквото беше там. Никой не прави проблем на будистите да си кичат статуетки по домовете.
Това, което ти ми говориш е екстремизъм и налагане на малцинства над мнозинството. Това не са традиции. Традиция е да правиш баклава или баница, да си помниш родният език, а не да излезеш с автомата и да убиваш гяури или да изнасилваш жени. Можеш да си спазваш традициите, без да нарушаваш законите.
Относно първото - Високомерието и надменността  винаги са ме дразнили.

Не ти говоря за нарушаване на закони там си има хора които трябва да следят за това . Говоря ти за това да гледат на жена ти или на дъщеря ми като на лека жена защото била облякла къса пола или на мен в ресторанта едва ли не като на престъпник защото съм си поръчал свинска пържола с винце. Не желая да заобикалям по улицата хора които си бият главата от килимчето а всички тези неща свързани с други традиции не са нарушение на закона но носи дискомфорт на обществото което ги е приютило.

преди 4 минути, lsmurf написа:

Говоря ти за това да гледат на жена ти или на дъщеря ми като на лека жена защото била облякла къса пола или на мен в ресторанта едва ли не като на престъпник защото съм си поръчал свинска пържола с винце.

Истината е, че не е необходимо някой да е мюсюлманин, за да си помисли, че дъщеря ти е лека жена, ако носи къса пола. Разликата е, че мюсюлманите се опитват да реагират бурно на това, което останалите просто подминават. Ето тук е разликата. Всеки има право да мисли каквото си иска, но никой няма право да се налага над мнозинството и да предявява нереалистични щения. Ако си говорим за пържолата - те и веганите те гледат като терорист, защото ядеш пържола.

99.99% от мюсюлманите ас абсолютно толерантни към разкрепостеното поведение на белите хора.

Тук-там се разсмърди някой тъпанар, или религиозно-политически маскара и всички медии се насочват към него създавайки грешен стереотип.

Сега друг е въпросът, че сред новата вълна мигранти процентът шемети-авантюристи е огромен, изнервени са от разочарованието, та от тях се чуват доста крайни изказвания, които рядко ще чуеш от комшия-мюсюлманин.

преди 44 минути, zemonti написа:

Така и не разбрах за кого говориш? Губернаторът на Канада? Кметът на Монреал? Бившият кмет на монреал? Кметът на града в който работя? Кметът на града в който живея? Бившия...

Ти пък - искаш конкретно име. Няма такива - заравяй се в апрхивите, ако няма - направи си "Комисия по досиетата" и наред. Да видят те - как се става ... еди какъв си.

преди 12 минути, simtech написа:

Ако си говорим за пържолата - те и веганите те гледат като терорист, защото ядеш пържола.

А какво да кажем за веганите-ултраси? За тях всички останали са ... изверги.

Цитат

Истинския веган яде само ... растения, починали от естественна смърт.

преди 1 час, zemonti написа:

Мисля,че преди година имаше скандал с Канадски свещенници педофили, та може тях да има предвид.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.