Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

преди 33 минути, Емил Костов написа:

Няма смисъл да критикуваме политиците. Властта няма сама да се самосезира. Мисля,.че е крайно време това всеки да го разбере.

Будно българче ще дойдеш. Защо не ни поведеш? Иначе този твой отговор всички го знаем и разбираме. Как беше поговорката?  В един форум,извинявай, село, даскала, доктора и попа са идейните просветители! Другите - не могат да имат мнение.

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, * СТЕФАН * написа:
преди 1 час, Емил Костов написа:

Няма смисъл да критикуваме политиците. Властта няма сама да се самосезира. Мисля,.че е крайно време това всеки да го разбере.

Будно българче ще дойдеш. Защо не ни поведеш? Иначе този твой отговор всички го знаем и разбираме. Как беше поговорката?  В един форум,извинявай, село, даскала, доктора и попа са идейните просветители! Другите - не могат да имат мнение.

Не знам зали Емо е имал придвид точно това, но като чуя политици и боклуци се сещам за ...

Не питайте какво държавата може да направи за вас ..." упс, не това. Майната му на Кенеди.

"НЕ ПИТАЙ ЗАЩО УПРАВНИЦИТЕ СА МЕРЗАВЦИ, ПОПИТАЙ СЕБЕ СИ ЗАЩО СА УПРАВНИЦИ!"

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Защо сте избягали ли???? Ваш си проблем, но по - добре не се връщайте. Редно беше и  да ви бе забранено да гласувате! 

Както казах проблема си е ваш и защо сте "избягали" не ме интересува, но не искам и да се нятяква,  за това,  за "бягството" де т.е. да не сте "бягали"!!!

Мнозина "бегълци" пишат и размишляват така сякаш никога не са били Българи, забравили са родния език, че и искат и да гласуват, но в същото време не са се пребирали у дома с години.  Сега ни натоварват и  това тяхно "бягство"!

Под този общ знаменател не слагам стотиците хора  берачи на  гъби и ягоди в рамките на 3-6 месеца, принудени от безпаричието и правещи това с огромно нежелание, но притиснати както казах от мизерията!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Преди две години замених сателитна антена с IPTV-приемник по естетически причини. На днешен ден имам възможността да гледам над 45 български ТВ-канала. Качество заебись, но прелива от бози. То не са турски сапунки дуро, индийски любови и латиноамерикански тъпни. 24-часа зомбиране на полирани мозъци, но това спокойно може да мине в графа "Лека нощ деца", защото вече 10 години тук сме в филма на белгейца. Сценария по право, където главният герой се изживява като просперирало милионерче. Без никой да му дърпа езика, редовният зрител/читател научи кой е русия ангел, за брата-алкаж, волвото на снахата и прочие селски идилии около родата. Хобито му да гради стени от сателитни антени, за да не плаща такси на локалния телевизионер. За синчето франкофон и неговите учителки, за дядото-клечка с тлъстата заплата, за телевизора от Люксембург и пак оттам видеокамера, за фантомния майбах, когото скоро ще бъде заменен от френска каруца. Разбира се родният дон Жуан имал не един и два романа с разни чуждоземки, един вид показно, че отдавна се сбогувал с девствеността си, преди фаталното влюбване (по сметка).

10 години!!! 10 години облъчване от Белгия. На печелившите - честито! Аз имам едно скромно питане за финал. Русият ангел, след първата интимна нощ ... имаше ли индикации по чаршафа в ален цвят? И да, не сменявайте накладки в Белгия. Там автомонтьорите са мошеници.

paranit.jpg

Защо сме избягали, може би, защото като съпоставим здравната система, и другите системи да не изброявам сега, не се налага да буташ пари под масата. Избягали сме , може би , защото начина на живот е по друг, няма чалга, няма да се ядосваш за 250те търтея,няма да се ядосваш на Енергото, защото където живеят родителите ми,зимата напрежението е 195волта,така е 25 години.Не се заблуждавайте, че парите на запад се берат от храстите,или сутрин излизаш и си ги метеш от улицата, конкуренцията е жестока, трябва да се докажеш, иначе оставаш гладен.Защо избягахме, един пример, децата ми като дойдоха при мен , не им се стоеше тук при първа възможност искаха в БГ, а сега не.

• Автор
преди 11 часа, KOCKAR написа:

Тук за чистачка например ще вземеш едни никакви пари, а в чужбина за същата работа мноого повече.

Една 19 годишна чистачка индийка ( например, а може и китайка) има право на 1922 евро на месец заплата и отпуска годишна в Люксембург.

преди 9 минути, balki65 написа:

Защо сме избягали, може би, защото като съпоставим здравната система, и другите системи да не изброявам сега, не се налага да буташ пари под масата. Избягали сме , може би , защото начина на живот е по друг, няма чалга, няма да се ядосваш за 250те търтея,няма да се ядосваш на Енергото, защото където живеят родителите ми,зимата напрежението е 195волта,така е 25 години.Не се заблуждавайте, че парите на запад се берат от храстите,или сутрин излизаш и си ги метеш от улицата, конкуренцията е жестока, трябва да се докажеш, иначе оставаш гладен.Защо избягахме, един пример, децата ми като дойдоха при мен , не им се стоеше тук при първа възможност искаха в БГ, а сега не.

А дали ще се върнеш тук, ако си сигурен, че линейката няма да дойде и няма да се реализираш? Тогава ще ти е все едно какво е напрежението в селото на родителите ти, колко е добър асфалта и бърз ли е интернета.

Тука темата е конкретно -  Защо избягахме -  пусната лично от Белгиеца ,който се явява частен случай, за което е и споделил, че съвсем умишлено го е направил. Навярно има и други като него. Но не е редно да се слагат хората под общ знаменател - избягали, защото ще има и такива, които непременно след някоя година ще се завърнат в България.Такива хора са го направили, за да се реализират по бързо, да поработят и изкарат някоя пара за семейството, а не като случая с Белгиеца( той е толкова белгиец, колкото аз съм от Етиопия) да се покаже пред хората колко е успял. В постовете му назад, сам той е описал отношението си към неговото семейство в много негативен план,камо ли да очакваме да коментира някого другиго от България. Селски тарикат,но също като всички, създаден от 5 капки сперма.

преди 15 часа, Soviet Soldier написа:

21-ви век сме ,комунизъм няма ,член на ЕС сме ,и ако имаше предприемчиви българи ,то те щяха да създадат индустрия в България ,те щяха да построят икономика в тази страна ,но за съжаление ,може би възпитани така от комунизма ,масово хукнаха да бягат ,да хамалуват на запад ,че да може лятото да се върнат със скъп (за българските стандарти) Мерцедес и да се правят на много важни пред другите. 

Има едно клише ,че качествения човешки ресурс ,масово е избягал в чужбина. Ми не е така ,аз не мисля ,че за да идеш ,да хамалуваш на запад за добра заплата трябва да си много възвишена личност. Качествения човешки ресурс успя да създаде някакъв бизнес тук ,и да се чувства добре в родината си. 

Според мен не си прав по тази точка, защото не отчиташ елемента на конфронтация. Има западни фирми, има български "бизнесмени" с връзки, които няма да са никак щастливи от конкуренция.

Тия които имат бизнес в България са основно остатък от комунизма, стартирали с чужди пари. Разбира се, че се чувстват добре тук, но са безкрайно далеч от качествени и можещи личности.

Що се отнася до останалото, за строшената ценностна система на българите, съм съгласен с теб. Забележи, кадърните българи рядко критикуват глупостите у нас, а за западняците нищо не казват. :D  Защото са прозряли, че не струват.

преди 59 минути, Profruit написа:

Преди две години замених сателитна антена с IPTV-приемник по естетически причини. На днешен ден имам възможността да гледам над 45 български ТВ-канала. Качество заебись, но прелива от бози. То не са турски сапунки дуро, индийски любови и латиноамерикански тъпни. 24-часа зомбиране на полирани мозъци, но това спокойно може да мине в графа "Лека нощ деца", защото вече 10 години тук сме в филма на белгейца. Сценария по право, където главният герой се изживява като просперирало милионерче. Без никой да му дърпа езика, редовният зрител/читател научи кой е русия ангел, за брата-алкаж, волвото на снахата и прочие селски идилии около родата. Хобито му да гради стени от сателитни антени, за да не плаща такси на локалния телевизионер. За синчето франкофон и неговите учителки, за дядото-клечка с тлъстата заплата, за телевизора от Люксембург и пак оттам видеокамера, за фантомния майбах, когото скоро ще бъде заменен от френска каруца. Разбира се родният дон Жуан имал не един и два романа с разни чуждоземки, един вид показно, че отдавна се сбогувал с девствеността си, преди фаталното влюбване (по сметка).

10 години!!! 10 години облъчване от Белгия. На печелившите - честито! Аз имам едно скромно питане за финал. Русият ангел, след първата интимна нощ ... имаше ли индикации по чаршафа в ален цвят? И да, не сменявайте накладки в Белгия. Там автомонтьорите са мошеници.

paranit.jpg

Аз ,между другото, никога не бях чувал за Белгииски студенти в Бг ,още повече по комунистическо време,още повече със заможни родители!Явно доста добра е била образователната ни система по него време,макар и автора на темата все още да не го е осъзнавал(съдейки по писанията му).Та ,имайки предвид каква страна е Белгия,направо абсурдно ми звучи ,млад човек със заможни родители да дойде да учи в комунистическа България!Другото обяснение е,че въпросната студентка е била вербувана и е получила задача от Белгииското ЦРУ;),да дойде тук ,да намери най-красивият и най-умният(първото поне е било задължително)  българин и да го направи белгиец.

преди 26 минути, Melmak ® написа:

Забележи, кадърните българи рядко критикуват глупостите у нас, а за западняците нищо не казват. :D  Защото са прозряли, че не струват.

Колко си прав!Западняците освен че не струват,са на по-ниско ниво по интелигентност от нас.

Който избягал си знае що и обикновено има за какво. Помните ли едно лапе де не си било идвало от Германия колко години - нормално дете, с дълга коса, метъл-тениска. Разбира се фантета тук са с мислене от 80-те, а често са били фантета тогава. Ерго, лапето е деструктивен капиталистически елемент. И те съответно се държат с него като потенциален рецидивист. Ако беше бай мангал с ланците де краде ДДС, шляпички ще му правят, щото им плаща... Лапето поискало да се идентифицират. Главата му приличаше на сфетофар. Каза, че никога няма да си дойде. Приятел завършва "информационни". Отличен студент, качествата му заложени. Някакъв комплексар последния изпит - някакво забравиха какви уравнения... Не му го дава и не му го дава. Щото е
Sибан комплексар от динозавърските години. Тоя приятел кво ли не опита - само насилие и грубости/обиди не пробва. Не, че не можеше. Търти майн..та на тоя и на България. В момента средно ниво мениджър в голяма американска компания (втората в света в своя бранш), свързана с доставянето на информационни услуги. Е, няма диплома, щото разбираш ли тези там уравнения са много важни за реализацията му.
Оня преподавател... Ми той си е едно жалко комплексирано коп..., с каквито са пълни университите ни. Други не бяха като моя приятел, щото разбира се той го прави (все още) и с други хора/
Два пъти ходи в болница. Не на посещение. ;) И въобще... ако сте хора с качества замислете сте защо сте тук, а не друго. Ако ли пък другите не виждат такива във вас, бъдете убедени, че явно имате, защото много от българите сме черни и завистливи хора.Няма смисъл от други истории. Милиони са. Всеки знае такива... Жалко за тази страна с такава държава.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 1 час, Слави Маринов написа:

,,,

Най-голямата предизвикателство за съвременната наука е човешкият мозък. Той доминира над тайните на Вселената, но е огледално копие на нейния строеж.  Човешкият мозък се състои от клетки, наречени синапси. Техният брой надхвърля сто милиарда. Число съизмеримо с съзвездията в галактика "Млечен път". На втория месец след зачатието клетките, изграждащи мозъка започват да се делят с скорост 250 000 в минута, до пълно оформяне. Най-важно за развитието на човешкия интелект е втората година на новородения. Предполагайки пътя на еволюцията по-интересно е, че от мозъка на първия човек на нашата планета до съвременния нищо ново за период от един милион години, с изключение на един дребен детайл. Закърняла е епифизата - третото око. Предполага се, че за древния човек телепатията, четене на мисли е било нещо обичайно.

Бог е в нейроните. Това е моя интерпретация и не ангажирам никого. Единното енергийно вселенско поле е източник на неизчерпаеми знания, а захранването от него предоставя спиновия канал. Термини от квантовата физика преплетени с метафизика и своеобразна философия. Ключ към подобен канал са имали да Вични и Тесла. Общопризнати гении в човешката история, надживяли времето си с своите разработки. Тесла в реално време диктувал своите открития без опити, без лаборатория.
Геният винаги е един без значение общи брой на земляните. Това, което ги слага под общ знаменател е че те владеели великата тайна на Вселената.

За мен е стъпистващо, четейки откровения на белгейския гений, как измайсторил цигулка от кокосов орех. Stradivarius милите, да се ориентират към гадулки или балалайки. Но бездихан останах, когато назад в времето сценаристът и главен герой предаваше, чрез думи аудиофилските си критерии. Научете ме, как от профански термини, да усетя звученето на неземни акустични тела. О чудеса, тонколоните били изработени от претопен метеорит. Неземният им произход ме склониха да приема, че насреща стои обект на голямата психиатрия, чието кибичене по българските форуми е самоуспокоение за ескейпизма и изживяване на просперитет, засенчващ селския произход.

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Западняците освен че не струват,са на по-ниско ниво по интелигентност от нас.

Хъмммм! Нещо нещата се преобърнаха и това вече съвсем не е така! Темата обаче е друга а аз не искам да влизам в дълбок офтопик!

преди 51 минути, Кумчо вълчооо написа:

Хъмммм! Нещо нещата се преобърнаха и това вече съвсем не е така! Темата обаче е друга а аз не искам да влизам в дълбок офтопик!

Митко ако говори,говори за масата от народа, а не за определени индивиди. Такива индивиди има и при нас. Америка, при 250 милиона, ако има 100000 такива, то тогава Китай колко ще има? Или си мислиш, че китайците още спят по клоните на дърветата? Пък и хората живеещи извън България по добре могат да преценят кое се е изменило, а не аз или ти! Да не вземеш сега отново да ми се обидиш.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 15 часа, критичен написа:

Напротив! Твърде много ги игнорираме напоследък тия смотаняци, докато те ни кроят шапката. Вместо да бягаме от тях е време да ги поставим на мястото им (на боклука), но пък мисълта за гражданска война е плашеща за мнозина. И все по-зле ще става, днес четох в "Стардарт" как мигрантите при Лъвов мост все повече тероризирали софиянци.

Ето сам си отговаряш --- "Твърде много ги игнорираме напоследък тия смотаняци, докато те ни кроят шапката" . Та политиците не са виновни. Виновни сме ние, че ги оставяме да си кроят шапката. 

преди 14 часа, * СТЕФАН * написа:

Да поведа кой??? Тук не става въпрос да повеждам въстание. Тук става на въпрос, че българина не си защитава интересите. Събери няколко българина на едно и ги накарай да направят нещо заедно. Пак ще говорим. Мога да ти дам и няколко примера, за да ме разбереш ако с нещо съм неясен.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Ето сам си отговаряш --- "Твърде много ги игнорираме напоследък тия смотаняци, докато те ни кроят шапката" . Та политиците не са виновни. Виновни сме ние, че ги оставяме да си кроят шапката. 

Ти как предлагаш да изкупим вината? Аз имам идея, но едва ли ще се намери подкрепа за нея.

преди 4 часа, критичен написа:

Ти как предлагаш да изкупим вината? Аз имам идея, но едва ли ще се намери подкрепа за нея.

Няма какво да изкупваме, а просто се хващаме в ръце и важното е да се научим да сме единни, защото това ни пречи най-много в момента. Продължаваме ли да се обвиняваме един друг, да прехвърляме отговорността на друг и да чакаме някой да ни оправи нищо няма да постигнем.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 3 часа, Profruit написа:

Човешкият мозък се състои от клетки, наречени синапси.

Нещо,мккк синапсите са объркали структурата си, с Aliya в един кръжок ли си?

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

• Автор
преди 5 часа, Слави Маринов написа:

Аз ,между другото, никога не бях чувал за Белгииски студенти в Бг ,още повече по комунистическо време,още повече със заможни родители!Явно доста добра е била образователната ни система по него време,макар и автора на темата все още да не го е осъзнавал(съдейки по писанията му).Та ,имайки предвид каква страна е Белгия,направо абсурдно ми звучи ,млад човек със заможни родители да дойде да учи в комунистическа България!Другото обяснение е,че въпросната студентка е била вербувана и е получила задача от Белгииското ЦРУ;),да дойде тук ,да намери най-красивият и най-умният(първото поне е било задължително)  българин и да го направи белгиец.

За да разбереш какви студентки е имало в София по времето на диктатурата, е било желателно да си вътре в студентския живот, да си голям отворко, много общителен с магнетична харизма и да си наловиш един куп приятели чужденци. Хем английски ще научиш безплатно покрай тях, хем ще ти докладват кога какво и къде се случва.

Ловенето на гаджета ставаше най-лесно на първата бригада, щото сте някъде далече от университета и има по-малко конкуренция. Само че по-хубавките мацки нарочно чакаха да мине бригадата, за да си хванат някой батко от трета година нагоре.

В художествената академия имаше цяла австралийка ( с частично български произход ), та ти за една белгийка се чудиш. А института за чуждестранни студенти ( там където учеха 1 година български) беше залят от гъркини. През лятото за 1 месец в това ИЧС идваха да учат български на семинар от цял свят мадами. От САЩ, Франция, Русия, Италия, Белгия и каквито се сетиш. Та моята булка е идвала една година преди да се срещнем за един месец в Студентски град, ама не сме се засекли никъде при първото й посещение, щото тогава аз отсъствах от територията на Студентски град, понеже с една англичанка се бяхме разбрали да проверяваме как можем да сключим граждански брак там при нея, тя в София не искаше и дума да чуе да се жени. Та когато е идвала за първи път моята булка, аз съм бил зает с друга мацка, не съм ловувал. А англичанките мой човеко, идваха всяка пролет цяла група за по 3 месеца в СУ-то. Моите хора студенти чужденци направо ме запознаха с тях на готово. Бях отишъл при един негър от верните ми агенти съратници и той ми вика - „точно ти ни трябваш, да ни кажеш как се ходи до Рилския манастир“. И аз като разбрах кои искат да ходят до там, ги закарах с Волга комби ( седем местна), само бензина си платиха душичките. После и на други места ги карах и на тях им хареса, разбираш ли. Ама тогава най-хубавото момиченце от групата, беше женено, пък аз като си знам цената не налитам на второкачествена стока. Станахме само приятели с едната и си писахме чак до следващата година пролетта, когато дойдоха следващите англичанки. Тогава се наложи да спра, щото моите хора пак ми ги бяха набутали , ама този път двама англичани да се разправям с тях, да им помагам, пък единият сладур ми се обажда по телефона сам без минава през моите съратници и ме вика да се срещнем да ме пита нещо. И той идва на срещата с една мацка англичанка, за която аз си мисля че му е гадже и ги каня в художественото ми ателие. Там оня си каза каква услуга му трябвало на момичето и аз докато загрея, че не му е гадже й обещавам да й помогна. Без задни мисли братче. А тя се загледа по рисунките ми дето ги бях изложил по стените и почнах да й разправям че са мое творение и почна да ахка сладураната и се заприказвахме доста за изкуство, а аз все не загрявам че тя не му е гадже. И си говоря отпуснато с нея, все едно че се познаваме от много време. Толкова отпуснато, че по едно време споменах пред двамата за оная с която си пишем от миналата година, просто като приятели. Пък се оказа че англичанинът я познавал, та обстановката стана още повече като чели сме наши хора. И по едно време мацката ми пояснява, че англичанинът не й е гадже, само са състуденти.

Опаааа, изпаднах в безтегловност, направо ми идваше да потъна в Земята от яд, че съм си мислил противното и въобще не съм внимавал какво разправям. Щото тя сладуранка голяма и русичка даже. Ама то момичето, вместо да чака аз да я свалям, то направо си ме свали. И аз се подадох, кво да правиш, омагьоса ме. Ама след няколко месеца се отказах от женето с нея, щото тя намерила сама адреса на другата с която не сме били гаджета и й се похвалила че ме е набарала. За всеки случай, да провери каква ще е реакцията на другата.
Видя ли сега, идвали са живи англичанки да те търсят да им пристанеш, ама ти си се скрил някъде, за да не те намерят.

А в първите месеци на първата година в СУ-то една португалка направо си ме пита писмено, на черната дъска какво искам от нея, пред цялата група студенти. Това вече съм ви го разправял на този форум някъде из темите. Аз й отговорих тогава че не още не знам какво искам. Тогава страдах от несподелена любов по една кака нашенка ( малко по-дърта от мен), която не ме искаше. Пък на всичкото отгоре и чехкинята беше в същата група, за която ми беше ясно че е голяма сладурана, ама заради нашенката дето ми беше вземала акъла, не предприемах свалки първата година към чехкинчето. Та на португалката й се размина да се уреди с качествен българин, просто защото не е бил подходящ момента, бил съм с леко „умопомрачение“ заради нашенката.

Ако не си ми чел внимателно писанията последните 10 години тук, вероятно не знаеш че съм имал и гадже гъркиня, на която родителите пък не й даваха да се жени, преди да е изкарала диплома. Щото брат й студент и той в София направил набързо едно бебе на една студентка гъркиня, та втори път този филм не искали да го гледат. А една от съквартирантките ( и тя гъркиня от остров Крит) на гаджето гъркиня, ако знаеш само с какъв мерак ме гледаше, като ходех там и как търсеше начин да завърже контакт за нещо с мен. Уж й трябвали бабки да им правела зъбите да се учела. Пък и тя бъдещата зъболекарка, беше и малко по-хубава от гаджето. Та ако не съм бил коректен, съм могъл да я сгушкам и нея.

Видя ли сега човекът с ник Белгиеца колко вървежен е бил сред чуждоземките, само нашенките не са могли да ме оценят, или поне тези по които аз съм залитал.

А аз братче съм много коректен към мадамите. Заради гаджето гъркиня, нарочно съм отбягвал всякакви свалки с други гъркини. А заради чехчинчето, като се запознах през август с моята булка, спрях да ходя на лекции в СУ-то, щото иначе щях да я виждам постоянно , ходехме на едни и същи лекции. Пък аз вече съм бил обещал на белгийката, че искам да се оженим и живеем заедно. И понеже вече с една друга нашенка ( студентка от икономическия, по-млада от мен) ми се беше случвало първоначално да се дърпа, да се прави на интересна, че уж не ме била търсила за eбaч, па после сама ми обяснява че си е променила мнението и иска да се гушкаме, та за да ми е мирна главата направих така, че да не ме вижда чехкинчето повече. То нямаше да се откаже от следването си, щото заради това е било дошло в СУ-то. Ама на мен не ми пукаше особено дали ще имам българска диплома, по-важно ми беше да си намеря правилната половинка в живота, пък ученето ще почака. Иначе щеше да стане много сложна ситуация, ако чехкинчето след като разбере че белгийка ме иска, почне да се опитва да ми мъти главата. Те жените понякога не знаят какво искат. Да бе, гаджето гъркиня хем слушаше родителите си и ми обясняваше че трябва първо да завърши преди да мисли за брак, хем като усети че съквартирантката й би могла да я измести и тя да ме сгушка, почна да ми обяснява колко жега било в Крит, колко бедни били родителите й, тя й била давала често пари на заем, пък и не обичала да излиза с приятели, само учела, демек била скучна личност. Щото на гаджето гъркиня съм й обяснявал че ако се оженим, тя ще може да си продължава да следва в медицинска академия, даже без да плаща баща й по 4500 долара на година. Та хем тя не иска да се скара с родителите си, хем не иска другата да се уреди с мен. Та заради това, реших че е най-добре да не го виждам повече чехчинчето, да ми е мирна главата.

И добре съм постъпил, една година след като пристигнех в Белгия, ми дадоха белгийско поданство. Не знам дали белгийското ЦРУ е имало пръст в тая работа, както ти се изказваш, ама на втората година след като се изселих, минах на митницата на аерогара София с белгийския ми паспорт. Нарочно с него, за да видят послушните слуги на комунистите, че съм вече независим от скапаната им диктатура и копче не могат да ми кажат, иначе ще си имат работа с белгийското посолство тъпанарите, понеже аз съм станал Европеец.

преди 4 часа, Profruit написа:

За мен е стъпистващо, четейки откровения на белгейския гений, как измайсторил цигулка от кокосов орех. 

Слушай дърти евреино, на братчедката щерката е отишла да живее там при тебе, та може да я пратя да те наплеска за глупостите дето ръсиш тука. На мъжлето й умрелият татко е от такъв произход като тебе.

Не е цяла цигулка, а моста дето подпира струните бе. Води си записки, щото на твоята напреднала възраст имаш дупки в паметта.

на 11.08.2016 г. в 16:26, Белгиеца написа:

... на втората година след като се изселих, минах на митницата на аерогара София с белгийския ми паспорт. Нарочно с него, за да видят послушните слуги на комунистите, че съм вече независим от скапаната им диктатура и копче не могат да ми кажат, иначе ще си имат работа с белгийското посолство тъпанарите, понеже аз съм станал Европеец.

Ей, писал, писал, чи ... са забрайл.

Само да те подсетя (ако все още имаш И БГ гражданство)

Цитат

Чл. 12. (2) Българските граждани, притежаващи и документи за самоличност, издадени от органите на друга държава, в отношенията си с българските държавни институции са задължени да удостоверяват самоличността си с български документи за самоличност.
Чл. 80. Наказва се с глоба от 50 до 300 лв. лице, което:
5. не представи български личен документ при поискване от компетентните длъжностни лица.
Закон за българските лични документи

Че този служител може и да е спал, ама ако попаднеш на някой със зъбобол или нещо друго ... ще се позабавиш.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 8 часа, Кумчо вълчооо написа:

Ваш си проблем, но по - добре не се връщайте. Редно беше и  да ви бе забранено да гласувате! 

Брей, и кой са па ТИ , та да ни казваш какво да правим, и какво не? И "редно беше",  да не ни даваш "тон в живота", че да не ти изясниме в подробности "къде да ходиш".

И  една от причините на много хора, направили СВОЯ избор да са  вън, са такива "заповеди", като твоята  цитираната  по- горе!

преди 1 минута, syr_pi4 написа:

Брей, и кой са па ТИ , та да ни казваш какво да правим, и какво не? И "редно беше",  да не ни даваш "тон в живота", че да не ти изясниме в подробности "къде да ходиш".

И  една от причините на много хора, направили СВОЯ избор да са  вън, са такива "заповеди", като твоята  цитираната  по- горе!

Всеки си има своята позиция. В това няма нищо лошо. В крайна сметка ,в цивилизованите страни се приема мнението на мнозинството. Впрочем не останаха почти такива държави в Европа. 

Какъв е изводът от всичко това? Ами такъв ,че и на двама ви позицията не е от значение. На върха има политически елит ,не само в България ,а в 90% от държавите в ЕС ,който изобщо не се интересува от мнението на овцедушните си сънародници. 
Винаги кардиналните промени са ставали с натиск от страна на народите ,или от външни фактори. Повярвайте ми ,никой от политическия елит в ЕС няма да си развали добруването в името на овце ,които утре ,дори няма да са му признателни. 

преди 32 минути, Soviet Soldier написа:

Всеки си има своята позиция. В това няма нищо лошо. В крайна сметка ,в цивилизованите страни се приема мнението на мнозинството. Впрочем не останаха почти такива държави в Европа.

Да, ама не. Малко си по-из-останал.

В най-цивилизованите държави казват, че мнозинството не трябва да дискриминира и да налага мнението си на малцинството.

преди 4 минути, jhoro написа:

Да, ама не. Малко си по-из-останал.

В най-цивилизованите държави казват, че мнозинството не трябва да дискриминира и да налага мнението си на малцинството.

Тук говоря за политически възгледи ,а не за сексуална ориентация (примерно) или други лични въпроси ,не засягащи пряко останалите. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.