Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

преди 2 часа, zemonti написа:

А ние четем, вярваме и кимаме възхитени. 

Брато, специално за ''ние'' незнам,но ти със сигурност правиш това.Та ти точно затова си решил да напуснеш и на времето България защото си човек със слаб нрав и гледаш винаги да се оттървеш докато е време защото виждаш накъде отива нашата държавица,затова с палец нагоре аз мога да твърдя че ти си един ''продажен'' човек за Родината.И аз можех да замина най-лесно за чужбина,но не го направих,защото съм патриот защото вярвам че тук мога да живея добре и успявам.Тук или навън,все ще си остана същият.И тези които са заминали не са цъфнали и вързали.В по-горен пост намекнах че нашият народ попринцип е мързелив,аз не съм обаче от тези мързеливите затова може би и успявам може цял ден да отвъртам гайки на мотори и коли и целият да съм в масло,но на мен това ми е кръвта,затова после когато отида в ресторанта ям и пия до умиране.Боклука си остава боклук може само да смени кофата,затова всичко е до човек ако ще да отиде и в другия край на света няма ли късмет,нищо няма. ;)

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

АФФторчето, като те гледам постоянно си по бългаски форуми. Ако си толкова доволен от белгийския си живот, чий го дириш тука? Явно нещо съществено ти липсва. Иначе, да си забравил за БГ форева...

Да не би белгийката да е с три декара ханш и да ти се иска нещо българско?

Тези които искат да останат в българия са мазохисти, често замазващи собствените си ......... с патриотизъм.

И докъде стигнахте със собственият си патриотизъм ?

Цялостното положение в страната ни е много зле и може доста да се каже по този въпрос. Само ще кажа че ако един професор, учен, доктор или каквото и да е в чужбина е последен и по-нисичък от тревата, то тук в България е първи. Нещо такова има и при политиците ни. Просто няма качествена конкуренция и здрави умове.

И най-лошото е че съм го забелязал с личен опит.

Тук няма смисъл от каквото и да е. Нищо не можем да променим. Единствено борба с вятърни мелници ...

Редактирано от Tanaz_we (преглед на промените)

Избягахте, защото плъховете първи напускат кораба. Точка.

Защото държавата си е е*ала мамата. В момента работя в UK. Е... просто останах потресен, за разделното хвърляне: искат консервите да са изчистени, преди да ги метнеш в съотвения контейнер, също така и за пластмасата. За храната също има отделни кошчета.

преди 1 час, AlkatrazBG написа:

И за да не се чудите колко сме и  със колко се увеличаваме или намаляваме може да погледнете ей тоя сайт за справка  http://countrymeters.info/bg/Bulgaria Само днеска са мигрирали 21 човека според тая статистика . Има и други държави та може да погледнете и там какво е положението :)

Ами погледнах и с ужас установих че два и половина пъти по - голямата Сирия която е в състояние на война има по ниска смъртност от България. Правете сметка в какво състояние ни е здравоопазването.

преди 15 минути, lsmurf написа:

Ами погледнах и с ужас установих че два и половина пъти по - голямата Сирия която е в състояние на война има по ниска смъртност от България. Правете сметка в какво състояние ни е здравоопазването.

То няма здравЕ и здравИ - ти говориш за ... опазване.

преди 1 час, jhoro написа:

То няма здравЕ и здравИ - ти говориш за ... опазване.

Прав си здравОопазването обаче е на ниво . Здраво се пази властта .:)

• Автор
преди 2 часа, zemonti написа:

Белгиецът е живял в поне 3 държави,  та е нормално да има трудности с идентифицирането със само една от тях.

Не съм живял в три държави, не им вярвай на всичко което пишат по-дъртите от форума.
Живял съм само на територията на България и на Белгия, като постоянно местожителство.
Но съм на 15 км от френската граница и на 8 км от люксембургската, та в двете съседни държави съм много често. Тука яко се мешаме, не ги зачитаме държавните граници за нищо.

току-що, Белгиеца написа:

Не съм живял в три държави, не им вярвай на всичко което пишат по-дъртите от форума.
Живял съм само на територията на България и на Белгия, като постоянно местожителство.
Но съм на 15 км от френската граница и на 8 км от люксембургската, та в двете съседни държави съм много често. Тука яко се мешаме, не ги зачитаме държавните граници за нищо.

Че как да ги зачитат - на места по-лесно разбираш, че си влязал в друга община (или както там се казва), отколкото, че си влязъл в друга държава.

• Автор
преди 3 часа, KOCKAR написа:

А вие по специалните където искате по-добър живот ''продажници'' ходете мрете в Белгия много ви здраве!

Господ е определил кой как да живее,то ако е определил да живееш като цар,щеше такъв да се родиш..;)

От твоя господчо акъл нямам намерение да взимам, знаем как е завършил.

преди 1 час, KOCKAR написа:

И тези които са заминали не са цъфнали и вързали.

Сигурен ли си ?

Ама то като си съгласен да си цапаш ръцете всеки ден, може и да не успееш и къща да си купиш ако си на запад. Стой си на село, за по-сигурно, това по-правилният избор за теб.

преди 1 час, язе написа:

АФФторчето, като те гледам постоянно си по бългаски форуми. Ако си толкова доволен от белгийския си живот, чий го дириш тука?

Избивам комплекси бе брате, грижа се за доброто ми психическо здраве.

преди 21 часа, Белгиеца написа:

....

А пък как са ги кръстили в Швейцария, където ще води утре жена ми синчето на почивка, ми е все тая.

Aха. Това че пенсията на дядо ти била 6500евро поради което му висиш на кайсиите е известно. Дай интифа за Швейцария, че много изтърка плочата. Нещо адска любов пък разделени. Ти пръв ли ще слагаш рога или ангела с 5дк ханш?

преди 35 минути, Белгиеца написа:

От твоя господчо акъл нямам намерение да взимам, знаем как е завършил.

Ама то като си съгласен да си цапаш ръцете всеки ден, може и да не успееш и къща да си купиш ако си на запад. Стой си на село, за по-сигурно, това по-правилният избор за теб.

Само като видя как разсъждаваш за втори път ще ти каза че си збъркан човек,няма смисъл да спорим...И кво си избиваш комплексите в някакъв български форум по цял ден?много ти се е насъбрало от работната седмица ли..Ех уж живота в чужбина бил хубав,а сигурно през работното време ония белгийци те навират в на кучето г*за с извинение и ся тука се правиш на кой съм аз :D знам ги аз тия номерца едно време и аз съм ги правил като имах проблеми с шефчетата. ;) работи си там лижи гъзовете на Белгийските паралий,то вие емигрилалите българи и без това друго не правите в чужбина. :)

Редактирано от KOCKAR (преглед на промените)

Какава пенсия, каква Белгия? Поставете са ня мястото на т. нар. "белгиец". Имате неговия живот, стандарт и т.н. Щяхте ли 10 години да висите в калдата форума и да се обяснявате като ученичка едно и също? Хайде сега, след като си отговорихте, се замислете той защо го прави? Защото е .....? Айде де, кой ще го каже? 

Напротив, човека си държи на неговата гледна точка и хич не му пука какви ги говорите.

А и 1/3 от неговите отговори са си чиста ирония, ама то се изисква малко акъл да се разбере.

Поне аз оставам с такова впечатление.

преди 1 час, jhoro написа:

Че как да ги зачитат - на места по-лесно разбираш, че си влязал в друга община (или както там се казва), отколкото, че си влязъл в друга държава.

Много хубаво. А после идва някой джихадист с автомата през границите, дето ги няма и не го проверяват, казва Аллах Акбар и изтреби един стадион хора.

преди 4 часа, lsmurf написа:

Не мисля че е глупаво . Глупаво е по - скоро обратното да се разделяме на национални  етнически расови и др . признаци. Най- главното е че сме хора и ако приемем това светът ще стане много по - добро място. Иначе ако мислиш че е важно къде си роден защо не се определиш с името на селото или града в който си роден. Или може би квартала улицата ? Разделянето на хората по националности винаги е ползвано за манипулирането им. Така че чудесно е че се самоопределяте като българи да кажем но не решавайте за другите как да се чувстват и как да се самоопределят.

Това,че сме хора преди всичко е така,но тук иде реч за съвсем други неща................кой ти е казал,че България или Българин се асоцийра с улица,квартал или населено място?Нима хората(каквито сме всички)отвъд океана или в Азия празват 24 май или 3 март,или може би говорят български или имат нашите обичаи и традиции или нашата история и още стотици неща,които ние правим,а те -не и обратно,разбира се.

преди 4 часа, zemonti написа:

Ти на колко планети си живял,  та да претендираш за жител на слънчевата система? Не, че не можеш, ама не върви.

С отговора си имах съвсем друго предвид,мислех,че е разбираемо,но щом искаш като теб да се правя на шут ще ти отговоря................тъй като съм живял на 1 планета,а те са 9,мисля,че е доста повече(като процент) от това,някой да е живял в 2-3 държави от над 200,така че моя отговор е по-точния ;)

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 40 минути, Tanaz_we написа:

Напротив, човека си държи на неговата гледна точка и хич не му пука какви ги говорите.

А и 1/3 от неговите отговори са си чиста ирония, ама то се изисква малко акъл да се разбере.

И 1/3 са провокация към хейтърите. А те му се впрягат и нервират....

...затова с палец нагоре аз мога да твърдя че ти си един ''продажен'' човек за Родината.

Абсолютно! Продажник съм отвсякъде. Ангария само за семейството и приятелите. Ако някой друг иска да му служа, трябва да се пазарим. Абе, продажник съм си.

И аз можех да замина най-лесно за чужбина,но не го направих,защото съм патриот

Идея си нямаш към какво и кого изпълняваш патриотичен дълг, но се биеш в гърдите. Те и българските политици претендират да са патриоти като теб. На думи и аз мога да съм патриот, ако кажеш. Ето - ПАТРИОТ СЪМ!

преди 17 минути, zemonti написа:

И 1/3 са провокация към хейтърите. А те му се впрягат и нервират....

Абсолютно! Продажник съм отвсякъде. Ангария само за семейството и приятелите. Ако някой друг иска да му служа, трябва да се пазарим. Абе, продажник съм си.

Идея си нямаш към какво и кого изпълняваш патриотичен дълг, но се биеш в гърдите. Те и българските политици претендират да са патриоти като теб. На думи и аз мога да съм патриот, ако кажеш. Ето - ПАТРИОТ СЪМ!

Да,продажник си и това е хубавото че поне си го признаваш. :)

преди 4 часа, lsmurf написа:

Не става дума само за белгиеца -неговата позиция е ясна вече на всички във форума. Според мен темата е важна защото в чужбина са избягали и много по - стойностни хора и е важно да знаем защо са го направили а не тъпоумно да ги обявим за "плъхове" "предатели" и неща от този род с което само спомагаме за още по - лошо мнение за страната като цяло.

Прочете ли и моето мнение, с което казвам че белгиеца е особен случай? Сам си признава че е избягал от"комунистите" ( отдавна ги няма или са  много възрастни да се месят в политиката) Много от заминалите на работа в чужбина са го направили с ПЪЛНОТО съзнание,че трябва по някакъв начин( понеже са почтени хора) да се грижат за благоденствието на своето семейство и близки. никой , даже и не вярвам че ще ви обвини като предатели освен белгийското отроче, заченато от български граждани,но  на него нищо друго не е в главата освен да се оправи в живота. Не ви ли направи впечатление признанието му, че още в началното училище е изключен от едно училище? Няма  смисъл да оспорваме факта, че сте отишли по собствено желание и с факта да подпомогнете вашите семейства. На днешен ден ,не виждам някой да ви осъжда за своите постъпки.Някои факти по време на комунизма са несъмнено  жестоки и лицемерни,но да се поставят   хората под общ знаменател например заради заслугите на комунистически партиен вожд,който и самите редови комунисти са го ненавиждали - това не е реално. Бъдете по толерантни един към друг! Умолявам БИ!

"Белгиеца" не е избягал от страната по политически причини, това са залъгалки за глупаци, той просто е опитал да избяга от произхода си, и все още се опитва, но за съжаление без успех.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 4 часа, bobi iordanov написа:

Белгиец защо ли цялата ти история  мирише на изгоряло

Той и "Белгиеца " е изгорял но е още е рано да се усети. Като му дойде времето, за него ще е твърде късно. 

Саможивник и егоист.Така бих го нарекъл.Има мечтаните предмети,но душа и сърце няма,приятелството е чужда дума за него,неразбираема,в мозъка му само пари се въртят.Няма нищо лошо в парите,но те не са всичко.Има семейство,има приятели,има състрадание,болки,радости в живота,но за него са чужди.Той си гледа неговия кеф.По-важно е той,детето му и белгийката да са добре.Няма как да уважаваш такъв човек,който сам се поставя на по-високо стъпало,който гледа отгоре и се присмива.Да си търси съфорумници с неговото положение в обществото,като се изкачва по стълбичката нека да поздравява всеки,че като почне да пада надолу не се знае кой ще му подложи крак,та да падне по-бързо.

преди 4 часа, KOCKAR написа:

И тези които са заминали не са цъфнали и вързали.

Хвърли един поглед на Facebook-а ми и ще видиш колко съм цъфнал и защо съм продажник: https://www.facebook.com/zemonti

Въпросът не е защо избягахте, а защо все пак пишете тук, в български форум. За мен това е важния въпрос. Кой където иска да хойка. Сигурно си има причини. Ама защо след акто децата и жените ви им трябва хубав живот, се връщате пак в скапаната българска действителност? Ами аз ако забегна, няма и да се сетя да пиша по форуми като тоя. нали ще си имам хубав живот, жена, деца, палат с райграс и басейни...абе ще ми остане ли време и особено желание да се дразня с  кретените от България - ненормалниците, дето нищо не става от тях? Нямаше ли една поговорка или сентенция - умния отстъпва? Що след като сме все глупави, дето останахме в България, спорите с нас и ни убеждавате в неубедимото? Айде, аз съм глупав и мога да споря с по-умните. Ама я кажете, що пък вие умните, спорите с глупаци като мен и другите останали в България и нежелаещи да я напуснат за  шепа вълна и 5 евро отгоре?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.