Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

преди 1 час, simtech написа:

Трябва да си много добре устроен, да тръгнеш да бачкаш в IT компания,

Какво разбираш под много добре устроен - не става с устройване става със знание и квалификация.

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 32 минути, lsmurf написа:

Какво разбираш под много добре устроен - не става с устройване става със знание и квалификация.

Какъв шанс има новопристигнал, никому не познат специалист в сравнение с някой специалист, който е познат на шефа на фирмата? Бъди реалист. Некадърни се наемат на работа и печелят, а кадърни стоят гладни и безработни, само защото едните имат връзки, а другите - не. Тоя пазар на труда е много кур*енски, трябва да се продаваш като уличница и не е важно колко знаеш по своята специалност, а как можеш да се продадеш.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Много хубаво сте поддържали огъня днес докато се разхождах из Немачко.

Не ги знам другите каква работа са започнали при първоначалното си пристигане на запад. Знам само, че мен на жена ми баща й ме назначи на държавна работа, да си клатя краката из офисите на администрацията по кадастъра.

Кой както се уреди.

Завистливите колеги белгийци ми викаха че съм се оженил за директорска щерка, за да се намърдам на топла службица на държавна работа.

Не сте само вие форумните приятелчета завистливи и белгийците и те завиждат яко.

Съседите пък от отсрещната страна на улицата в 10 къщи са наематели и знаете ли как злобеят, че не им дават да ги изкупят къщите в които живеят. Пък от моята страна сме собственици и имаме и гараж в къщите ни. А аз съм единственият чужденец собственик на този тип къщи. Живея в къща която е строена за офицерите от белгийската армия, с двор на две улици. Я си представете само, колко несправедливо им изглежда на бившите и настоящи военни, че някакъв чужденец е могъл да извади повече пари и е купил къща, за която те си мечтаят да имат като собствена. А кварталът в който живея е като градина, много зеленина, столетни високи дървета, къщите са на близнак две по две и от моята страна са на по 6 метра от тротоара. А тука по градовете 90% са залепени и от двете страни една до друга в дълги редици, от пресечка до пресечка и опират направо до тротоара, което е много тъпа работа.

Значи викате, че за да съм ви симпатичен, трябва да съм мизерник. Да съм разведен и никоя да не ме иска. Вероятно ще е добре и да нямам здравна застраховка, та ако се разболея да пукна като брат ми, щото от българските болници ще ме изритват навън след десет дена, понеже здравната каса нямала пари да плаща за лекуването ми. А и като гледам, за да съм приет в клуба на уважаваните съфорумци, трябва да карам прогнил пребоядисван автомобил.

Много са ви неприемливи изискванията, да знаете.

Аз съм с двойно гражданство и съм длъжен да живея като нормален белгиец, не мога да давам лош пример на детето ми, да почна да мизерствам, за да ви се харесва на вас така.

По-дъртите могат да си спомнят, че някъде чак до към 2008 г., не исках да ви казвам къде съм. Точно защото преди да влезе Б-я в ЕС, по българските форуми яко се караха заминалите на запад и неуспелите да се уредят да го сторят и те. Избягалите им бил виновни на останалите, че държавата пропада. Еми да пропада, има други държави, не е само тя. На мен не ми се пропада колективно. Аз имам избор, така съм се уредил.

Едно време като исках да следвам скулптура в Художествената академия, не успях да се уредя, защото имаше само по 8 места за от цяла България. Децата на комунягите се уреждаха. И после с обществени поръчки за изработка на статуи се уреждаха пък по-големите връзкари от завършилите. Направиш едно паметниче на съветски войник и прибереш 50 хиляди левчета, докато даскаличките бачкаха за по 250 лв на месец. Никога не сме били всички равни. Според условията, едни се уреждат добре, други не успяват и така. Вместо да ми завиждате на мен, че съм си наредил добре живота, помислете вие как да се измъкнете от хроничния недоимък. В България е малко трудничко в сегашното време. Ама никой не ви е вързал с окови там. Имате права да живеете където ви е кеф, ако научите един подходящ език.

Е, най-вероятно ще ви взимат за бачкатори, ама кой ви пречи да си създадете сами работа, такава каквато ви харесва ? Нали викате че сте умни, или нещо не съм разбрал относно интелектуалните ви възможности.

преди 42 минути, Белгиеца написа:

Вместо да ми завиждате на мен, че съм си наредил добре живота, помислете вие как да се измъкнете от хроничния недоимък. В България е малко трудничко в сегашното време. Ама никой не ви е вързал с окови там. Имате права да живеете където ви е кеф, ако научите един подходящ език.

За какво завиждане ми говориш ве човек ?!!! Аз тебе те чета и се успокоявам. Чукам също и на дърво с думите пази боже ...

Аве ти защо си мислиш че някой ти завижда ?
Хубава жена ли имаш ? Хубава кола ли !  Дебела банкова сметка ли имаш !!! Да се чуди човек!!! А кажи ми за какво трябва да ти завиждам точно на теб ?
Аз ако съм заврян зет ще ме е срам да го кажа.
Да слушам думи от дядо си като си пийне да ми подхвърля добре че бил той ...

преди 3 часа, simtech написа:

Какъв шанс има новопристигнал, никому не познат специалист в сравнение с някой специалист, който е познат на шефа на фирмата? Бъди реалист. Некадърни се наемат на работа и печелят, а кадърни стоят гладни и безработни, само защото едните имат връзки, а другите - не. Тоя пазар на труда е много кур*енски, трябва да се продаваш като уличница и не е важно колко знаеш по своята специалност, а как можеш да се продадеш.

Нещо май си объркал държавите това за което говориш се случва ама най - често в България . В нормалните държави хората държат на квалификацията. Наскоро един мой близък отиде да работи в UK за няма и два месеца си намери работа по специалността - програмист без всякакви връзки ходотайства и т.н Само че има добро образование и знания.

преди 19 минути, lsmurf написа:

Нещо май си объркал държавите това за което говориш се случва ама най - често в България . В нормалните държави хората държат на квалификацията. Наскоро един мой близък отиде да работи в UK за няма и два месеца си намери работа по специалността - програмист без всякакви връзки ходотайства и т.н Само че има добро образование и знания.

Една птичка пролет не прави. Аз пък знам за случай, даван дори в новините, където на българин работодател(в Англия, мисля) подигравателно му подхвърлил кучешка бисквитка. Само недей ми казва, че на запад няма връзки - глупости.

преди 3 часа, simtech написа:

В чужбина много отиват на черна работа, не защото са уникално прости, а защото лесно се намира. Трябва да си много добре устроен, да тръгнеш да бачкаш в IT компания, за разлика от общ работник на строеж - където се наема без договор дори.

Хак хишеш глупости. Не знам откъде черпиш инфото - ама вземи си смени източника.

преди 2 часа, simtech написа:

Познат-напознат - те всички са непознати, ако преди не е работил с тях. Коннретно за IT едно добро портфолио върши работа. Че и еднократни действия - например хакване сайт на фирма да компютърна сигурност, много вероятно да предизвика оферта.

Устройването е да можеш да покажеш квалификация по рацбираем начин. Щото БГ дипломите са просто шарени хартийки. За езика изобщо не говоря - това се подразбира.

преди 15 минути, lsmurf написа:

Точно такова нещо имах предвид

преди 25 минути, jhoro написа:

Хак хишеш глупости. Не знам откъде черпиш инфото - ама вземи си смени източника. Познат-напознат - те всички са непознати, ако преди не е работил с тях. Коннретно за IT едно добро портфолио върши работа. Че и еднократни действия - например хакване сайт на фирма да компютърна сигурност, много вероятно да предизвика оферта. Устройването е да можеш да покажеш квалификация по рацбираем начин. Щото БГ дипломите са просто шарени хартийки. За езика изобщо не говоря - това се подразбира.

Ама ти отиде някъде си да миеш чинии и вече много знаеш и от всичко разбираш? Да те почна ли сега и теб като Белгиец-а без милост или какво? Всички IT-а и всички инженери ли свършват с програмисти и "хакери"?
Всеобщо правило е, че ако има свой човек, чужд не се назначава. Аз да отида във Великобритания като електротехник или бояджия на коли, трябва да им притежавам няколко нива на сертификатите, за да ми е позволено да го работа, ти ми говориш колко лесно било всичко. Хоп, цопваш какъвто си хубавец и те се редят пред вратата ти да ти дават оферти за работа. Междувременно - месец, два - стоиш на незнайно какви пари и си плащаш наема с въшки, нали така?
Знаеш ли колко много устатковци като тебе знам, които се върнаха от чужбината гладни като въшки и спяха под мостовете?
Мога ли аз да знам 27 езика?
Я вземи прочети тая статия на Forbes, да видиш как едно 50% от намерилите работа го правят с връзки, дори и на запад. А сега с всичките тия  индийски и талибански емигранти е много лесно да намериш работа. И да те светна - най-хубавите позиции обикновено не са обявени.
http://www.forbes.com/sites/susanadams/2011/06/07/networking-is-still-the-best-way-to-find-a-job-survey-says/#255a4a0d2754

А ето и цитат от другаде, от CNN статия - http://edition.cnn.com/2010/LIVING/09/16/cb.who.you.know/index.html

Цитат

"Fair or not, I don't know, but I can say from my own experience that having connections is the most important thing a person can have when looking for work. I'm only 25, but in the three jobs I had in college and one professional job after, I got every single one of them based on my connections. In fact, I've never sat through a formal interview in my life.

Няма ли кой да те препоръча - изгубен си.

Ама ти отиде някъде си да миеш чинии и вече много знаеш и от всичко разбираш? Да те почна ли сега и теб като Белгиец-а без милост или какво? Всички IT-а и всички инженери ли свършват с програмисти и "хакери"?
Всеобщо правило е, че ако има свой човек, чужд не се назначава. Аз да отида във Великобритания като електротехник или бояджия на коли, трябва да им притежавам няколко нива на сертификатите, за да ми е позволено да го работа, ти ми говориш колко лесно било всичко. Хоп, цопваш какъвто си хубавец и те се редят пред вратата ти да ти дават оферти за работа. Междувременно - месец, два - стоиш на незнайно какви пари и си плащаш наема с въшки, нали така?
Знаеш ли колко много устатковци като тебе знам, които се върнаха от чужбината гладни като въшки и спяха под мостовете?
Мога ли аз да знам 27 езика?
Я вземи прочети тая статия на Forbes, да видиш как едно 50% от намерилите работа го правят с връзки, дори и на запад. А сега с всичките тия  индийски и талибански емигранти е много лесно да намериш работа. И да те светна - най-хубавите позиции обикновено не са обявени.
http://www.forbes.com/sites/susanadams/2011/06/07/networking-is-still-the-best-way-to-find-a-job-survey-says/#255a4a0d2754

А ето и цитат от другаде, от CNN статия - http://edition.cnn.com/2010/LIVING/09/16/cb.who.you.know/index.html

Няма ли кой да те препоръча - изгубен си.

Момче просто умираш от  страх да опиташ да си намериш работа извън България затова си толкова нервен и вадиш някакви твои си измислени доводи как там всичко е връзкарство и назначават само техни граждани и се изкарваш супер патриот който е останал за да оправи България. Ще ти кажа че в UK е пълно с всякакви нации между които и българи на престижни места и никой не те пита точно откъде си а какво можеш. Хората са надраснали тукашните предразсъдъци чужденец - свой . Естествено че искат да знаеш езици -иначе няма да си ефективен но няма изискване да те е предложила управляващата партия като у нас. Хората си гледат работата и са оставили политиката за политиците. Но за теб явно "глоздето е кисело"

преди 6 минути, lsmurf написа:

Момче просто умираш от  страх да опиташ да си намериш работа извън България затова си толкова нервен и вадиш някакви твои си измислени доводи как там всичко е връзкарство и назначават само техни граждани и се изкарваш супер патриот който е останал за да оправи България.

Дори самото изискване за перфектен език на по-високите позиции е ограничение за всеки един чужденец. Знаеш това. Аз знам 2 езика добре, но не мога да кажа никога, че съм по-англичанин от англичанина и че говоря по-английски от него.
28 членки на ЕС има и поне 27 чужди езика трябва да знае човек, само за да се реализира в произволна страна в Европа.
Никой не те пита какво можеш, а кой си. При наплива на емигранти има много, които твърдят, че могат. Защо да избере точно теб всред другите?
Клиентите ми могат сами да кажат колко съм кадърен като специалист. И самият факт да има развитие работата ми е именно връзкарството. Един доволен клиент ще ме препоръча на други 5. Ама обява по телевизията ако щеш - такива неща не прави. Хората гледат на такива като лъжци.

Един доволен клиент ще ме препоръча на други 5.

Човек това не е връзкарство а единствената истинска реклама от която всички печелят и клиента и търговеца -тази по телевизията е просто опит за манипулация . Затова радвай се че хората те препоръчват . Същото е разбира се и когато човек си търси работа и някой впечатлен от професионалните му качества го препоръча. Да ако имаш това предвид хората се интересуват къде какво си работил и как си се справил и се съобразяват с препоръки на предишни работодатели но това е  от полза на кадърните. 

преди 14 минути, lsmurf написа:

Да ако имаш това предвид хората се интересуват къде какво си работил и как си се справил и се съобразяват с препоръки на предишни работодатели но това е  от полза на кадърните. 

Да-да. Кого ще наемат? Непознат чужденец или местен, с връзки? Първото е по-трудно. Ти от един град в друг да се преместиш - и вече си чужденец.

Следих в началото темата,но мисля ,че тя доста се опорочи,появиха се и лични нападки и спорове кой е по по-най,та.......................загубих интерес последните 2 дни и не я следя.Може би в две трети от постовете дето съм чел пък става въпрос за...............пари и имоти.Няма да коментирам нищо повече,само ще споделя нещо от един от любимите ми актьори:http://poznanieto.bg/изповед-на-морган-фрийман/.

преди 8 часа, Слави Маринов написа:

Следих в началото темата,но мисля ,че тя доста се опорочи,появиха се и лични нападки и спорове кой е по по-най,та.......................загубих интерес последните 2 дни и не я следя.Може би в две трети от постовете дето съм чел пък става въпрос за...............пари и имоти.Няма да коментирам нищо повече,само ще споделя нещо от един от любимите ми актьори:http://poznanieto.bg/изповед-на-морган-фрийман/.

Прав си и аз се хлъзгам понякога по тази пързалка. Но какво да се прави това са част от  методите за манипулиране който май са в арсенала на тукашните тролове

http://poznanieto.bg/ноам-чомски-10-начина-да-ви-манипулират/

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)

преди 8 часа, simtech написа:

Да-да. Кого ще наемат? Непознат чужденец или местен, с връзки? Първото е по-трудно. Ти от един град в друг да се преместиш - и вече си чужденец.

Прочети това и може да се сетиш защо ти се струва така

http://poznanieto.bg/притча-за-избора/

• Автор
преди 11 часа, BMW Маниак написа:

За какво завиждане ми говориш ве човек ?!!! Аз тебе те чета и се успокоявам. Чукам също и на дърво с думите пази боже ...

Аве ти защо си мислиш че някой ти завижда ?
Хубава жена ли имаш ? Хубава кола ли !  Дебела банкова сметка ли имаш !!! Да се чуди човек!!! А кажи ми за какво трябва да ти завиждам точно на теб ?
Аз ако съм заврян зет ще ме е срам да го кажа.
Да слушам думи от дядо си като си пийне да ми подхвърля добре че бил той ...

Можеш да ми завиждаш че съм бил 3 месеца заврян зет.
Че жена ми ходеше на работа, а аз учех да си изкарам белгийска диплома. Такава обичаща те жена ти никога не си имал.
После след като се дипломирах, баща й на жена ми създаде специално заради мен, ново работно място в администрацията която ръководеше.
Значи можеш да ми завиждаш за това че ми е било лесно на мен, имало е кой да ми помага.
Можеш да ми завиждаш че не се развеждам, имал съм очи и съм гледал и избрал такава жена, която да си е моя цял живот. Те това, ти специално въобще не го можеш.

Ние с моята булка си ги купуваме нови каруците, плащаме ги в брой, не ни трябват заеми. Но аз не се прекарвам да се изхвърлям да плащам за излишно скъпи ламарини. Една купчина ламарина въобще не може да ми бъде мечта на мен. Парите ги харча разумно, за да има за много повече и разнообразни стоки.

Можеш и да ми завиждаш и за това, че моят син ще изкарва люксембургска заплата, за разлика от твоите деца. Каква е средната заплата там където си ?
Можеш да ми завиждаш и за здравната застраховка на цялото ми семейство. При тебе такиви благи работи просто няма със сигурност. Мрат си там като пилци ако нямат пари да платят за скъпи операции и лечения.

Можеш да завиждаш на всеки живеещ постоянно в Белгия и за гарантираната минимална пенсия от 1050 евро на месец за хора навършили 65 годинки.
https://www.kaldata.com/forums/topic/186740-къде-има-по-добре/
Твоите деца, ако не се преместят в Европа, за такова нещо само ще могат да си мечтаят. Ама татко им не е мислил за тях, те ще трябва да се оправят сами. Щото тати сменявал често булките та се народили много братчета и сестричета от различни майки.
Моят син като дойде време да се жени, ще може да покаже добра „характеристика“, че е от здраво стабилно семейство на неразведени родители. За него майка му е решила още като е бил бебе, че ще го праща в университет да учи. Пък тука влизането става без приемни изпити ( с изключение на медицината и едно модно инженерство). Таксата която се плаща е по джоба на всяко семейство. При тебе как е ученето в университет ? Ще могат ли всичките ти деца които си направил до сега и новите които ще правиш, да завършат добро образование ?
Или викаш, абе я аз да си похарча колко пари имам за ламарини и лотки, па децата не са важни. Не бих се гордял ако живеех в бананова република, където бедността и мизерията са нормата, а добрите доходи са рядко изключение. Става въпрос за Доминиканската република, да не скочи сега някой неосведомен нашенец, да си помисли грешно че намеквам за Б-я.

А сега, чукни пак на дърво, да не стане нещо непредвидено и да си загубиш доходите, че при теб по 1000 евро на месец просто няма да ти дават, както е в Белгия. Едно здравословно проблемче, знаеш ли колко лесно може да те докара до просешка тояга там при тебе, а ?

преди 9 часа, lsmurf написа:

Момче просто умираш от  страх да опиташ да си намериш работа извън България затова си толкова нервен и вадиш някакви твои си измислени доводи как там всичко е връзкарство и назначават само техни граждани и се изкарваш супер патриот който е останал за да оправи България. 

А така, кажи му го и ти да си го знае.

За това избягахте :

И защото душите ви са в мрак :

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

избягахте щото сте путьовци и не можете да се борите за това, което имате и тичате при лесното и направеното от други.ВЕЧНО ще бягате!

преди 1 час, Белгиеца написа:

Можеш и да ми завиждаш и за това, че моят син ще изкарва люксембургска заплата, за разлика от твоите деца. Каква е средната заплата там където си ?

Говори ми в цифри защото люксембурска заплата абсолютно нищо не ми говори ! Ама на мен не ми говори за заплати защото от сега ми е ясно че ще има шеф и ще преживява някак си. Където съм аз средната заплата е колкото аз платя на такива като бъдещия ти синковец. Тоест ако ръцете са му в г*за освен да си го бърше с дипломата друго няма да стане.

Можеш да ми завиждаш и за здравната застраховка на цялото ми семейство. При тебе такиви благи работи просто няма със сигурност. Мрат си там като пилци ако нямат пари да платят за скъпи операции и лечения.

Всичките ми деца са здравно осигурени понеже баща им им плаща всеки месец застраховките. Ти се моли да не се стига до там че тогава я камилата я камиларя. Толкова хора с пари си отидоха (например Стив Джоб) ти примери със здравето почна да даваш! Но както казах за твоя случай нито пари нито медицината е способна да ти помогне.

Можеш да завиждаш на всеки живеещ постоянно в Белгия и за гарантираната минимална пенсия от 1050 евро на месец за хора навършили 65 годинки.

Аз още преди пенсия прибирам доста по сериозни наеми от недвижими имоти. От сега си ми ясен че ще преживяваш някак си от пенсията си.

Твоите деца, ако не се преместят в Европа, за такова нещо само ще могат да си мечтаят. Ама татко им не е мислил за тях, те ще трябва да се оправят сами.

Аз съм отговорен баща, тоест на всяко дете съм му намерил майка, не ги мисли.

Моят син като дойде време да се жени, ще може да покаже добра „характеристика“, че е от здраво стабилно семейство на неразведени родители.

Аве какъв е този твой странен стил на изказване в далечно бъдеще бреме ? До тогава я камилата я камиларя. Ти се моли синът ти да не ти докара зет само че тогава добрата характеристика от стабилното семейство ще е без значение ! Посещава ли гей паради от сега ?

Таксата която се плаща е по джоба на всяко семейство. При тебе как е ученето в университет ?

Някакви синволични пари е, не го мисли. Знам го от някои от приятелките си де учат. Дипломите им ги признават в щатите, за мюсюлманска Белгия не знам но няма да ги запращам там ( в Белгия) пази боже, че като гледам климата не ти се отразява добре.

Или викаш, абе я аз да си похарча колко пари имам за ламарини и лотки, па децата не са важни.

За мен е важно да дам възпитание на децата си да се оправят сами в живота и да не чакат на мама и тате. Както аз не съм получил нищо от родителите си. Баща ми все ми вика колко декара ниви щял да ми остави и апартаменти и глупости ама хич даже и не го слушам като ми говори за наследства. Проявявам даже пренебрежение и правя физиономия на обиден понеже цял живот съм се оправял без него. Е помагал ми е но не финансово, де на теб само финанси са ти в главата а си чисто статистически белгийски бедняк.
Аз даже наскоро и разбрах на колко декара земя ще съм наследник и не защото ме е интересувало а защото един немец искаше да сме партньори и да садим гори по Добруджа. Тоест днес влагаш 5 евро, за 8 години по още 5 евро за поддръжка на дърво и след 8 години минимум по 100 евро от дърво печалба ама на баща ми не му се занимаваше и каза да не разчитам на него. Вика прибирай се и се занимавай ти ! Ама аз не мога да се разхвърля на 100 фронта все пак. Говорим за десетки хиляди дървета Белджо !

А сега, чукни пак на дърво, да не стане нещо непредвидено и да си загубиш доходите, че при теб по 1000 евро на месец просто няма да ти дават, както е в Белгия.

На мен никога никой не ми е давал пари в живота. Предпочитам земята да се отвори отколкото да понеса този срам.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

баща й на жена ми създаде специално заради мен, ново работно място в администрацията която ръководеше.

викаш всичко заето и всеки по-добър от теб няма кой да изгони...и кво носиш им папките на старите работници и ти казват тая папка в оня шкаф тая в тоя и като не разбереш ти сочат с пръст 

преди 2 часа, Белгиеца написа:

люксембургска заплата в Белгия....средната заплата  където съм стига да си направя къща за 1 година  обзаведена със всичко необходимо за  живеене, а при теб ?

преди 3 часа, Белгиеца написа:

аз си произвеждам  всичко от храна до лекове и химии и не боледувам  и си познавам добре анатомията и не ми трябва помощ от бялата мафия...разправяше за жичкаджиите  пък не знаеш че тея с белите престилки са още по-големи мошеници.  кажеш боли ме тука и тука те- операция рак химиотерапия и лекарствата ходи си ги купи от ей там.

преди 3 часа, Белгиеца написа:

При тебе как е ученето в университет ?

както при всички университети по света - професорчета дървени философи преподаващи материя излязла от мода 5 години след като са си взели професорството.Ако бяха учени  на място нямаше да седят да преподават,  а да изкарат 10 пъти повече със знанията си.

Еееептен я осрахте темата.

преди 20 минути, Yvan Sergeev написа:

както при всички университети по света - професорчета дървени философи преподаващи материя излязла от мода 5 години след като са си взели професорството. Ако бяха учени  на място нямаше да седят да преподават, а да изкарат 10 пъти повече със знанията си.

сигурен ли си, че за всички е така?

на 16.08.2016 г. в 0:38, zemonti написа:

Или нещата в БГ драстично са се променили, или ни будалкаш, или си кухар.

Белгиецът написа " къща с двор и гараж в града ", а средно статистическите български семейства в градовете живееха предимно по панелки и кооперации. Рядко в къщи(!!!) с дворове и гаражи.

В  панелки  и кооперации живеят  вече само тея където не са се осъзнали, че в къща е по- добре и са си свикнали така да си плащат за асансьор и осветление и др консумативи по 10 лв на месец за да си влезнат вкъщи  и да си губят по 3  минути от живота всеки ден в асансьора или са  под наем заради  близост до работа.... дори  доста от ромите живеят в къщи с  малък двор и гараж.

" къща с двор и гараж в града "  в Белгия за 250 000 евро ....  тва е къща на 2 етажа на първия етаж гараж и тоалетна с баня и стълбище към втория етаж и там спалня и още една стая разделена на две  за хранене  и гледане  на телевизия, а двора  едни метър покрай къщата половината пътечка и простор а от другата страна китки и ограда и  на съседа двора същия по европейски стандарт.

преди 3 минути, jhoro написа:

Еееептен я осрахте темата.

сигурен ли си, че за всички е така?

сигурен съм в университети се преподават основите,  за да стане нещо по сериозно човек трябва да се задълбае в материята.

• Автор
преди 46 минути, Yvan Sergeev написа:

" къща с двор и гараж в града "  в Белгия за 250 000 евро ....  тва е къща на 2 етажа на първия етаж гараж и тоалетна с баня и стълбище към втория етаж и там спалня и още една стая разделена на две  за хранене  и гледане  на телевизия, а двора  едни метър покрай къщата половината пътечка и простор а от другата страна китки и ограда и  на съседа двора същия по европейски стандарт.

Излязох да меря, оказа се че до тротоара било 8 метра. До междата със съседния двор е 4 метра и понеже и другата къща трябва да е пак на 4 метра, та станаха общо 8 метра от къща до къща. Това е от северната страна. От южната е залепена на близнак за друга къща, която също отстои на около 8 метра от следващата. Двора зад къщата не го мерих, щото е много дълго за мерене с двуметрова ролетка.

Сега, моята колибка е правена като за офицери бе братче. Тия дето ги описваш са работнически.
Дворът ми е на две нива. От едната страна къщата е на 2 етажа, а от другата където е гаража е на 3 етажа, понеже дворът е по-нисък оттам. Та най-долу има гараж, помещение за парното котле с прозорче и цистерни за 5000 литра мазут( може да се каже че е мазе щото е в земята), малко помещение пак с прозорче ( и то мазе), друго по-голямо помещение което е до гаража и не е в земята, с прозорче и то. На първия етаж хол 8 на 4 метра, кухня, тоалетна, коридор и стълбище. На втория етаж са направили голяма спалня, по-малка спалня и две още по-малки стаички, стават за бюро или каквото ти е кеф. На тавана има даже една стая с вертикален прозорец в покрива. Тази на тавана не съм я мерил, но не е малка. Ако искам мога вместо една, да направя две, ама ще са с наклонен таван от по една страна, докато сега тавана й е равен хоризонтален, щото е в средата.

Та за 3-ма човека, май има достатъчно място, според мен де. Според мизерниците вероятно е недостатъчно, щото те са видели по филмите палати.

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

Аз даже наскоро и разбрах на колко декара земя ще съм наследник

С племеницата наследихме от баща ми 100 декара земеделска земя, продадена вече.

А майка ми си продала нейната и понеже много ни обича, дала 14 хиляди лева „на заем“ на чуждинци квартиранти, за да НЕ останат за нас.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

преди 2 минути, Белгиеца написа:

помещение за парното котле с прозорче и цистерни за 5000 литра мазут( може да се каже че е мазе щото е в земята),

Сега разбрах защо има толкова белгийци по доминикана а пък нищо че според теб била бананова република. Ми никой тука няма такива "екстри" ве братчет !!! 5000 литра мазут ! Ти за ядрена зима ли се подготвяш?  Тука вместо мазут имаме басейни върху гаражите си ! Ха ха ха - да ти е кофти. Целогодишно водата не пада под 25 градуса а сега е 32, предполагам, не съм я мерил. Те децата го ползват басейна аз съм по кайта в океана, пак целогодишно да ти припомня..
И не виждам какво си се хвалиш като пак ти повтарям ти си средно статистически белгийски бедняк. Излизаш от вас и се сливаш с обществото.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.