Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избягахме ?

Featured Replies

Реално, нямаме и възможност да се преборим с богатите западни страни.Това с закона само допълва проблема.

• Отговори 557
  • Прегледи 54,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 минути, M.Николов написа:

Реално, нямаме и възможност да се преборим с богатите западни страни.Това с закона само допълва проблема.

Следва простичкият извод - или да си натискаме задниците на мястото , или ако ще се мре , то нека изправени да бъдем ! А най-вероятно и двете . Другото е ......е , не си струва усилието да се обсъжда ...

......."спасяването" по единично не е алтернатива за Човека (даже за Динозавъра) , а в същност за нищо Живо . Сигурното е , че така става лесна манджа за другите....!:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 2 часа, M.Николов написа:

Реално имаме или може би по точно е имахме ама ги прахосахме защото вместо да даваме средства за насърчаване на тези които могат и искат да се обучават ние ги пилеем в подкрепа на загубени каузи като "интеграция на малцинства" ,социални помощи за безработица на хора които нямат един ден трудов стаж през живота си ,безумни енергийни проекти , санирания и други дивотии ,не ми се ще да изреждам още но списъкът е много дълъг пък после били сме бедни ами с такива безсмислени разходи как да сме богати ? А в същото време не обръщаме внимание на млади хора които ни представят примерно на олимпиади пред света . Потупваме ги по рамото и толкоз . Ами ясно е че им казваме оправяйте се сами при нас ще получите похвала пред строя. Нормално ли е да си хванат шапките и да отидат там където ще бъдат оценени подобаващо. Кой ще тръгне да бяга от родината си ако тук имаше условия и перспектива ? Заплащането също не е най важния фактор за човек който си обича работата. Естествено трябва да подсигурява нормален живот но по  - важно е трудът ти да ти доставя удовлетворение да виждаш резултат , да се чувстваш ценен и полезен и да не срещаш всеки ден абсурдни ситуации в производството на които сме царе.Наистина закона само допълва проблема но показва че нямаме  визия която да ни изведе на прав път.

преди 14 минути, lsmurf написа:

ами с такива безсмислени разходи

Еретик! Не са безсмислени - как иначе някои от равните, дет са по-равни, ще стават още по-равни? 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ето защо хората бягат от страната и някои настояваме за образователен ценз при гласуване. Бих казал че заглавието трябва да бъде не "Смях до сълзи" а "Смях през сълзи"

• Автор

Егати сладурите, ха ха ха ... гласуват си хората с номерчето което са им казали и са щастливи.
Аз пък не гласувам, щото не ме интересува кой ще се уреди да краде пак.

преди 11 часа, M.Николов написа:

Никога не сме имали и никога няма да имаме! Но да не би да сме единствените?

Който иска да се образова какво го спира? Желание трябва. Системата в образованието му е наложила литературата?

И неща като интернет пречат и киснат по фейсбуци. Не могат просто в автобуса чатят докат пътуват. язе и той кисне в нета и чака да го оправят отгоре!:D

преди 23 часа, язе написа:

Въртим си я както ни харесва а? Говорим за комунистическото образование, демек България през 80 те и хоп в Шотландия 2017 та. Я кажи как беше в Скотланд, по времето на желязната лейди. А сегашното нещо в България, дето само министъра му вика образование, трябва ли въобше да го коментираме? С подобни "знания", Земонти нямаше да изкара и 3 дни в Канада...

Откъде да знам как е било по времето на комунизма у нас в Шотландия нали единствен източник на информация тогава ни беше вестник "Работническо дело" а там освен за "гнусния капитализъм" и за "нечовешката експлоатация" за тези страни друга информация нямаше :)

И мисля че не говорим за образованието в комунистическа България а въобще за образование и сравненията с това в чужбина ги започна ти. И е нормално да сравняваме за да видим как го правят хората в другите държави. Защото ако говорим за това в България е ясно равноускорително движение надолу от 1944  и сегашното положение е само последната отсечка на най ниското ниво и най бързо затъващото разбира се и ако продължава така нищо добро не ни чака.

Aйде сега "откъде да знам".. Откъде знаеш, за "фалитите на социализма"? Ами пак оттам виж ... Ако не пише нищо, значи това което знаеш "от там" не е точно информация. И не ми казвай, че си чел, какво пише в Работническо дело- то имаше друго предназначение. :)

Aз не съм започвал да сравнявам нищо- казах, че в комунистическа България, някой е получил безплатно нещо, което е отишъл да продаде другаде. И че нещото е било качествено, щом успява да го продаде там, където то струва пари. Този който започна сравнения, беше ти и когато те помолих учтиво да не сравняваш Форд Т с Форд Мондео, ти го обясни с липсата на информация "тогава".  Да, ама ние водим спора сега, когато информация си има. Стига да искаш... информация.

• Автор
преди 3 часа, язе написа:

Aз не съм започвал да сравнявам нищо- казах, че в комунистическа България, някой е получил безплатно нещо, което е отишъл да продаде другаде. И че нещото е било качествено, щом успява да го продаде там, където то струва пари. 

Много си заблуден бе другарю, ама много.
Българските дипломи просто не ги признаваха на запад като почна голямото преселение от 1990г.
Иди питай на братчеда булката дето има българска диплома за зъболекарка, дали е работила дори само 1 ден като такава в Канада. А той е с българска инженерска диплома ( от преди 1990г.) и го подритваха като мръсно коте първите години. 
Сега вече, след като си набутахте 12-ти клас и като си променихте ученето във ВУЗ-овете да е по западните стандарти, чак сега ги признават, ама НОВИТЕ изкарани дипломи, а НЕ вехтите комунистически.
Ти просто живееш в миналото и си загубил връзка с реалността сега. Като оная твоята приятелка, дето демокрацията й била отнела детето, та е в Америка "горкото". 

Специално за лекари полагаха изпит и ги признаваха.  Сегашните ги признават от няма как- нали сме едни от тях. :)

Никой не е успял на запад заради образованието си по соца. А заради качества и да издържи пресявката там или да се върне тук профукал парите от продадения апартамент.

преди 2 часа, язе написа:

Специално за лекари полагаха изпит и ги признаваха.  Сегашните ги признават от няма как- нали сме едни от тях. :)

Къде са признавали лекарска диплома след "изпит"? :D

преди 8 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Никой не е успял на запад заради образованието си по соца. А заради качества и да издържи пресявката там или да се върне тук профукал парите от продадения апартамент.

Да, забравих че качествата и знанията, ги раздаваха на границата като излизаш.

преди 6 часа, zemonti написа:

Къде са признавали лекарска диплома след "изпит"? :D

В Молдова.

• Автор
преди 2 часа, язе написа:

Ако гадната комунистическа диктатура не беше затворила границите, съм щял да се преместя във Англия веднага след като станах на 18г. Там нямаше казарма.
И да те успокоя малко относно знанията в Англия, скивай това
http://www.open.ac.uk/courses
жена ми учи 2 години с тези за кеф.
Не си фантазирай че ти трябват пари за да учиш там.

преди 3 часа, язе написа:

Каква  е тази комунистическа мания все някой нещо раздава или се нарежда за му дадат :). А бе хорица кога ще се научите че в този живот нищо не се "раздава" даром ако искаш нещо то трябва да се потрудиш за да си го вземеш сам със собствени сили. От вашето раздаване сме я докарали до тук уважаеми другари. Едни се наредили на държавната хранилка за да им "раздадат" нещо други чакат да им раздадат знания и качества. И кой друг ще се справи по добре с раздаването от комунистическите велможи. Ето щом някои са имали качества за да се реализират в чужбина значи те са им ги "раздали" и толкоз - друг вариант не съществува разбира се :)

Аз винаги съм бил против безплатното образование над основното. Който има мотивация и желание да се образова нека тегли заем и да го направи. После с изкараните знания ще изплати заема. Не е честно хората които почват работа след 16 години да помагат за изплащането на образованието на тези които учат/специализират до 30.

Безплатното образование е нож с две остриета. Масово мързеливците учат на гърба на обществото още сума ти години за диплома, която никога не използват, вместо да бачкат и допринасят. За това е аномалията прост бакшиш да изкарва повече от доктор. Защото е евтино да станеш доктор.

преди 8 часа, язе написа:

Ти няма да успееш там и не си склонен на риск. Тука имаш сигурност!

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Ако гадната комунистическа диктатура не беше затворила границите, съм щял да се преместя във Англия веднага след като станах на 18г. Там нямаше казарма.
И да те успокоя малко относно знанията в Англия, скивай това
http://www.open.ac.uk/courses
жена ми учи 2 години с тези за кеф.
Не си фантазирай че ти трябват пари за да учиш там.

Белгиецо, не говори врели некипели.... Точно в Англия трябват бая пари за да учиш..... И не пробутвай такива смешни оферти дето обещават какво ли не, фрии , няма нищо фрии в Англия... Вчера говоря с един ирландски шофьор на нощен сървиз паркин, дето струва 26 паунда за камиони, и той се възмущава, викаше че в Ирландия, това е безплатно... не се плаща нищо за паркуване на превозно средство за нощувка ... Но в Англия, всичко е с пари... безплатен обяд няма..добре дошъл в реалността.... 

П.С Седи си там на женски издръжки и не дрънкай глупости бих казал за неща които са ти само по слухове познати... Питай нас дето сме тука , аз самия от 5 години вече почти....

П.П.С А ако случайно те одобрят за безплатен курс в някой колеж ( безплатен щото друг плаща, я държавата, я някоя организация и так дале ) то сметките ти за живеене докато учиш хич не са безплатно ;) Плащаш си като поп и отгоре дори....Може и заемче да теглиш за обучението.... ако искаш де... Насила никой не карат то е ясно :))))))

преди 3 часа, zemonti написа:

Аз винаги съм бил против безплатното образование над основното.

а пък според мен се учи  над 90 % не нужни неща в училище и между основно образование и средно няма много разлика и е раздуто и за 3 години може да се вземе начално и за 3 основно и така  един 18 годишен младеж може да знае колкото някои с 2 висши образования .  а се получава така че нито може да смята нито да пише  пък висшистите и по-зле щото  стават по- тъпи от среднистите  защото  до 20 годишна възраст учат ненужни неща с  никаква практика и след това още  години пак  ненужни неща  към които нямат и желание  щото било модерно и пак без практика .

В Университета се наблягаше малко на това,което ще ти трябва. Сега май въведоха избираеми дисциплини. Първи и втори курс с изключение на един предмет,значи един от двайсет.19 напълно ненужни!

• Автор
преди 3 часа, Sinbad_ написа:

Питай нас дето сме тука , аз самия от 5 години вече почти....

Хич тамън изобщо въобще нямам никакво намерение да те питам точно теб за нищо в Англия.
Даже и за безплатното им здравеопазване не те питам нищо.
Ти като не знаеш как да се провреш и уредиш с тамошна диплома, това си е лично твой проблем.

преди 6 часа, zemonti написа:

Аз винаги съм бил против безплатното образование над основното.

Не думай бе канадец, шефката е решила че малкото шефче ще се мъчи задължително 5 години в университет, от какъв зор искаш пък и да плащаме за това ?
Недей така, ние тука у белгийско сме го построили вече светлото комунистическо бъдеще, всеки ползва според потребностите му. А работи според способностите му. Те това е рахат работа.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Не думай бе канадец, шефката е решила че малкото шефче ще се мъчи задължително 5 години в университет, от какъв зор искаш пък и да плащаме за това ?

Ти във всички случаи плащаш. В държавите където колежите са платени от колежаните (заем/родители/стипендия...) има несравнимо по-нисък процент от пропиляни години за образование, което не се търси/прилага. Тоест харчат се по-малко пари за образование, децата наистина мислят какво и дали искат да учат и тези които не са сигурни отиват да допринасят за обществото докато се ориентират и решат.

Иначе в социално настроените държави на практика чрез данъците си всеки издържа поне по един студент, докато оня вземе диплома, която в над 2/3 от случаите никога не намира приложение.

Естествено, че трябва да се цени висшето образование! И да знаеш и да си мотивиран. Трябва да има пресявка някаква,пречка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.