Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доколко религията промива мозъците ни ?

Featured Replies

Значи тезата ти е объркана драги.В исляма не е това което ти казваш,нито са зомбирани както твърдиш :hush: А за Господарите,това е в християнството ;)

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

• Отговори 175
  • Прегледи 20,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мисля че всички добре знаем какво е свастика. Ако DEAM имаше това предвид - щеше да каже. В такъв случай темата нямаше да засяга религията, защото мотивите на приятеля и да не изработи поръчката щяха

• И отново - идеологическите глупости на криворазбрания сатанизъм... Това е философията на Антон Шандор Ла Вей - доста противоречива личност, чиито последователи са се самоназовали "сатанисти" - съвсем

Живков,всичките тези различия са породени от западните нации,западната политика и западния принцип на разделяй и владей.В Арабския халифат и в Османската империя това го е нямало,нито в другите мюсюлмански империи и държави . Но идват западняците и внасят това иначе толкова хубаво деление,за да имат изгода естествено. Така че недей ми го сочи като пример изобщо :hush: В исляма няма делене по никакви етнически или национални принадлежности. така че вината за това състояние сега чия е може и сам да се досетиш cool.gif

Ти май не прочете вниматело какво съм написал, пробвай пак. Hint: Става дума, че не се разбирт заради езиците си който говорят, а той едва ли е измислен след като западната цивилизация е почнала да им се бърка в нещата. Раотата е при тях като кокошката и яйцето, кой е първи и по-горе и не се разбит. Точно обратното. Последната криза в ивицата газа е пообединила ливанци и иранци, макар че доколкото разбирам не се долюбват.

Чудя се как успяваш на черното да кажеш бяло, даже ми е интересно дали сам си вярваш?! Не става дума само за последния пос а и за други няколко в "диалога ни" досега!

ПС: Не съм Живков.

Ок ето какво си написал " Доколкото съм останал с впечатление, един друг много много не се понясят: едните били араби другите не били" -това да ти прилича семантично и смислово че се отнася за езика :hush: Или аз не разбирам български или ти се правиш на умен :hush: Езика е последната пречка драги Живкожж (сега е правилно нали ) ,работата при тях е такава точно зарди запада.Нищо друго. Затова може да се заинтересуваш малко поне преди да говориш и пишеш . Последната криза пообедини ливанците шиити и иранците шиити,те проблеми нямат,както и иракчаните шиити и иранците шиити.Това че в края на 19 и началото на 20 до средта и началото на втората половина на 20 век се получават така наречените нации,иранци,иракчани,турци и тем подобни,се дължи главно на западната политика. Дотогава всички са били само мюсюлмани,само една общност,само една умма(думата можеш да я намериш в нета).

Аз не си вярвам,аз чета и аз знам,за разлика от тебе аз вниквам в началото на проблема,а не гледам само резултата като теб. За да разбереш защо нещо е така,не е достатъчно да видиш нещо и да кажеш" Да това е така" .Съгласен съм сега е така,но защо е станало така запитваш ли се изобщо,или не ти дреме ,защо ли пък да търсиш и да задълбаваш,сякаш нямаш друга работа нали :hush:

Със здраве,дано малко си разбрал,и малко поправиш семантиката и самите си мисли :hush:

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Ае, пичове,не се занимавайте с глупости,вярно че съм на 400 грама ром с кола,ама надуша ли,че става въпрос за религиозни караници,и ми се повдига!!! Всички тук сте интелигентни хора,така че стига сте бистрили религиите...

Явно езика не им е последна пречка, както и религията им. Аз работя с тези хора от около 1 год. и ги виждам, а ти ми говориш на базата на общия лаф. И то тези са да го кажем поверопейчени, а не като елемента дето се появи от пакистан и ни изуми всичките.

Ти въобще освен от книги (явно от къде взети и с каква информация пълни) имаш ли контакт с такива за да говориш така смело. Не ме разбирай грешно, с хората се разбирам чудесно, и са свестни, НО нещата не се толкова розови колкото си ги (ни ги) представяш. :eek:

Jivkojj, остави го! Не се поддавай на провокации, най-много да си докара поредният БАН, само че, този път няма да е за 1 месец, сигурна съм, че модераторите го следят и забелязват провокациите му!

Каквото си търси, ще си го намери! Не отговаряй повече на постовете му, няма смисъл...той е трагичен случай! :clap::P

Явно езика не им е последна пречка, както и религията им. Аз работя с тези хора от около 1 год. и ги виждам, а ти ми говориш на базата на общия лаф. И то тези са да го кажем поверопейчени, а не като елемента дето се появи от пакистан и ни изуми всичките.

Ти въобще освен от книги (явно от къде взети и с каква информация пълни) имаш ли контакт с такива за да говориш така смело. Не ме разбирай грешно, с хората се разбирам чудесно, и са свестни, НО нещата не се толкова розови колкото си ги (ни ги) представяш. :clap:

Нямам желание за нов религиозен спор, само ще вметна, че примера ти не е много удачен.

По няколко араби не може да се съди за цели народи.

Има и християни, които не могат да поделят това - онова.

Доколкото съм останал с впечатление, един друг много много не се понясят: едните били араби другите не били, третите пък се сърдят кати им кажеш че говорели арабски, пък трябвало персиш, пък доколкото забелязвам на един език се разбират всичките, било то и че говорели различни езици. Даже според един (иранец), коментира че ако не били с колегата си (май ливанец беше) в чужда държава щели да се изколят smile.gif. Т.е. от различните държави от близкия изток не се понасят много-много, гледам, че все на различни маси обядват

Едните били християни, другите не били/протестанти, католици, православни и разни други една религия не могат да оправят/.

Ако се задълбочи човек, за всяка твоя дума може да се намери аналогия и сред християните.

Промити мозъци навсякъде има...

п.п. А...Фреди Меркюри бил турчин.Мюсулманин.Истинското му име, преди да забегне от родината си е Ферди Монсара./да не бъркам някоя буква/ biggrin.gif

Не казвай пак, че хората с имами само са...

Аз не съм казал че нещата са розови,според мен са доста зле.Но това зле си има причина,и това е запада :P Аз не ги изкарвам идеални,обяснявам само защо са стигнали нещата дотам. Имал съм контакти и лични,и мога да ти кажа как ме възприемат мен,и как възприемат може би теб . А за да ти кажа чета вякакви източници,главно западни автори,френски,британски,по малко американски,руски,и съответно гледам и сверявам ,все пак не искам да изпадам в заблуждението на мнозина хора :clap:

Ти мидаваш за пример поевропейчени мюсюлмани,и ги сравняваш с такива които са например в Пакистан,Афганистан .Аз ти казвам че базата за сравнение която вземаш не е коректна,защото все едно сравняваш някой който е почти станал европеец,с техния манталитет с един човек който си живее в неговата си среда,забравен от всички,мизерстваш заради някой си,нечия си политика. Е как ще са еднакви :eek: Направо ще е смешно ако са еднакви cool.gif

Аз не съм казал че нещата са розови,според мен са доста зле.Но това зле си има причина,и това е запада :P Аз не ги изкарвам идеални,обяснявам само защо са стигнали нещата дотам. Имал съм контакти и лични,и мога да ти кажа как ме възприемат мен,и как възприемат може би теб . А за да ти кажа чета вякакви източници,главно западни автори,френски,британски,по малко американски,руски,и съответно гледам и сверявам ,все пак не искам да изпадам в заблуждението на мнозина хора :clap:

Ти мидаваш за пример поевропейчени мюсюлмани,и ги сравняваш с такива които са например в Пакистан,Афганистан .Аз ти казвам че базата за сравнение която вземаш не е коректна,защото все едно сравняваш някой който е почти станал европеец,с техния манталитет с един човек който си живее в неговата си среда,забравен от всички,мизерстваш заради някой си,нечия си политика. Е как ще са еднакви :eek: Направо ще е смешно ако са еднакви cool.gif

Много правилно...сравнение не бива да се прави.

А и познатият пакистанец ли беше, който се различавал от останалите араби - и той ще стане като тях.Заек е още на запад... biggrin.gif

Организираната религия смърди!!! Дано да го разберете това нещо в скоро време! Не изпадайте в заблуждения и не се конфронтирайте с другите хора заради глупости! Живота е прекрасен и пределно прост,не го усложнявайте с разни религиозни глупости!!!

Организираната религия смърди!!! Дано да го разберете това нещо в скоро време! Не изпадайте в заблуждения и не се конфронтирайте с другите хора заради глупости! Живота е прекрасен и пределно прост,не го усложнявайте с разни религиозни глупости!!!

Е, може би си прав...като се сетя за някои религиозни училища по арабските страни, които съм виждала, или пък за мисионерите, които бродят из същите тези страни, и раздават на глава по 200 долара, ако стане човек католик/пак съм виждала/...прав си.

Но не съм съгласна, че религията е глупост. :clap:

Но не съм съгласна, че религията е глупост. :clap:

Казах "Организираната религия"...Има огромна разлика...

Jivkojj, остави го! Не се поддавай на провокации, най-много да си докара поредният БАН, само че, този път няма да е за 1 месец, сигурна съм, че модераторите го следят и забелязват провокациите му!

Каквото си търси, ще си го намери! Не отговаряй повече на постовете му, няма смисъл...той е трагичен случай! :eek:;)

Офтопик !!

Олелееееее,Мелл,май ще се радваш гледам хахаха biggrin.gif ,май някой много силен ти диша зад вратлето та се осмеляваш да си толкова безочлива драга,запази езика си за други цели ;) Недей ме плю публично,за да не ти се върне :P:hush::clap:

Край на Оффа ;)

Приятели,нека запазим добрия тон! Всички ние сме добри хора,независимо в какво вярваме или не вярваме. Всичко на този свят е преходно, има обаче нещо вечно - добротата и любовта.Нека запазим тези чувства! :clap:

Приятели,нека запазим добрия тон! Всички ние сме добри хора,независимо в какво вярваме или не вярваме. Всичко на този свят е преходно, има обаче нещо вечно - добротата и любовта.Нека запазим тези чувства! :clap:

Петльо,ти си самия глас свише,налей и на мен да пием и да забравим,както казва Ботев :eek:

Казах "Организираната религия"...Има огромна разлика...

Щом е религия, значи и организация има.Тръгнало се е от някъде, от някого... biggrin.gif

За добрия тон съм съгласна.Моля ви, по - кротичко :clap:

Ам тъй де!!! Кат пийна малко, и почвам всички да уважавам! biggrin.gif

Аз вас мнооо ви уважавам! Алилуя!!! :clap:

Погледнете исляма и ще си отговорите сами.Ето религия,която нищо добро не дава на света,а само цели да го замъкне надолу,вдън земя,като постели пътя с добри намерения и благи,ангелски думи (по-скоро оправдания).Религията промива мозъците дотолкова,доколкото й позволи човекът,с други думи-до самия предел.

Очевидно е :clap: , че нито едно от двете ("гениалността" или "величието" на отделни личности и "убийците" или "престъпниците") нямат пряка връзка с вероизповеданието или фанатичността на съответните хора, така че спрете да въртите на празни обороти ;) ...

;) Ти ни помагаш за оборотите така ли?

Аз просто исках да си кажа мнението, а ти ме гониш... sad.gif

И не е очевидно, а е логично...защото всеки гледа и вижда нещата от своята си гледна точка....всеки следва логиката си...

И на каквото и мнение да сме, пак всеки ще си мисли това, което иска да си мисли...както му е удобно, изгодно или интересно... ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.