Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 2500-2600 (с монитор)

Featured Replies

преди 5 минути, BAZZINGA написа:

Това ми е препоръчано и ако става дума за разлика в цената си е оферта.

да това става до 10лв си струва , но ти от няколко магазина ли ще вземаш без да го сглобяват?

едит: хм тая рам що е толкова евтина стига ве :)

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Отговори 271
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 3 минути, Can Oa написа:

да това става до 10лв си струва , но ти от няколко магазина ли ще вземаш без да го сглобяват?

едит: хм тая рам що е толкова евтина стига ве :)

Ами без сглобяване,или аз ще го направя или ще отида до сервиза на един познат да ми помогне.

Разликата в рамта на автора и моята рам която избрах не заради гребените ами че е на 3000, до като неговата е на 2400, а разликата в парите е 3лв. А между другото във никем и варио няма кит който да си заслужава разликата в парите. То няма изобщо избор даже. 

едит: А единичните даже излизат по-скъпо. И друго че няма да му се налага да клоква даже рамта след като е 3000.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

има ли някой магазин сайт подобен на този  обаче за  амд

разцъках нещо да видя как ще се получи с бюджета ти и ще го мине.

NxRkiB.jpg

Към това трябва охладител , кутия и монитор което ще надвиши бюджета доста ...

това дъно което си избрал не казвам че е лошо просто нищо не съм гледал за него.

• Автор

Ами благодаря като цяло,ако нямате други забележки мисля да погледна и двата варианта,да го обмисля че да реша кое да избера. :)

Ще се режи от дъното и видеото, има видео 1070 за 899лв на gigabyte а монитор на LG IPS за 277лв. 

Бях събрал комп с i7-6700 и видео 1070 с друго дъно и кутия DUKASE за 2615 с доставката само трябваше едно охладителче до 40, 50кинта, но като видях че се развихрихте с тия клокове и i5-ци и изтрих всичко.

преди 14 минути, goodly написа:

то си беше клок и без това просто стана балансирано

като искаш слагай конфиг без клок и то си е вариант няма лошо.

Не съм чел темата, но автора май е объркал дъното "Pro4" вместо "extreme4". До колкото помня pro4 беше доста орязана, но нямам бърз интернет, че да проверя, та някой да драсне 2 реда.

Разгледай и този вариант

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
DeepCool Case ATX - DUKASE - USB3.0 1 73.59 лв. 73.59 лв.
ASROCK Z170 PRO4 LGA1151 1 234.32 лв. 234.32 лв.
i5-6600K 3.5GHz 6MB LGA1151 BOX 1 508.78 лв. 508.78 лв.
be quiet PURE ROCK CPU COOLER 1 68.73 лв. 68.73 лв.
G.Skill AEGIS DDR4 2x8GB 3000MHz F4-3000C16D-16GISB 1 151.56 лв. 151.56 лв.
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 1 100.05 лв. 100.05 лв.
Междинна стойност: 1 137.04 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 9.53 лв.
Обща стойност: 1 127.50 лв. с ДДС

GIGABYTE GEFORCE GTX 1070 WINDFORCE 2X

XFX PRO SERIES FULL WIRED EDITION 550W

CRUCIAL MX300 275GB

LG ELECTRONICS 23MP48HQ-P

Обща стойност: 1445лв.

Всичко общо с 20лв доставка от никем 2592,50лв.

Бих ти предложил за видео ZOTAC GEFORCE GTX 1070 MINI заради 5-те години гаранция. Което значи че когато ти се наложи да я продаваш примерно след две години, палит картите ще са изтегли гаранции. А ти ще имаш още 3 години гаранция. А когато някой пазарува втора ръка, и дава толкова много пари, търси обезателно гаранция. Тъка че шанса да я продадеш на добра цена е по-голям от карта с изтекла гаранция.

Частите съм ги съобразявал да излязат евтино, като съм ги събирал от двата магазина. Баракудата се възвърна, както и кита с рам който е по-евтиния вариант. Охладителя е възможно най-безшумен.

И все пак да споделя конфигурация с i7 без клок която излиза над бюджета с 50лв.

i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX 1 658.55 лв. 658.55 лв.
DeepCool CPU Cooler GAMMAXX 300 PWM 1151/775/1366/AMD 1 31.46 лв. 31.46 лв.
Междинна стойност: 863.66 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 4.10 лв.
Обща стойност: 859.56 лв. с ДДС

ASUS B150M-A/M.2 90MB0RR0-M0EAY0

CRUCIAL MX300 275GB

CORSAIR VENGEANCE LPX DIMM KIT 16GB

Обща стойност: 1771лв.

Всичко общо с доставка 20лв = 2650,56лв.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Второто нещо не ми харесва особено,първото е добро и има потенциал да го избера него.Но все още не мога да се реша да ли да избера него или да си е това което първоначално измислих,i7-6700k + RX-480.

Виж! С този бюджет е малко трудно това което искаш. Ти искаш хем клок, хем процесор и видето възможно най-добро, хем за игри, хем за работа с програми, хем добре изглеждащи на вид части. В твоя случай Кико се опита да го обясни не знам колко си разбрал, но като оставим на страна hyper threading i5-6600k ще върши същата работа с RX480 с която ще върши и 6700к. И главно е искал да каже че един 4-ри ядрен процесор е напълно достатъчен за игри. Тъка че най-добре се метни на Nvidia за по добри резултати с i5-6600k. Точно с твоите изисквания не може да се направи баланс хем за игри, хем за програми. Дори и да съм направил някакъв баланс с второто ми предложение с i7-6700, имай в предвид че не можеш да си мислиш че ще работиш с програмите изцяло и ресурсите ще ти са достатъчни. hyper threading по принцип е нужен най-много за тези хора които често се занимават с програми и им трябва възможно най бърз хардуер с NT и колкото си може повече нишки. 

преди 3 часа, goodly написа:

И все пак да споделя конфигурация с i7 без клок която излиза над бюджета с 50лв.

i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX 1 658.55 лв. 658.55 лв.
DeepCool CPU Cooler GAMMAXX 300 PWM 1151/775/1366/AMD 1 31.46 лв. 31.46 лв.
Междинна стойност: 863.66 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 4.10 лв.
Обща стойност: 859.56 лв. с ДДС

ASUS B150M-A/M.2 90MB0RR0-M0EAY0

CRUCIAL MX300 275GB

CORSAIR VENGEANCE LPX DIMM KIT 16GB

Обща стойност: 1771лв.

Всичко общо с доставка 20лв = 2650,56лв.

Предложението ти ми харесва и смятам да го използвам, когато аз си вземам машина. Аз лично ще изчакам до черния петък, защото съм отделил 2000 лева, а сега това което искам е около 2400.

Няколко въпроса:

Този охладител за процесора, нужен ли е при положение, че той не е клокърски?

Би ли дал предложение за по-красиво изглеждаща кутия (тъмна на цвят) и средна на размер.

Тази рам 2*8 или директно 16, защото не разбирам от описанието.

Каква е разликата между моделите на самите видео карти, примерно (strix, gaming, armor, mini, turbo) и така нататък. Към коя марка (марки) ще ми препоръчате да се насоча, когато гледам за оферти.

По принцип е добре да си направиш собствена тема, за да не се спами и обърква тази на автора, който също има въпроси като тебе за задаване. Направи си темата и ще ти се отговори, и тъка можеш да си я следиш и да наблюдаваш разни коментари на разни хора от форума които разбират. Не забравяй да споменеш за какво ще ползваш новия комп който искаш, за игри, какви игри, за програми какви програми. Също дали имаш стар компютър от който може да се ползва хард например. 

преди 1 час, Любомир Ботев написа:

Тази рам 2*8 или директно 16, защото не разбирам от описанието.

по цената можеш да се ориентираш

2 x8

• Автор

Здравейте,изчетох мненията ви,обмислих всичко и да речем почти съм се спрял на това което ще закупя.И да,като цяло исках добър процесор,лек клок и видео карта която да ми върши работа а най-добрата ще я купя по-натам.И имам последни два въпроса,защо тази кутия вместо тази,като цяло каква е разликата?И вторият е от къде да поръчам частите,всичко от Vario без кутия и охлаждане или всичко от Nikem но нещата които там ги няма от Vario?

Аз съм със Deepcool Teseract SW и перфектна и  има добър въздушен поток  .Има добър cable management.

• Автор
преди 2 минути, PreDaT0Rrr написа:

Аз съм със Deepcool Teseract SW и перфектна и  има добър въздушен поток  .Има добър cable management.

Ще го имам на предвид. ;)

Tesseract не е за препоръчване за К процесори бях обяснил в една тема за чекмеджетата които спират потока отпред кутията и недостига въздуха в самата кутия. Бях обяснил че прозорци и разни отвори повишават шума от работещите вентилатори. Пълен провал за бюджетна кутия на която ламарината се гъне като картон, и дрънкат разни пластмасови чекмеджета от вибрациите на вентилаторите. Аз съм с 4 вентилатора за охлаждане и 3 от тях са безсмислени. Първо не се нуждая от толкова охлаждане, но нека го има. Второ предния както казах, едвам стига хардовете, камоли да иде по натам. И трето двата ми вентилатора монтирани горе са светещи та и от тях няма файда. Общо взето Tesseract е провал лично мнение. Но тук идва DUKASE, кутия в коята най после са се сетили да сложат два вентилатора, от който единия ще охлажда хардовете, а другия ще вкарва въздуха от стаята в кутията. И главно са ги сложили отвътре кутията, а не отвън преди корпуса на самата кутия. Другото което са помисли е шумоизолация с преден капак и горен, което го оценявам. Не съм имал допир с кутията, но не е сложно да разбереш една кутия дали ще върши работа за целта или не.

Ами това е.

А за магазините..

Ами най-добре е от един магазин, но нещата стоят тъка че не всички качествени части ги има в момента в един магазин. За това съм ти предложил части от двата магазина, като в никем имаш доставка от 20лв, а в варио имаш безплатна доставка от 200лв поръчка нагоре. Добре е тези части да ги вземеш тъка от двата магазина най вече SSD-то което го няма в никем а си заслужава парите, но тъй като самото SSD не прави 200лв съм добавял други компоненти не заради това че гоня тия 200, ами просто че същите отново ги няма в никем. 

• Автор

Благодаря ви за помощта,засега темата нека остане така че има още време докато поръчам,та ако се натъкна на някакви пречки ще се наложи пак да ви подосаждам мъничко.А впрочем goodly щом ще е тази кутия,можеш ли да препоръчаш някои LED (тоест светещи) вентилатори?

• Автор
преди 3 минути, Can Oa написа:

Дукеса със евтин и много силно светещ фан

image.jpg&key=e0fc9728a717ab935594f8eeee

Доволно,на тъмно сигурно ще се забелязва още повече.А какъв е вентилатора ако мога да попитам? :)

като сложиш капака свети по слабо , този е Вентилатор Segotep Polar Wind 120mm White LED като се закача на контролера и с копчето горе сменяш на 3 степени скоростта на въртене(която е пропорционална на силата на светене) контролера е до 3 перки.

но сега гледам са пуснали нов от тия евтините но е 4-pin PWM Oхладител за кутия ID Cooling PL-12025-W Бял  този ще се управлява от дъното ако е закачен към него има различни цветове.

едит:Белите светят най-силно и ако са 2,3 направо ден ще стане имай го предвид :)

Този свети в синьо DeepCool 120mm Blue Xfan тъка изглежда на снимката. Има и други цветове, но в никем ги няма всички.

neyjqb.jpg

Друга марка с два цвята Inter-Tech Coba NitroX Xtended N-120-G

Inter-Tech-CobaNitrox-N-120-B-Gehaeuselu

Inter-Tech Coba NitroX Xtended RED N-120-R

cobanitrox-extended-n-120-r-ba03713e9c7a

Пиновете да не те претисняват, моето дъно е с 4 pin конектори и вентилаторите с 3 pin се въртят, светят и регулират без проблем!

От по скъпи такива вентилатори няма смисъл.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.