Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 2500-2600 (с монитор)

Featured Replies

В такъв случай говорим на различни езици и няма смисъл да продължаваме разговора;). Аз също нямам FB между другото,но другите неща няма как. Поне не и ако живееш в актуалния свят и имаш бизнес в него.....

Всеки сам си решава.....

• Отговори 271
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Извинете че пак ще ви досаждам,но искам да попитам това на охладителя нанесена от производителя термо паста ли е и може ли да се ползва известно време?

P.S. Ако създам буутващо се USB с Windows 7,след това мога ли да я форматирам и да я ползвам за да си направя буутващ се Windows 10 ?

15416094_1113932445394708_853104253_n.jpg

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

Не виждам какъв е охладителя, но като цяло пастите са читави. Използвай си я.

И да, разбира се.

Разбира се че можеш да форматираш колкото си поискаш и да си бутваш колкото си искаш.

• Автор

Всичко върви обаче като тръгна да инсталирам Windows не намира M.2 SSD-то,във BIOS се вижда но Windows просто не го намира.Само то е инсталирано,няма друг HDD или нещо от сорта.Да имате някакви идеи и дали да отворя нова тема във нов раздел?

Предполагам буутваш 7ца?

Има много писано по този въпрос, даже май и в тази тема.

Погледни това: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/windows-7-installer-will-not-recognize-ssd/80a83aed-56dc-438c-a65e-a0ea815ce551?page=1

• Автор

Не знам,нещо не му разбирам какво да правя.Виж на български да следвам инструкции мога.Май по-добре да отворя нова тема.

• Автор
преди 4 минути, Roujin Z написа:

Просто си инсталирай десетката и не се занимавай с глупости.

Е да,ам 10-ката ще ме дразни със този надпис за активиране на Windows,пари нямам да си закупя ключ а няма свестни активатори.

• Автор

Does it show the SSD at all? I would check to see that it's indeed being picked up by the BIOS and if not, check the cables.
Occasionally, Windows setup can chuck a fit when it discovers a drive with an invalid MBR/boot sector and won't install to it. To fix this, you could try the following
1.Boot up Windows 7 disc.
2.When the welcome screen comes up on Windows Setup, press Shift + F10, which will display a command prompt.
3.Type "diskpart" (no quotes) and press enter.
4.Type "list disk" and press enter.
5.Hopefully you can see your SSD in the list. You should see a number identifying it. Now type "select disk X" (where X is the number identifying your SSD) and press enter.
6.Type "clean" and press enter. This will write a blank MBR, YOU WILL LOSE ANY DATA ON THE SSD if you did have anything on it.

Иначе това четох,ам ако го направя да не взема да пречукам нещо и после като пробвам друг Windows да имам разправии.

на 12/17/2016 в 15:24, BAZZINGA написа:

Извинете че пак ще ви досаждам,но искам да попитам това на охладителя нанесена от производителя термо паста ли е и може ли да се ползва известно време?

P.S. Ако създам буутващо се USB с Windows 7,след това мога ли да я форматирам и да я ползвам за да си направя буутващ се Windows 10 ?

15416094_1113932445394708_853104253_n.jpg

Процесора от Никем ли бе закупен?Да попитам един страничен въпрос,къде е произведен?Погледна ли стикера на кутията?

• Автор
преди 1 минута, Ross Atanasov написа:

Процесора от Никем ли бе закупен?Да попитам един страничен въпрос,къде е произведен?Погледна ли стикера на кутията?

Да от Никем,и ако не се лъжа е произведен във Тайланд.

преди 2 минути, BAZZINGA написа:

Да от Никем,и ако не се лъжа е произведен във Тайланд.

Честито за великолепната конфигурация !Попитах за 6700К,защото пуснаха различни ревизии част от тях са произведени в Малайзия други Виетнам.Някои приятели не бяха много щастливи с виетнамските бройки оперират при по-високи температури.

• Автор
преди 7 минути, Ross Atanasov написа:

Честито за великолепната конфигурация !Попитах за 6700К,защото пуснаха различни ревизии част от тях са произведени в Малайзия други Виетнам.Някои приятели не бяха много щастливи с виетнамските бройки оперират при по-високи температури.

Извинявай,не съм видял правилно или от толкова нерви не помня.Иначе е произведен във Виетнам.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

След няколко дни работа системата просто спря да работа и днес от JarComputers ми казаха че,захранването не работи и като цяло 550W не били достатъчно за тази система със видеокартата и трябвало да се насоча към 700W.Вие на какво мнение сте?

Какво става тук? Предложиха ти конфигурация и не работи? Дай да я видиме конфигурацията и защо от Жар?

• Автор
току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Какво става тук? Предложиха ти конфигурация и не работи? Дай да я видиме конфигурацията и защо от Жар?

Конфигурацията е:

CPU:Intel Core i7-6700k 4.00GHz

RAM:2x G.Skill RipjawsV 8GB DDR4 2400MHz

GPU:Sapphire RX-480 Nitro+ OC 8GB GDDR5

Mobo:AsRock Z170 Fatal1ty Gaming K4

SSD:Crucial MX300 275GB M.2 SSD

HDD:WD 1TB 7200rpm 64MB

PSU:Corsair CX550M 550W,модулно

А го носих във Jar защото не знаех какво точно не работи исках да го проверят,а и във моят град техният сервиз е от най-добрите.Иначе писах на Vario за захранването и казаха да им го пратя,и ако не могат да осигурят захранването до няколко дни ще осигурят оборотно.Та идеята ми е,ако всичко е ОК дали да не си доплатя за 650-700W.

Колко смяташ да доплатиш? Като има проблем го смени това ССД с такова за сата порт.

• Автор
преди 9 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Колко смяташ да доплатиш? Като има проблем го смени това ССД с такова за сата порт.

Ами около 50-60лв. или 100лв. във най-лошият случай.И като цяло не държа на модулно,но не бих отказал защото не обичам купчини от кабели.

• Автор
преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

500 вата дават за тази карта!

http://www.vario.bg/cooler-master-g650m-650w-rs650-amaab1

Има и 750 ватово.

И какво става точно като го пуснеш?

Ами това го бях описал във тема специално създадена за това че системата не пали,но бях инсталирал Windows,драйвъри и като цяло това което ми трябва.Пуснах една от моите игри да видя как върви и съм играл около час,реших да пробвам друга,дръпнах я,инсталирах,пуснах я поиграх 10 секунди,чу се едно БИП и системата угасна.И след това въобще не тръгваше,единствено LAN порта премигваше понеже беше вързан кабела за нета и клавиатурата светеше.Като цяло,сега ще го разкача,подготвя и ще им го пратя сутринта.

Да прати цялата конфигурация на Варио.Щото иначе ще видят захранването само дали работи.Ако там е проблема.

• Автор
току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Да прати цялата конфигурация на Варио.Щото иначе ще видят захранването само дали работи.Ако там е проблема.

Цялата не,само захранването ще пратя защото като цяло конфигурацията е 50% Vario и 50% Никем. :D

преди 1 час, BAZZINGA написа:

След няколко дни работа системата просто спря да работа и днес от JarComputers ми казаха че,захранването не работи и като цяло 550W не били достатъчно за тази система със видеокартата и трябвало да се насоча към 700W.Вие на какво мнение сте?

Няма как тoва захранване да не е достатъчно. Видеокартата я слагам около 230W, процесора 90W, всичко останало го слагам ЦЕЛИ 100W (което е много) и пак се достигат едни 75% от мощността, което е напълно достатъчно за 24 часов гейминг. Тоест проблема е в захранването, явно си попаднал на лоша бройка  (или пък просто тези Корсарчета на CX са лоши, аз поне, ама хич не ги харесвам и едва ли ще предложа подобно захранване). Ако можеш попитай хората в Jar дали не можеш да тестваш конфигурацията, с някое друго захранване отново 500-550W (не корсар) и ако всичко е ОК, направо взимай ново захранване, а старото го продай в ОЛХ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.