Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 2500-2600 (с монитор)

Featured Replies

дай му твоето захрнване той ще ти даде корсара и проблема ще се реши.

• Отговори 271
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

facepalm.jpg

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-480-polaris-10,4616-9.html

На това захранване мога 2 480-ки да му закача и пак да работи нормално ! 

Отново ще попитам 2-ра година как така това 550 ватово захранване едвам я крепи тази 7970-ка?

Редактирано от Монката (преглед на промените)

• Автор

Здравейте,най-досадният потребител в Kaldata отново е тук. :D Днес ми звъннаха от Vario за да ми съобщят за захранването,та историята е такава че за момента го няма налично и за да не чакам ако искам да избера друго,а то реално това захранване в повечето големи сайтове го няма и май ще се наложи да избера друго но,затова ще ми трябва вашата помощ за кой ли път. За момента към хвърлил око на BE QUIET! PURE POWER 9 CM 700W BN269 и THERMALTAKE TOUGHPOWER GOLD MODULAR 750W но въпреки че и двете са малко над предишното и ще трябва да доплащам,можете да предложите нещо до към 210лв. да речем.Също така да спомена за момента по съм навит на be quiet!-а заради кабелите защото държа на естетиката в кутията та да си го имате на предвид,също така държа ако не е модулно то поне да е полу-модулно.Отново благодаря Ви предварително,и се извинявам че досаждам за пореден път.

http://www.vario.bg/corsair-rmx-series-rm550x-550w-cp-9020090-eu 

Това бих ти препоръчал при положение, че няма да слагаш втора карта :D С 10 години гаранция и според мен най-високо качество за тези пари.

• Автор

Хмм,след последният дефектен Corsair нещо им нямам доверие,пък 550W не е ли добре да имам повечко в резерв щото миналата година и тия от Jar ми викаха че не е достатъчно 450 ватовото.А и като цяло как е be quiet-a?

Ти не разбра ли че имаш проблем по-трасето а не с захранванията? Няма значение кое точно ще вземеш стига да не е най-големият китаец а 450W е напълно достатъчно.

Принципно с това дъно имаш възможност за CrossFire което е единствения смисъл да вземеш 750W. Само че докато не отстраниш проблема у вас ще сменяш захранвания дори да са по 1KW.

п.с. За момента най-доброто е това - http://www.vario.bg/seasonic-prime-titanium-650w-ssr-650td Ако и то ти гръмне сменяй жилището. 

Като цяло много добро захранване но със скапана перка - http://www.vario.bg/xfx-xtr-series-550w-p1-550b-befx

И бюджетно - http://www.vario.bg/evga-600-bq-600w-110-bq-0600-k2

И трите са модулни както искаш. Просто си харесай някое според това колко пари ти се дават за нещо което скоро пак ще сменяш...

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Е вече поръчах и утре ще го пратят,а сега ще търся човек да провери инсталацията или най-вече контакта който ползвам ..

преди 3 часа, BAZZINGA написа:

Е вече поръчах и утре ще го пратят,а сега ще търся човек да провери инсталацията или най-вече контакта който ползвам ..

И кое поръча, ако не е тайна ?

А иначе не само твоя контакт, ами и таблото да погледнат.

• Автор
преди 2 часа, Julius Decimus написа:

И кое поръча, ако не е тайна ?

А иначе не само твоя контакт, ами и таблото да погледнат.

Ами стигнах до това,бях раздвоен между него и Corsair-а който ми предложи Монката.Харесаха ми и варинатите на Roujin Z но вече беше късно,като цяло това ме устройва защото няма да доплащам почти нищо,а и като гледам захранването върши работа.А иначе ще се провери всичко което може да причини проблеми,въпреки че проблеми със нищо не съм имал освен този компютър,нищо не е гърмяло,дори и комп с китаец кара 5 години но сега е в другата стая където го ползват нашите.Апартамента е след ремонт,но може да се открие нещо въпроса е утре да говоря със съседа който,по принцип си ел.техник който преди около 4-5 години оправи един контакт в кухнята заради който се стопи кабела на пералнята. :D

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

Препоръчително е да не скапваш и това захранване преди човекът да погледне инсталацията :D 

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Някой да препоръча вентилатори които вършат добра работа,които са тихи и не много скъпи (предполагам трябва да са на ниски обороти)че,усещам как температурите в кутията се покачват а това не ми харесва.Още отначалото бях с всичко бях взел два ID-Cooling PL-12025-R,сложих само единият и нещо ми се струва много шумен.

преди 25 минути, BAZZINGA написа:

Някой да препоръча вентилатори които вършат добра работа,които са тихи и не много скъпи (предполагам трябва да са на ниски обороти)че,усещам как температурите в кутията се покачват а това не ми харесва.Още отначалото бях с всичко бях взел два ID-Cooling PL-12025-R,сложих само единият и нещо ми се струва много шумен.

Това е добър и евтин вентилатор: http://techmag.bg/ventilator-spire-120x120x25-mm-sleeve-sp-fan-fd12025s1l3 - в смисъл сравнително много духа и не бучи. Не е нужно от тоя магазин, където намериш.

Иначе мислиш да ги вързваш към дъното/контролер, или към захранването да въртят на максимум ?

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 5 часа, Julius Decimus написа:

Това е добър и евтин вентилатор: http://techmag.bg/ventilator-spire-120x120x25-mm-sleeve-sp-fan-fd12025s1l3 - в смисъл сравнително много духа и не бучи. Не е нужно от тоя магазин, където намериш.

Иначе мислиш да ги вързваш към дъното/контролер, или към захранването да въртят на максимум ?

А примерно нещо такова,защото единият е такъв и си е с кутията и като цяло не го чувам.Но може и някой по-скъп вентилатор,преди исках да питам за Silent Wings на be quiet! но за момента не мога да давам толкова пари че трябва и термопаста да купувам ..

По-добре се огледай за някой Arctic на средна цена. Като компромис са много добре. Silent Wings са супер,но са лев. Същото важи и за Noiseblocker, Noctua, някои Corsair и т.н.

И за какво ти е пастата. Ти го сглоби скоро ,едва ли вече се е опекла. Ако не се лъжа имаш и добър охладител.

преди 50 минути, Tommygun написа:

По-добре се огледай за някой Arctic на средна цена. Като компромис са много добре. Silent Wings са супер,но са лев. Същото важи и за Noiseblocker, Noctua, някои Corsair и т.н.

И за какво ти е пастата. Ти го сглоби скоро ,едва ли вече се е опекла. Ако не се лъжа имаш и добър охладител.

Извинявай, ама то пък голям лев един скапан вентилатор. Аз обаче бих препоръчал в никакъв случай да не се купува FD шитня. CM също де. Големи боклуци. Единствено от NB  останах донякъде доволен. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Tommygun написа:

Ами вече прави към 6-7 месеца но все пак не знам,нещо мисля че тази стокова кой знае каква паста която си беше нанесена може да ми прави бели.Преди време един приятел който много ми помогна за сглобяването и проблемите които имах,ми предложи тази пастичка.Иначе охладителят е be quiet! Pure Rock BK009 .. Иначе наистина се мисля за вентилатори които да помогнат за въздуха в кутията,че съм си паника като видя че видеокартата отива към 80-85 градуса при "по-тежки"/неоптимизирани игри,иначе предимно е около 70-75 при вентилатор на 50% като е горещо.

преди 10 часа, bildera_ написа:

Извинявай, ама то пък голям лев един скапан вентилатор. Аз обаче бих препоръчал в никакъв случай да не се купува FD шитня. CM също де. Големи боклуци. Единствено от NB  останах донякъде доволен. 

Е има разлика между 7 лева и 30 лева. На мен също не ми дреме, защото не ги купувам всеки ден ама не знаем на човека каква му е представата.

@BAZZINGA, нищо им няма, това да не е Нвидиа;). Майтапа настрана, не знам колко вентилатора имаш сега, но един отпред ,един горе и един отзад трябва да успеят да го продухат това кутийче. Но картата ти щом само в жегите дига тея температури не е особенно голям проблем, все пак е клокната фабрично. Процесора и той не е от най-хладните ,въпреки че охладителя ти трябва да си се справя. Опримален вариант за по нататък е една хубава кутия, защото като гледам тая е била компромиса в конфигурациятата ти. Не ми се рови напред какво сме писали,но знам че имаше доста преживявания.

• Автор
преди 3 часа, Tommygun написа:

Е има разлика между 7 лева и 30 лева. На мен също не ми дреме, защото не ги купувам всеки ден ама не знаем на човека каква му е представата.

@BAZZINGA, нищо им няма, това да не е Нвидиа;). Майтапа настрана, не знам колко вентилатора имаш сега, но един отпред ,един горе и един отзад трябва да успеят да го продухат това кутийче. Но картата ти щом само в жегите дига тея температури не е особенно голям проблем, все пак е клокната фабрично. Процесора и той не е от най-хладните ,въпреки че охладителя ти трябва да си се справя. Опримален вариант за по нататък е една хубава кутия, защото като гледам тая е била компромиса в конфигурациятата ти. Не ми се рови напред какво сме писали,но знам че имаше доста преживявания.

Проца,при игране варира около 57-68 градуса но това е без да е пуснат климатика в стаята колкото и да е това понижава леко температурите мисля че,иначе при макс натоварване с AIDA64 на топлото стига към 78-79 градуса макс.Относно вентилаторите,има един отзад който си е на DeepCool даже ако не се лъжа е точно този а отпред съм сложил един от двата ID-Cooling PL-12025-R но нещо не го ползвам защото ми е шумен,не знам дали е от това че върти на макс все пак 2200rpm.А за кутията,стига да почна работа май ще я сменя да кефи ме че има странично прозорче но ми се струва шумна,харесал съм една FractalDesign но не мога да се сетя кой точно модел беше.

Предния не може ли да го спънеш да не върти на макс. Silent Wings на макс също се чува, но не е това идеята.  Вържи предния към дъното или към адаптер 12 към 7 волта.

• Автор

Е то и двата са на дъното на CHA_FAN-овете и предния го чувам стабилно,докато онзи отзад не го чувам ..

преди 36 минути, BAZZINGA написа:

Е то и двата са на дъното на CHA_FAN-овете и предния го чувам стабилно,докато онзи отзад не го чувам ..

Като цяло за всеки е индивидуално, но общо взето е така: до 18db не се чуват почти, от 21 почваш да ги чуваш, но не те бърка. Над 28-30db е много, ако не си със слушалки.

И друго има тука, че дори и да прави много шум, всеки вентилатор има различна честота на бучене като развие пълни обороти. Някои бучат, обаче с един по-нискочестотен звук и не се набива в уши. Други бучат като самолет и викокочестотно и ти бърка в мозъка. Демек искам да кажа, че има едни 28db, ама има и други 28. Няма как да знаеш кой какъв е нормално, затова трябва да питаш. Това е като цяло.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Абе пичове,да ви попитам аз това + това ще сработят ли?Че слушалките ми сдадоха багажа и трябва да взема нещо ново,пък и искам да пробвам безжични че малко ми писна с кабели и прочие.Приемам и други препоръки ..

Какво стана със захранването? При положение, че 2 пъти гори, бих ти дал съвет веднага да разкараш Асрок-а дъното и да сложиш Гигабит или Асус. Преди време говорих с човек, който имаше подобни проблеми с Асрок екстрийм дъно, влачи го н пъти в сервиз и така и не откриха проблема.

Редактирано от cool_cool
грешка (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, cool_cool написа:

Какво стана със захранването? При положение, че 2 пъти гори, бих ти дал съвет веднага да разкараш Асрок-а дъното и да сложиш Гигабит или Асус. Преди време говорих с човек, който имаше подобни проблеми с Асус екстрийм дъно, влачи го н пъти в сервиз и така и не откриха проблема.

Ами карам сигурно вече 4-ти месец,засега ядове никакви няма.

Ок, да разбирам 3-то си сложил нали, и кое последно?

Ps: имах предвид Асрок екстрийм, извинявам се коригирах го

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.