Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 2500-2600 (с монитор)

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, Кико написа:

Да, има M.2  слот. 

Тъп въпрос,но няма да има проблеми да инсталирам на него 7,8.1 или 10 ?

• Отговори 271
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 14 минути, BAZZINGA написа:

Тъп въпрос,но няма да има проблеми да инсталирам на него 7,8.1 или 10 ?

Не. Дори е препоръчително на Z170  дъно да инсталираш Win 10 64 bit. Не и 7 разбира се, че ще имаш проблеми още при инсталацията.

Ако все пак искаш 7, препоръчително е за да нямаш проблеми, да се сдобиеш със записвачка и DVD  диск с инсталация на Win 7. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 1 час, BAZZINGA написа:

Парите вече са налични и тези дни ще се поръчва вече,но преди това ще питам уж за последно.На това дънце ще може ли да се сложи това SSD-нце,благодаря предварително. :)

Вземи Екстрем4.

преди 28 минути, Кико написа:

Ако все пак искаш 7, препоръчително е за да нямаш проблеми, да се сдобиеш със записвачка и DVD  диск с инсталация на Win 7. 

Защо?Трябва му 4/8ГБ флашка и програмка.

• Автор

Ами имам Win7 на диск,иначе за какви проблеми става дума ?Иначе за офертата на Кюнко,няма начин за EXTREME 4,на супер разчегкнат бюджет съм вече заради постоянно растящите цени на това което търся,а и дядо ми претърпя тежка операция та и там ще се помага.

P.S. А ще има ли някакви проблеми при Windows 8.1 ?

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

преди 24 минути, Кюнко написа:

Ето, защо.

току-що, Кюнко написа:

А направи ли опит да я прочетеш тая тема?

Прочети първия пост! Не поствам нищо без да съм го прегледал и прочел. Аз също съм със Z170 дъно и при инсталация от флашка, на Win 7, се сблъсках постоянно с "липсата на драйвери за USB", което от своя страна правеше невъзможна по нататъшната инсталация. Накрая ми писна, сложих диска и всичко заспа. Не съм се занимавал да търся опции за емулация и т.н. "гимнастики".

• Автор

Момчета няма нужда да спорите във темата,във момента ми е интересно какви проблеми ще имам със инсталирането на Win 7?

преди 3 минути, BAZZINGA написа:

Момчета няма нужда да спорите във темата,във момента ми е интересно какви проблеми ще имам със инсталирането на Win 7?

Купи си записвачка ако немаш.

• Автор
току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Купи си записвачка ако немаш.

Е ще смъкна тази от старият комп най-вероятно,но ми е интересно какви проблеми ще има при инсталацията.Че за момента парички за копие на Win 10 няма.

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Прочети първия пост! Не поствам нищо без да съм го прегледал и прочел. Аз също съм със Z170 дъно и при инсталация от флашка, на Win 7, се сблъсках постоянно с "липсата на драйвери за USB", което от своя страна правеше невъзможна по нататъшната инсталация.

Чак пък "невъзможна"? :) Никакъв проблем няма да има човека. Достатъчно му е да си направи една 8 GB мултибут флашка с YUMI, да сложи там 7-цата, Acronis Disk Director и някакъв Live Linux и готово. Тегли драйверите за USB 3.0 от сайта, качва ги на флашката, boot-ва от нея Acronis Disk Director, разделя си харда на два дяла, boot-ва Линукс, под него записва на D: драйверите за USB 3.0 от флашката, boot-ва пак от флашката, пуска инсталация на Win 7, като стигне до избора на диск посочва драйверите, записани на D: и инсталацията продължава нормално. Определено не му трябва 8.1 - разликата със 7-цата е единствено в по-дървения интерфейс, досадното Metro, което трябва да забранява и поддръжката на тъч скрийн.

• Автор

Както казах ще се инсталира със диск,и доколкото видях из сайта на AsRock при инсталацията просто трябва да включа PS/2 emulation и след това да го спра.Във сайта си имат драйвъри за Win 7 така че нещо не виждам кой знае какви проблеми ...

преди 27 минути, Win_user написа:

Чак пък "невъзможна"? :) Никакъв проблем няма да има човека. Достатъчно му е да си направи една 8 GB мултибут флашка с YUMI, да сложи там 7-цата, Acronis Disk Director и някакъв Live Linux и готово. Тегли драйверите за USB 3.0 от сайта, качва ги на флашката, boot-ва от нея Acronis Disk Director, разделя си харда на два дяла, boot-ва Линукс, под него записва на D: драйверите за USB 3.0 от флашката, boot-ва пак от флашката, пуска инсталация на Win 7, като стигне до избора на диск посочва драйверите, записани на D: и инсталацията продължава нормално. Определено не му трябва 8.1 - разликата със 7-цата е единствено в по-дървения интерфейс, досадното Metro, което трябва да забранява и поддръжката на тъч скрийн.

Заболя ме главата и последния да затвори вратата.

преди 8 часа, Кюнко написа:

Вземи Екстрем4.

Оффф. Погледни само колко теми има - как да инсталирам Win 7. Не че не може, но за човек, който не знае как, ще си изпоти задника и накрая ще предприеме крути мерки.

преди 6 часа, Win_user написа:

Ти говориш за трета световна :) Точно за това казах на човека, да не се занимава с глупости, а да си извади добрата стара записвачка. Аз дори си купих допълнително такава, защото старата ми бе IDE.Абсурдно е човек да си създава ненужни проблеми, цял ден да се мъчи и накрая да занесе компютъра на някой. Имаше един случай тук, дето не ставаше и не ставаше, колкото и инструменти да се ползваха на GB. Накрая човека си откачи харда и си инсталира Windows  на друг компютър. Ей за такива дребни проблеми говоря. Може и да има начини със сигурност има, ама айде давай акъл на някой как да го направи. Че ти и той ще загубят повече време в опити за инсталация на 7! Много се дразня на такива професорски изказвания. 

преди 11 часа, Win_user написа:

Чак пък "невъзможна"? :)

Невъзможна по стандартния начин. Никой не е казал, че е невъзможна изобщо. Понеже дъното ми е "Гигабайтско", те вече предлагат модифицирано приложение, за което казват, че, с инсталацията от флашка на Win 7, вече нямало да има проблеми, но не ми се е налагало, все още, да го използвам, за да кажа дали това е така.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Автор
преди 38 минути, Agentpat™ написа:

Невъзможна по стандартния начин. Никой не е казал, че е невъзможна изобщо. Понеже дъното ми е "Гигабайтско", те вече предлагат модифицирано приложение, за което казват, че, с инсталацията от флашка на Win 7, вече нямало да има проблеми, но не ми се е налагало, все още, да го използвам, за да кажа дали това е така.

Пичове,не че нещо но може ли да спорите на друго място?Аз така или иначе Win7 го инсталирам от диск,видях как да реша проблема по време на инсталацията и прочие.

• Автор

Като цяло БЛАГОДАРЯ ВИ ужасно много момчета за помощта,всичко е поръчано и другата седмица всичко трябва да е тук,защото Vario имат голяма част от компонентите във външен склад.А от Nikem все още чакам да ми се обадят за потвърждение на поръчката,скоро очаквайте снимки .. :)

на 12/8/2016 в 1:20, _Alex&Vanko_ написа:

Заболя ме главата...

Не вярвам! Празното пространство няма как да изпитва болка :P

на 12/8/2016 в 6:52, Кико написа:

Ти говориш за трета световна :) Точно за това казах на човека, да не се занимава с глупости, а да си извади добрата стара записвачка. Аз дори си купих допълнително такава, защото старата ми бе IDE.Абсурдно е човек да си създава ненужни проблеми, цял ден да се мъчи и накрая да занесе компютъра на някой.

Въпрос на гледна точка. Ако се съсредоточи и прочете внимателно написаните от мен 10 реда, ще му трябва по-малко време да подготви флашката и да инсталира Windows-а, отколкото би му отнело само да отиде да купи SATA записвачка (защото IDE от стар компютър няма къде да включи на новото дъно), двуслоен DVD диск (защото Win 7 x64 не се събира на еднослоен) и да запише .ISO image файла на DVD-то. Освен това ще е около 30 лева на плюс и ще знае малко повече. В моя вариант спестява време и пари; в твоя - спестява образуване на мозъчни гънки ;)

преди 8 часа, Win_user написа:

Не вярвам! Празното пространство няма как да изпитва болка :P

Въпрос на гледна точка. Ако се съсредоточи и прочете внимателно написаните от мен 10 реда, ще му трябва по-малко време да подготви флашката и да инсталира Windows-а, отколкото би му отнело само да отиде да купи SATA записвачка (защото IDE от стар компютър няма къде да включи на новото дъно), двуслоен DVD диск (защото Win 7 x64 не се събира на еднослоен) и да запише .ISO image файла на DVD-то. Освен това ще е около 30 лева на плюс и ще знае малко повече. В моя вариант спестява време и пари; в твоя - спестява образуване на мозъчни гънки ;)

Първо и да прочете, ще му трябва друг компютър. Второ, не трябва двуслоен диск, а най-обикновен. Трето, човек сам си решава. Много хора имат разни нещица по дискове и винаги може да се наложи да се пусне диск. Ще ти дам един пример. Всяко дъно идва с драйвери, които са на диск. Ако нямаш такъв първо, че може да не подкараш интернета като мен преди време, защото нямаш драйвери за лан картата, за да ги изтеглиш. Второ, че трябва да търсиш друг компютър, а ако нямаш такъв под ръка, проблем.  И трето, отново и отново проблеми с проклетата флашка. Да не говорим, че може да имаш и проблем със самата флашка заради подобни простотии, дето правиш с нея. Пак давам пример. Преди време правя бутваща 16 GB  флашка за да проверявам паметта. След това вече исках да я форматирам и курец. 16 MB  свободно място и това е! Така и не можах да я форматирам тая флашка до 16GB,  та отиде на боклука. Ако човека разчита на такава за да си бутне Уиндоуса, ще трябва допълнително да се разкарва до магазина за флашка. Както и да е, варианти за объркване много мога да ти дам. Затова най-добре едно DVD  и няма да спра да го повтарям. От години го правя,, когато още никой не бе и чувал за Skylake. Айде и още един пример. Аз взех i7 6700K, точно седмица след като се появи на пазара, а дъното и то бе на десетина дена. Тогава никой не бе чувал за това, че Win 7  не се инсталира. Да, четох това из разни ревюта, но не всеки има нерви заради едната икономия от DVD  записвачка, да си създава непредвидени проблеми. А DVD  дори не заема място. Има си предвиден слот за него и не пречи на никой. Струва колкото една флашка почти и заема един SATA порт, което може да е единствения му проблем. Другия проблем е в главата на задклавиатурното устройство. Щото от тарикатлък, в един момент достигаш до подобни ситуации и когато още никой не си е купил LGA1151,  няма и кого да питаш ;) 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Благодаря,но като цяло съм напълно наясно със какви проблеми ще се сблъскам.Реших да видя какво е записващото устройство но се оказа E-IDE,но така или иначе ще идва един приятел да помага ако имам нещо проблеми,тъй че най-вероятно ще вземе неговата.Ако пък не си признавам грешката и наистина ще си взема флашка,че още 30-35лв. не ми се дават за момента,а драйвърите никога не са ми били проблем.Свалям чрез лаптопа,мятам на телефона,свързвам със компа и готово.

А най-добре като ще изсипеш камара пари за конфигурация за игри да си инсталираш Windows 10 и да не се занимаваш с глупости, митове и легенди на форумни псевдогурута......

• Автор
преди 30 минути, Tommygun написа:

А най-добре като ще изсипеш камара пари за конфигурация за игри да си инсталираш Windows 10 и да не се занимаваш с глупости, митове и легенди на форумни псевдогурута......

Това ми беше първоначалната идея,но ще ме дразни тоя надпис за активиране на Windows 10 а за момента няма пари за ключ.А на активатори не вярвам,щото бъкат разни бацили.

P.S. Ето какво получих засега,само другата седмица чакам от Vario дъното,видеото,M.2 SSD-то,захранването и монитора.И във това пликче отзад е 1TB WD Blue 7200rpm 64MB.

IMAG1202.jpg

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

преди 4 часа, Tommygun написа:

А най-добре преди да се набуташ с дръвцето Win 10 да прочетеш лицензионното му споразумение. И по-специално частта, в която декларираш, че даваш право на Microsoft по всяко време да проверяват инсталирания на компютъра ти софтуер, както и записаните на харда музика, филми и книги и ако решат, че притежаваш нещо, което не си купил легално, а то е защитено с авторски права - да го трият без предупреждение! Вече имаше подобни случаи, при това изтритите от компютрите на потребителите програми бяха freeware. И за компенсация получиха от МикроМеките само едно: "Извинете, стана грешка!".

И защо си мислиш, че със 7 или който и да е друг Уиндоус не е така. Още по времето на ХР имаше вратички оставени от M$ за собствени нужди. Ако ще подхващаме темата няма да е само Уиндоус.

Какво да кажем за Андроид и всички гугълски програми? А за Apple?

А Фейсбук и Whats Up, където им подаряваш правата за всяка една снимка която мине през приложението?

Нвидиа Geforce Experience, където подписваш ,че си съгласен да събират данни от теб ако искаш да стриймваш и снимаш със Shadowplay. И това в некриптирана форма за да е ясно, какъв точно си го набива човек.

Така че специално аргумента за сигурността на личното пространство е леко безпочвен. Всеки те следи в днешно време. И мобилните оператори и поне в Германия дори интернет доставчиците, които са задължени да те издадат на полицията ако сваляш торенти със защитено от авторски права съдържание.

Факт е ,че ако искаш да играеш и да си в крак с времето, операционната система е само една и това е Уиндоус 10. Да оставим настрана колко е по-бърз и удобен,поне за хора които могат да работят с телефон и таблет. Нямам нищо против всеки да си ползва каквото иска, но заблуждаването на  хора вече е нещо друго. Наблюдавам от доста време съвети във форума от типа на "Сложи си седмичката и няма проблем". Все едно "карай си голф двойката вместо чисто ново БМВ"...И не е като да не  съм работил със всеки един Уиндоус от 2000 насам (легални и закупени).В сравнение с Виста 7-та беше напредък, след 8.1 просто е безсмислена и морално остаряла система.

преди 3 минути, Tommygun написа:

И защо си мислиш, че със 7 или който и да е друг Уиндоус не е така. Още по времето на ХР имаше вратички оставени от M$ за собствени нужди. Ако ще подхващаме темата няма да е само Уиндоус.

Защото имам рутер с MikroTik и следя какво се случва, когато оставя машина с Win 7 включена в мрежата, със забранени актуализации и никакви други активни програми. Ами няма никакъв трафик. Докато Win 10 на всеки 5 минути изпраща през порт 80 криптирани пакети на различни адреси.

преди 6 минути, Tommygun написа:

Какво да кажем за Андроид и всички гугълски програми? А за Apple?

А Фейсбук и Whats Up, където им подаряваш правата за всяка една снимка която мине през приложението?

Нвидиа Geforce Experience, където подписваш ,че си съгласен да събират данни от теб ако искаш да стриймваш и снимаш със Shadowplay. И това в некриптирана форма за да е ясно, какъв точно си го набива човек.

Елементарно, Уотсън :) Не ползвам нито телефон/таблет с Андроид, нито каквито и да е гугълски програми. Нито продукти на Apple. Нито имам Fb, нито Viber, нито Whats Up. Нито пък позволявам на драйверите и програмите на видеокартата си достъп до интернет.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.