Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 2500-2600 (с монитор)

Featured Replies

на 11.10.2016 г. в 23:27, goodly написа:

Ще се режи от дъното и видеото, има видео 1070 за 899лв на gigabyte а монитор на LG IPS за 277лв. 

Бях събрал комп с i7-6700 и видео 1070 с друго дъно и кутия DUKASE за 2615 с доставката само трябваше едно охладителче до 40, 50кинта, но като видях че се развихрихте с тия клокове и i5-ци и изтрих всичко.

Извинявай, ще се повтарям за двайсти път сигурно, но i7 6700 без К не си заслужава. Едва ли в близките 5 години ще сменя процесор и един i7 6700  просто ще издъхне за толкова време. Друг е въпроса, ако има възможност да се клокне с дъното. Само направи една сметка. i7 6600K  работи на същата честота ( 100 MHz  отдолу), но се клоква да кажем до 4.6 GHz, което е малко над 20% спрямо i7 6700K. Това разбира се става с малко по-скъпо дъно от това, което може да се вземе за i7 6700, както и с охладител за около 80 лева. Тоест, 220  лева по-малко могат да отидат за по-добро дъно, което никога не е излишно и за по-добър охладител, който също не е излишен спрямо боксовия на i7 6700. Печалбата от HT  при i7 6700  се убива от честотата на i5 6600K. Тоест, ония 20-30% в идеалния случай, се избиват с честота от i5 6600K. Това да кажем при видеоконвертиране. При игри обаче нещата стоят по различен начин, защото все още 90% от игрите разчитат на еднонишкова производителност и на едно до 4 ядра. И точно тук i5 6600K  на 4.6 GHz  ще е много по-напред, защото са съвесем малко игрите, които могат да се възползват от 8 нишки и HT. HT  по принцип забавя малко нещата и доста често процесор i7 6700, Пуснат без HT  е по-бърз и работи по-стабилно при игри! Просто има 4 истински ядра, които не се раздвояват между две нишки. i7 6700  е абсолютно безсмислена покупка и за работа и за игри спрямо i5 6600K. Дори не излиза по-евтино. 

• Отговори 271
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Като цяло вече си направих избора и остава да чакам до другият месец,тогава вече ще видя дали ще има липсващи компоненти и какви вентилатори да купя по-натам.Благодаря ви за помощта като цяло .. :)

Не споря, прав си Кико.

Та не разбрахме за автора какво си избра?

• Автор

Щях да кажа варианта с i7-6700k + RX-480 както първоначално бях планирал,но не бях прочел мнението на Кико.И пак се замислих,220лв. по-малко от кое защото не го разбрах?

преди 21 минути, BAZZINGA написа:

Щях да кажа варианта с i7-6700k + RX-480 както първоначално бях планирал,но не бях прочел мнението на Кико.И пак се замислих,220лв. по-малко от кое защото не го разбрах?

Ами разликата в цената на процесорите е долу горе толкова.  ИМай предвид, че за клок с I5 6600K  ти трябва и Z170  дъно, което е над 200 лева. Трябва ти и поне охладител като CM612  за около 80 лева. За i7 6700K  също ти трябва охладител...аз съм със същия CM612  и върши работа за 4.6 GHz. Аз всъщност отговорих на @goodly,  който споменава i7 6700, а лично аз съм против тоя процесор, освен ако не се вземе с дъно, с което да се клокне. Макар че имената са еднакви - 6700, то 6700K  без клок работи на 4 GHz  при 4 заети ядра, докато 6700 na 3.7 GHz. Разликата е 7-8 %, което може да се усети при игри, особено в бъдеще. Бил съм с подобни процесори ( Xeon E3-1230V2, който си е чист i7 3770, щото и успях да си го клокна до честотата на 3770), но тоя процесор във времето се оказа слаб за някои нови игри и дори не толкова нови, където просто издъхна и то много, спрямо един i7 6700K! 

• Автор
преди 46 минути, Кико написа:

Ами разликата в цената на процесорите е долу горе толкова.  ИМай предвид, че за клок с I5 6600K  ти трябва и Z170  дъно, което е над 200 лева. Трябва ти и поне охладител като CM612  за около 80 лева. За i7 6700K  също ти трябва охладител...аз съм със същия CM612  и върши работа за 4.6 GHz. Аз всъщност отговорих на @goodly,  който споменава i7 6700, а лично аз съм против тоя процесор, освен ако не се вземе с дъно, с което да се клокне. Макар че имената са еднакви - 6700, то 6700K  без клок работи на 4 GHz  при 4 заети ядра, докато 6700 na 3.7 GHz. Разликата е 7-8 %, което може да се усети при игри, особено в бъдеще. Бил съм с подобни процесори ( Xeon E3-1230V2, който си е чист i7 3770, щото и успях да си го клокна до честотата на 3770), но тоя процесор във времето се оказа слаб за някои нови игри и дори не толкова нови, където просто издъхна и то много, спрямо един i7 6700K! 

Да разбирам ли че 6700k не е лош избор?

преди 4 часа, BAZZINGA написа:

Да разбирам ли че 6700k не е лош избор?

Изобщо не е, стига да може да си го позволиш. 

Даже е добре да го имаш щом ще бачкаш с програми. Но бюджета ти не позволя да го вместим с дъно z170, та за това мислихме няколко варианта с клок и без склок. 6700К 6600К трябва да вървят в комлект със Z170(Някой да не ме разбере погрешно, искам да кажа че Z170 дънни платки, са създадени за K процесори). Но всичко опира до бюджет и нужди. Ако имаш възможност да увеличиш бюджета си, взимай го. Ако не взимай i5 6600K. Дъното предложено от Can Oua AsRock EXTREME4 е много добър вариант, но с него става още по-скъпо. И не е казано че Pro4 не става просто са му спестени компоненти и някои екстри. Та за това бюджета за pc с i7 К процесор трябва да се отделят минимум 2400/500лв само за пц-то, а за монитор минимум 300лв и нагоре. Защото като ще е гарга ня да и тря прическа.

• Автор

Компоненти и екстри най-вече не са ми кой знае колко нужни,нужно ми е да ми свърши работата която искам,да овърклокна леко процесора и да ми мине зора.Интересува ме да ми свърши работа с клока,понеже имам един познат с който цъкаме една и съща игра,с Asus Z170-P е клокнал i7-6700 не К до 4.80GHz.И като цяло разликата между нас е че той ползва Asus GTX 1080 Strix,иначе дори и RAM-та е същата .. :D

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

Ами всичко до тук е мед и вода, но след като ще взимаш 1070, и мислиш да я заменяш с 1080, малко се набутваш според мен, Ако имаш такъв план разбира се. Демек след време ще изгубиш едно 250лв. ако я продаваш за 650лв и то зависи след колко време разбира се, а аз говоря за близките 3,4 месеца. Въпреки всичко дори и да вземеш по-слабо видео, пак ще изгубиш толкова че може и повече. Но тъка става понякога, дават се пари и не може все да сме на печалба в тоя живот.

• Автор
преди 32 минути, goodly написа:

Ами всичко до тук е мед и вода, но след като ще взимаш 1070, и мислиш да я заменяш с 1080, малко се набутваш според мен, Ако имаш такъв план разбира се. Демек след време ще изгубиш едно 250лв. ако я продаваш за 650лв и то зависи след колко време разбира се, а аз говоря за близките 3,4 месеца. Въпреки всичко дори и да вземеш по-слабо видео, пак ще изгубиш толкова че може и повече. Но тъка става понякога, дават се пари и не може все да сме на печалба в тоя живот.

Всъщност ще взимам RX-480 и по-натам 1070 или 1080,а защо пък не RX-490 ако си струва.

преди 19 минути, BAZZINGA написа:

Всъщност ще взимам RX-480 и по-натам 1070 или 1080,а защо пък не RX-490 ако си струва.

няма далавера да се взема карта 20.30% по силна след кратък период от време или вземаш поне 60% и нагоре по-силна. Другото е малко на загуба но и това си има няколко гледни точки

примерно вземеш сега 1060 и след половин година вземеш 1070 е пълно разхищение на кинти.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Все тая каква карта ще вземе, след като ще я продава в бъдеще. Нека си вземе RX че е по евтина и да не забрави да вземе монитор от 300лв тоя с FreeSync, пък може да вземе и EXTREME4 което е по добър вариант. Пък в бъдеще ще разгледа друга видео карта. 

поне да остави харда или ссд-то за после и да си вземе хубаво дъно , вече забравих какво и колко не стигаше за какво :)

• Автор
преди 4 минути, Can Oa написа:

поне да остави харда или ссд-то за после и да си вземе хубаво дъно.

Хмм,мисля че току-що ми даде идеята да ползвам харда от лаптопа ако майка ми не поиска да го ползва.

преди 3 минути, BAZZINGA написа:

Хмм,мисля че току-що ми даде идеята да ползвам харда от лаптопа ако майка ми не поиска да го ползва.

остави на жената да си ползва лаптопа , ти просто си купи после ако не ти стигат пари че не помня дали беше така ;)

Не го знам какво сглобява, но мисля че се е спрял отново на първата си конфигурация която е събрал, но с леки промени по вероятно. Но да, идеята е добра и ако трябва да избира между хард и ссд, аз бих заебал харда за по натам. Че да не инсталвам два пъти виндоса. И ако искаш да ти излезе по евтино и да комбинираш части от два сайта, гледай и сравнявай частите и където е по-евтина определена част, я поръчвай от там. Кутията се надявам че ще е deepcool dukase, не се залъгвай да взимаш посерания tesseract 

• Автор

Аааа Dukase-то е,Dukase-то.И може да ползвам харда от лаптопа а майка ми да си ползва старият комп както досега,а може да сваля и харда от старото компче. :D

• Автор

Ами огромно благодаря за помощта ви,макар че повече тръгнах по това което си бях наумил а не това което ми предложите с цел помощ.С предложението от goodly за сравняване на цените се забих на около 2570лв. което включва i7-6700k,AsRock Z170 Extreme4,видеото,монитор че и SSD+HDD.Но ако имам някакви проблеми или ако нещо не мога да го намеря,отново ще се посъветвам с вас стига да не е проблем. :)

Extreme4 спокойно може да си го спестиш освен ако не търсиш поддръжка на СЛИ. 

FATAL1TY ти е 32 лв. по-евтино. Pro4 също не е проблем но не е с топ-аудиото (тия неща се отразяват на цената).

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 43 минути, Roujin Z написа:

Extreme4 спокойно може да си го спестиш освен ако не търсиш поддръжка на СЛИ. 

FATAL1TY ти е 32 лв. по-евтино. Pro4 също не е проблем но не е с топ-аудиото (тия неща се отразяват на цената).

Като цяло търся овърклок на процесора,SLI или CrossFire за сега нито плазнирам,нито ми е в бюджета.

В такъв случай не пренебрегвай охладителя за сметка на екстрите по-дъното. Pro4 ще ти свърши работа а ако държиш на топ-аудиото както и M.2. вземи FATAL1TY K4.

Extreme4 ти предлага и СЛИ за което плащаш + 32 лв. пари които може да инвестираш в по-добър охладител или кутия ако тя е пренебрегната.

Направи си добре сметката от какво имаш нужда за да не хвърляш излишни пари.

пс. Разлика във фазите има чак при FATAL1TY K6 или Extreme6 които вървят около 350 лв. ако те интересува. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, Roujin Z написа:

В такъв случай не пренебрегвай охладителя за сметка на екстрите по-дъното. Pro4 ще ти свърши работа а ако държиш на топ-аудиото както и M.2. вземи FATAL1TY K4.

Extreme4 ти предлага и СЛИ за което плащаш + 32 лв. пари които може да инвестираш в по-добър охладител или кутия ако тя е пренебрегната.

Направи си добре сметката от какво имаш нужда за да не хвърляш излишни пари.

Ами засега охлаждането е това,но обмислям и Cooler Master Hyper 612 v2.

Послушай Roujin Z и вземи FATAL1TY Z170 K4 или Pro4 от първата ти конфигурация с предпоследна технология на аудио ако не държиш толкова на свръх качеството звук. Разбира се и други неща са орязани при pro4, но не толкова значителни колкото бюджета например.

• Автор
преди 18 минути, goodly написа:

Послушай Roujin Z и вземи FATAL1TY Z170 K4 или Pro4 от първата ти конфигурация с предпоследна технология на аудио ако не държиш толкова на свръх качеството звук. Разбира се и други неща са орязани при pro4, но не толкова значителни колкото бюджета например.

Е Fatal1ty-то ще взимам де,но се чудя be quiet PURE ROCK или Cooler Master Hyper 612 v2.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.