Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 2500-2600 (с монитор)

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, П.Петров написа:

That's all. 

Значи това което пише само това плащам?А и как се получава на адрес,предполагам се поема от нашите куриерски фирми?

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

• Отговори 271
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 10 часа, BAZZINGA написа:

Значи това което пише само това плащам?А и как се получава на адрес,предполагам се поема от нашите куриерски фирми?

Или DHL или Български пощи. На мен ми пристигна от Германия с DHL. На адрес ти го носят, или в офис. 

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Първо извинете че пак ви досаждам,но от известно време нещо ми цъка в главата и понеже е свързано с конфигурацията реших да попитам тук.Какво ще речат тези опции в BIOS-а (прикачил съм снимки),подразбира се какво вършат но с тях системата ще се държи ли стабилно,ще трябва ли да се бърника нещо?

П.С. Извинявам се за розорите снимки,но камерата на телефона нещо не работи както трябва а заради нея няма да го сменям. :D

IMAG1273.jpg

IMAG1274.jpg

Горното са автоматични профили за овърклок на процесора, за кои о трябва да знаеш,че винаги производителя на дъното дава доста повече волтаж от необходимото, за да покрие разликите от бройка до бройка процесор. С две думи, добри за старт и от там почваш да свавляш волтажа на ръка докато стане нестабилен.

Долното са вграедните профили за по-висока честота на рам паметта от тази,която официално се поддържа от процесора. В случавя гледам твоята 2400 е върви на 2133. Там може да пипнеш да си заредиш профила за 2400.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Автор
преди 6 часа, Tommygun написа:

Горното са автоматични профили за овърклок на процесора, за кои о трябва да знаеш,че винаги производителя на дъното дава доста повече волтаж от необходимото, за да покрие разликите от бройка до бройка процесор. С две думи, добри за старт и от там почваш да свавляш волтажа на ръка докато стане нестабилен.

Долното са вграедните профили за по-висока честота на рам паметта от тази,която официално се поддържа от процесора. В случавя гледам твоята 2400 е върви на 2133. Там може да пипнеш да си заредиш профила за 2400.

Ясно,не е занимавка за мен..

• Автор

Извинявам се че пак досаждам,но отново проблеми с тоя пуст компютър,от както съм го купил само ядове създава и пари харчи.Мисля че пак захранването изгоря,защото последният път като изгоря старото което беше чисто ново де пак същото,както си игрех проста каза бип за секунда и компютърът угасна,повече неще да тръгне.Кажете просто аз ли съм ГОЛЯМ карък или не знам как да ползвам компютър,проблем ли е че работи почти по цял ден,знам ли вече.И ако е изгоряло,дали да го пратя на Vario,защото като дадох старото и пратиха новото гаранцията на новото я нямаше,само фактура?

Най-добре викни жичкаджия да ти прегледа инсталацията понеже не е нормално да ти гърмят захранванията едно след друго.

• Автор
преди 33 минути, Roujin Z написа:

Най-добре викни жичкаджия да ти прегледа инсталацията понеже не е нормално да ти гърмят захранванията едно след друго.

Странното е че нищо друго не гърми,ей го на стария комп работи без проблеми от поне 4-5 години а захранването е някакво китайско за няма и 50лв. Дали пък не е нещо от разклонителя,въпреки че сарият комп работеше с него.

Послушай Naruto ако не разбираш, викни човек, който разбира, защото токът може и да е опасен.

• Автор
преди 41 минути, Монката написа:

Послушай Naruto ако не разбираш, викни човек, който разбира, защото токът може и да е опасен.

Но иначе отзад LAN порта си мига,клавиатурата свети и само това е.Дали пък не е нещо друго а не захранването ..

Е какво друго да е? Мога да приема че си нацелил джакпота с дефектно захранване веднъж но не и втори път. Тоест трябва да се отстрани проблема а не да се сменят части през ден.

• Автор
преди 5 минути, Roujin Z написа:

Е какво друго да е? Мога да приема че си нацелил джакпота с дефектно захранване веднъж но не и втори път. Тоест трябва да се отстрани проблема а не да се сменят части през ден.

Ами утре все пак ще го отнеса да видят дали наистина е умряло и ще търся човек който да провери вкъщи,наистина не е нормално.Но както казах старият комп който сега е в другата стая,беше на този контакт,с същият разклонител,захранване за няма и 50лв. а последно захранване горя преди 4 години ..

• Автор
преди 21 минути, hladilnika написа:

захранването е слабо. 

Смятам че 750W са достатъчни за моята система ..

преди 8 минути, BAZZINGA написа:

Смятам че 750W са достатъчни за моята система ..

Не е слабо. Проблемът е друг. 

• Автор
преди 21 минути, Монката написа:

Не е слабо. Проблемът е друг. 

Чудех се,дали е възможно проблема да идва от друг компонент въпреки че и според мен е невъзможно захранване да изгори заради нещо :D

Примигване на лампата в стаята което си е токов удар Ако и това захранване е изгоряло значи наистина имаш проблем с токовете. Какво се случи със CX на Corsair ? Дефект ли беше, какво ти казаха.

• Автор
преди 14 часа, goodly написа:

Примигване на лампата в стаята което си е токов удар Ако и това захранване е изгоряло значи наистина имаш проблем с токовете. Какво се случи със CX на Corsair ? Дефект ли беше, какво ти казаха.

Мисля че беше дефектен,но и все пак ми е странно че горят толкова много.Старият комп който в момента е в другата стая,на този контакт кара 4 години на този контакт и разклонител,а захранването е китайско за 30-40лв. Даже вече един приятел почна да ме бъзика да си купя стари части защото не горели толкова лесно,и честно има някаква истина.Компютър,на 10 години без почти никаква поддръжка си работи без проблеми.

преди 55 минути, BAZZINGA написа:

Мисля че беше дефектен,но и все пак ми е странно че горят толкова много.Старият комп който в момента е в другата стая,на този контакт кара 4 години на този контакт и разклонител,а захранването е китайско за 30-40лв. Даже вече един приятел почна да ме бъзика да си купя стари части защото не горели толкова лесно,и честно има някаква истина.Компютър,на 10 години без почти никаква поддръжка си работи без проблеми.

сложи старото захранване и ще видиш как ще изпатка, видеото ти е ламя не е за посредствени захранвания.

• Автор
преди 9 минути, hladilnika написа:

сложи старото захранване и ще видиш как ще изпатка, видеото ти е ламя не е за посредствени захранвания.

Както казах,мисля че 750W са достатъчни.

преди 34 минути, hladilnika написа:

Ламя 125 ватова? Ако това е ламя 270 ватовата ми 7970-ка какво прави на 550 ватово захранване, реални 504 по 12 волтовата ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.