Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 2500-2600 (с монитор)

Featured Replies

Както казах наблегни на охладителя със спестените 32 лв. Hyper 612 v2 е за предпочитане като далеч не е изхвърляне по-скоро е около минимума.

За малко по-евтин Луцифер е вариант но не К2 а истинския заместник на оригинала - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=14449&sort=p.price&order=ASC

Реално подобрението се състой в по-добра перка. Проблема е че охладителя е доста обемен и трябва да се съобрази и кутията с него иначе няма конкуренция под 100 лв. вкл. Hyper 612.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Отговори 271
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Здравейте,както си ровех из Vario за да проверя дали отново имат Crucial MX300 275GB наличен попаднах на това нещо и се зачудих може ли такъв твърд диск да се сложи и струва ли си ?

Разбира се че си струва, даже е по-добър вариант от SATA с кабела който ти предложих. По-бързо се осъществява връзката при M.2, по бърз пренос/обмен на данни. Щом дъното поддържа M.2 сокет разбира се е по добрия вариант. Лошото е че бързо ги грабват тия 250-ки. 

Едит: писах и за SanDisk и за intel SSD ама форума ме прецака и не ми изпрати цялото обяснение и сега не ми се пише отново...

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Понеже скоро или не чак толкова скоро ще се наложи да се сглоби конфигурацията,всичко зависи от това кога ще получим парите.Та може ли да ми препоръчате някакъв хубав комплект отвертки,който ще ми свърши работа,защото у нас буквално няма никакви инструменти.

Вземи от някой приятел познат една средна по големина кръстата отвертка или малко по малка още по добре и то това е. Друг инструмент не ти трябва. Даже със върха на нож можеш да работиш без проблем стига да внимаваш да не изплесне ножа по някоя схема. Не бързай за никъде внимателно и оперирай дори и с отвертка.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте,отново съм да ви досаждам малко надявам се за последен път. :D Още тази седмица би трябвало да имам вече парите но,захранването и RAM-т които бях харесал вече ги няма,спрял съм се на тази RAM и на това захранване.Но понеже не съм голям разбирам и искам мнението за захранването,ще свърши ли работа ако не,предложете нещо до към да речем 120-130лв.

Паметта е с високи гребени а има и по-добри варианти за захранване. От Варио и доставка няма да платиш.

• Автор
преди 38 минути, Roujin Z написа:

Паметта е с високи гребени а има и по-добри варианти за захранване. От Варио и доставка няма да платиш.

Ако може да предложиш някое друго захранване,иначе аз ще пазарувам като цяло от Vario,само RAM-та,процесора,охлаждането и кутията ще са от Nikem.

Значи все пак ще плащаш доставка от Никем а от Варио трябва покупката да е 200 лв. за да е безплатна тоест нова доставка ако ще е само захранване.

Става много сложно а и като гледам двете захранвания които си струват за около стотина лева са изчерпани. 

Това е едното на по-ниска цена (във Варио беше около 120 лв.) и с безплатна доставка - http://www.emag.bg/polu-modulno-zahranvane-corsair-ecx450m-450w-80-plus-bronze-atx-2-4-pfc-activ-cherno-cp-9020101-eu/pd/DLH8Z3BBM/

пс. Паметта гледай да е нископрофилна без значение от къде ще я купуваш.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 26 минути, Roujin Z написа:

Значи все пак ще плащаш доставка от Никем а от Варио трябва покупката да е 200 лв. за да е безплатна тоест нова доставка ако ще е само захранване.

Става много сложно а и като гледам двете захранвания които си струват за около стотина лева са изчерпани. 

Това е едното на по-ниска цена (във Варио беше около 120 лв.) и с безплатна доставка - http://www.emag.bg/polu-modulno-zahranvane-corsair-ecx450m-450w-80-plus-bronze-atx-2-4-pfc-activ-cherno-cp-9020101-eu/pd/DLH8Z3BBM/

пс. Паметта гледай да е нископрофилна без значение от къде ще я купуваш.

И последно,450W ще стигнат ли за всичко?

P.S. Ами тази RAM?

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

Да а и за тия пари това са добрите захранвания. Ако искаш 550W трябва да отделиш повече пари.

http://www.vario.bg/corsair-cx-series-modular-cx550m-550w-cp-9020102-eu

http://www.vario.bg/xfx-ts-gold-series-550w-p1-550g-ts3x

Тази рам от линка ти както и всяка нископрофилна ще ти свършат работа. 

преди 6 часа, Roujin Z написа:

Да а и за тия пари това са добрите захранвания. Ако искаш 550W трябва да отделиш повече пари.

http://www.vario.bg/corsair-cx-series-modular-cx550m-550w-cp-9020102-eu

http://www.vario.bg/xfx-ts-gold-series-550w-p1-550g-ts3x

Тази рам от линка ти както и всяка нископрофилна ще ти свършат работа. 

Наруто,за тези пари да взима TS 650 Gold от никем,в пъти по-добро е (CX450M го предлагам,защото беше много евтино-103 лв).Ако държи на полумодул,то да вземе Лондон,пак на тая цена или по-малкото му братче,ако стои още на 120 лв,което пък е най-изгодното.

• Автор

Благодаря за препоръките избрал съм си като цяло,но това което посочих отначало ще свърши ли работа въобще.Смисъл и аз бих взел нещо по-скъпичко,но съм на бюджет а поради скока на цените и това което искам,във момента бюджета се е разчекнал като кака от околовръстното.Та be quiet!-та ще свърши ли работа пък по-натам да го сменя със нещо по-добро?

преди 2 часа, BAZZINGA написа:

Благодаря за препоръките избрал съм си като цяло,но това което посочих отначало ще свърши ли работа въобще.Смисъл и аз бих взел нещо по-скъпичко,но съм на бюджет а поради скока на цените и това което искам,във момента бюджета се е разчекнал като кака от околовръстното.Та be quiet!-та ще свърши ли работа пък по-натам да го сменя със нещо по-добро?

Не се занимавай с глупости.Ето,докато не са ме баннали,това е малкото братче на Лондон за без пари- http://www.emag.bg/modulen-zahranvasht-blok-thermaltake-smart-se-psu-530w-80-plusr-gold-sps-0530m/pd/DPVQYMBBM/

• Автор

Ами какво да кажа,благодаря Ви за помощта,пак ще прегледам всичко ако нещо не ми се струва както трябва.Парите би трябвало до петък да ги имам,другата седмица да поръчам и естествено да направя няколко снимки,нали така трябва да се похваля.И отново,най-сърдечно Ви БЛАГОДАРЯ!! :)

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

преди 1 час, Кюнко написа:

Не се занимавай с глупости.Ето,докато не са ме баннали,това е малкото братче на Лондон за без пари- http://www.emag.bg/modulen-zahranvasht-blok-thermaltake-smart-se-psu-530w-80-plusr-gold-sps-0530m/pd/DPVQYMBBM/

Off: Ми ти се оля с тоя Xec. Давай го по-спокойно. Същото важи и за него. Що не си организирате дуел? Мисля, сте зрели хора. Грозно е да се четат и твоите и неговите мнения. Имаш наченки за нещо полезно, но 1/3 от постовете ти са полезни, 2/3 заяждания с оня. При него важи същото. Напоследък се прави на мушица. Не знам, може да е минал към тежка дрога и да е зарязал алкохола. 

преди 32 минути, Кико написа:

Off: Ми ти се оля с тоя Xec. Давай го по-спокойно. Същото важи и за него. Що не си организирате дуел? Мисля, сте зрели хора. Грозно е да се четат и твоите и неговите мнения. Имаш наченки за нещо полезно, но 1/3 от постовете ти са полезни, 2/3 заяждания с оня. При него важи същото. Напоследък се прави на мушица. Не знам, може да е минал към тежка дрога и да е зарязал алкохола. 

Кико,ти пък как реши,че можеш да ме поучаваш?И що си мислиш,че искам да съм полезен,да се обяснявам като теб на децата и троловете,а не просто да го насирам оня лъжлив льольо и ей така,за кеф и разнообразие,да ви казвам кое е добро и кое боклук?Не ми давай съвети!

преди 25 минути, Кюнко написа:

Кико,ти пък как реши,че можеш да ме поучаваш?И що си мислиш,че искам да съм полезен,да се обяснявам като теб на децата и троловете,а не просто да го насирам оня лъжлив льольо и ей така,за кеф и разнообразие,да ви казвам кое е добро и кое боклук?Не ми давай съвети!

Той вдига нивото на форума!:D

преди 2 часа, Кюнко написа:

Аз съвети досега мисля не съм ти давал. От един глава няма да те заболи. Пий си питието и споко.

преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

Той вдига нивото на форума!:D

Ванко ли си, Ибанко ли си, не те знам. По-скоро си второто.

преди 16 минути, Кико написа:

Аз съвети досега мисля не съм ти давал. От един глава няма да те заболи. Пий си питието и споко.

Хайде не се надскачай! ;) 

Аз ви казах че тока с тия захранвания яко го пере. Има малко акъп за даване ама няма нерви да обяснява като на човек. Медицината е слаба щом няма лечение. Не го знам на колко години е, ма не вярвам да е повече от 30. Па с тия нерви болести ще си образува. Имам чувството че идва от цс 1.6 където всички са изнервени когато умрат, и всеки те псува на майка и те кълне до гроба за щяло и нещяло и ти казва колко си тъп а малоумен за някаква елементарна грешка.

преди 45 минути, Кико написа:

Ванко ли си, Ибанко ли си, не те знам. По-скоро си второто.

Фордман какво да ти кажа?

За последния оргазъм на Хес с жена или твоя?

• Автор

Парите вече са налични и тези дни ще се поръчва вече,но преди това ще питам уж за последно.На това дънце ще може ли да се сложи това SSD-нце,благодаря предварително. :)

преди 14 минути, BAZZINGA написа:

Парите вече са налични и тези дни ще се поръчва вече,но преди това ще питам уж за последно.На това дънце ще може ли да се сложи това SSD-нце,благодаря предварително. :)

Да, има M.2  слот. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.