Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първа кола препоръка

Featured Replies

Здравейте,

тъй като съвсем скоро започвам официално курсовете, живот и здраве след около 2 месеца при добро стечение на обстоятелствата ще съм пълноправен шофьор. Респективно ще ми се наложи да се огледам за първата си кола.

От тази гледна точка се обръщам към вас, за да се посъветвам и най-вече, за да получа препоръка относно това към каква кола точно да се ориентирам. Единствените изисквания, които имам към нея са следните:

Автоматична скоростна кутия - колата ще е автоматик, решението вече е взето. От тая гледна точка няма смисъл да се стартира дискусия от типа ''ръчната е по-добра от автоматика'', тъй като така или иначе ще се купува автоматик, въпросът е какъв точно.

Седан - предпочитам, ако ще си купувам кола, то тя да е седан. Нямам нищо против другите варианти, но определено, ако мога да избирам, бих си избрал кола, която да не е хечбек.

Твърде рано е да говоря за бюджет, имайки предвид колко време ще мине до тогава, но със сигурност не ми се дават повече от 2500 лв. Ще бъда страшно благодарен на всеки, който се включи в дискусията.

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

• Отговори 128
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

:D Ма, теб хем те сърби, хем боли! Хем бюджет 2500, хем искаш да си турбогъзар!

2500лв автомобил, седан, автоматик, ще да е някой 3-та употреба таралясник на поне 15 - 20 години, а ремонта на автоматика ако се наложи ще ти струва колкото цялата кола! 

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

За този нисък бюджет не е лесно да се намери читав автомобил. Това че сега не ви се дават повече от 2500лв ,добре ,ама като вземете някоя убита машина и след месец два грохне ,ще ви се наложи да дадете за ремонт ,ако не ви се пътува с градския транспорт. 

Да попитам проблем ли е ,ако е 2 врати? Също така бензин или дизел предпочитате? Някакви претенции относно мощността? 

ЧИляко иска ние предлагаме :)

• Автор
преди 9 минути, Иво Димов написа:

Много благодаря, второто предложение особено е точно това, което търся.

преди 7 минути, Кумчо вълчооо написа:

:D Ма, теб хем те сърби, хем боли! Хем бюджет 2500, хем искаш да си турбогъзар!

2500лв автомобил, седан автоматик, ще да е някой 3-та употреба таралясник на поне 15 - 20 години, а ремонта на автоматика ако се наложи ще ти струва колкото цялата кола! 

Наясно съм, че е по-скъпо, както написах не съм отворил темата, за да питам дали да си купя ръчна кола или да си купя автоматик. Отворил съм темата с идея да получа предложения за автоматична кола. Тоест, решението е взето мнооооооооого преди да отворя темата. От тая гледна точка бих бил благодарен, ако се говори за конкретни автомобили.

преди 6 минути, Soviet Soldier написа:

За този нисък бюджет не е лесно да се намери читав автомобил. Това че сега не ви се дават повече от 2500лв ,добре ,ама като вземете някоя убита машина и след месец два грохне ,ще ви се наложи да дадете за ремонт ,ако не ви се пътува с градския транспорт. 

Да попитам проблем ли е ,ако е 2 врати? Също така бензин или дизел предпочитате? Някакви претенции относно мощността? 

Няма никакво значение дали ще е двувратка или четиривратка, предпочитам бензинова, но и дизеловите варианти не ги изключвам. Относно мощност, да речем над 1.5. Разбира се, предпочитам да е по-мощна, но в крайна сметка на базата на цена качество както излезе най-добре.

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

С автоматиците много трябва да се внимава .ПОне по-старите модели са дуракоустойчиви :)

• Автор
преди 1 минута, Иво Димов написа:

С автоматиците много трябва да се внимава .ПОне по-старите модели са дуракоустойчиви :)

Това ми е пределно ясно. С всяка една кола трябва да се внимава. Аз просто искам да се ориентирам какво да търся, ясно е, че като тръгна да купувам ще взема с мен някой по-опитен.

На мен ми се въртят в главата модели ,като Е38/39 на БМВ или W208 на Мерцедес ,но за тия пари ще са пределно убити машини. 

Е тва ти требе ПАСАТ  

Когато все още се правеха здрави коли : )

току-що, Soviet Soldier написа:

На мен ми се въртят в главата модели ,като Е38/39 на БМВ или W208 на Мерцедес ,но за тия пари ще са пределно убити машини. 

Новобранец и кола със задно не е добра идея :)

• Автор
преди 2 минути, Soviet Soldier написа:

Тези Мерцедеси точно гледам, плюс разни Е класи, от които сякаш ме отказаха. Конкретно W208 изглеждат много добре, но нямам никакви впечатления за тях. Ще се радвам да чуя някакви отзиви.

Иначе за БМВ-тата, постоянно ми говорят колко били трудни за каране зимата и как да не съм си купувал, защото нямало да мога да се оправя с него като нов шофьор.

преди 3 минути, Иво Димов написа:

Е тва ти требе ПАСАТ  

Когато все още се правеха здрави коли : )

Благодаря за предложението, но да дам 2000 лева за кола на 26 години няма как да стане :)

Тази 26 годишна кола няма грам ръжда :)

• Автор
току-що, Иво Димов написа:

Тази 26 годишна кола няма грам ръжда :)

Разбирам, че е така и предполагам, че тогавашното производство коли са били по-качествени от сегашните, но съм човек на 24 години. Със сигурност няма да си купя кола, която да е произведена преди да съм се родил.

Аз пък ти казвам ,че тази кола на 26 години изглежда почти перфектно .Смятай какво би взел и колко би издържало.Избора си е твой

преди 20 минути, b3s7ch0 написа:

не съм отворил темата, за да питам дали да си купя ръчна кола или да си купя автоматик. 

Че кой ти предлага кола с ръчка бе........:angry: Къде прочете това!

Наясно бил! С нищо не си наясно! Всеки един таралясник става за този бюджет и това без значение марката! Приготвил 2500, а му се ще да кара Мустанг:)))))

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Иво Димов написа:

Аз пък ти казвам ,че тази кола на 26 години изглежда почти перфектно .Смятай какво би взел и колко би издържало.Избора си е твой

Не казвам, че изглежда лошо, просто не и за човек, на моята възраст. Поне така ги виждам аз нещата. И все пак ти благодаря за предложенията, особено Аудито от първото мнение ми хареса много.

Взимай спокойно автомобил с задно ,но шофирай разумно. С хубави гуми не би трябвало да има проблем. Ако караш по неразчистен терен ,и с предно ще закъсаш. За предложените БМВ-та ,аз от години ползвам Е38 730д внос от Италия и мога да кажа ,че са отлични машини ,надеждни ,комфортни ,разполагат с мощност ,и не харчат много. 9-11 на 100 не е никак много за автомобил 1830кг 194кс.

Над W208 нямам лични наблюдения.  

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

• Автор
току-що, Кумчо вълчооо написа:

Че кой ти предлага кола с ръчка бе........:angry: Къде прочете това!

Наясно бил! С нищо не си наясно! Всеки един таралясник става за този бюджет и това без значение марката! Приготвил 2500, а му се ще да кара Мустанг

Там, където ти видя, че искам да карам Мустанг, там видях и аз, че ми предлагаш кола с ръчка. Ако исках да ми обяснят колко струва ремонта на автоматик, щях да отворя тема със заглавие за ремонт, а не такава, в която моля за препоръка за кола. Ако имаш някакво конкретно предложение, с радост и  благодарност ще го чуя, ако не, жив и здрав и спокойно с нервите, не е полезно :)

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Взимай спокойно автомобил с задно ,но шофирай разумно. С хубави гуми не би трябвало да има проблем. Ако караш по неразчистен терен ,и с предно ще закъсаш. За предложените БМВ-та ,ам от години ползвам Е38 730д внос от Италия и мога да кажа че са отлични машини ,надеждни ,комфортни ,разполагат с мощност ,и не харчат много. 9-11 на 100 не е никак много за автомобил 1830кг 194кс.

Над W208 нямам лични наблюдения.  

Напълно нормален разход за кола с подобни характеристики, да. Благодаря за мнението :)

преди 1 час, b3s7ch0 написа:

Чудна, записвам си. Благодаря ти :)

Не взимай тази Вектра. Тя е със двигател Екотек, и точно 1.6 харчи масло.

С 200ЛВ. над бюджета, но по добре вземи тази Астра, също е с 1.6 но стария двигател на Опел - 75к.с. и е много корав мотор, не пипа маслото. С Екотека ще береш ядове.

• Автор
преди 2 минути, Богатир написа:

Не взимай тази Вектра. Тя е със двигател Екотек, и точно 1.6 харчи масло.

С 200ЛВ. над бюджета, но по добре вземи тази Астра, също е с 1.6 но стария двигател на Опел - 75к.с. и е много корав мотор, не пипа маслото. С Екотека ще береш ядове.

Благодаря ти за добавката. Аз сега като цяло няма пазарувам, тепърва ще карам курсове и ще изкарвам книжка, едва след това ще купувам кола евентуално. Под записвам, имам предвид, че си записвам моделът, за да мога да го имам, когато тръгна. Иначе точно заради тези детайли, задължително ще взема някой, който разбира, с мен.

Между другото, съседа има Рено Меган 1999г. производство, 1.6 пълна инжекция ръчни скорости, купи го на 190 000км. преди 7 години и вече превъртя километража, значи сега  е на около 1 070 000км., така че явно Рено правят добри двигатели. ;)

Братовчеда също има Рено Меган, пак ръчни скорости но 1.4 моно. също е доволен.

Няма Меган с 1.4 моно !Има но с пълна инжекция :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.