Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първа кола препоръка

Featured Replies

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Понеже някой тука предложи за купуване и следната 14 годишна издъхнала: Opel Corsa

Аз предлагам да му продадеш Дачията за 2500лв да се успокоиш

• Отговори 128
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 23 часа, язе написа:

Ми като му гледам подписа, лагуната му е моно. :)

Опа сори. Не бях погледнал скритото съдържание. Снимката в него е на многоточков инжекцион- демек ПЪЛЕН. Моно е тази от карса.

Явно имало :) .Първите им са моно ,моя е грешката,ползвали са ДВГ на рено 19

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

До 5 000 км на година по- добре с такси. По- изгодно е отколкото стара кола. Отделно зимни, летни гуми, застраховки, гориво, поддръжка и др. Англичаните имат две поговорки. Не съм толкова богат, че да купувам евтино. Евтиното излиза винаги по- скъпо.

Редактирано от pcbsd (преглед на промените)

на 19.10.2016 г. в 14:30, b3s7ch0 написа:

Това ми е пределно ясно. С всяка една кола трябва да се внимава. Аз просто искам да се ориентирам какво да търся, ясно е, че като тръгна да купувам ще взема с мен някой по-опитен.

Всички сме почнали дори с по-малко от 5000 на година. Лично аз почнах с 3800 километра в казармата. Малко, но голям кеф със ЗиЛ 130 къса база. Който не е карал точно тая модификация ,не знае какво е кеф. Когато се уволнявах от казармата на 19 години и половина, просто исках да си купя ЗиЛ 130 с къса база и да спирам пред кафенетата с него! Не исках и да чувам за лек автомобил. 

Няма значение какво ще се вземе за 5000 годишен пробег. Таксито е добре, щото може и да се наливаш до козирката. Дори е за предпочитане. Лекият автомобил изисква и отговорност. Ако някой смята, че на 18-20 ще има кола, с която да ходи по кръчми, да забрави! Кола се взема тогава, когато кръчмите и мадамите са далеч назад във времето. Лично аз съм противник на това, юноши бледи да вземат коли на 18 или 20. Бих им препоръчал просто да си вземат колата на 25 и то със собствени средства! Не да се надяват на родителите си, защото това ще е най-голямата им грешка в живота!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

До 5 000 км на година по- добре с такси. По- изгодно е отколкото стара кола. Отделно зимни, летни гуми, застраховки, гориво, поддръжка и др. Англичаните имат две поговорки. Не съм толкова богат, че да купувам евтино. Евтиното излиза винаги по- скъпо.

Разбира се всеки трябва да живее разумно според възможностите си и доходите си. Доколкото разбрах налага се да разбираш от ремонт на автомобили и имаш технически средства за това. 

В автосервизите се заплащат частите и броя на часовете. Например в крайни квартали един час престой в сервиз е не- по- малко от 80-100лв. Например колата е стояла в сервиз 50 часа и това струва 50часа х 80лв=4000лв.+ плюс да си заплатиш частите.  Бягай далеч от сервиз. По- изгодно излиза да си купиш нова кола или нов камион отколкото да правиш ремонт в сервиз. Цените за услугите на лицензираните сервизи са доста по- високи.

За газовите сервизи не зная. По скоро за газовите уредби си оставяш колата в гараж да се учат върху нея селски бекове разбирачи да стават пишман майстори. После, като идваш да си вземеш колата и налитат на бой. Има такива мнения в форумите.

• Автор
преди 7 часа, Кико написа:

Всички сме почнали дори с по-малко от 5000 на година. Лично аз почнах с 3800 километра в казармата. Малко, но голям кеф със ЗиЛ 130 къса база. Който не е карал точно тая модификация ,не знае какво е кеф. Когато се уволнявах от казармата на 19 години и половина, просто исках да си купя ЗиЛ 130 с къса база и да спирам пред кафенетата с него! Не исках и да чувам за лек автомобил. 

Няма значение какво ще се вземе за 5000 годишен пробег. Таксито е добре, щото може и да се наливаш до козирката. Дори е за предпочитане. Лекият автомобил изисква и отговорност. Ако някой смята, че на 18-20 ще има кола, с която да ходи по кръчми, да забрави! Кола се взема тогава, когато кръчмите и мадамите са далеч назад във времето. Лично аз съм противник на това, юноши бледи да вземат коли на 18 или 20. Бих им препоръчал просто да си вземат колата на 25 и то със собствени средства! Не да се надяват на родителите си, защото това ще е най-голямата им грешка в живота!

На 24 години съм и не пия алкохол, та общо взето това, което си написал, не се отнася за мен. Няма абсолютно никакъв шанс да се кача да карам пил. Имам акъл в главата :)

преди 8 часа, pcbsd написа:

До 5 000 км на година по- добре с такси. По- изгодно е отколкото стара кола. Отделно зимни, летни гуми, застраховки, гориво, поддръжка и др. Англичаните имат две поговорки. Не съм толкова богат, че да купувам евтино. Евтиното излиза винаги по- скъпо.

Нямам представа колко километра евентуално ще минавам за година, но мисля, че е крайно време да спра да разчитам на автобуси и таксита. За всяко едно движение из София трябва да си правя сметка как да изляза, за да не изпусна автобуса и колко ще ми отнеме да стигна от точка А до точка Б, най-често по обиколни маршрути, защото маршрутите на градския транспорт в 90% от случаите далеч не са най-бързите.

Знам, че има и други разходи, придружаващи покупката на кола. Ясно е, че не е само цената на самата кола.

на 19.10.2016 г. в 17:54, Богатир написа:

Не взимай тази Вектра. Тя е със двигател Екотек, и точно 1.6 харчи масло.

С 200ЛВ. над бюджета, но по добре вземи тази Астра, също е с 1.6 но стария двигател на Опел - 75к.с. и е много корав мотор, не пипа маслото. С Екотека ще береш ядове.

Аз му предложих просто модел, не конкретно тази Вектра. 1.6 Наистина гори масло, но старият мотор. Тази е фейслифт и предполагам е с по-новия, но нямам наблюдения над него. Относно клишетата за Екотека,  ако случиш на читав 1.8 или 2.0 и си го поддържаш няма да имаш никакви проблеми. Карам такава Вектра вече 100 000км само че е 1.8 116кс.

Редактирано от slavi91 (преглед на промените)

Ето и едно предложение с газова уредба, пък и малко по-новичка  Нисан

Ето и още един модел Пасат

Прочетох цялата тема и понеже авторът ми се вижда  готин и свестен човек, продължавам да му търся нещо подходящо.Уважам хората, които сами се справят с нещата и не чакат някой да им дава всичко наготово.

От темата разбрах, че искаш седан и не искаш хечбек. А какво ти е мнението за комби ?  Идеята ми е че комби автомобилите са по евтини на нашия пазар и може да имаш повече избор,пък и ще имаш повече място за багаж. Лично аз например не харесвам комби и не бих си купил, но това си е мой вкус и затова те питам ти на какво мнение си.

Редактирано от slavi91 (преглед на промените)

преди 5 часа, b3s7ch0 написа:

На 24 години съм и не пия алкохол, та общо взето това, което си написал, не се отнася за мен. Няма абсолютно никакъв шанс да се кача да карам пил. Имам акъл в главата .

Това последното трябва да го докажеш, като НЕ си купиш грохнал боклук за 2500 лв. Едни имащи акъл в главата момчета, взимат по 2500 лв на месец в София, пишат код на софтуери.
След време като се сдобиеш и с личен опит от притежаване на коли и се научиш добре да си правиш сметката, ще бягаш далече от стари щайги купени от автокъща.

преди 33 минути, slavi91 написа:

Аз му предложих просто модел, не конкретно тази Вектра. 1.6 Наистина гори масло, но старият мотор. Тази е фейслифт и предполагам е с по-новия, но нямам наблюдения над него. Относно клишетата за Екотека,  ако случиш на читав 1.8 или 2.0 и си го поддържаш няма да имаш никакви проблеми. Карам такава Вектра вече 100 000км само че е 1.8 116кс.

На Екотека 1.8 и 2.0 стават, но на двигател 1.6 само стария мотор /75к.с./ става. 1.6 екотек не харчи масло, той го яде http://www.opelclub.bg/index.php?s=97c71d3ea83026a010f0a1a6841c2fc7&showtopic=9099&st=0

преди 7 минути, slavi91 написа:

Прочетох цялата тема и понеже авторът ми се вижда много готин и свестен човек, продължавам да му търся нещо подходящо.

Спокойно, ние тук сме се заели с превъзпитаването му и от готино наивен младок готов да си похарчи единствените спестени пари, с цел да отърве някой тарикат от 15 годишната му бракма, ще направим от него горд ползванел на градския транспорт. Я виж какви нови трамвай кметицата рекламира, направо да ти е кеф да се качиш у тях и да се возиш чак то последната спирка и обратно.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Спокойно, ние тук сме се заели с превъзпитаването му и от готино наивен младок готов да си похарчи единствените спестени пари, с цел да отърве някой тарикат от 15 годишната му бракма, ще направим от него горд ползванел на градския транспорт. Я виж какви нови трамвай кметицата рекламира, направо да ти е кеф да се качиш у тях и да се возиш чак то последната спирка и обратно.

Белгиец на думи е лесно дай му некой лев

• Автор
преди 4 часа, slavi91 написа:

Ето и едно предложение с газова уредба, пък и малко по-новичка  Нисан

Ето и още един модел Пасат

Прочетох цялата тема и понеже авторът ми се вижда  готин и свестен човек, продължавам да му търся нещо подходящо.Уважам хората, които сами се справят с нещата и не чакат някой да им дава всичко наготово.

От темата разбрах, че искаш седан и не искаш хечбек. А какво ти е мнението за комби ?  Идеята ми е че комби автомобилите са по евтини на нашия пазар и може да имаш повече избор,пък и ще имаш повече място за багаж. Лично аз например не харесвам комби и не бих си купил, но това си е мой вкус и затова те питам ти на какво мнение си.

Много ти благодаря за предложенията. На Нисанчето попаднах сутринта съвсем случайно и изглежда доста добре. Пасати вече на 2 или 3 попаднах подобни и започват все повече да ми харесват. Признателен съм за думите и ще се радвам да видя, ако ти хрумне още нещо :)

Хечбек не съм го изключил абсолютно като вариант, просто е с втори приоритет пред седан. Ще се радвам да видя предложения и в категория хечбек. Относно комбитата, не съм семеен, нямам необходимост от толкова място, а и чисто визуално не ми харесват, та по скоро не. Бих си купил хечбек пред комби със сигурност :)

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

Ясно значи сме на едно мнение за комбитата

Търси се тогава седан или хечбек, но мисля,че моделите се поизчерпаха.

Нещо ако ми хрумне ще пиша пак.

има некви мерцедеси  за 2500 лв с автоматични читави са но не се интересувам от коли земи си само с 4 врати да не е  стани да седнем 

http://www.cars.bg/c1812699  те ти една примерна оферта

Накратко:автоматик за 2,500 ще намериш вероятно на последни издихания преди Надин,ако ще и Мерцедес да е ! Щом си решил автомат добави още около 3к. отгоре и си купи по надеждна кола.От любопитство, защо държиш толкова на автомата ?

преди 13 минути, Yvan Sergeev написа:

те и за 1000 лв http://www.cars.bg/c1856605

Това и 400 не струва!!!

• Автор
преди 12 часа, bijutero написа:

Накратко:автоматик за 2,500 ще намериш вероятно на последни издихания преди Надин,ако ще и Мерцедес да е ! Щом си решил автомат добави още около 3к. отгоре и си купи по надеждна кола.От любопитство, защо държиш толкова на автомата ?

Вярвай ми, ако имам възможност, ще добавя колкото е необходимо, но не е толкова просто. Предпочитам автоматик, защото го намирам за по-комфортен за каране спрямо ръчката.

Ти ще се учиш на ръчка :) .Лично аз смятам ,че ще си промениш мнението след като изкараш курса.Автомата е хубаво нещо ако всеки ден ще пътуваш на дълги разстояния .

май сме в петия свят по сащ не знаят какво е  ръчни скорости

• Автор
преди 17 часа, Иво Димов написа:

Ти ще се учиш на ръчка :) .Лично аз смятам ,че ще си промениш мнението след като изкараш курса.Автомата е хубаво нещо ако всеки ден ще пътуваш на дълги разстояния .

Няма да се уча на ръчка. Ще се уча на кола с автоматична скоростна кутия. Относно дългите разстояния, аз смятам, че автоматикът е 5 пъти по-удобен и в софийските задръствания.

преди 12 часа, slavi91 написа:

волво

омега

мерцедес

и една лагунка коята също ми хареса лагуна

а4

Жив и здрав :)

Лагуната и Аудито най-много ми харесват, чисто на пръв поглед. Волвото и Мерцедеса същото изглеждат добре. Направо си ги запазвам линкчетата :)

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

Ако изкараш курс за шофьор на кола с автоматични скорости получаваш свидетелство за управление само на такъв автомобил

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.