Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първа кола препоръка

Featured Replies

• Автор
преди 3 минути, Богатир написа:

Между другото, съседа има Рено Меган 1999г. производство, 1.6 пълна инжекция ръчни скорости, купи го на 190 000км. преди 7 години и вече превъртя километража, значи сега  е на около 1 070 000км., така че явно Рено правят добри двигатели. ;)

Братовчеда също има Рено Меган, пак ръчни скорости но 1.4 моно. също е доволен.

За френските коли съм чувал от 100% позитивни до 100% негативни коментари. Което всъщност може да се каже за всички коли :D

• Отговори 128
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, Иво Димов написа:

Няма Меган с 1.4 моно !Има но с пълна инжекция :)

Мислех, че това е моно http://www.cars.bg/c1865030

явно е карбуратор, защото пълната инжекция изглежда различно .

Spoiler

http://p1.cars.bg/2016-10-11_2/7749625o.jpg

Както е да е :)

Успех в избора на питащия!

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

Ни карбуратор имат ни ми .Всичко им е пълна инжекция :)

• Автор
преди 5 минути, Богатир написа:

Покажи скритото съдържание

Благодаря за съдействието.

Ще се радвам между другото да чуя и още гледни точки, та който има желание, нека да се включи :)

преди 3 часа, Иво Димов написа:

Е тва ти требе ПАСАТ  

Когато все още се правеха здрави коли : )

Новобранец и кола със задно не е добра идея :)

Новобранец, със задно, голям шанс да се завърти и да стане белята. На автора му трябва някоя малоитражка 1.6 например, да се научи да кара, а после да скача на нещо по-така.

PS: Колко статии съм чел за катастрофи с бмв-та.... просто качват се и си мислят, че са хванали господ за топките и край...правим се на мъж и после беда. Няма да забравя за катастрофата на моста при Захарна фабрика, където мотора остана на моста, а купето през моста и в едно дърво...и всичко това на прав участък... Така.. сега за автомата... тва като се счупи, ремонта ще му е колкото колата , а може и повече. Автомата за мен е за пенсионерите и олегналите хора.

Проблема е ,че почти няма малолитражки автоматици в тоя ценови диапазон до 3 бона :) .Най-маломощното е 1.6 инжекция

Една Алфа Ромео!

• Автор
преди 11 минути, Евгени Симеонов написа:

Новобранец, със задно, голям шанс да се завърти и да стане белята. На автора му трябва някоя малоитражка 1.6 например, да се научи да кара, а после да скача на нещо по-така.

PS: Колко статии съм чел за катастрофи с бмв-та.... просто качват се и си мислят, че са хванали господ за топките и край...правим се на мъж и после беда. Няма да забравя за катастрофата на моста при Захарна фабрика, където мотора остана на моста, а купето през моста и в едно дърво...и всичко това на прав участък... Така.. сега за автомата... тва като се счупи, ремонта ще му е колкото колата , а може и повече. Автомата за мен е за пенсионерите и олегналите хора.

Четейки темата сигурно си ме представяш като някой 17-18 годишен льольо, който няма търпение да си купи кола, че да качи съученички да ги повози със 160 в населено място, за да ги впечатли.

Реално нямам нищо общо с този образ. Никога не са ме вълнували подобни неща, още по-малко пък искам да си купя кола, за да карам като малоумник. Искам да си купя кола, за да си улесня ежедневието. Реално живея на 7-8 минути с кола от работното си място, а нямайки кола ми отнема 15 минути да стигна до спирката на градския транспорт, от там да чакам да мине автобус и да пътувам с него 5 минути, което в най-оптималния вариант отнема около 30 минути. Прибави и фактът, че наближава зима и това, че в 90% от времето работя до 22ч. и мисля, че са достатъчно аргументи.

В никакъв случай нямам нито интерес, нито намерение да се правя на такъв, какъвто не съм и да карам така, че да застрашавам себе си и другите. Нуждата от кола при мен е, за да стигам от точка А до точка Б, не за да се правя на пилот от Формула 1.

Вземи за пример моментите, в които реша да се прибера до родното си място, което е на около 1 час път с кола от София. За да се случи при мен обаче, аз трябва да стигна от единя край на София до другия, сменяйки 3 транспорта междувременно и от там да хвана автобус. Това разбира се е приружено с влачене на багажи и т.н. Разбра ме мисля :)

преди 1 минута, Иво Димов написа:

Бая трябва да пообиколя, да видя, че седан не мога да си намеря, че да мина на хечбек. Иначе изглежда добре, факт.

Ей ти нeщо евтино, автоматик, климатик и ще останат пари да почерпиш ;)

Fiat Punto

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, _Ramires_ написа:

Една Алфа Ромео!

Предложиха ми и от Алфите, но пък много хора ми казват, че много се чупели. Изобщо не били надеждни коли и са особено неподходящи за нашите пътища.

преди 1 минута, Богатир написа:

Ей ти нeщо евтино, автоматик, климатик и ще останат пари да почерпиш ;)

Fiat Punto

Ако се хвърля на хечбек, то ще е след като окончателно съм видял, че седан не мога да си намеря. И дори в този случай, най-вероятно ще се огледам за Голф 3-ка или някое Поло. Не, че Фиатчето изглежда лошо, но сякаш повече доверие ми вдъхват Голфовете в тоя клас.

преди 3 минути, b3s7ch0 написа:

Четейки темата сигурно си ме представяш като някой 17-18 годишен льольо, който няма търпение да си купи кола, че да качи съученички да ги повози със 160 в населено място, за да ги впечатли.

Много точно описание. Пишейки, че ще караш курсове, няма как да очаквам, че си на 30 и повече години, примерно.

преди 3 минути, b3s7ch0 написа:

Предложиха ми и от Алфите, но пък много хора ми казват, че много се чупели. Изобщо не били надеждни коли и са особено неподходящи за нашите пътища.

Ако се хвърля на хечбек, то ще е след като окончателно съм видял, че седан не мога да си намеря. И дори в този случай, най-вероятно ще се огледам за Голф 3-ка или някое Поло. Не, че Фиатчето изглежда лошо, но сякаш повече доверие ми вдъхват Голфовете в тоя клас.

Фолксваген, както и Ауди имат неоправдано скъпи части - нови и втора употреба. Избора си е твой ;)

• Автор
преди 2 минути, Евгени Симеонов написа:

Много точно описание. Пишейки, че ще караш курсове, няма как да очаквам, че си на 30 и повече години, примерно.

На 24 съм, което до някаква степен показва, че тоя период при мен не го е имало никога. От тая гледна точка, както казах никога не бих застрашил съзнателно себе си или друг човек на пътя.

току-що, Богатир написа:

Фолксваген, както и Ауди имат неоправдано скъпи части - нови и втора употреба. Избора си е твой ;)

Голфовете със скъпи части ли са? Един познат наскоро си взе 3-ка за около 2500 лева и точно това ми обяснява, че понеже била много често срещана кола, много по-лесно и евтино се намирали частите.

Ми ти какво очакваш тука? Всеки щи хвали нещо друг ще плюе! Купи си чисто нова с гаранция!

преди 19 минути, Евгени Симеонов написа:

Проблемът не е в задното ,а в това ,че БМВ за съжаление в България се кара предимно от не особено здравомислещи хора. Нормално при автомобил с 200 коня под капака ,шансът да направиш беля е пъти по-голям ,от колкото с малолитражка. Всичко опира не толкова до автомобил ,а до здрав разум. 

преди 3 минути, Евгени Симеонов написа:

Живеем в България ,не всеки има възможност да получи от мама и тате 4 бона за кола и книжка ,веднага след навършване на 18 години. Аз познавам хора ,на които акъла и на 40 не им е дошъл ,пък на други цял живот не им идва. Нещата далеч не опират само до възраст. 

Не разбирам ,за какво така плашите човека с това задно. Млад мъж на 24 ,сега му е времето да се поглези с някоя по-спортна машина. 

• Автор
току-що, Soviet Soldier написа:

Проблемът не е в задното ,а в това ,че БМВ за съжаление в България се кара предимно от не особено здравомислещи хора. Нормално при автомобил с 200 коня под капака ,шансът да направиш беля е пъти по-голям ,от колкото с малолитражка. Всичко опира не толкова до автомобил ,а до здрав разум. 

Живеем в България ,не всеки има възможност да получи от мама и тате 4 бона за кола и книжка ,веднага след навършване на 18 години. Аз познавам хора ,на които акъла и на 40 не им е дошъл ,пък на други цял живот не им идва. Нещата далеч не опират само до възраст. 

Не разбирам ,за какво така плашите човека с това задно. Млад мъж на 24 ,сега му е времето да се поглези с някоя по-спортна машина. 

Определено конкретно при мен опасения от този тип не би могло да има. Не пия алкохол(колкото и да се струва невероятно на някои хора от обкръжението ми), който е една от най-честите предпоставки за ПТП, не съм конфликтен, че да скоча да се бия с някой на пътя, искам кола единствено от гледна точка на това да си направя живота по-лесен най-грубо казано. Както казах, никога няма да се кача да карам с неразрешена скорост или под въздействие на каквото и да било, знаейки, че мога да нараня себе си или някой друг. Просто не съществува такъв вариант що се отнася до мен :)

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Не казвам, че проблема е в бмв, а това, че масово разни хора катастрофират с тази марка. Освен това има спортни коли с предно. Аз карам Мицубиши Еклипс 2-ра генерация. Много съм доволен от визия и здравината. Едиствено частите са леко кът, но когато питаш и имаш хора, които се занимават с части, всичко се намира.

преди 54 минути, Богатир написа:

Покажи скритото съдържание

Няма начин 1, 4 i да е карбуратор. Това на снимката си е точно моноинжекцион.Не го слушай Димов,говори колко да не заспи. Рено слагаха монота даже и на Лагуна, кво остава за Меган или Клио. Та това ренце си е моно, даже мога да ти кажа и марката на моноинжекциона- Бош. :)

преди 4 минути, язе написа:

Няма начин 1, 4 i да е карбуратор. Това на снимката си е точно моноинжекцион.Не го слушай Димов,говори колко да не заспи. Рено слагаха монота даже и на Лагуна, кво остава за Меган или Клио. Та това ренце си е моно, даже мога да ти кажа и марката на моноинжекциона- Бош. :)

Абе и аз бях сигурен на 90 процента, че е моно, но Димов има Лагуна, та предположих, че е по запознат с двигателите на Рено ;)

преди 5 минути, Богатир написа:

Абе и аз бях сигурен на 90 процента, че е моно, но Димов има Лагуна, та предположих, че е по запознат с двигателите на Рено ;)

Ми като му гледам подписа, лагуната му е моно. :)

Опа сори. Не бях погледнал скритото съдържание. Снимката в него е на многоточков инжекцион- демек ПЪЛЕН. Моно е тази от карса.

Редактирано от язе (преглед на промените)

Изобщо не разбирам от коли но баща ми кара Renault Laguna бензин ръчна скоростна кутия. Кара я вече 5 години и е много доволен подръжката не и е скъпа има и я автоматик http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11447953710089455&slink=g3k9g2 не знам дали става за нещо на тази малка цена.

преди 28 минути, b3s7ch0 написа:

Това са изцяло български простотии ,да слагат всички представители на една марка под общ знаменател. Много е важно ,как е била поддържана преди да попадне в теб. За мен най-ненадеждните автомобили за голфовете. От моето обкръжение най-често неприятности имат собствениците на Gold 3 и 4. При тия гълъбарници всеки ден нов проблем. Може би това се дължи на факта ,че са вече на години ,но на бая проблеми съм се нагледал при 1.6 бензин и 1.9тди. Само 1,8 турбо е сравнително читав. Имам позната от 4 години кара Ауди А-3 и с 1,8т мотор и е много доволна. 

Сетих се за едни не особено разпространени в България автомобили ,но с репутация на най-безопасните и доста надеждни Volvo S80

• Автор
преди 2 минути, Kristian Denkov написа:

Изобщо не разбирам от коли но баща ми кара Renault Laguna бензин ръчна скоростна кутия. Кара я вече 5 години и е много доволен подръжката не и е скъпа има и я автоматик http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11447953710089455&slink=g3k9g2 не знам дали става за нещо на тази малка цена.

И Лагуна е вариант, мислил съм си, ще си я запиша. Благодаря :)

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Това са изцяло български простотии ,да слагат всички представители на една марка под общ знаменател. Много е важно ,как е била поддържана преди да попадне в теб. За мен най-ненадеждните автомобили за голфовете. От моето обкръжение най-често неприятности имат собствениците на Gold 3 и 4. При тия гълъбарници всеки ден нов проблем. Може би това се дължи на факта ,че са вече на години ,но на бая проблеми съм се нагледал при 1.6 бензин и 1.9тди. Само 1,8 турбо е сравнително читав. Имам позната от 4 години кара Ауди А-3 и с 1,8т мотор и е много доволна. 

Сетих се за едни не особено разпространени в България автомобили ,но с репутация на най-безопасните и доста надеждни Volvo S80

Волво S80 или Волво S60 са ми мечта, но читавите са далеч над бюджета, с който евентуално ще разполагам. Тази от линка е със скъсан ремък, което са поне 400-500 лева. Отделно със сигурност има и още един куп други неща за правене, което ще я направи примерно 5 бона реално. Толкова струват читавите.

Ако имам тези пари си купувам моментално една от двете, въпросът е, че за да ги имам, трябва поне половината от тях да ги изтегля под формата на кредит, което не ми се струва особено добра идея, особено когато се отнася за кола.

Да и е с ръчни. Не прегледах подробно обявата. Идеята ми бе ,че тези модели на Волво са добри ,но конкретната кола вероятно е с убит двигател. Ако е до смяната на самия ремък лесно ,но когато се скъса често щетите по двигателя са доста сериозни. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.