Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първа кола препоръка

Featured Replies

• Автор
преди 15 часа, Иво Димов написа:

Ако изкараш курс за шофьор на кола с автоматични скорости получаваш свидетелство за управление само на такъв автомобил

Разбира се. Затова написах в първото си мнение, че решението, че колата ще е автоматик, вече е взето и няма никакъв смисъл да се коментира в посока на ръчни скорости.

• Отговори 128
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

A ти успя ли да вденеш, че като се набухаш с 18 годишен автомат, ще ядеш дървото задължително?

преди 7 часа, b3s7ch0 написа:

Разбира се. Затова написах в първото си мнение, че решението, че колата ще е автоматик, вече е взето и няма никакъв смисъл да се коментира в посока на ръчни скорости.

Напомняш ми за време оно, когато исках да си купя камион, но той бе забранен за частни лица :)  Ама де да разбирам аз, защо камионите, Мерцедесите и Волгите са забранени. Та и ти сега - автомат, та автомат. Първо разбери предимствата на едното и другото. Ако те е страх да ръчкаш или те мързи, това е отделен въпрос, но навремето когато имаше само бензинови автомобили с 3 или 4 предавки, какъв мислиш е бил избора? Дизел? Готова! Перкинс. Смъкваш мотора от ГаЗ-ката и слагаш на Москвича. 

преди 23 часа, Иво Димов написа:

Ако изкараш курс за шофьор на кола с автоматични скорости получаваш свидетелство за управление само на такъв автомобил

ами то и  не ти трябват ръчни не че е сложно ама защо да се мъчиш все едно да не ползваш мишка на компютъра  а само клавиатурата

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

ами то и  не ти трябват ръчни не че е сложно ама защо да се мъчиш все едно да не ползваш мишка на компютъра  а само клавиатурата

Значи би предпочел скапано ПЦ само заради мишката? Щото проблема на автора е горе долу такъв- ако не държи на екстрата,може да вземе нещо що годе сносно за бюджета си. Ако настоява за нея, ще трябва или да преосмисли бюджета, или да сезадоволи с нещо, което може би ще работи...

преди 6 минути, язе написа:

Значи би предпочел скапано ПЦ само заради мишката? Щото проблема на автора е горе долу такъв- ако не държи на екстрата,може да вземе нещо що годе сносно за бюджета си. Ако настоява за нея, ще трябва или да преосмисли бюджета, или да сезадоволи с нещо, което може би ще работи...

ако е ръчна на 20 години не е ли скапана ?

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

Да се мъчиш? За мен това е най-голямото удоволствие в града. Навремето, когато карах шофьорски курсове на ГаЗ 53,  се налагаше да включваме с двойно амбриране( амбриаж=съединител за по-младите) високите предавки и с междинна газ ниските. Днес когато ми е студено маслото в скоростната кутия, често включвам пак с двойно амбриране, първо за кеф и второ, за да пазя кутията. При бързо каране обаче, почти винаги низходящите предавки ги сменям с междинна газ. Ей така за кеф. Просто всичко правя за кеф, не от необходимост, защото съвременните ръчни скоростни кутии са на много добро ниво и нямат нищо общо с едновремешните в руските возила. 

току-що, Yvan Sergeev написа:

ако е ръчна на 20 години не е ли скапана ?

Разбира се. Но за тия пари, ръчката няма да е на 20 а на 12 години примерно... Автомата обаче, задължително ще е на 20.

преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

http://www.cars.bg/c1758717  те ти на 10 години :P

Ами препоръчай я на момчето, ама му дай и адреса си.:D

защо  ?  всеки си има рамене на главата си :D

десния волан ако е проблем друга работа :D

преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

защо  ?  всеки си има рамене на главата си :D

да почерпи ве! Е,малко десен волан ама... ше свикне. :)

• Автор
преди 3 часа, Кико написа:

Напомняш ми за време оно, когато исках да си купя камион, но той бе забранен за частни лица :)  Ама де да разбирам аз, защо камионите, Мерцедесите и Волгите са забранени. Та и ти сега - автомат, та автомат. Първо разбери предимствата на едното и другото. Ако те е страх да ръчкаш или те мързи, това е отделен въпрос, но навремето когато имаше само бензинови автомобили с 3 или 4 предавки, какъв мислиш е бил избора? Дизел? Готова! Перкинс. Смъкваш мотора от ГаЗ-ката и слагаш на Москвича. 

Не мисля, че е удачно да правиш заключения дали ме мързи или не, при положение, че изобщо не ме познаваш. Имам причини да избера автоматик и имайки предвид, че вече съм го избрал и съм се записал на курсове за автоматик не мисля, че е необходимо да ги коментирам, тъй като така или иначе вече решението е взето. Ако тръгна да обяснявам защо, ще вляза в някаква абсолютно безсмислена дискусия, в която не ми се влиза. Имам си достатъчно такива при работата с клиенти всеки ден.

Относно вторият коментар, тази част

Цитат

За мен това е най-голямото удоволствие в града.

е основната. За теб е най-голямото удоволствие, това не значи, че всички останали трябва да мислят по същия начин. Нямам нищо против колите с ръчна скоростна кутия. Взел съм решение за себе си и не съм отворил темата, за да разсъждавам върху него, както подчертах и в първия коментар в тази тема. Въпросът ми цели единствено да си стесня кръга от коли, върху които да се концентрирам когато/ако дойде момента. Та за не знам кой път вече, ще бъда много благодарен, ако се концентрирате върху въпроса, който съм задал. Ако искам прекалено много от вас, благодаря на тези, които се включиха с предложения, винаги могат да ме намерят на ЛС, ако им хрумне още нещо и моля темата да бъде заключена.

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

преди 4 минути, b3s7ch0 написа:

Не мисля, че е удачно да правиш заключения дали ме мързи или не, при положение, че изобщо не ме познаваш. Имам причини да избера автоматик и имайки предвид, че вече съм го избрал и съм се записал на курсове за автоматик не мисля, че е необходимо да ги коментирам, тъй като така или иначе вече решението е взето. Ако тръгна да обяснявам защо, ще вляза в някаква абсолютно безсмислена дискусия, в която не ми се влиза. Имам си достатъчно такива при работата с клиенти всеки ден.

Имаш си правото. След като вече си избрал, тогава се чудя защо още четеш темата си. Грешни заключения обаче си правиш за това, което казвам. Аз ПРЕДПОЛАГАМ каква може да е причината - страх, мързел или както Изабел1 - навил си е на масрафа, че автоматик трябва...ама по-скоро него го мързи, не че му трябва. 

преди 5 минути, b3s7ch0 написа:

Сам казваш, че не разбираш. Хората се опитват да ти обяснят някои елементарни неща, но ти се запъваш, като някакво бебе. Ама щом си решил да се давиш, дави се- кво си заразпитвал какъв камък да си сложиш на шията.

• Автор
преди 1 минута, Кико написа:

Имаш си правото. След като вече си избрал, тогава се чудя защо още четеш темата си. Грешни заключения обаче си правиш за това, което казвам. Аз ПРЕДПОЛАГАМ каква може да е причината - страх, мързел или както Изабел1 - навил си е на масрафа, че автоматик трябва...ама по-скоро него го мързи, не че му трябва. 

Чета темата си, защото има хора, които пишат в нея и се съобразяват с въпроса, който зададох, респективно предлагат варианти на автомобили, които да разгледам.

току-що, язе написа:

Сам казваш, че не разбираш. Хората се опитват да ти обяснят някои елементарни неща, но ти се запъваш, като някакво бебе. Ама щом си решил да се давиш, дави се- кво си заразпитвал какъв камък да си сложиш на шията.

Не изпитвам необходимост да давам обяснения на когото и да било какво и защо правя. Та от тая гледна точка не мисля изобщо да ти давам каквито и да било обяснения :)

защо на gsm-тe има записани номера  и  с 3-4-5 натискания се набира номер а няма шайба да се   въртят цифрите 1 по 1?  това значи ли че хората с gsm са мързеливи ?

http://www.cars.bg/c1784175  те това младо такси  на 600к  километра ми излиза доста често :D

http://www.cars.bg/c1850632  те и това ама пак е десен волан примерно

• Автор
преди 22 минути, Yvan Sergeev написа:

защо на gsm-тe има записани номера  и  с 3-4-5 натискания се набира номер а няма шайба да се   въртят цифрите 1 по 1?  това значи ли че хората с gsm са мързеливи ?

http://www.cars.bg/c1784175  те това младо такси  на 600к  километра ми излиза доста често :D

http://www.cars.bg/c1850632  те и това ама пак е десен волан примерно

Десен волан едва ли ще бъде, тъй като учебната кола, на която ще се обучавам, ще бъде с ляв волан, респективно ще свикна с него. Благодаря ти иначе :)

преди 52 минути, b3s7ch0 написа:

Чета темата си, защото има хора, които пишат в нея и се съобразяват с въпроса, който зададох, респективно предлагат варианти на автомобили, които да разгледам.

Не изпитвам необходимост да давам обяснения на когото и да било какво и защо правя. Та от тая гледна точка не мисля изобщо да ти давам каквито и да било обяснения :)

Че кой ти иска обяснения? Казах каквото имам да кажа. От тук нататък ти пожелавам късмет- ще ти е нужен. :)

• Автор
преди 1 минута, язе написа:

Че кой ти иска обяснения? Казах каквото имам да кажа. От тук нататък ти пожелавам късмет- ще ти е нужен. :)

Цитат

Ама щом си решил да се давиш, дави се- кво си заразпитвал какъв камък да си сложиш на шията.

На мен това ми изглежда като, че едва ли не трябва да ти искам разрешение, за да задам въпрос. Което разбира се няма как да стане.

Иначе благодаря, късмет и на теб.

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

И аз благодаря,но няма да си купувам кола...

преди 2 часа, язе написа:

Е, сигурно момчето си има основателна причина за автоматик. Може би не иска да споделя публично, което е разбираемо. Просто за 2500 лева се взема само Фиеста. Те също имат модификации с 4 степенен автоматик. ако не друго, железарията е здрава, което не може да се каже толкова категорично за скоростната кутия...което е валидно за абсолютно всички коли с автоматик. разбира се, това  е по-малка кола, но в интерес на истината отпред е напълно достатъчно мястото за 180 човек, макар аз и при 1.85 да нямах проблеми с изключение на един - не си поръчах волан, регулиращ се в дълбочина ( бе екстра), което не позволява идеална позиция на седене за много високи хора и за много ниски. Регулировката ставаше само във височина, което пак бе нещо. Личното ми мнение обаче е, че човек най-напред трябва да седне в колата, да види дали ще му е удобно и после да купува! Винаги така съм си вземал колите - сядам, без да ме интересува нищо друго в началото. После карам да видя как е управлението и окачването и чак след това всичко останало - багажник, оборудване, мотор...

Ето нещо такова имам предвид, но тоя иска майка си и баща си:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11472573203114766&slink=g6jaee

Иначе за 2500 спокойно си вземаш подобна Фиеста с ръчни скорости. Техниката е отлична дори на 10 години.

Нямам наблюдения върху дизеловите фиести като тази, но бензинките са пълна скръб. Говоря за  двигателите и най- вече за 1,25 литра. Недай си боже да правиш клапани, а то се налага, щото същите НЕ са с хидравлични повдигачи- просто забравяш за нормална работа.

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 10 минути, язе написа:

Нямам наблюдения върху дизеловите фиести като тази, но бензинките са пълна скръб. Говоря за  двигателите и най- вече за 1,25 литра. Недай си боже да правиш клапани, а то се налага, щото същите НЕ са с хидравлични повдигачи- просто забравяш за нормална работа.

Опа. Говориш май за старите Фиести. Тия, преди 2002 година. Какви клапани те гонят? Моторът е железен. Имах точно 1.25, който след 5 години продадох на братовчедка си и вече е над 10 години колата, доста  над 100 000 км. Мисля бе на 130 000 някъде като я гледах за последно. Все пак това е лична кола, а не служебна, та да и се навъртат +300 000 км за 10 години. Братчеда смени само акумулатор преди 1-2 години. Оригиналния изтрая доста след като я продадох. Иначе 75 коня дърпат доста повече от очакваното. Возил съм хора и като им кажа, че моторът е 1.25 75 коня, се учудват че така дърпа. Колата тежи под 1100 кг заредена а течности и шофьор. Кормилното управление, газта, съединителя, спирачките и окачването, са много подходящи за млад шофьор без никакъв опит. Същото важи и за ръчната скоростна кутия, която се превключва добре, дори колата да е на годинки. Казвам това, щото имам възможност да карам тая, дето продадох преди 5-6 години. Пали от раз, дори преди 2 месеца братчеда ми показва как пали от раз и работи като часовник мотора. Масло не гори, течове няма. Не е като някой Фолксваген, дето още на младини гълта по литър на 10 000 км.  Изобщо, хидравликата хидравлика, поведението на пътя поведение, мотора мотор. Е, няма въртящ момент и трябва малко повече газ при потегляне, но се свиква. А в завоите просто може да караш както си искаш, защото колата е послушна и лесно се овладява. Управлението е много точно. Тия чекии дето ги давате за млад шофьор...леле леле. Качих се в един Опел Вектра за 2200 лева и първия стълб щеше да е моя, защото волана заяждаше, нямаше никаква обратна връзка - ужасно занемарена кола. Скоростната кутия имах чувство че ще се откачи всеки момент, а мотора работеше като дизел. Просто за тия пари кола, среден клас е голям боклук!

Твоята е била с двигател Зетек (75 к.с.). Те по- стават,макар че също тракат като зърномелачки. Аз имах предвид двигателя Дуратек (82 к.с.). Те даже са по- новите...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.