Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първа кола препоръка

Featured Replies

• Автор
преди 39 минути, Soviet Soldier написа:

Да и е с ръчни. Не прегледах подробно обявата. Идеята ми бе ,че тези модели на Волво са добри ,но конкретната кола вероятно е с убит двигател. Ако е до смяната на самия ремък лесно ,но когато се скъса често щетите по двигателя са доста сериозни. 

Именно. За да се е стигнало до скъсване на ремъка, значи няма как да е само той.

Иначе ме уцели много добре. Volvo S60 ми е абсолютния фаворит. Изглеждат уникално, а всички знаем колко здрави коли правят Volvo, макар и вече да са си изнесли производството.

• Отговори 128
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 часа, Кумчо вълчооо написа:

:D Ма, теб хем те сърби, хем боли! Хем бюджет 2500, хем искаш да си турбогъзар!

2500лв автомобил, седан, автоматик, ще да е някой 3-та употреба таралясник на поне 15 - 20 години, а ремонта на автоматика ако се наложи ще ти струва колкото цялата кола! 

Прав е . Е ако искаш си вземи Автоматик и се моли на господ да не се развали вътре нещо,че после яко плащане...

• Автор
преди 10 минути, KillerBear написа:

Прав е . Е ако искаш си вземи Автоматик и се моли на господ да не се развали вътре нещо,че после яко плащане...

Пределно ясно ми е това и за да съм написал, че търся автоматик, значи съм го взел под внимание. Същото нещо може да се каже за всяка друга кола.

преди 8 часа, b3s7ch0 написа:

Ако исках да ми обяснят колко струва ремонта на автоматик, щях да отворя тема със заглавие за ремонт, а не такава, в която моля за препоръка за кола.

Нищо че не си отворил тема, аз да ти кажа че щеше да ми струва над 2000 евро, демек над 4000 лв, ремонта на скоростната кутия. Та не я ремонтирах, а си купих нова кола.
Много по-лесно се кара без педал на съединителя, обаче като си избереш модел за купуване, иди питай първо в един от сервизите на марката, колко ще ти струва ремонта на скоростната кутия. Щото не става да ходиш да си взимаш стара скоростна кутия и сам да я смениш, трябва ония от марката да я програмират да се разбира с компютъра дето е в колата. Иначе просто няма да можеш да я подкараш. А те стара кутия най-вероятно няма да искат да ти програмират. Щото като ти кажат дай 600 лева за тази услуга и ти ще изревеш на умрело, при положение че си дал поне 800 лв за старата кутия на някой изманик, дето те е излъгал че ще работи.

преди 1 час, b3s7ch0 написа:

Същото нещо може да се каже за всяка друга кола.

Не точно тока.
Като нямаш педал на съединителя една електрохидравлична система върши работата на левия ти крак. Моята немска каруца беше на под 60000 км и се развали точно този механизъм. Цена 1800 евро само за него, плюс 300 евро за смяната и програмирането и още едни други пари ( ама карай от мен да мине, няма ад ги броим).
Ако ти се развали ръчна скоростна кутия, слагаш друга и не трябва програмиране на компютъра на колата. Точно 100 пъти по-лесно ще намериш стара ръчна скоростна кутия да я купиш, отколкото механизма за автоматичната. Е, могло дая пратиш в Англия в някава фирма да ти го ремонитирали, ама след 800 лв похарчени плюс разходи по пращане и получаване, може пак да не работи. И тогава оставаш с пръст в гьз.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Нищо че не си отворил тема, аз да ти кажа че щеше да ми струва над 2000 евро, демек над 4000 лв, ремонта на скоростната кутия. Та не я ремонтирах, а си купих нова кола.
Много по-лесно се кара без педал на съединителя, обаче като си избереш модел за купуване, иди питай първо в един от сервизите на марката, колко ще ти струва ремонта на скоростната кутия. Щото не става да ходиш да си взимаш стара скоростна кутия и сам да я смениш, трябва ония от марката да я програмират да се разбира с компютъра дето е в колата. Иначе просто няма да можеш да я подкараш. А те стара кутия най-вероятно няма да искат да ти програмират. Щото като ти кажат дай 600 лева за тази услуга и ти ще изревеш на умрело, при положение че си дал поне 800 лв за старата кутия на някой изманик, дето те е излъгал че ще работи.

Не точно тока.
Като нямаш педал на съединителя една електрохидравлична система върши работата на левия ти крак. Моята немска каруца беше на под 60000 км и се развали точно този механизъм. Цена 1800 евро само за него, плюс 300 евро за смяната и програмирането и още едни други пари ( ама карай от мен да мине, няма ад ги броим).
Ако ти се развали ръчна скоростна кутия, слагаш друга и не трябва програмиране на компютъра на колата. Точно 100 пъти по-лесно ще намериш стара ръчна скоростна кутия да я купиш, отколкото механизма за автоматичната. Е, могло дая пратиш в Англия в някава фирма да ти го ремонитирали, ама след 800 лв похарчени плюс разходи по пращане и получаване, може пак да не работи. И тогава оставаш с пръст в гьз.

Какво го интересува човека ,колко е щял да ти излезе ремонта на скоростите? Той още в началото е подчертал ,че иска автомат ,и че не иска да му спамите и да го убеждавате ,колко по-добри са ръчните. Стига сте спамили на хората темите. 
Ако искаш да пишеш нещо ,да убиваш време ,има си дискусия за общи приказки. Ако желаеш да пишеш тук ,то човека ясно е написал ,за какво иде реч. Не видях да си му предложил нито един седан автоматик за бюджет 2500лв. Само хейт на тема автоматични скорости ,което ясно е заявено ,че не е желано тук. 
Електронния блок на скоростите се сменя с лекота ,и не е нужно никакво препрограмиране ,ако е от същия ,като комплектация автомобил. Въпросния блок ,та дори цели скоростни кутии за разглежданите от нас автомобили може да намери във всяка авто морга на супер смешни цени. Къде си тръгнал да сравняваш автомобил ,който вероятно е в пъти по-скъп от разглежданите ,и то в страна ,като Белгия ,където само труда за ремонт на скоростите могат да достигнат 1000 евро. Нужно ли е във всяка подобна дискусия да спамиш с едни и същи неща?

преди 6 часа, Soviet Soldier написа:

Не видях да си му предложил нито един седан автоматик за бюджет 2500лв. 

Кво да му се предлага! Всеки таралясник и прогнилник като за тези пари става. Като за бюджета!  Марката е без значение в случая.

Какви предпочитания? Отива в някоя автокъща, гледа и взема най запазения дръгел. За свястна кола и за критериите, които е заложил ще му трябват още толкова кинти!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 9 часа, Белгиеца написа:

Не точно тока.

Ама нямам нужда да ми казваш колко струва, там е въпросът. Ако исках да получа такава информация, щях да отворя темата със съответното заглавие и да ви попитам какво ще ми препоръчате като за първа кола - автоматик или ръчна. В случая решението вече е обсъдено, с който трябва и е взето преди много време, записал съм курсове за автоматик, общо взето няма никакъв смисъл да се дискутира има ли смисъл, няма ли смисъл, дали ще съм шофьор като карам автоматик или няма да съм шофьор(защото и на такива тъпотии се наслушах) и т.н. Отворил съм темата с ясната идея да си стесня кръга на търсене и когато евентуално дойде моментът да пазарувам, да не се лутам между хиляди коли, без да знам какво да избера. Напълно наясно съм, че автоматикът изисква повече пари при ремонт, за да стигна до решението да изкарам книжка за автоматик съм изчел достатъчно информация и съм говорил с достатъчно хора, които от години карат такива коли. Ръчната кола преспокойно също може да претърпи повреда, която да изисква доста дълбоко бъркане в джоба.

Та от тая гледна точка, ако не ви затруднявам много, моля ви, концентрирайте се върху въпроса, който съм задал, за да не влизаме в някакъв безсмислен спам, който не води до нищо съществено.

преди 1 час, b3s7ch0 написа:

Отворил съм темата с ясната идея да си стесня кръга на търсене и когато евентуално дойде моментът да пазарувам, да не се лутам между хиляди коли, без да знам какво да избера. Напълно наясно съм, че автоматикът изисква повече пари при ремонт, за да стигна до решението да изкарам книжка за автоматик съм изчел достатъчно информация и съм говорил с достатъчно хора, които от години карат такива коли.

Е като си изчел достатъчно информация и си говорил с достатъчно собственици на такиви коли, те не са ли ти казали ква да вземеш и как да се прекараш ?
Ти що си мислиш че съм длъжен да ги оставям колегите да внушават на читателите, че нямало страшно ако се строшат скоростите ?
Твоето писане много ми прилича на човек, който има желание точно да се отърве от кола с автоматични скорости и иска някой да му познае марката която ще продава, та да може после да посочи пред наивен купувач, нещо от сорта:
„Ето виждате ли, обсъждано е че точно моят модел кола е най-доброто решение и не се притеснявайте че ще си остане вечно ваша после колата, като няма да имате пари за ремонт“
Все някой нямащ пари трябва да се прекара да даде 2500 лв за някой боклук.

Същинският безпаричен купувач, би трябвало да си зададе първо въпроса:
„От къде да намеря доверено лице, от което да купя кола?“
Нали се сещате, че от автокъщи за такава цена ще ви пробутат каквото имат за продаване.
Един автомонтьор можещ да си ремонтира сам колата, няма да пита каква марка да вземе. А който не може сам да я ремонтира и само си мечтае че ще получи кола за 2500 лв, без да отчита цените на ремонтите на толкова старо Ауди, е пълен наивник.
Трябват 4 нови гуми. Трябва ново гърне, щото оригиналното е прогнило. Трябва нов акумулатор. Разни гумени елементи, тръби, уплътнения, и др. във всеки момент може да трябва да се подменят, а цената на труда е неприятна, щото трябва много време. Жилото за ръчната спирачка е ръждясало и трябва да се смени. Накладки и предни дискове и задни барабани са за смяна със сигурност. Една смяна на маслото и филтъра е наложителна, като начало. Отделно други консумативи които продавачът не е сменял и те пари струват. Боята след една година може да се окаже че е станала отвратителна, щото е била „специално“ подготвена само да лови окото и бъде продадена, а после става ужас, та още 1000 лв ще трябва да бъдат похарчени, само за това.

Не купувайте стари щайги от непознати хора, ще берете ядове.
Продавачите които ви лъжат преди продажбата че нямало страшно, после няма те да плащат за ремонтите.
Тази тема е напълно фалшива !!!
Няма такъв герой, който още книжка няма, да знае със 100 процента сигурност, че нямал да се прекара. Просто някой свързан с бизнеса на пробутване на стари щайги, се опитва да прави безплатна реклама на разни боклуци, като създава илюзията че много стара кола, пак била вършила работа. Това е истината, от мене да го знаете. От добро сърце ви го казвам, аз пари си имам за нови коли.

• Автор
преди 1 минута, Белгиеца написа:

Е като си изчел достатъчно информация и си говорил с достатъчно собственици на такиви коли, те не са ли ти казали ква да вземеш и как да се прекараш ?
Ти що си мислиш че съм длъжен да ги оставям колегите да внушават на читателите, че нямало страшно ако се строшат скоростите ?
Твоето писане много ми прилича на човек, който има желание точно да се отърве от кола с автоматични скорости и иска някой да му познае марката която ще продава, та да може после да посочи пред наивен купувач, нещо от сорта:
„Ето виждате ли, обсъждано е че точно моят модел кола е най-доброто решение и не се притеснявайте че ще си остане вечно ваша после колата, като няма да имате пари за ремонт“
Все някой нямащ пари трябва да се прекара да даде 2500 лв за някой боклук.

Същинският безпаричен купувач, би трябвало да си зададе първо въпроса:
„От къде да намеря доверено лице, от което да купя кола?“
Нали се сещате, че от автокъщи за такава цена ще ви пробутат каквото имат за продаване.
Един автомонтьор можещ да си ремонтира сам колата, няма да пита каква марка да вземе. А който не може сам да я ремонтира и само си мечтае че ще получи кола за 2500 лв, без да отчита цените на ремонтите на толкова старо Ауди, е пълен наивник.
Трябват 4 нови гуми. Трябва ново гърне, щото оригиналното е прогнило. Трябва нов акумулатор. Разни гумени елементи, тръби, уплътнения, и др. във всеки момент може да трябва да се подменят, а цената на труда е неприятна, щото трябва много време. Жилото за ръчната спирачка е ръждясало и трябва да се смени. Накладки и предни дискове и задни барабани са за смяна със сигурност. Една смяна на маслото и филтъра е наложителна, като начало. Отделно други консумативи които продавачът не е сменял и те пари струват. Боята след една година може да се окаже че е станала отвратителна, щото е била „специално“ подготвена само да лови окото и бъде продадена, а после става ужас, та още 1000 лв ще трябва да бъдат похарчени, само за това.

Не купувайте стари щайги от непознати хора, ще берете ядове.
Продавачите които ви лъжат преди продажбата че нямало страшно, после няма те да плащат за ремонтите.
Тази тема е напълно фалшива !!!
Няма такъв герой, който още книжка няма, да знае със 100 процента сигурност, че нямал да се прекара. Просто някой свързан с бизнеса на пробутване на стари щайги, се опитва да прави безплатна реклама на разни боклуци, като създава илюзията че много стара кола, пак била вършила работа. Това е истината, от мене да го знаете. От добро сърце ви го казвам, аз пари си имам за нови коли.

Колега, ще ме прощаваш, тъй като виждам, че си стар потребител, но имаш сериозни проблеми. Дори няма да коментирам простотиите, които си писал.

• Автор
току-що, Белгиеца написа:

Леле колко бързо реагира като те разобличих, скрий се някъде сега и чакай да се забрави.

Имаш сериозни проблеми, приятелю. Никога не съм имал нищо общо с продажба на коли под каквато и да е форма. Нямам представа защо ти се обяснявам, но все пак.

Отворих темата, тъй като да си призная честно, не разбирам нищо от коли. Както вече казах, когато моите приятели си купуваха първите коли, мен ме интересуваше футболът и така и не успях да се заинтересувам в тая посока. От тая гледна точка съм пропуснал много неща, които са важни при покупката на автомобил, а просто вече дойде такъв момент, че се установих трайно в София и придвижването без кола е мъчение. Тъй като не искам да се хвърля на нещо, само защото ми е харесало визуално, реших да отворя тема, именно тук, защото винаги съм намирал помощ в този форум. Бюджетът ми е такъв, защото разчитам изцяло на себе си, нямам богати родители, които да финансират покупката на първата ми кола и просто смятам какви пари мога да отделя в следващите 3-4 месеца да речем и с тях да се снабдя с каквото ми трябва. За теб може и да е нормално да похарчиш 5000 евро за кола, но аз не мога да си го позволя. Не смятам, че съм направил нещо лошо като съм задал въпрос, напълно културно и цивилизовано.

Какви фалшиви теми, какви продажби, човече ти не си добре наистина.

преди 5 минути, b3s7ch0 написа:

Какви фалшиви теми, какви продажби, човече ти не си добре наистина.

Не съм бе, ама ще се оправя, обещавам !
Да му мислят купувачите на стари щайги, от къде пари за ремонти.
В София придвижването става с градския транспорт, наемаш си стая в квартал близък до работното ти място и си готов. Братчеда си купил карта за 365 дена, че му излизало по евтино. А той голема къща си има в София. Миналата година се беше засилил да идва за 1000 евро кола да си купел от Белгия, ама като му обясних истината и се отказа. Той беше разбрал как ще го прекарат ако купи от автокъща в София, та си въобразяваше че щял от честен човек от обява да намерел кола за само 1000 евро. Няма такъв филм.  Тука като купуваш нова кола за 15000 евро на продавачът му дава вносителя 1500 евро да ти изкупи старата която имаш, даже и да е с отрицателна стойност тя. Та кой ще му даде читава запазена кола на много години, само за 1000 евро, след като старата му я изкупува продавачът на новата кала , за цели 1500 евро ?

• Автор
преди 3 минути, Белгиеца написа:

Не съм бе, ама ще се оправя, обещавам !
Да му мислят купувачите на стари щайги, от къде пари за ремонти.
В София придвижването става с градския транспорт, наемаш си стая в квартал близък до работното ти място и си готов. Братчеда си купил карта за 365 дена, че му излизало по евтино. А той голема къща си има в София. Миналата година се беше засилил да идва за 1000 евро кола да си купел от Белгия, ама като му обясних истината и се отказа. Той беше разбрал как ще го прекарат ако купи от автокъща в София, та си въобразяваше че щял от честен човек от обява да намерел кола за само 1000 евро. Няма такъв филм.  Тука като купуваш нова кола за 15000 евро на продавачът му дава вносителя 1500 евро да ти изкупи старата която имаш, даже и да е с отрицателна стойност тя. Та кой ще му даде читава запазена кола на много години, само за 1000 евро, след като старата му я изкупува продавачът на новата кала , за цели 1500 евро ?

Прекрасно знам как се пътува в София, от 2011 живея в тук и се придвижвам с градски транспорт. Въпросът е, че живея в квартира, от която най-близката спирка на градски транспорт е на 15 минути пеша. Реално погледнато, в момента, когато времето е хубаво, не ми е проблем да ги мина тези 15 минути пеша, но след 1 месец като падне сняг няма да е толкова приятно. Като прибавим и това, че работя до 22ч. а автобусът, който ми върши работа е в 22:30 и реално се прибирам у дома в 23ч., при положение, че живея на 7-8 минути с кола от работното си място. Едва ли има нужда да обяснявам повече.

Я тука малко доказателствен материал за истината.
Ето от тази страница, извадих на снимка щото след време може да не се отваря правилно:
http://offers.volkswagen.be/fr/particulier/golf-allstar
та това дето e 
 Prime de recylage 
са тези 1500 евро които ти дават, ако им дадеш каквато и да е стара кола която е в движение от поне 6 месеца и има документи че е минала на преглед и не си й върнал регистрационните номера. Може и Жигула от 1970 година да им дадеш, ако имаш такава.

aaacena.jpg

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, Белгиеца написа:

Я тука малко доказателствен материал за истината.
Ето от тази страница, извадих на снимка щото след време може да не се отваря правилно:
http://offers.volkswagen.be/fr/particulier/golf-allstar
та това дето e 
 Prime de recylage 
са тези 1500 евро които ти дават, ако им дадеш каквато и да е стара кола която е в движение от поне 6 месеца и има документи че е минала на преглед и не си й върнал регистрационните номера. Може и Жигула от 1970 година да им дадеш, ако имаш такава.

aaacena.jpg

Продължавам да не разбирам какво общо има този линк с моята тема.

• Автор

Влизам в разни дискусии, които са абсолютно безсмислени.

Както казах, ако някой друг с предложение желае да се включи, ще се радвам да си поговоря с него. Ако не, благодаря на тези, които се включиха до сега :)

преди 2 минути, b3s7ch0 написа:

Продължавам да не разбирам какво общо има този линк с моята тема.

Доказвам ти че търсиш нещо, което не съществува.
Хората купуващи автоматици ги карат 10 години, след което те не струват нищо , а за тях им дават по 1500 евро.
От къде ще е дошъл този "запазен" автоматик Ауди само за 2500 лв в София ?
Някой ще го е купил от България нов и сега ще ти го продаде на теб запазен, така ли ?
Няма такъв филм мой човек.
Автокъщите се снабдяват от едни търговци на едро из Европа. Тези търговци на едро ги изкупуват на безценица от вносителите на марките, които пък въобще нищо не гледат като им предаваш стара кола. Повече от сигурно е, че и търговецът на едро не гледа нищо по колата. Такава кола която ти търсиш да е Ауди само за 2500 лв, в Европа автокъща не може да ти я продаде, щото трябва да ти даде 6 месеца гаранция. Ама те не са луди да поемат риска да ти гарадтират че стара щайга няма да се развали, щото ремонта ще излезе по-скъп от печалбата им по продажбата. Когато са изкупили по-запазена кола, те плащат една специална застраховка за гаранцията която ти дават, та ако се строши, застрахователят да им върне загубата на парите по ремонта. Но за стари щайги които ти трябват за 2500 лв, няма кой да се разправя да плаща застраховка за ремонт ( няма да ти казвам цената й ). Като извадиш от тези 2500 лв и цената за транспорта да я докара някоя автокъща от Виена , че е най-близо, и като извадиш и печалбата за абтокъщата, ти получаваш някаква смешна сума пари, за която те трябва да са я купили.
От къде ще е дошло това годно да мине на технически преглед Ауди след една година ?
Щото след една година, нали няма да иска да го хвърля купувачът на боклука това Ауди.
Той, найвният купувач се надява да го кара още 10 години, ама няма такиви филми.

Пак повтарям, целта на темата е да бъдат заблудени разни читатели да купуват стари щайги, които после си остават вечно техни, ако не успеят да намерят на свой ред следващ наивник. Тези стари щайги струват едва 500 лв като ги дадеш на скрап. 

преди 1 час, Сапето написа:

Тези корси също не са лоши автомобилиhttp://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11470001575806072&slink=g3x77b

Я подай информацийка колко ще струва ремонта на тази скоростна кутия.
Според мен, ще е със сигурност повече от 2500 лв.
14 годишна каручка на цели 154000 км, ми тя е издъхнала бе, ха ха ха ...
Във френските специализирани форуми за коли, реват от автоматичните скрости на Опелите, не само на този модел, ами и на Меривата, която е по-голяма и по-скъпа.
Една такава, ама нова, може да върши работа за градско каране. 

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Я подай 

Подавам ти го.:hush:Ти кво плачеш на чужди гробища.Като толкова се грижиш па бъди ларж прати на момчето 10 000евра от на жена ти парите

Ха, автора уж всичко прекрасно знаел, но се оказа, че нищо не знаел  (в по - горен пост сам казва ,че нищо не разбира от коли), но пак всичко знаел!

Ми, повечето се опитват да обяснят, че читаво за такъв бюджет няма според заложените критериии и е добре да се помисли и за компромиси!  Слагат се плюсове и минуси на кантара. Но, приятелтие това, ма онова! Ми да ти купят кола приятелите.

По - горе бе споменат прекрасен вариант за Volvo - какво повече! За "резачка", "бегачка" и "лепачка на блондинки" ще ти трябват поне още толкоз пари!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 15 минути, Кумчо вълчооо написа:

Ха, автора уж всичко прекрасно знаел, но се оказа, че нищо не знаел  (в по - горен пост сам казва ,че нищо не разбира от коли), но пак всичко знаел!

Ми, повечето се опитват да обяснят, че читаво за такъв бюджет няма според заложените критериии и е добре да се помисли и за компромиси!  Слагат се плюсове и минуси на кантара. Но, приятелтие това, ма онова! Ми да ти купят кола приятелите.

По - горе бе споменат прекрасен вариант за Volvo - какво повече! За "резачка", "бегачка" и "лепачка на блондинки" ще ти трябват поне още толкоз пари!

Както вече написах по-горе, нещата които си споменал не ме касаят и не търся кола с такава цел. Вече веднъж обясних защо искам да се снабдя с кола, нямам намерение да повтарям едно и също два пъти. От там нататък, конкретно с теб не виждам какво повече бих могъл да си кажа, та предпочитам да не си казвам нищо :)

преди 2 часа, Сапето написа:

Ти кво плачеш на чужди гробища.

Понеже някой тука предложи за купуване и следната 14 годишна издъхнала: Opel Corsa
аз така да ви покажа какво пише на сайта на човек отварял и опитвал се да ремонтира подобно чудо.
http://www.etmotortest.com/articles/opel_diagnostika.html
Там пише:
Диагностика на повредата : 
- пълна компютърна диагностика със специализирана апаратура само за Опел на засегнатите системи : управление двигател и управление скорости
...
- след проверка на живи данни със специализираната апаратура за Опел се установи , че при преместване на скоростния лост съединителя не достига до крайно положение , когато грешката е на лице
...
-  установен проблем: износване в задвижващия механизъм за създаване на налягане към съединителя вътре в блока за управление
 - за съжаление, конструкторите не са предвидили възможност за ремонт на модула, нарочно е направен по такъв начин, който да не позволява разглобяване и ремонт - вероятно с цел да се закупи скъп нов модул от Опел
Използването на такова "моторче за чистачки" на толкова натоварен възел (задействане на съединителя при всяка смяна на скорост) е сериозен недостатък на конструкцията. Затова и този дефект се среща изключително често при модели Easytronic. Автомобилът, който дойде с този дефект, е едва на реални 70 хиляди километра!
Възможности за ремонт: 
1. закупуване на чисто нов модул от Опел - скъпо решение 
2. закупуване на модул втора употреба - никаква гаранция дали "новия" модул няма да покаже същия или друг дефект след седмица, месец или половин година
3. опит за ремонт на дефектния модул - с неясен резултат, зависи от използваните материали, степента на износване на колектора и качеството на ремонта
 След ремонта - задължително софтуерно обучаване и кодиране :
- без значение дали ремонтиран или сменен - блокът за управление на скоростите трябва да бъде обучен и кодиран към тях след това.
- задвижването на съединителя изисква и специфична процедура по обезвъздушаване, за да работи Easytronic след това правилно
- сервизът разполага с необходимата апаратура и знания за извършване на тези процедури

======

Та питам аз, разполагат ли наивните клиенти с апаратура и знания да го извършат този ремонт сами ???
Даже и от сервиза не ви казват точно колко струва ето този модул
http://www.etmotortest.com/articles/opel_diagnostika/easytronic_corsa2.jpg
Абе питайте преди да купувате стари щайги бе!
Колко струва този чарк и колко левчета за поставянето му и настройките му ?
Аз мисля че ще ви прилошее и ще припаднете като ви обявят цената му.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.