Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Потресаваща Русофобия

Featured Replies

Половината Земя вече открито заявява , че желае да живее в мир , честно и почтено . Без войни и разрушения , без пладнешки грабежи , без подстрекаван тероризъм и др.т.п.....А е много вероятно , че и целият свят да го желае ........ включително народите на САЩ и Европа , ама нейсе - тях ги подлудиха .....:

(Да бе ! Фейк е ! Фейк от първоизточника....:lol6:)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 92,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Заповядай :).

• Искаш ли да ти покажа снимки на кораби на САЩ, които също пушат като руския самолетоносач? За тях ще пуснеш ли тема?

• То затова в бивша Югославия свалиха един такъв невидим.

Публикувани изображения

преди 1 час, by_chechi написа:

(Да бе ! Фейк е ! Фейк от първоизточника....:lol6:)

"шанхайска конференция"  ? Много интересно , но какво общо има с проведените ракетни изпитания, с фейковото видео на рашистките военни, и с опровергаването на тази лъжа ?

:)

преди 10 часа, by_chechi написа:

Трол си ти и при това долнокачествен (веднага всичко ти се разбира колко струва) , че едно посочваш за друго и твърдиш , че е доказателство !

Аз ли ? Ами ето - ти сега ми цитираш "шанхайска конференция" , а говорим за фейковото видео на ракетни изпитания :)

Аз ли "посочвам едно , и твърдя друго за доказателство" ???

Я пак ?

Трол.

Оделно че пак те съветвам да си прецезираш източниците.

Аз като видя заглавия като твоите клипове :

"Заявлението на Путин хвърли всички в ШОК " , Никой не очаквал такова !!

и подобни с големи букви и шокиращи послания за малоумници, в стил "жълт пеевски телеграф" .. бягам надалече. :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 10 часа, miro20 написа:

В цитата ми по горе  става пределно ясно кое е лъжа, кое е истина.

Да, трябва с твоята наистина чисто женска интуиция...И когато влезе в действие, се оказва, че ти си повярвал, или пък не си повярвал в лъжата, но я промотираш и се опитваш да я използуваш като аргумент, защото ти е удобна, очакваш немислещите съфорумци да се вържат защото звучи някак си солидно, неосъзнавайки че нищо не струва в това й предпоставено качество, т.е не е и не може да бъде аргумент.

преди 2 минути, sliderum написа:

И когато влезе в действие, се оказва, че ти си повярвал, или пък не си повярвал в лъжата, но я промотираш и се опитваш да я използуваш като аргумент, защото ти е удобна,

Не позна. НЕ съм повярвал в нищо, а цитирам един от поредните примери за рашистки фейкове. Нито е първия нито последен фейк.

Какво значи "ми е удобна" ??  Да, аргумент е , както казах аргумент  заедно с многото други подобни примери за рашистки фейкове.

преди 4 минути, sliderum написа:

очакваш немислещите съфорумци да се вържат защото звучи някак си солидно, неосъзнавайки че нищо не струва в това й предпоставено качество, т.е не е и не може да бъде аргумент.

Очаквам немислещите съфорумци да не вЕрват  сляпо . А да почнат да "имислят"  . Това очаквам

"нищо не струва" ? Е как нищо да не струва, като ти демонстрират "уж" нови супервелики разработки,  а се оказва че те лъжат с видео от други стари учения, и не от ракетни удари , а в случая - от бомбардировки  ?

Ти ми кажи колко струва това.

Това което НЕ СТРУВА е рашистката пропаганда, която се ИЗДЪНИ за пореден път.

:)

преди 6 минути, miro20 написа:

Ти ми кажи колко струва това.

Не знам, виж колко гледания има клипа и сметни колко може да печели, който го е качил.

П.С. Преброй и лайковете и другите атрибути, които могат да повишат печалбата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

преди 2 минути, sliderum написа:

Не знам, виж колко гледания има клипа и сметни колко може да печели, който го е качил.

П.С. Преброй и лайковете и другите атрибути, които могат да повишат печалбата.

Качено е от и  в официалния  профил на ACSszfEyTAGfi8ACLmwvh-LDaqwvvh9pJ8d00uHzМинобороны России  бре :) :) :)

Насоката ти на мислене е в тотално друга насока... Виждам дори не осъзнаваш какво говорим всъщност :)

Да ти повторя пак "на пръсти" , понеже виждам наистина ограничено мислене насреща си .

- Министерството на отбраната на РФ публикува официално и помпозно пуск на крилата ракета в профила си в тубата. Видеото съдържа обаче кадри от старо учение, което освен отва не е от попадения на крилата ракета, а от авио-бомбардировки :)

Ккви лайкове, какви печалби на  Минобороната на РФ от ютюба , какви глупости....:lol6:

Мирко, може да е стар клипа, отде знаеш че технологиите които сега се говори че разработват, всъщност не са били в достатъчна степен завършени още когато е сниман...Ако следиш какво става напоследък..в Москва ли беше или нейде другаде из Русия, .е задържан учен...или инженер ли де да знам. Някакъв специалист, който се занимава с тия хирерзвукови разработки, който предполагам е източника на течовете на някои видеоматериали на учения и тестове. Общо взето не успях да разбера достатъчно подробности нито дали правилно съм разбрал какво се е случило...Имаше някъде, май в Дневник(?) статия по въпроса с не кой знае колко информация в него, а по руски имам едва 4-ка, изкарана с голям зор.

преди 12 минути, sliderum написа:

Мирко, може да е стар клипа, отде знаеш че технологиите които сега се говори че разработват, всъщност не са били в достатъчна степен завършени още когато е сниман...

Руснаците са разработвали свръхзвуковото си оръжие доста години. Интересно е, защо преди 10 години САЩ замразяват проектите за свое?

Ето тук има подробности кое какво е. Не, че не сте го чели, но да припомня, все пак:

http://epicenter.bg/article/Vizhte-shestte-super-orazhiya-ot-badeshteto--koito-razkri-Putin---VIDEO--/148403/7/97

https://news.bg/int-politics/svrahzvukovite-orazhiya-na-rusiya-pritesniha-pentagona.html

преди 22 минути, sliderum написа:

Общо взето не успях да разбера достатъчно подробности нито дали правилно съм разбрал какво се е случило..

Да, че нищо не разбра , дори след подробното ми обяснение и превод на български още в началото на цитираното,  стана ясно :)

Въпроса е защо първо спориш, после разсъждаваш ? Защото каквото каже Миро, трябва да сме му на епек :)

Демек  - тролите си .

преди 24 минути, sliderum написа:

Мирко, може да е стар клипа, отде знаеш че технологиите които сега се говори че разработват, всъщност не са били в достатъчна степен завършени още когато е сниман.

Пак пояснявам като на деца от 1-ви клас. Проблема на клипа е че СЕГАШНИ уж нови разработки  и тестове на ракети , се представят със стари видея, на вече проведени стари учения "Кавказ 2016".

Които видеа не са дори от изстрели на крилати ракети, а от авио-бомбардировки.

:angry:

преди 27 минути, sliderum написа:

.Ако следиш какво става напоследък..в Москва ли беше или нейде другаде из Русия, .е задържан учен...или инженер ли де да знам. Някакъв специалист, който се занимава с тия хирерзвукови разработки, който предполагам е източника на течовете на някои видеоматериали на учения и тестове

Да, следя темата, но прекалено всичко е още в мъгла. Прдполагам ще се изясни в близко бъдеще подробности кой какво е изнасял от разработките и къде...

• 2 седмици по-късно...

Глейте ся ко стаа! Химията праи физиката. Или убратното. Как по-ви-най аресва. Туй по градо Видин, ма къде да е - се таквоз. Получава се с много репетиции, хорово скандиране, и най-паче чрез отговорник дету записва доброволните присъствия, па кой се не явил - лоша му работата. Нищо, че бил химик. Или физичка.

La imagen puede contener: 2 personas, exterior y texto

Брей какви са русофоби в Казахстан !  :)

Забранили кирилицата, сега спрели и пропагандните канали на РТ .

Путин, введи войска ! :)

пп

Е.. и не само РТ http://nevainfo.ru/2018/08/736877-kazahstan-zapretil-retranslyaciyu-dozhd-i-russia-today/

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Няма ли да е по-лесно просто да спазят новия закон, като се регистрират в страната и да започнат отново да излъчват?Или ти се иска да откриваш проблеми, там където ги няма?:hit:

преди 8 часа, M.Николов написа:

Няма ли да е по-лесно

Не знам , но се сещам че и в Крим всички медии минаха "пререгистрация и лицензиране"  ,  и разбира се, останаха само про-правителствени  :)

Отделно че Путлер бе намекнал , даже не намекнал , а в прав текст го каза че "КАзахстан никога не са имали държавност"

https://www.bbc.com/russian/international/2014/09/140901_kazakhstan_putin

Както това бе основното мото в анти-украинската кампания и пропаганда че  Украйна не е държава.

А преминаването към латиница също си е факт. Къде са върлите защитници на нарушените  права  на рускоезичните  ? :) Бива ли така ! Путин , введи войска !

преди 7 часа, nikssi написа:

Каланчо , издаваш се така.:biggrin:

НЕ  другарю спамер-анализатор. Нима очакваш неудобни за Кремъл неща да излизат във антибългарските "форумАтака" , или "БСП лъч надежда" ... ??? :lol6:

Това, както виждаш е една от многото подобни ФБ странички , каквито има из нета. Идея с нямам как "Виждаш" психясали и какво "виждаш"  , но и ти можеш да си я преглеждаш да си в течение :)

По същия начин аз поглеждам и вашите "психясали " червени симови и дачковски странички, любвеобилните пенсионерски БСП групи и цоциалистически подобни .  :) :) :) Всеки се забавлява както намери за добре, нали ?

Защото виждам ти си далеч от сериозна дискусия по темите.

Да, с теб няма как да стане дискусия. Ти не влизаш тук за такава. В това поне спор няма :)

преди 1 час, Мойра написа:
Цитат

Други държави отиват много по-далеч от Русия в намесата си в чужбина, в момента, в който решат, че едно или друго правителство поема в посока, която противоречи на техните интереси, и не се спират пред нищо, дори пред международното право. Примерите с нахлуването в Ирак или свалянето на Кадафи в Либия ясно показаха това. Но двойният стандарт е такъв, че западните елити са по-склонни да си затварят очите за други страни, отколкото за Русия.

Чета и недоумявам - за кои ли точно други държави може да става дума, които "отиват много по-далеч ... в намесата си в чужбина"? Може би Китай? Иран?! Кой друг остана?! Северна Корея?

Но после се присещам и за думите на бившия шеф на американското разузнаване Дуейн Кларидж, който казва в прав текст на журналиста Джон Пилджър, че американците имат право да се месят във вътрешните дела на суверенни държави, когато това е от техен "national security interest"... т.е. когато си поискат.

И да, Русия може би е заплаха за техните интереси, но проблемът не е толкова в Русия, а в интересите, които се простират отвъд всякакви разумни граници. Земята е твърде малка за нечии имперски амбиции... и за "руската агресия". А какво да кажем за "животното Асад"“?

Цитат

Тази първична русофобия поставя един голям проблем,

от мига, в който започне да атакува свободата на словото. Проектозаконът за фалшивите новини във Франция например предвижда санкции за чуждите медии, които “дезинформират”. Очевидно тази мярка не е насочена срещу “Ал Джазира”, а именно към РТ и Радио “Спутник”, т.е. субсидираните от Кремъл медии, с които Еманюел Макрон има личен спор. Френският президент ги обвинява, че са заговорничели, за да попречат на идването му на власт. Така, заради антируската параноя и в името на понятието fake news, което е твърде неясно, се атакува упражняването на основните свободи. Политиката е сведена до борба между лагера на истината и тълпите, манипулирани от Москва и, в по-широк смисъл, популистите, които са виновни, защото са гласували неправилно.

Това е проблемът, че реално няма никаква борба с фалшивите новини, а с определени новини, които се наричат "фалшиви", просто защото не отговарят на нечия линия на поведение и цели. Би било добре наистина да има борба с или поне оборване на лъжите и манипулациите, но докато не почнат от себе си, западните елити и медии няма как да го направят. То си е казано не от кой да е, че човек първо трябва да извади гредата от собственото си око преди да се захване да вади прашинката от окото на ближния. Но за някои хора това не важи... такива са им "евроатлантическите ценности" очевидно - лицемерни и несъстоятелни.

на 12.08.2018 г. в 10:47, nikssi написа:

И каква дискусия по-тема като тази? Дискусия с аватар с пълен хард  линкове и разни напътствия. Айде не ме разсмивай. 

Бе, нека си "дискутират". Против нямам. Само че що ли си мисля, че тяхното "дискутиране" не е предназначено за (помежду) тях самите, а за към останалите? Би било доста тъпо човек да се впряга да дискутира понеже му плащат, и то заедно с други "съмишленици", на които също им се плаща? Що за мотивация?

Също си струва да се обърне внимание и на цитата на Солженицин (пускам го за всички без миро20):

Цитат

"Може би руският мислител Александър Солженицин, улавя най-добре това: "Постепенно открих, че разделителната линия между доброто и злото не разделя нито държави, нито класи, нито партии, а пресича сърцето на всеки човек и на цялото човечество" (“Архипелагът Гулаг”)."

Всъщност, Миро, и за тебе не е лошо да обърнеш внимание...  Особено за тебе. От устата на руски дисидент.

Сори колеги, ама всички се бъркате. Това краварско, еврогейско-ционистките, не са държавни, а са частни интереси, на мултимилиардерите, въртящи всякакви черни бизнеси. То затова нарицателното за подопечните им тролове е соросоидни. Те командват, а "държавите", са просто изпълнителки на техните решения.

преди 9 часа, Lumberman написа:

Всъщност, Миро, и за тебе не е лошо да обърнеш внимание...  Особено за тебе. От устата на руски дисидент.

ох ох .. кой ми цитира Солженицин. Анатема бре... не се докосвай до светини :)

Аз също  съм се позовавал на него, но точно  в този аспект тук ти да ми го цитираш за "доброто и злото" е... сквернословство.

Вземи си прегледай повръщните срещу мен, какви надгробни плочи ми рисуваше,  с какви епитети ме заливаше , и пак заповядай да ми цитираш Солженицин.

пффф.. по точно недей. Оскверняваш паметта на този велик човек.

преди 12 часа, Мойра написа:

Слаба статия. Спокойно мога да ти оборя акцентите.

За влиянието на изборите в САЩ например, доказана е такава намеса със стотиците фейк-акаунти които манипулираха общественото мнение.

Не били оказали влияние ??? Напротив. Изборите бяха оспорвани, и всеки процент имаше значение. Когато теглиш на везна  два предмета от 1 кг или два предмета от 1 тон, и 10 грама да сложиш към единия, ще наклони везната.

В случая в САЩ се получи дори парадокс - за Клинтън бяха гласували ПОВЕЧЕ като брой хора. Но понеже се взема вота по щатове, повечето се оказаха за Тръмп.

Няма да типрипомням куриозите  в руската пропаганда, и как се радваха на  Тръмп , например Военторг обявяваше намаления и промоции в случая на избиране ... :)

https://life.ru/t/новости/961628/voientorgh_obiavil_o_skidkie_v_10_dlia_amierikantsiev_v_dien_inaughuratsii_trampa

Другото

За "фейк нюз" . Както и лянгурманчо по горе, забравяте че става въпрос не за "прикривани истини" , а за ежедневни , ярки, контрастни ЛЪЖИ в медии като спутник РТ и др.

Аз затова всеки път споменавам - заповядайте, огледайте тези ярки лъжи и пропаганда  https://www.stopfake.org/

и ми кажете къде в други европейски медии има толкова нагли , ярки и откровенни лъжи ?

Трето - За Ирак,  Либия... - старо и банално .Нещо като постоянни я рефрен у нас за "вечната признателност"  :)

Запада си направи поуки от непремерените действия, като това по никакъв начин не оправдава  диктаторските режими и превземането на Кувейт например.

"Способността на РФ била надценявана от западните политици" .

Не. даже е подценявана. Единствено силно и работещо в РФ това е военната  индустрия и непромененото и развиващо се разузнаване.

Никой от запада не се сети да използва толкова активно социалните мрежи в интернет за пропаганда и манипулиране.

Руските служби обаче адекватно са си направили трезв анализ и са видели че това е необятна за възможности сфера и слаба точка в западните общества.

И се възползваха максимално .

Другата тактика е "пълно отричане" , дори на очевидното.

И в Украйна лъгаха че нямат войски, после 1 година точно след незаконната анексия на Крим , Путлер в прав текст си призна - Да , залените человечики бяха наш спецназ.

И какво като лъгаха ? рамзина им се. в Донбас все още отричат , макар и това да е очевидно , и признато "с половин уста" - Путлер каза че да, там присъстват наши хора, занимаващи се с разнообразна дейност, включително и във военната сфера" .

Гениално изказване , нали :)  Хем няма военни, хем има някакви дето се занимават във военната сфера" :) :)

преди 2 часа, miro20 написа:

Анатема бре... не се докосвай до светини :)

Солженицин и светиня.:lol6:Тоя ли, който призоваваше СССР да бъде изпепелен с атомни бомби. Пълен идиот!

http://xn--b1amnebsh.ru-an.info/новости/солженицын-кумир-подлецов-и-негодяев/

Да ти имам "светините" Миро!  С такива "светини" демони не ти трябват.:biggrin:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.