Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Потресаваща Русофобия

Featured Replies

преди 3 минути, Agentpat™ написа:

Да ти имам "светините" Миро!  С такива "светини" демони не ти трябват.

Да,той беше доста краен,но това е нормално за интелектуалци,и не само той.

Не бива да се подвеждаме по писания на подобни,повечето нямат здрав разум,но са интересни.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 92,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Заповядай :).

• Искаш ли да ти покажа снимки на кораби на САЩ, които също пушат като руския самолетоносач? За тях ще пуснеш ли тема?

• То затова в бивша Югославия свалиха един такъв невидим.

Публикувани изображения

Солженицин е прозападна жрица на либовта, да не пиша уличния термин. Изроди от тоя тип, са ценени високо от агентурите на USA,  азраел  и останалите от бившия "западен" блок. Значително по-високо оценени от обикновените безименни тролове, подвизаващи са с разни никове тук и на други силно посещаеми места в мрежата. Щото може да е изрод, ама изрод с акъл и с писателски и ораторски талант.

преди 1 минута, Only Fools and Horses написа:

Трябва да можеш да разпознаеш лъжата,дори от таланти.

Как ще стане, като политиците отучиха народа да мисли, особено да мисли разумно, логично. Напълно успешно го направиха, дори с възрастни, уж улегнали хора с опит, хора имащи добро образователно ниво, постигнато във времена, когато наистина имахме висококачествена образователна система. 

преди 1 минута, sliderum написа:

Как ще стане, като политиците отучиха народа да мисли, особено да мисли разумно, логично. Напълно успешно го направиха, дори с възрастни, уж улегнали хора с опит, хора имащи добро образователно ниво, постигнато във времена, когато наистина имахме висококачествена образователна система. 

И тебе ли отучиха?

И другите около тебе?

преди 1 минута, Only Fools and Horses написа:

И тебе ли отучиха?

И другите около тебе?

Аз съм циник. На мен не могат да въздействат по никакъв начин.

преди 1 минута, sliderum написа:

Аз съм циник. На мен не могат да въздействат по никакъв начин.

Ами събери си групичка,не е нужно да си циник.Можеш само да ги псуваш.

Аз гласувам последните години само "против",гражданин съм,само това мога.Това стига,ако са хиляди като мен?

преди 3 часа, Agentpat™ написа:

Да ти имам "светините" Миро!  С такива "светини" демони не ти трябват.:biggrin:

хехе :) От целия ми пост само това ли видя ? Акцента ми бе съвсем друг. А именно как един постоянен мой провокатор /дето никога уж не ме споменава, пък все ми подхвърля нещо/ употребява един израз за доброто и злото и чертата между тях. И сквернословството е именно в това че същия този индивид ме е затрупвал с хиляди повръщни и какви ли не нападки и заяжданици. 

Същото е като при блондинките дето само цитират "умни " лафове на Пауло Куелю, без хал хабер да си имат какво говорят и цитират.Особенно пък както в случая индивида е на другия полюс на цитираната поговорка/израз/

И нещо по темата :

Терористи които извършват терористични актове в интерес на Русия, ние няма да считаме за терористи :

Култово.

преди 23 минути, miro20 написа:

Терористи които извършват терористични актове в интерес на Русия, ние няма да считаме за терористи

Поучиха се и те от любовната афера м/у юсата и алкайда.

Демек, заповядайте Хамаз ! Ние сме вечно благодарни на нашите освободители , затова  техните приятели са и наши приятели . Летищата ни са свободни, даже понякога  проверки нямаме, Бургас ви очаква отново !

Тази година всеки жител на Аляска ще получи 1800 долара, а до сега от 2000 г - вече им е изплатено около 25 000 $.

Руснаците никога нищо не са получавали за нефтените си и др  находища.

преди 1 час, miro20 написа:

ще получи 1800 долара, а до сега от 2000 г - вече им е изплатено около 25 000 $.

Бре бре...даже цифрите не са верни в превода ти. Цитирам поста ти.

Цитат

получит свою долю от нефтяных доходов - $1 600. Такое решение принял местный парламент. C 2000 года каждому жителю Аляски уже выплатили по $24 774.

Ментата си е мента ! 1800 или 1600 , а ментак?

Начиииии с тия цели 24.7К получени за "краткият" период от 18 години, жителят на Аляска не би могъл да си купи дори най-евтината тесла в най-най-най-базовият й вариант. 1600 долара годишно, или 133 долара месечно, в САЩ са пари за семки. Всеки ден по пликче. Само че цените в Аляска, заради климатични особености и по-скъпият транспорт, тъй като там не се произвеждат хранителни стоки, освен улова и преработката на риба и евентуално някои морски дарове...Е, евентуално ловците, ако имат разрешителни може и да си отстрелят някакъв дивеч, ама това не е производство...Та там папането е доста по-скъпо отколкото в останалата част от САЩ.

хехе :) хеееейтърииии :) :)  Пак на принципа.. пък зелето ви е кисело .. фръц... :)

Акцента  е съвсем друг.. ама... :angry:

Още малко сравнения как се управляват ресурси

преди 9 часа, nikssi написа:

Ментата си е мента ! 1800 или 1600 , а ментак?

Не го мъчете човека сега с "тежки преводи"... нюанси в изказа, жаргони и прочие. Случва на всеки, особено когато е обезумял и побеснял. Не може човек хем да беснее, хем да внимава в детайлите. Хайде, моля ви се! Вместо да проявите съчувствие вие се присмивате на човека... (Виж, Миро, един път и аз да се застъпя за тебе.)

Сам виждаш че не става въпрос нито за "тежки преводи " , нито за "нюанси в изказа, жаргони и др" . :) 

Нито за беснеене, или обезумяване . Ама не може без да се изакаш и ти :)

Вземи си осмисли и оправи  простотиите от бултаймси и др фейкомети и пак заповядай с "нюансите"

Че именно това е за смях :)

Eй, човек комплимент да не ти направи! Ти с цифри в текст ако не можеш да се справиш, какво говорим за по-сериозни факти и анализи?

Няма как човек, който не може да внимава за най-тривиалните детайли, да е достатъчно читав да има око за по-дълбоки и прикрити неща. Ама ти няма да се засрамиш от празнословията и празноглавията си, нали?

А ти какво каза  по темата , че не разбрах ? 

Техническа грешка в едно число даде повод за поредните ви повръщни :)  Когато ти цитираш абсолютни простотии и измишльотини от булшитс медии, това не ти е повод да се засрамиш , нали ?

преди 2 часа, sliderum написа:

Само че цените в Аляска, заради климатични особености и по-скъпият транспорт, тъй като там не се произвеждат хранителни стоки, освен улова и преработката на риба и евентуално някои морски дарове...Е, евентуално ловците, ако имат разрешителни може и да си отстрелят някакъв дивеч, ама това не е производство..

Малко офтопик, но виж това видео за отглеждането на зеленчуци в Аляска:

https://www.youtube.com/watch?v=tcGX9A8cWnk

И това: https://www.youtube.com/watch?v=CtP6XIbqeIM

преди 2 минути, Lumberman написа:

Малко офтопик, но виж това видео за отглеждането на зеленчуци в Аляска:

https://www.youtube.com/watch?v=tcGX9A8cWnk

Дам, ГМО-тата немат спиране, сигурно след 10-на години ше има сортове с гени от тюлен, които да могат направо да се отглеждат върху леда в Антарктида :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Хората си гледат, сезонът им е по-кратък, но пък имат повече светлина. Аз съм гледал документални филми за Аляска отпреди 30-40 години (преди навлизането на ГМО) и си гледат по-студоустойчиви неща. Картофи, зелета, лук, и т.н. Е, патладжани не стават. Ако си вегетарианец може да ти малко кофти, дори да умреш от глад, но пък имат и други неща, които другаде нямат - риба, дивеч... елени, диви овце, мечешки пържоли :) Биоинженерството въобще не го броя. Те борят недохранването само на думи.

Що да е офтопик. Напротив. Ето и още сравнения на Аляска с най близкото в РФ - Камчатка :)

преди 1 час, miro20 написа:

Техническа грешка в едно число даде повод за поредните ви повръщни :)  Когато ти цитираш абсолютни простотии и измишльотини от булшитс медии, това не ти е повод да се засрамиш , нали ?

При тебе това не е единичен случай, а практика - както с цифрите, така и с думите, картините, реалностите. Просто пореден повод да ти бъде обърнато внимание, че така дори тролщината ти е некадърна. Човек може да манипулира и да мами, но да го прави качествено. А при тебе падението е по всички линии.

А за "простотиите и измишльотините" не бъди голословен, иначе просто клеветничиш. Не че твоята дума и "аргументи" имат някаква тежест...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.