Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

А когато премахнеш изцяло женския пол и се осъществи мечтата ти за възпроизвеждане само с мъже, ще настане не наполовина, а пълно щастие, нали ? :)

Тогава ще се осъществи твоята мечта! Няма да имаш женска конкуренция и няма да ти е нужна забрадка, за заблуда на мъжете, че уж си жена, та да те сбъркат и да ти доставят удоволствие! А, аз съм произвел вече две жени на този свят, а какви ще са внуците ми е Божа работа. Сам прецени какво и колко ми е щастието. Дали е пълно, или е на половина. Ти обаче още не си се размножил, а с тази полова ориентация и бесен джендъризъм едва ли ще имаш биологични наследници, като висиш денонощно във форума. Най много виртуално да се сношиш с жена, защото с таз мека китка, физически едва ли си способен.

Я, какво имаме тук!!!

https://bgnesagency.com/world/оон-критикува-франция-заради-полицей/

Франция не беше ли на зарад, или е на изток?

Цитат

В речта си пред Съвета по правата на човека в Женева, Мишел Бачелет заяви, че “жълтите жилетки” протестират срещу “лишаването им от икономически права и участието им в публичните дела”.

Брей, тези полицаи много хуманни бе! Колко мило и приветливо се държат с "жълтите жилетки"! Миро, да не би това пак да е фейк? И публичните дела не са ли регистрация и предлагане на кандидати за избори?

на 7.08.2019 г. в 13:06, miro20 написа:

Какво те учудва ? Тръмп '92-ра е имал казина , включително и в НюДжърси , където  е снимано . Предоставил е, благодарили са му , както и на персонала.

Не знам, забавно ми е.

на 7.08.2019 г. в 20:35, M.Николов написа:

Не вярвай много на Том Кланси.

В смисъл? Аз харесвам книгите му за Джак Раян - баща, както и някои други. Голям ми е дерт да видя подводница отвътре. Развлекателни са книгите, мен ме отвличат, приятни са, и стила му на писане, а и мисля, че е имал и достъп до "по-така" информация. Със сигурност е много ерудиран бил.

Иначе относно връзката на киното с реалността, гледайте Wrong is Right (1982) с Шон Конъри. Направо да ти настръхне косата.

Да, забавно е. Както и споменаването още от филмчетата за Симпсън като президент ... :) 

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

В смисъл?

В смисъл, че пише художествена литература.Да, има определени познания, но не трябва да се доверяваш на всичко, което пише в книгите му.

току-що, M.Николов написа:

В смисъл, че пише художествена литература.Да, има определени познания, но не трябва да се доверяваш на всичко, което пише в книгите му.

Странно е съвпадението, не можеш да отречеш. А по-тъпо име от "Новичок" е трудно да се измисли.На английски звучи екзотично, руско, а иначе си звучи глупаво.  Що се отнася до Кланси, има и нехудожествена литература - https://tomclancy.com/categories/nonfiction . Приеми, че някой му е снасял информация за някои неща.

@miro20Що се отнася до света на изкуството (певци, актьори, режисьори, продуценти) и подземния свят на Русия в края на осемдесетте и началото на 90-те (който е бил инфилтриран от "сътрудници"), поинтересувай се. Сигурен съм, че ще разбереш интересни неща. Случайни неща в живота няма. И изгледай Wrong is Wright. Нема как да са съвпадения някои неща показани там, ако ще и да е... fiction.

на 30.07.2019 г. в 16:10, miro20 написа:

За твое огромно съжаление, единствените които в най голяма степен си съсипват и ограбват дръжавата .. са самите руснаци, по точно управляващата олигархична мафия.

Да имаш най големите по обеми и количества природни ресурси и съкровища на Земята, а народа ти да живее с близък че и по нисък стандарт от нашия.. е... уникално "постижение" .

"Злия Запад" в повечето случаи само им гледа сеира ,  то няма нужда да се намесва в кавкото и било, те , руската  олигархия сами изнасят милиардите си при тях.  :laughing4:

Дрънкането на оръжие / единствения коз на руснаците/ е за парлама. Нали не мислиш че ще "превърнат в радиоактивен пепел" както се изразяват по рашистките ТВ, градовете и страните  в които се учат и живеят техните деца и семейства ? :) 

Балалайков, ето нещо за тебе:

Русия променя баланса на силите на петролната сцена

Страната е напът да изпревари Саудитска Арабия по резерви, което дава повече сила на гласа й в преговорите с ОПЕК

Променящият се баланс на силите в петролния свят се обръща към нов показател – резервите на централните банки.

За първи път от осем години резервите на Руската централна банка от пари, злато и други активи са напът да изпреварят тези на Саудитската централна банка – сигурен знак за нарастващото влияние на Москва в преговорите с водещите петролни производители за това колко да бъде свит добива на „черно злато“, посочва Bloomberg в свой материал.

И докато Саудитска Арабия пресушава своите резерви, за да покрие разходите си за социални плащания на фона на по-евтиния петрол, то Русия затяга колана, успявайки да постигне бюджетен излишък на фона на страхове от нови санкции. Кремъл все повече се превръща в решаващия глас при преговорите със страните от ОПЕК, а финансовите изменения са само поредния сигнал за променящите се сили между големите играчи на петролната сцена.

„ОПЕК вече не може да пренебрегва Русия заради важността й като износителка на петрол и нейната икономика“, посочва Елина Рибакова, заместник-главен икономист към Института за международни финанси във Вашингтон.

То това се знае отдавна - арабелите просто немат толкова нефт, колко руснаците и изобщо никой няма толкова, колкото тях. А на капак чаршафите са гьонсураци - прости камилари, ама с нефт. И какво направиха, дадоха си нефта на янките за жълти стотинки, ония с този нефт направиха егати могъщата държава, тези си накупиха златни мерцедеси, бати смешниците. Има- няма още 50 години и нефта им ще свърши, ам после - ще продават мерцедеси на скрап ли, що.

преди 2 часа, insec написа:

немат толкова нефт, колко руснаците и изобщо никой няма толкова, колкото тях.

Нямат я. Но и едва ли има по света подобна държава, с такива залежи и богатства, и в която държава народа да мизерства за  сметка на крадящата олигархия.

Ах да.. има... Венецуела :laughing4:

преди 7 часа, gagodrago написа:

то Русия затяга колана, успявайки да постигне бюджетен излишък на фона на страхове от нови санкции.

Ще затягате ами и още как :) 

Нали трябва да храните 100-ната милиардери дето ви крадат и "оправят" докато сте в  стойка партер :)

В някои други арабски държави получават дивидент по 4000$ от нефта на човек, злите хамериканци в Аляска пък раздават също по 1600$ на глава, а вие "Затягайте коланите"

И хорошего вам настроения :laughing4:

преди 2 часа, insec написа:

То това се знае отдавна - арабелите просто немат толкова нефт, колко руснаците и изобщо никой няма толкова, колкото тях. А на капак чаршафите са гьонсураци - прости камилари, ама с нефт. И какво направиха, дадоха си нефта на янките за жълти стотинки, ония с този нефт направиха егати могъщата държава, тези си накупиха златни мерцедеси, бати смешниците. Има- няма още 50 години и нефта им ще свърши, ам после - ще продават мерцедеси на скрап ли, що.

Много точно казано.

преди 34 минути, miro20 написа:

Ах да.. има... Венецуела :laughing4:

Да ти напомня и още една - България; че честичко я забравяш.

преди 28 минути, attj написа:

У попугая Миро все хорошо - он так и ничего не понимает...

Он никогда ничего не понимал! Он говорящий попугай!

преди 10 часа, herkules2 написа:

Он никогда ничего не понимал! Он говорящий попугай!

Говори, что ему говорят...

Миро си е шматка - той не разбира и не говори славянски езици.  Щом досега не е залюбил поне една  славянка. Точка.

преди 18 минути, attj написа:

Миро си е шматка - той не разбира и не говори славянски езици.  Щом досега не е залюбил поне една  славянка. Точка.

Така е! Имам чувството, че е ляворезбест, и любовта му към жените е само платоническа. А, освен българките, рускините са също много красиви, сякаш на сруг правени, ама Миро харесва само дебели американки!

преди 1 час, insec написа:

Да ти напомня и още една - България; че честичко я забравяш.

Не съм забравил. Ние нямаме нито нефт, нито кой знае какви природни ресурси .

Много далеч сме от тези държави които се къпят в нефт, но ходят бедни голи и боси заради корумпираното им мафиотско управление.

Което странно защо се  харесва на някои тук.

преди 35 минути, herkules2 написа:

Имам чувството

Ти имаш сам едно чувство - омраза към жените. неистова, патологична омраза :)

А какви езици рабирам, съм се доказал пределно ясно 

Щом разпознавам вече по нюх рашистките тролове вече издънени тролове тук , и тези които се пишат русофили пък грам бъкел руски не разбират... :laughing4:

преди 41 минути, miro20 написа:

Ти имаш сам едно чувство - омраза към жените. неистова, патологична омраза :)

Хайде пак се започна с простотиите! Сега обясни ми го на италиански ако искаш! Как да не те набия ако имах възможност, заради тези злословия? barbuncela като нищо ще накаже мен, заради теб! Аз съм от скоро, а ти си още от древността тук. Щеше ми се да отвърна на репликата ти, но ще се въздържа. Обаче да знаеш, че ще те набия някой ден, ако се срещнем в реалния живот.

преди 57 минути, miro20 написа:

Ние нямаме нито нефт, нито кой знае какви природни ресурси .

Имаме по- ценни неща - земя, която ражда, като бясна, море, на което идат да се къпят и арабелите, и руснаците. Евреите от пустиня правят повече земеделска продукция от нас, тъй че не ми говори как сме били нямали - имаме братче в задния си джоб половин Европа да сложим. Обаче какво -- внасяме домати от Гърция и Турция на пет лева килото купуваме ...... ееееевахти и държавата. Значи тука имаме природни условия, къде рекорди на добив да правим, ама си внасяме - това какво е бре, джанъм? Ако се върнеш назад в историята, ще намериш как сме били най- големия износител на билки - ти имаш ли си на идея, че тез билки из Европа само по телевизора могат да гледат как виреят. Ти си гражданче човек - както и 90% от форума, щото ще ви падне варака, ако живеете на село, за туй си нямате представа за каква плодородна земя иде реч тази нашата, толкова плодородна, че хората по света и почва изкупиха на безценица от тука. Нямали сме били - имаме, имаме и още как, ала де тоз късмет да го ценим, разбираме и защитаваме; щото акъля ни камиларски, бърза и лесна пара ни дай на нас, щото и ти дето ми се пишеш антикомунист все ти в устата "на нас няма кой да ни дава, като на германците", кво да ми дава ..... домати на пет лева килото ли, че тука не вирее и не сме виждали домат в градина.

Е сега се сетих - те тука имаме един ингилизин, журналист човека, ма вече пенсия, живее в България от близо десет години и вика "аз съм българин - майната й на Англия", за тези десет години не е стъпвал на острова и се е заканил, че няма и да стъпи, тука ще си мре. Та знаш ли какво ми рече - откъсна си един домат, "биволско сърце" му казваме по нашия край, инак не му знам сорта по научному; та откъсна го от своята си градина човека и ми рече: знаеш ли, че аристократите в Англия за този домат злато дават. Сещай се, а ние си внасяме гмо оранжерийни пластмаси окъпани в химия на пет лева килото - ма инак сме нямали .... леле боже, да не проглеждате, колко сте загубени. В земеделска страна от граждани държава няма да стане - мда, другари и другарки. Навряхте се у големия град, избягахте от село, че щот много срамно, пък и потни вода не ви се пие, земята остана безпризорна и сега - ние нямаме. Ами тъй ще е тя - нямаме и няма да имаме, пък ще чекаме, току някой се смили да ни даде.

преди 10 часа, miro20 написа:

А какви езици рабирам, съм се доказал пределно ясно 

Щом разпознавам вече по нюх рашистките тролове вече издънени тролове тук , и тези които се пишат русофили пък грам бъкел руски не разбират... :laughing4:

Папагалът като преповтаря нищо не разпознава и разбира!   Не ти ли писна да папагалиш из всички теми?  Май нямаш време за нищо друго?     Накрая вземи се ожени, стига се излага.

преди 34 минути, attj написа:

Папагалът като преповтаря нищо не разпознава и разбира!   Не ти ли писна да папагалиш из всички теми?  Май нямаш време за нищо друго?     Накрая вземи се ожени, стига се излага.

За да се ожени трябва някоя съвсем смотана куха лейка да го хареса .....трудна работа .:nono:

.....Показва данни на либераст . По-скоро да се омъжи.... ! :lol6:

Ама ти не разбираш ! Той има по-голям "избор" от теб - полова диверсификация ! :lol6:

преди 15 часа, insec написа:

А, знаят те що го правят, чак толкова спрели не са.  Либия, Йемен... А и тези тяхните тирании няма как да бъдат поддържани без чужда помощ. Иначе са си точно камилари, спрели някъде във феодализма или много преди това.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.