Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 1 час, RagnerBG написа:

благодаря,изключително вярно и точно!

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 493,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

Дали климаксът не наближава? Тая простотия на Морган Фрийман може да се възприема, като шега... едва ли не, но хич не е и шега. Вашингтон не за пръв път използват Холивуд за пропагандата си. Моля, някой да каже на света, че е полудял.

на 19.09.2017 г. в 17:52, M.Николов написа:

Мальчик, това по твоята част.

http://www.5-tv.ru/news/152566/?utm_source=smi2

:)

Не понял?

преди 13 часа, RagnerBG написа:

Смешното в случаят е, че този палячо искаше ..

Нищо не е "искал", човек. Той Е част от статуквото. Валери Симеонов патриот ли е или "патриот"? Не мисля, че на един българин трябва да се обяснява, че заявеното от един политик в кампанията му и реалността са две мноооого различни неща.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 36 минути, Мальчик Бананан написа:

Дали климаксът не наближава? Тая простотия на Морган Фрийман може да се възприема, като шега... едва ли не, но хич не е и шега. Вашингтон не за пръв път използват Холивуд за пропагандата си. Моля, някой да каже на света, че е полудял.

Дали пък не е по добре за "артистични" изяви да се ползват професионалисти и това пък да е идване на нещата на място . Мен специално ме дразни когато както в България разните роли са раздадени на аматьори които дори не са смешни.

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)

преди 38 минути, lsmurf написа:

Дали пък не е по добре за "артистични" изяви да се ползват професионалисти и това пък да е идване на нещата на място . Мен специално ме дразни когато както в България разните роли са раздадени на аматьори които дори не са смешни.

Ако си киноман, вероятно си спомняш, че Морган Фрийман участва в няколко филма, като президент на САЩ, вицепрезидент, висш политик: The Sum of All Fears, Deep Impact, London Has Fallen, ...

Връзката на Холивуд с Вашингтон е много интересна. Или поне на мен ми е била много интересна. За тези, които искат да гледат нещо направо шокиращо, което е и поднесено с голяма доза хумор, но в същото време е стряскащо, гледайте Wrong is Right: http://www.imdb.com/title/tt0084920/?ref_=fn_al_tt_4

В два американски сериала от скоро пък показват как жена е президент на САЩ и срещу нея се подготвя заговор.. И двата сериала са модерни, но преди избора на Тръмп. Може би Хилъри е трябвало да стане президент и сценарият е бил....

Между другото, благодаря на @nikssi че ме светна за Salvation.

Аз нищо не изключвам по отношение на Русия. Имам предвид за хаквания... Само че не "кибер" хакване, а социални мрежи, фейк медии и тъ нъ. - социално инженерство в национален мащаб. Просто не съм сигурен, че руснак може да измисли такава схема. Не и от хора, на които "националния" им херой е Иванушка Глупака. Виж американци да са го направили, по може. Иначе за киберсигурност и такива неща, тук вече съм убеден, че ако Путин искаше да навреди на Щатите с кибер ястребите си, отдавна да им е гръмнал някоя атомна централа или язовир. Американците са не в 20-ти, а в 19-ти век в това отношение. И постоянно излизат доклади от техните специалисти - "вземете направете нещо", ми не. Карат си я както знаят.

преди 2 часа, Мальчик Бананан написа:

Не понял?

Бях останал с впечатление, че се интересуваш от тази тема(предполагаемо хакване на избори).:)

преди 32 минути, M.Николов написа:

Бях останал с впечатление, че се интересуваш от тази тема(предполагаемо хакване на избори).:)

По-скоро от хакване, но не в този общоприетия смисъл - с вируси, експлойти, ала-бала, а хакване на ниво ум, нагласи. Оркестрираните акаунти в социални медии, настройването на една група срещу друга. Както споменах и преди, социалното инженерство. Интернет е голяма сила, както и социалната мрежа. Може да се каже, чрез, разбира се, известна спекулация, че Ислямска държава се роди от един пост във Фейсбук - след който излязоха на площад Тахрир, последва, т.нар. "Арабска пролет", а след нея и Сирия. Примерно. Както казах, с условности, де. Иначе за кибер хакване... Ами, не знам. Това, че не са представили доказателства, само по себе си не е доказателство. Нарочното им говорене без да представят доказателства, просто отблъсква широката публика. Mandiant/Fireeye представиха някакъв парцал, де им се смеят всички. Но! не изключвам, те да са влезли в мрежите на руснаците и оттам да са научили нещо. Няма как да го кажат, особено, ако искат да останат там - в мрежите им. Това с гласуващите машини. И това ми звучи несериозно, като четох някакъв... специалист, де обяснява, че системата е децентрализирана и не са свързани помежду си секциите. Тоест няма как да се манипулират машините, освен физически. Но! и тук има едно "но", и то е свързано със спецификата на изборното им законодателство и как вота в едни щати има различна тежест от други. Тоест, не им е трябвало да хакват всички... Манипулацията от втория мандат на Буш, с която той беше избран е подобна... И да не забравяме, че не руснаците, а "дълбоката държава" е вероятно да е зад това! Ако въобще има нещо такова, де.

Морган Фрийман много го харесвам, като актьор.Но след този клип бих му задал един въпрос - Кое според него дава право на САЩ да налага своята представа за демокрация в целият свят?

А ! май сам не се усещаш каква полезна насока даде.. Проблема е драги,  не в  РАЗЛИЧНИТЕ представи за демокрация, а въобще за липсата на такава в едни авторитарни режими.

преди 10 минути, miro20 написа:

А ! май сам не се усещаш каква полезна насока даде.. Проблема е драги,  не в  РАЗЛИЧНИТЕ представи за демокрация, а въобще за липсата на такава в едни авторитарни режими.

включваш и Щатите, нали?

такива лкато вас лесно отрезвяват когато им почука някой милиционер с георгиевска лентичка и ги вкарат за няколко години за пост във форум или ФБ :)

Каквато практика и стотици арестувани има в тези "демократични" режими :)

Ако Америка беше на индианците, а в Русия още беше цар колко по-хубав щеше да е светът...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, Питоня написа:

Ако Америка беше на индианците, а в Русия още беше цар колко по-хубав щеше да е светът...

Защо ? То според мен и сега е така . Путин си го раздава не като цар а като император , а американците не са напреднали кой знае колко повече от индианските племена които са заварили там- поне в начина на мислене. :)

преди 3 часа, miro20 написа:

Проблема е драги,  не в  РАЗЛИЧНИТЕ представи за демокрация, а въобще за липсата на такава в едни авторитарни режими.

A то щото да сринеш някоя държава до основи и да си издигнеш една военна базичка там, е демокрация та дрънка.

преди 3 часа, Мальчик Бананан написа:

включваш и Щатите, нали?

Че то смяната на режими и сриването на държави си е "демокрация" в най-чист вид, питай ги американците. Направо да "унищожават напълно" Сев. Корея и после да питат народа им (който вече го няма), какво мисли по въпроса и дали е съгласен. Нали се сещате ако бяха направили едно допитване в Ирак преди войната, "Кой е съгласен да ви установим демокрация като избием от вас 1 млн. цивилни?" Какво щяха да кажат иракчаните? Саддам колко политически противници е премахнал?

преди 11 минути, Lumberman написа:

Саддам колко политически противници е премахнал?

Щом няма останали... Комунистите в България колко "политически противници" са премахнали? Или на всички им е било добре и всъщнсот БКП печелят с 90%, всички избори, заради щастието на хората? Саддам си беше сатрап за иракчаните, но като комунист беше далеч от религията и е държал на каишка онея с ятаганите. Саудито-американската клика го махнаха и отвориха Кутията на Пандора.

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Щом няма останали... Комунистите в България колко "политически противници" са премахнали? Или на всички им е било добре и всъщнсот БКП печелят с 90%, всички избори, заради щастието на хората? Саддам си беше сатрап за иракчаните, но като комунист беше далеч от религията и е държал на каишка онея с ятаганите. Саудито-американската клика го махнаха и отвориха Кутията на Пандора.

Я ми посочи управление, което не е премахвало противници. Нещо не се сешам за такова. Няма и да има, поне в близко бъдеще.

преди 5 часа, miro20 написа:

такива лкато вас лесно отрезвяват когато им почука някой милиционер с георгиевска лентичка и ги вкарат за няколко години за пост във форум или ФБ :)

Каквато практика и стотици арестувани има в тези "демократични" режими :)

То щот в твоите "демокрации" няма ....

преди 16 минути, darco написа:

Я ми посочи управление, което не е премахвало противници. Нещо не се сешам за такова. Няма и да има, поне в близко бъдеще.

Имам предвид физически и явно. В Ирак не знам колко са жертвите. В България между 1945 и 1955/57 са над 15 000 доколкото си спомням - официална статистика. Без хвърлените в лагери, прокудените и тъ нъ. Днешната управляваща власт (от 1989 досега) за реално убити, едва ли може да се посочи, но почти всички емигрирали може да се считат за жертви на този... режим. Това днешното си е точно, като режим.

преди 7 минути, Мальчик Бананан написа:

Имам предвид физически и явно. В Ирак не знам колко са жертвите. В България между 1945 и 1955/57 са над 15 000 доколкото си спомням - официална статистика. Без хвърлените в лагери, прокудените и тъ нъ. Днешната управляваща власт (от 1989 досега) за реално убити, едва ли може да се посочи, но почти всички емигрирали може да се считат за жертви на този... режим. Това днешното си е точно, като режим.

Статистиката излиза като се смени режима :). Като се смени този режим с друг, тогава ще гледаме статистика. Или като минат малко годинки :).

Появи се информация, че Русия ще изгони американския посланник до 10 дни. Да видим.

преди 2 часа, иноТ написа:

Появи се информация, че Русия ще изгони американския посланник до 10 дни. Да видим.

Ще видим, но ако се случи, това е много сериозно.

От информацията по-долу излиза, че американците си го отзовават:

Цитат

Госдеп США намерен отозвать нынешнего американского посла в России до конца сентября

21.09.2017

Американский посол США в России Джон Теффт намерен покинуть нашу страну до конца сентября. Об этом заявила официальный представитель посольства США в России Мария Олсон.

"Посол Теффт готовится уехать до конца сентября", - приводит ее слова "Интерфакс".

Олсон также отметила, что сроки прибытия нового посла США в РФ пока не обозначены.

"После одобрения на слушаниях в комитете Сенат США должен проголосовать по кандидатуре губернатора Джона Хантсмана", - пояснила она.

Отметим, что Теффт был назначен послом Соединенных Штатов Америки в нашей стране в 2014 году. За свою карьеру он возглавлял посольства США в Литве (2000-2003), Грузии (2005-2009) и на Украине (2009-2013).

преди 9 часа, Мальчик Бананан написа:

преди 9 часа, Lumberman написа:

Саддам колко политически противници е премахнал?

Щом няма останали...

Със сигурност не става дума за десетки или стотици хиляди, да не говорим за милиони. Аз познавам лично българин работил в Ирак по времето на Саддам и има много хубави спомени, добре уредена и заможна държава за онези години. Просто мащабите на американците са различни. Те са склонни да премахнат всеки управник, който не се съобразява с националните интереси, разбирайте ТЕХНИТЕ такива. Просто се чудя тези посланици какви хора са? Може би като във филма The Good Shepherd, ако сте го гледали? Да работиш против интересите на народите, които са те приели...

Простичко в 10 минути, как Запада помага на Пу. Случайно или не, всеки сам да си прецени.

Аз поне смятам, че случайни неща в "голямата" политика няма.

преди 2 часа, Мальчик Бананан написа:

Простичко в 10 минути, как Запада помага на Пу.

Странна позиция имаш. Аз изгледах видеото и единственото, което видях, освен глупави, конспиративни теории, е как струи хомо и либерастка енергия. Чак е гнусно да се гледа, особено водещият. И изводите, които аз лично си направих е, че ултра-левите, марксисти, троцкисти, интернационалисти, болшевики, глобалисти и т.н. Не само, че са абсилютно безполезни и им се отдават само интриги и сплетни, но и са опасни за околните и за себе си. Каквито и маски да си слагат и да се правят на хора от народът (когато всъщност са много далече от нормалният, обикновен човек, или работническата класа и селяни, както е по техният речник).

Реално, лявото управление в Гърция, където се вихреше и контето Варуфакис от клипа, показа истинското лице на ултра-лявото, което може само да харчи чужди пари и да живее на утопии и заеми. На обратната страна е днешна Русия на Путин. Едно национално отговорно, патриотично управление, което, след погромът, който им спретнаха американците, особено при управлението на пияницата Елцин, издигна Русия пак до военна и икономическа сила и им докара стабилност. Това е правилният курс за управление на независимите нации и народи. Така, че на едната везна са провалени, дървени, леви философи, бистрещи безумни конспирации, което в техен стил означава, само че преднамерено заблуждават общественото мнение, гонейки някакви, техни цели. На другата е едно управление, което без приказки се е доказало на практика. Простичко, наистина.

Редактирано от RagnerBG (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.