Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 27 минути, miro20 написа:

Споменавал съм че то всички по света крадат, всички се облагодетелстват, но докато едни шейхове малко по на изток си живеят в разкош, но и поданниците им живеят в много добри условия и стандарт, то , путинската олигхархия хем цоца като шейхове, но народа е в пъти по беден.

Е да де, ама там се изхранва половин население ( мъжкото). 

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 493,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 8 часа, miro20 написа:

/ заможните руснаци и политици  не си държат парите в РФ ,нито жените и децата / 

След като видях с очите си, Путин да заявява, че децата му са в Москва, вече съм сигурен, че ти си радиоточка... На твое място бих млъкнал и бих се престорил на абстрактна скулптура.  :)

Е то нормално Русия да се стремеше към Европа, но Европа и главно САЩ не я приеха. Не я приеха, щото Русия искаше едновременно с това и да е сила, по-голяма и от Германия и Франция. Европа си е виновна за всичко, както и подскуросващите я САЩ.   Сега просто Европа щеше да е много по-силна с Русия и еврото нямаше да настръхва като доближи 1 евро за долар. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 11 часа, miro20 написа:

И кой губи ?? 

Хайде вземи например, недей да ходиш до любимия си хранителен магазин , било то квартален или хипермаркет, и ги накажи с една седмица неходене да пазаруваш

Дали ще фалират впредвид твоите собствени самоограничения ? :lol6:Дори няма да споменавам че трябва да караш  на "самоизхранване", с което се хвалят и руснаците. Че така им се стимулира видиш ли , собственото производство на храни и напитки :)

Демек, ще караш на картошка и ракийка.... ако има. Ако няма... "боярашник" е насреща :)

Абе направо голямо наказило за злия запад :):)

Aко му намалеят клиентите дали не губи? Това не е един човек и един продукт. Трябва да си много вдлъбнат да не схващаш.

Клиентите като се ориентират към друг магазин 2 дали са се самонаказали и дали магазин1 няма загуби?

преди 6 часа, _слънце_ написа:

След като видях с очите си, Путин да заявява, че децата му са в Москва, вече съм сигурен, че ти си радиоточка... На твое място бих млъкнал и бих се престорил на абстрактна скулптура.  :)

Путлер много неща е говорел... и че няма нищо общо с войната в Украйна , и че няма нищо общо с Крим, а после каза обратното :)

На негово мясо бих се престорил на скункс :) така и така стана за смях :)

преди 6 часа, nikssi написа:

Aко му намалеят клиентите дали не губи? Това не е един човек и един продукт. Трябва да си много вдлъбнат да не схващаш.

Клиентите като се ориентират към друг магазин 2 дали са се самонаказали и дали магазин1 няма загуби?

Прекрасен пример. И кой е магазин 2 ?

РФ е само участник в международния пазар. А не "единствен" пазар. И кой губи пак да те питам ?

Трябва да си много вдлъбнат за да не схващаш :)

Етот и един конкретен пазарен пример за малоумните контрасанкции на РФ срещу  Полша

https://www.vedomosti.ru/business/articles/2015/09/04/607628-polskie-fermeri-prisposobilis-rossiiskim-sanktsiyam

Износа им след контрасанкциите 2014 г дори се е увеличил с 4.5 % за сметка на нови пазари в белгия , Сърбия, Беларус и т.н.   :)

преди 7 часа, _слънце_ написа:

Сигурно са си дошли да погостуват за някой и друг ден и Миро да не го знае - срам и позор правилно го нахокваш :)

Ей това второто  да го видя с очите си няма да го повярвам има да се щипя да се уверя че не сънувам. :)

Да де.. ключовата дума тук е "да погостуват" :)

В нета има доста спекулации и клюки за тях, и едно е сигурно - живеят си охолно , и като правило не са в РФ :)

Друг е въпроса защо Путлер за разлика от други световни лидери си крие тотално личния живот.Една от спекулациите защо се разведе с жена си е че.. тя е казала че не иска да живее с друг чужд човек...  идея си нямам  какво ли намеква... :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 6 часа, lsmurf написа:

Сигурно са си дошли да погостуват за някой и друг ден и Миро да не го знае - срам и позор правилно го нахокваш :)

Ей това второто  да го видя с очите си няма да го повярвам има да се щипя да се уверя че не сънувам. :)

Мне, моите патенца сладки. Каза, че никога не са живяли извън Русия и няма причина да го правят. Вижда ми се напълно логично. Ама вие си дрънкайте, че видите ли, дори богатите руснаци бягат- ша ви поверва некой... се ш'са намери поне един дебил.  :D

п.п. А така Миро- муай жълтини! Там ти е силата...

Редактирано от _слънце_ (преглед на промените)

преди 8 часа, _слънце_ написа:

Мне, моите патенца сладки. Каза, че никога не са живяли извън Русия и няма причина да го правят. Вижда ми се напълно логично. Ама вие си дрънкайте, че видите ли, дори богатите руснаци бягат- ша ви поверва некой... се ш'са намери поне един дебил.  :D

п.п. А така Миро- муай жълтини! Там ти е силата...

Това ми се вижда интересно я дай линк да чуя и аз това изказване та да се образовам малко , ако не ти го е споделил в личен разговор разбира се :D

преди 1 час, lsmurf написа:

Това ми се вижда интересно я дай линк да чуя и аз това изказване та да се образовам малко , ако не ти го е споделил в личен разговор разбира се :D

Някъде назад в темата... търси си го сам.

преди 2 часа, _слънце_ написа:

Някъде назад в темата... търси си го сам.

Беше ми наистина любопитно защото знам че Путин не обича да афишира личния си живот . Но явно такова изказване съществува само в твоето въображение както и предположих.

преди 19 часа, miro20 написа:

А не "единствен" пазар. И кой губи пак да те питам ?

Трябва да си много вдлъбнат за да не схващаш :)

Не знам той дали е вдлъбнат, но че ти нямаш елементарна търговска логика е видно за всички!Кой щял да изгуби клиента или търговеца, при наличие на много други търговци, а и собствено производство на клиента.Дете от първи клас ще ти отговори.:laughing4:

преди 14 минути, M.Николов написа:

Не знам той дали е вдлъбнат, но че ти нямаш елементарна търговска логика е видно за всички!Кой щял да изгуби клиента или търговеца, при наличие на много други търговци, а и собствено производство на клиента.Дете от първи клас ще ти отговори.:laughing4:

И ти нищо не разбра от думите ми по горе... "РФ е само участник в международния пазар. А не "единствен" пазар. И кой губи пак да те питам ? "

Че има много търговци е ясно , но забравяш че РФ не е единствения им клиент, и ти го показах нагледно със сагата с  полските ябълки.

Видно е как и ти в хор с путинистите защитавате сляпо една пълна простотия , реализирана в малоумните контрасанкции .

Които са насочени най вече към собствения му руски народ.

Друг е въпроса защо никой не се запита... как може да въвеждаш контрасанцкии , а не да вслушаш в  доводите за въвеждането на санкциите, наложени от цивилизования свят.

на 6.08.2017 г. в 8:38, miro20 написа:

Всъщност, за статията която дискутирах - забелязваш ли че същите изказвания се говореха още 2015 г от този сегей Рябков ?

Не виждам съществена промяна от тогава, след като трупат валутни резерви на рекордно високи нива целящи 500 млрд, като постигания рекорд за 2014 г - 400 млрд ,  и максимуми като 2008 г. от 598 млрд ....

https://lenta.ru/news/2017/06/07/cbres/

Ха.. интересна зависимост - 2008 г бе военната интервенция в Грузия и откъсването на Абхазия и ЮО , а 2014 г - в Украйна и Крим ....

По тази логика.. какво ли се готви тази или следваща година ?

Мирко, ти четеш ли ги тези статии, които цитираш?

на 9.08.2017 г. в 20:32, miro20 написа:

И кой губи ?? 

Хайде вземи например, недей да ходиш до любимия си хранителен магазин , било то квартален или хипермаркет, и ги накажи с една седмица неходене да пазаруваш

Дали ще фалират впредвид твоите собствени самоограничения ?

Твоя пример, но тъй като от клиент до клиент има разлика, а Русия като голяма стана е голям клиент, и за да разбереш какво ще изгуби магазина си представи, че от любимия ти хранителен магазин не спираш да купуваш само ти, а спират да купуват още 50 човека.А сега ни отговори дали загубата ще бъде за тези 51 човека, които вече ще пазаруват от друг магазин или за любимия ти преди хранителен магазин?

преди 22 минути, miro20 написа:

Друг е въпроса защо никой не се запита... как може да въвеждаш контрасанцкии , а не да вслушаш в  доводите за въвеждането на санкциите, наложени от цивилизования свят.

Отговора не ти ли е ясен.Това е война никой няма да отстъпи.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 10 часа, M.Николов написа:

Отговора не ти ли е ясен.Това е война никой няма да отстъпи.

Мен ми е ясен отговора. Но на теб и кликата ти не е.

темата има два аспекта

- Как ми доказвате че санкции въведени срещу собствения народ и държава влияят негативно на ... външните държави затова че са загубили един не малък разбира се, но не и единствен пазар.

Тъпо . Дори не ми се повтаря защо, дори няма да давам примера със полските ябълки отново , доказващи абсурда на тази простотия.

И преди съм казвал - ако ще въвеждаш контрасанкции , употреби лост който е ефективен срещу тях - а  най силното в ръцете на Путлер е суровинния износ .

Спри газта и петрола и готово .

- Втория аспект е че така и не давате алтернатива на това как цивилизования свят трябва да реагира на един варварски , нечовешки, нехуманен, извън всякакви международни и др закони, акт.

преди 4 часа, nikssi написа:

http://m.24chasa.bg/mnenia/article/6386056

Интересно и автора е прав. Сащ и Русия ще се сдобрят ама ние тогава ще ядем хурката.

Ха ! цитираш Росен Петров ? Тоя жив ли е ? Кокло катарзиса претърпя ?  От снимката гледм си е оправил  нашмъркания нос :)

Както и да е... Освен че цитираш него , потресе ме че се събуждаш за тези толкова известни отдавна неща.

Но когато ви цитирах цифри за "лендЛиз" , се смеехте и подигравахте .  Много и до ден днешен не знаят за обемите на тази помощ , и как е повлияла реално, въпреки че инфо има във всякакви исторически сайтове .

:)

преди 11 часа, miro20 написа:

да вслушаш в  доводите за въвеждането на санкциите, наложени от цивилизования свят.

не разбрах за кой цивилизован свят говорите?

Тези държави от този цивилизационен свят ,  които наложиха санкциите в отговор на един варварски , античовешки военен акт на Путлер.

Литва се отказва от руски софтуерни продукти.

Забелязани са подготвени  дупки, позволяващи неизвестно какви връзки и шпионаж .

Цитат

В Литве откажутся от программного обеспечения, связанного с Россией Об этом сообщает "Интерфакс" 12 августа.

Как заявил министр обороны Литвы Эдвинас Кярза, такое ПО оставляет лакуны, позволяющие взломать системы.

Известны случаи, когда имеет место подозрительное программное обеспечение. (...) Замечено, что (в нем) оставлены возможности для подключения, а когда происходит подключение, остается гадать, что они делают, как они контролируют", - сказал агентству BNS Кярза.

Замене подлежат все обеспечение используемое в государственных ведомствах и на предприятиях.

В частности, "Литовским железным дорогам" придется отказаться от системы навигации Klub-U, разработанной на Ижевском радиозаводе, который относится к военно-промышленному комплексу России.

Ранее в департаменте полиции перестали использовать  ПО для финансового учета на основе 1S: Imone, после того как выяснилось, что программу можно использовать для шпионажа. Российское шпионское ПО также было обнаружено на правительственных компьютерах.

Ранее американская АНБ пришла к выводу, что хакеры, за которыми стоит российское ГРУ, провели кибератаку в отношении по меньшей мере одного поставщика оборудования для проведения выборов и направили фишинговые электронные письма более чем 100 чиновникам, занятым организацией президентских выборов, за несколько дней до голосования.

Да си земат гугълски, те изобщо не са шпионски. Малко са вирусомагнитни, ама тва е путинска кибератака...

• Автор

Ей.няма спиране наш Мирко.Не ти ли казах, че четеш както дявола евангелие!? Я обясни сега що пропусна най-важната част от текста?

Цитат

Он не указал, для каких государственных ведомств и предприятий возникает такая угроза, или от какого программного обеспечения она исходит, однако сказал, что оно связано с Россией. Лакуны, по его словам, обнаружены не в этом году, само упомянутое программное обеспечение еще не изменено, но доступ к системам ограничен.

Значи...ако имат нещо за казване-ами да го кажат-с факти...Май по скоро -нищо не знаят,ама знаят че Русия е виновна....Стига с тез изпълнения ,в стил"сватбарски пуцалки", за радост на вдлъбнатия..

преди 17 часа, miro20 написа:

Мен ми е ясен отговора. Но на теб и кликата ти не е.

темата има два аспекта

- Как ми доказвате че санкции въведени срещу собствения народ и държава влияят негативно на ... външните държави затова че са загубили един не малък разбира се, но не и единствен пазар.

Тъпо . Дори не ми се повтаря защо, дори няма да давам примера със полските ябълки отново , доказващи абсурда на тази простотия.

И преди съм казвал - ако ще въвеждаш контрасанкции , употреби лост който е ефективен срещу тях - а  най силното в ръцете на Путлер е суровинния износ .

Спри газта и петрола и готово .

- Втория аспект е че така и не давате алтернатива на това как цивилизования свят трябва да реагира на един варварски , нечовешки, нехуманен, извън всякакви международни и др закони, акт.

Ха ! цитираш Росен Петров ? Тоя жив ли е ? Кокло катарзиса претърпя ?  От снимката гледм си е оправил  нашмъркания нос :)

Както и да е... Освен че цитираш него , потресе ме че се събуждаш за тези толкова известни отдавна неща.

Но когато ви цитирах цифри за "лендЛиз" , се смеехте и подигравахте .  Много и до ден днешен не знаят за обемите на тази помощ , и как е повлияла реално, въпреки че инфо има във всякакви исторически сайтове .

Миро-линка пак не разбрал и пак старите измишльотини кой губел. Печели се от продажба и ако загубиш клиент губиш пари бре празнословецо. Като се скарат двама и ти вземеш страна в спора им без това да те касае пряко после като се разберат и си стиснат ръцете ти от коя страна ще си? Ма как да обясниш на някой на "хранилка" издържащ се от разпространяване на полуистини. 

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Ей.няма спиране наш Мирко.Не ти ли казах, че четеш както дявола евангелие!? Я обясни сега що пропусна най-важната част от текста?

Значи...ако имат нещо за казване-ами да го кажат-с факти...Май по скоро -нищо не знаят,ама знаят че Русия е виновна....Стига с тез изпълнения ,в стил"сватбарски пуцалки", за радост на вдлъбнатия..

Не, не съм пропуснал. Ти обаче си пропуснал че това са руски софтуерни продукти.

Когато има дупки и умишлено поставени вратички в тези руски софтуерни продукти , в чия полза според теб ЕВЕНТУАЛНО може да са ?

В интерес на Чили може би ? Мозамбик ?

преди 51 минути, nikssi написа:

Миро-линка пак не разбрал и пак старите измишльотини кой губел.

Не са стари измишльотини. Просто ти за пореден път не си разбрал дори това което цитираш :)

Нормално за субективни едностранни пропагандатори :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.