Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 2 часа, M.Николов написа:

Санкциите не са това, което бяха!;)

https://www.blitz.bg/svyat/reuters-kak-zapadnite-nefteni-kompanii-zaobikalyat-sanktsiite-protiv-rusiya_news533854.html

https://www.blitz.bg/svyat/trmp-s-vazhen-post-v-tuitr-za-rusiya-nashite-otnosheniya-sa-na-istoricheski-nay_news533875.html

Реално от неговия подпис нищо не зависеше, беше поставен пред свършен факт.От части е успял до някаква степен да смегчи някои параметри.

Скараха се с Русия. На път са да се скарат с Европа и са на път да се скарат и с Китай...и отгоре на това и се напъват за война със Северна Корея.

пп. Догодина санкции и война с марсианците...

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 493,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

Другари :) Въпроса въобще не е кой какви вратички намерил, заобиколил , или как едните налагат, другите като в "ну Погоди" се гонят и замерят със ""санкции" :):)

Основната дискусия е ПОВОДА за тези санкции.

А Тръмп това му е стила. Във много досегашни политики и решения е говорел едно, после съвсем друго, накрая  прави трето .  :)

В случая просто май го играе "доброто ченге" и как .. по принцип не смятал това за добре".. ама.... :)

А и колкото и да заобикалят, санкциите си имат осезателен ефект

Spoiler

Под новые санкции может подпасть как минимум шесть действующих и перспективных проектов российских нефтяников по разведке и добыче нефти за рубежом, оценил по просьбе РБК руководитель коммерческой практики Goltsblat BLP Алексей Горлатов:

1) проект Солимойнс в Бразилии. Кроме того, «Роснефть», «Газпром» и ЛУКОЙЛ изучают возможность участия в нефтегазовом тендере Бразилии, который состоится 27 сентября. На него будут выставлены 287 небольших по размеру блоков как на шельфе, так и на материковой части страны;

2) Petroperiha — зрелое месторождение в Венесуэле; доля «Роснефти» в проекте — 40%;

3) в качестве потенциальных проектов «Роснефть» также рассматривает блоки Патао, Мехильонес и Рио-Карибе на шельфе Венесуэлы;

4) шельфовый проект Tano в Гане (доля ЛУКОЙЛа — 38%);

5) блок Trident (EX-30) в румынском секторе Черного моря на глубинах от 90 до 1200 м. Доли в проекте: ЛУКОЙЛ — 72% (оператор), американская PanAtlantiс — 18%, румынская газовая компания Romgaz — 10%. Это потенциально глубоководный проект, из-за чего находится в зоне санкционных рисков.

Если санкции коснутся сделок, которые заключат после вступления закона в силу, то они не затронут действующих зарубежных проектов «Роснефти» в Венесуэле, включая добычу «тяжелой» нефти и геологоразведку на шельфе, а также проекта ЛУКОЙЛа в Румынии, объясняет РБК Горлатов.

на 31.07.2017 г. в 18:19, miro20 написа:

и разбира се, намесата във изборите. Която намеса ама въобще не е "виртуална" или измислена :)

Тръмп който също не вярваше преди да бъде избран за президент и преди да получи достъп до секретните информации на службите. Естествено публично никой няма да ни ги каже, но сегашното поведение на Тръмп подсказва каква е тази информация.

Мирко, ти и това твърдеше пък се оказа:

https://www.24chasa.bg/novini/article/6374655

И това е твое твърдение:

на 31.07.2017 г. в 18:19, miro20 написа:

Товарооборота Китай с РФ е около 6 млрд.

А пък то е доста по-различно:

https://money.bg/economics/rusiya-razchita-na-usd80-miliarda-stokooborot-s-kitay-prez-2017-a.html?utm_source=topsport.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar

Та като изключим тези и още 50-ина пъти в които сме те хванали в несъответствие, ти нямаш написана лъжа!:D

Ами благодаря за уточнението. Гледали сме различни цифри, по точно за различна месечна база : http://tass.ru/ekonomika/1752527

Това какво променя от сравнението което споменах за товарооборот на Китай със сАЩ  и Европа от около 500-600 млрд ???

- Нищо :)

И къде са ти "още 50-на пъти" ??? :)

Уточнил си една цифра, и голямо подскачане :):) Споко бре...

Ето ти едно доста добро сравнение РФ, САЩ, Китай  в цифри и таблички :

http://chius.ru/

Между другото се забеляза и повишено търсене на валута от руснаците... https://www.dp.ru/a/2017/08/04/SMI_rossijane_massovo_sku

като самия курс на рублата мина психологическите 60 и 70 .

Ако си държите авоарите в рубли, сменете на лева или евро :)

преди 4 часа, miro20 написа:

Основната дискусия е ПОВОДА за тези санкции.

Нещо си грешка. Основното е как чрез санкции се оказва влияние върху икономиката на суверенни държави. Нямам предвид конкретно Русия или някоя друга недолюбвана от тукашния баш русофил или фоб и той не знае какъв е ... имам предвид,че с последните санкции САЩ води една търговска война не с Русия ами с близките си съюзници от Европейския съюз. Те това мазните мозъци не могат да схванат и изпадат в прехлас като чуят нещо свързано с америка...ама то е заради мангизите това ми е известно. Тъй че драскайте си господа и се правете на голямата работа във форума. Не е нужно да почивате , работете нонстоп.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 7 минути, nikssi написа:

Нещо си грешка. Основното е как чрез санкции се оказва влияние върху икономиката на суверенни държави.

Напротив. Не съм в грешка. Тези санкции си имат определена причина, а не "защото някой си рещил да води търговска война"  .

И да, ОКАЗВА влияние върху икономиката . НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА .

Ето още една новина свързана със скандала с турбините на Сименс доставени в окупиран Крим.

http://www.reuters.com/article/us-ukraine-crisis-crimea-siemens-eu-idUSKBN1AK15C

ЕС ще  разшири с нови санкции хора и фирми свързани с тези доставки

преди 1 час, miro20 написа:

Това какво променя от сравнението което споменах

Аа, нищо не променя, то 6 милиарда и 70 милиарда са си почти едно и също.:D

За голямото жури и т.н. :

http://edition.cnn.com/2017/08/03/politics/mueller-investigation-russia-trump-one-year-financial-ties/index.html

https://twitter.com/Marshall_Cohen/status/893203313432420354

преди 7 минути, M.Николов написа:

Аа, нищо не променя,

Приятелю :) обясних ти разминаването в цифрите, и пак ще т кажа, защото онова споменаване бе приблизтелно и въобще не съм акцентирал на това.

А именно че нищо не променя спрямо оборота на САЩ и Европа, които са всеки поотделно с по 500 и 600 млрд. с Китай.

Дори 100 млрд да достигнат РФ с Китай, това НЕ ПРОМЕНЯ нищо от съотношението и чии интереси са по важни и с кого.

:)

Какво стана бре, нали Тръмп след като се запознал с документите от разузнаването бил убеден в намесата на Русия в изборите в САЩ?:D

преди 16 минути, miro20 написа:

Приятелю :) обясних ти разминаването в цифрите, и пак ще т кажа, защото онова споменаване бе приблизтелно и въобще не съм акцентирал на това.

Какво ми обясняваш със статия от февруари 2015г.:D

По-добре се спри, че се закопаваш все повече и повече.

преди 1 час, miro20 написа:

И да, ОКАЗВА влияние върху икономиката . НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА .

Това и казвам. Санкциите в въпросния документ ще навредят на икономиката на Европа.

Цитат

Брюксел обяви, че законопроектът в този вид може да има непредвиден ефект и да засегне енергийната сигурност на Европа, а Европейската комисия е готова да действа до дни, за да защити интересите си.

Още

Цитат

Новите санкции срещу Русия, предложени от американски депутати, нарушават международното право и Европейската комисия (ЕК) трябва да обмисли контрамерки. Това е мнението на германския министър на икономиката Бриджит Зиприс, цитирана от Reuters. Причината е, че въпросните санкции от страна на Вашингтон срещу Москва може да навредят на европейски фирми.

„Считаме, че това (санкциите – б.р.) противоречи на международното право, чисто и просто”, заяви Зиприс и добави: „Разбира се, не искаме търговска война. Важно е обаче, че Европейската комисия вече разглежда контрамерки”.

Цитат

Германското правителство и бизнес лидери заявиха, че санкциите срещу Русия, приети по-рано този месец от американския Конгрес, могат да попречат на германски компании да работят по газопроводни проекти, които според тях са жизненоважни за енергийната сигурност на Германия.

http://www.banker.bg/sviat/read/es-obmislia-otgovora-si-na-novite-amerikanski-sankcii-sreshtu-rusiia

Цитат

Европейският съюз ще отвърне на новите санкции на САЩ срещу Русия, в случай, че новите икономически ограничения по отношение на руската икономика засегнат интересите на европейски компании, съобщава Интерфакс.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова да има готовност за вземане на съответни мерки.

„Трябва да сме готови да действаме в близките дни, в случай, че антируските санкции на САЩ бъдат приети без да се отчитат интересите на ЕС“, се казва в позицията на Юнкер.Повод за коментара, че двете камари в Конгреса на САЩ постигнаха компромис за новите мерки срещу Русия. 

Тъй,че Мирко явно само ти се кефиш. Защо ли?

преди 1 час, M.Николов написа:

Какво стана бре, нали Тръмп след като се запознал с документите от разузнаването бил убеден в намесата на Русия в изборите в САЩ?:D

Какво ми обясняваш със статия от февруари 2015г.:D

По-добре се спри, че се закопаваш все повече и повече.

Голям яд те тресе че заяжданиците не минаха :) Нищо не казваш какво промени това уточнение на цифрите ,  съотношението спрямо товарооборота със САЩ и Европа, който е 500-600 млрд ??

:)

За Тръмп сме дискутирали доста отдавна в тази тема, само ще ти припомня  на късата ти памет как изведнъж се "сприятели" със ЦРУ

Ето ти катарзиса : Преди http://www.novini.london/новина/19054-Тръмп-не-вярва-на-ЦРУ-за-хакерските-атаки-на-Русия

И след : https://dariknews.bg/novini/sviat/donald-trymp-poseti-centralata-na-cru-i-mu-obeshta-svoqta-podkrepa-snimki-1638571

преди 35 минути, nikssi написа:

Санкциите в въпросния документ ще навредят на икономиката на Европа.

Спекулираш, като отново дума не обелваш защо  са санкциите. И разбира се е напълно нормално от ЕС да си гледат защита на своите интереси.

Позицията /цитирам от твоя сайт/  на Брюксел е следната :

Юнкер също заявява пред германска радиостанция, че е от решаващо значение координацията със Съединените щати, за да се гарантира, че санкциите срещу Русия по отношение на ролята й в кризата в Украйна са ефективни.

"Ние сме готови, трябва да защитим икономическите си интереси пред Съединените щати и ние ще направим това", коментира той.

преди 36 минути, nikssi написа:

Тъй,че Мирко явно само ти се кефиш. Защо ли?

"кефя" се че и САЩ и Брюксел имат една цел - санкциите да са ЕФЕКТИВНИ спрямо агресора.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Пак се извъртя. Как ще кометираш това?

Цитат

Цитат
  Цитат

Новите санкции срещу Русия, предложени от американски депутати, нарушават международното право и Европейската комисия (ЕК) трябва да обмисли контрамерки. Това е мнението на германския министър на икономиката Бриджит Зиприс, цитирана от Reuters. Причината е, че въпросните санкции от страна на Вашингтон срещу Москва може да навредят на европейски фирми.

„Считаме, че това (санкциите – б.р.) противоречи на международното право, чисто и просто”, заяви Зиприс и добави: „Разбира се, не искаме търговска война. Важно е обаче, че Европейската комисия вече разглежда контрамерки”.

Нищо не съм извъртял, отговорих ти конкретно и ясно.

Спекуланти като вас  се гърчат изцяло в тона на путинската /де/зинформационна машина която лансира  и използва на максимум точно такива настроения, все едно търговската война е между САЩ и ЕС.

Ще се "координират"  както казва Юнкер, ще съгласуват и готово.

Ех ако с такова усърдие цитирахте и позицията на ЕК за газовия монопол спрямо България и как ни ощетяват... ама млъчите като ... :):)

преди 35 минути, miro20 написа:

Нищо не съм извъртял, отговорих ти конкретно и ясно.

Спекуланти като вас  се гърчат изцяло в тона на путинската /де/зинформационна машина която лансира  и използва на максимум точно такива настроения, все едно търговската война е между САЩ и ЕС.

Нищо не си отговорил освен някакви клишета. Точно търговска война е. Война за пазари чрез изнудване. 

Цитат

преди 18 минути, nikssi написа:

Нищо не си отговорил освен някакви клишета. Точно търговска война е. Война за пазари чрез изнудване. 

Той Миро е затъмнен от собствената дезинформация, та и затова не може да вдене. Ползва източници, които са цензурирани заради благото на ЕС. Един германец знае също толкова за Русия, колкото и Миро. Тоест, нищо не знае. 

ПП: Малко извън темата. Оня ден цял ден на главата ми бяха двама немскоезични, дето идваха да приемат един продукт. Имахме проблеми, но не заради моя милост или моите хора, а заради хубавите си началници, дето си нямат понятие от работата ни, но вземат поръчки. То лошо няма, че вземат поръчки, но за 8 месеца така и не провериха, дали имаме наличния инструмет за изработването на тоя продукт. Дадоха ни 2-3 часа подготовка преди да дойдат немскоезичните, а аз разбрах за това малко по-рано, тоест, 4-5 часа преди това. И от 8 месеца предварителна заявка се оказа, че имам 2-3 часа да реша проблемите. Естествено разбрах къде е проблема, но тръгнахме по-българския път, щото немеца дошъл в България за 9-10 часа и излита обратно. Но не това исках да кажа, а друго.  разбрах, че няма как да станат нещата по пътя, който бяхме тръгнали и измислих друг начин. Пак не стана, щото нямахме точния инструмент ( една десета ни искат допуск+други изисквания, при положение, че дори по евростандарта е 0.24мм допуска + други допуски). Швабата обаче се сети след час да ми предложи същото. Разгеле, стана ми кеф, че не аз съм албанския реотан, а той. Мисълта ми е, че да, взискателни са, ама акъла им под нашето ниво. Никой не може да ме убеди в обратното, защото точно тоя шваба ме обучава през 2002-ра година, хаха.  Но още по-интересното бе друго, свързано с нашето началство, дето бе по курортите, както и конструкторите, без които сме с вързани ръце да правим каквито и да било промени. Ама извикаха едната конструкторка, аз както никога досега се намесих и и казах де е грешката и, която е наследила от един друг покоен наш шеф - инженер. 20 години правят чертежите си по една методология, нямаща нищо общо с истината. Просто и казах да отреже още 0.25 милиметра и си тръгнах. Тоя път се вслушаха в мнението ми, щото работата напечена, швабите летят след няколко часа, а ние ще се изложим. Да де, стана веднага работата. Чудя се само, какво ли си е мислил немеца. Едно от двете неща - егати типовете, 10 проби направиха и накрая стана - албански реотани. Или - при нас нямаше как да стане по тоя начин, щото се водим по нашите стандарти, които никога не нарушаваме.

А тоя шваба като ме обучаваше, се наложи да вкараме една секция с чук. Всъщност, така бяхме направили нещата, че чука трябваше да играе. Като хванах чука 2002-ра година, немеца веднага извика - НО! Хвана той секцията и почна да се пъне. Щеше да се насере. После се ухили и ми вика - Хамър! Те това е работа :P

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

...и малко конкретика се появи  - три компании и три лица попадат под новите санкции  от ЕС заради скандала със турбините на Сименс

http://www.bbc.com/russian/news-40830448?ocid=socialflow_facebook

преди 14 минути, nikssi написа:

Нищо не си отговорил освен някакви клишета

Напротив. Вашето е клишета, без никаква конкретика. Аз например цитирах по горе КОНКРЕТНО кои компании са евентуално засегнати и как.

Нещо да коментираш по това ?

преди 14 минути, miro20 написа:

...и малко конкретика се появи  - три компании и три лица попадат под новите санкции  от ЕС заради скандала със турбините на Сименс

http://www.bbc.com/russian/news-40830448?ocid=socialflow_facebook

Напротив. Вашето е клишета, без никаква конкретика. Аз например цитирах по горе КОНКРЕТНО кои компании са евентуално засегнати и как.

Нещо да коментираш по това ?

Моето не е клишета, а опит с такива тарикати като теб. Писнало ми е от вас, честно. Хем не разбирате, хем държите камшика. Просто сте пълни неграмотници. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

От същата статия която цитирам още една извадка :

Цитат

Как учтены интересы западного бизнеса?

Законопроект о новых санкциях с самого начала тщательно анализировался на предмет возможных последствий для американского бизнеса. О необходимости учесть интересы своих нефтегазовых компаний заявляли республиканцы из палаты представителей, писал Bloomberg. Более десятка американских мейджоров доносили свои замечания до конгрессменов как самостоятельно, так и через лоббистов, узнала CNN. В базе данных сената США о лоббистской деятельности компаний РБК также нашел более десятка корпораций и институтов, которые раскрыли информацию о том, что лоббируют свои интересы в вопросе антироссийских санкций. Участие в совершенствовании законопроекта принимали и представители Евросоюза, защищающие интересы европейского бизнеса, подтвердил Трамп в своем заявлении, посвященном подписанию закона о санкциях.

Одна из главных цифр закона — 33%, порог участия российской компании в санкционных проектах, — стала результатом согласований между конгрессом и американскими нефтяными компаниями. Иными словами, конгрессмены учли интересы американского бизнеса, поэтому была выбрана именно эта величина. Американцы смогут сотрудничать с российскими нефтяниками в арктических, глубоководных и сланцевых проектах, если российская компания владеет менее 33%. «Установление законом порога участия именно в 33% представляет собой необходимость наилучшим образом учесть коммерческие интересы американских нефтегазовых корпораций в контексте их текущих проектов с российскими контрагентами для их дальнейшего продолжения, — объяснил РБК Олег Хохлов, партнер юридической фирмы Goltsblat BLP. — Одновременное распространение действия санкций помимо «новых» российских проектов на международные также подчинено этой логике».

По данным Euractiv, увеличения предельно допустимой доли российского участия в совместных проектах с 10 до 33% в тексте закона удалось добиться Евросоюзу.

http://www.rbc.ru/economics/04/08/2017/59824c529a7947b30d0818eb

Миро, по полека, не шавай много да не се насереш от кеф:D

на 4.08.2017 г. в 16:18, miro20 написа:

Ако си държите авоарите в рубли, сменете на лева или евро

наште авоари са в калашници!

преди 39 минути, M.Николов написа:

Той вече се наака и е добре да спре да се върти, защото става по-зле.:D

Нещо по темата и цитираното ще кажеш ли , или ще си злобееш в беззъба слюнка ? :)

преди 6 минути, miro20 написа:

Нещо по темата и цитираното ще кажеш ли , или ще си злобееш в беззъба слюнка ? :)

То за теб никой нищо не казва, само ти постваш линкове, дето никой друг освен теб не чете. Тогава защо пишеш бе пиле? Тоя жълтия аватар ми прилича на пиле, извинявай.

Защото нормалните хора се аргументират в една дискусия , а тролвоете си спамят и плюят :)

То, ако се осъществи това - Москва и Пекин готвят икономически ”сюрприз” за Вашингтон, на някои хора ще им се дръпне таковата. САЩ отдавна не са икономическата сила от 70/80-те, а рестриктивните им мерки към вносът, ги превръщат и в не особено привлекателен пазар. Само едно печатане на хартийки и валутни спекулации са им останали от икономическата мощ. Вътрешният им дефицит се попълва от военната индустрия, захранваща се с постоянно откриване на войни, за да оправдае разходите си. И точене на реални стоки и трудова сила от целият свят, чрез сложни валутни спекулации. Загубата на държавите от БРИКС, сериозно ще им съкрати възможностите за грабеж над чужди икономики. Няма санкции, които да компенсират това. Май много скоро ще гледаме подвити опашки и сложни дипломатически врътки и совалки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.