Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

Aaaa...  това ми хареса. Щом не са с Тръмп, значи са с Килъри. Логично е наистина.  :D

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 493,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 17 часа, _слънце_ написа:

Aaaa...  това ми хареса. Щом не са с Тръмп, значи са с Килъри. Логично е наистина.  :D

Ами може би е добро отиграване на топката от страна на Тръмп. В доста трудна ситуация го поставиха ако подпише санкциите признава намеса на Русия, а ако не подпише ще го обвинят че защитава Русия защото му е помогнала така че и мен ме кефи как отиграва тази ситуация. Между другото едно от нещата което харесвах в Тръмп беше по умереното отношение към Русия . България няма интерес атовете да се ритат защото както твърди поговорката тогава страдат магаретата.

преди 10 минути, lsmurf написа:

Ами може би е добро отиграване на топката от страна на Тръмп. В доста трудна ситуация го поставиха ако подпише санкциите признава намеса на Русия, а ако не подпише ще го обвинят че защитава Русия защото му е помогнала така че и мен ме кефи как отиграва тази ситуация. Между другото едно от нещата което харесвах в Тръмп беше по умереното отношение към Русия . България няма интерес атовете да се ритат защото както твърди поговорката тогава страдат магаретата.

Бе Болшой театър ряпа да яде! Бродуей направо ше фалира... Ма, кат нема друго поне леп и зрелища.  :)

Америка обяви икономическа война на Европа

Автор: Ерик Зюс

Източник: Strategic Culture

Цитат

В петък вечерта на 28 юли, американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще подпише закона за увеличаване на икономическите санкции (приет в Сената с 98 гласа „за” срещу 2 гласа „против” и в Камарата на представителите с 419 гласа „за” срещу 3 гласа „против”) срещу всеки бизнес, който „съзнателно предоставя стоки или услуги, свързани със строителството, модернизацията или ремонта на руските тръбопроводи за износ на енергия”.

Русия е най-големият енергиен доставчик за най-големия енергиен пазар в света – Европа или Европейския съюз (ЕС). Най-големият дял от тази търговия е свързан с газа, основният енергиен източник на Европа, който се доставя чрез газопровод от Русия към Европа. Порази тази причина тези тръбопроводи имат огромно значение не само за руската икономика, но и за тази на Европа.

Целият анализ можете да прочетете ТУК

Стратегическите последствия от антируските санкции на САЩ

Автор: Андрей Сушенцов

Източник: ru.valdaiclub

преди 15 минути, Мойра написа:

Америка обяви икономическа война на Европа

Автор: Ерик Зюс

Източник: Strategic Culture

Целият анализ можете да прочетете ТУК

Стратегическите последствия от антируските санкции на САЩ

Автор: Андрей Сушенцов

Източник: ru.valdaiclub

Притрябва ли ни стоките на тъпите САЩ. То всичко се произвежда в Китай. Да не стане така, че КИТАЙ обявят санкции на САЩ и САЩ не могат да си продадат китайските стоки, ахаха. Смешници. 

И между другото, ако някое наше правителство приеме санкциите, то просто ще бъде обесено моментално. 

А, да не забравим и соросоидите. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Първо .. анализа е пълна простотия :)

Автора  езика не му се извърта, а и не го прави, да каже ЗА КАКВО са тези санкции. А те си имат една определена причина - военната агресия на РФ, упоритото, наивно отричане за това, и разбира се, намесата във изборите. Която намеса ама въобще не е "виртуална" или измислена :)

Тръмп който също не вярваше преди да бъде избран за президент и преди да получи достъп до секретните информации на службите. Естествено публично никой няма да ни ги каже, но сегашното поведение на Тръмп подсказва каква е тази информация.

Второ - автора завършва с помпозното ... "реакцията  на РФ трябвало да е символично значима"  . И какво направи Путлер - изгони над 700 дипломата, с което на кого накриви ? - на собствените си бизнесмени и граждани за които процедурите и бюрокрацията за визи и др неща със САЩ се усложняват многократно. На никого друг не накриви .

Ах да... и най новия му указ - за забрана на ВПН и анонимайзери в интернет :)

Честито .

Трето - Май никой не е гледал изказванията за санкциите в сената на САЩ. А те бяха много показателни. Санкциите за американците са повод именно за обединение срещу един агресор.

Мотото в дебатите бе че  по тази тема няма и не бива да има разделение на републиканци, консерватори и т.н... а въпроса е за отстояване на принципи .

И  постигнаха единодушие.

преди 33 минути, bildera_ написа:

Притрябва ли ни стоките на тъпите САЩ. То всичко се произвежда в Китай. Да не стане така, че КИТАЙ обявят санкции на САЩ и САЩ не могат да си продадат китайските стоки, ахаха. Смешници. 

Смешното е в логиката ти , по точно липсата на такава :)

Само ще ти спомена  приблизителни цифри - Товарооборота на Китай със САЩ  е около 600 млрд., с Европа около 500 млрд .  Само с Германия е около 100 млрд.

Товарооборота Китай с РФ е около 6 млрд.

Според теб чии взимоотношения са важни ? А и санкциите ,не са нещо което се налага ей така когато ти скимне.... :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Много тъжно и недемократично е да гонят толкова много хора. А и доста неуважително, бих казал. Как смеят? 

преди 41 минути, miro20 написа:

Първо .. анализа е пълна простотия :)

Автора  езика не му се извърта, а и не го прави, да каже ЗА КАКВО са тези санкции. А те си имат една определена причина - военната агресия на РФ, упоритото, наивно отричане за това, и разбира се, намесата във изборите. Която намеса ама въобще не е "виртуална" или измислена :)

Първо, санкциите засягат десетки държави, а не една единствена. Второ, казах каквото имах да казвам за соросоидите като теб!

преди 43 минути, miro20 написа:

Смешното е в логиката ти , по точно липсата на такава :)

Само ще ти спомена  приблизителни цифри - Товарооборота на Китай със САЩ  е около 600 млрд., с Европа около 500 млрд .  Само с Германия е около 100 млрд.

Товарооборота Китай с РФ е около 6 млрд.

Според теб чии взимоотношения са важни ? А и санкциите ,не са нещо което се налага ей така когато ти скимне.... :)

Ти малоумен соросоид ли си или какво? Какви малоумни отговори ми даваш? Естествено, че и сам не си вярваш, ама соросоидската ти душа те кара да говориш каквото ти падне. Ние говорим за това, че десетки страни ще бъдат засегнати от санкциите, а не че само РФ ще пострада! Разлика правиш ли иззобщо? За пореден път ми доказа, колко малумни са всички соросоиди! Жалко за тоя форум, подкрепящ соросоидите. 

Цитат

Много тъжно и недемократично е да гонят толкова много хора

Така е.. можеше реципрочно да им забранят да почиват в курортите и да посещават Москва :)

преди 29 минути, bildera_ написа:

Ти малоумен соросоид ли си или какво? Какви малоумни отговори ми даваш?

Не знам кой е малоумен, но съм забелязал че характерна черта на тези с малко ум,  е да не разбират какво  пиша.

преди 34 минути, miro20 написа:

Така е.. можеше реципрочно да им забранят да почиват в курортите и да посещават Москва :)

Не знам кой е малоумен, но съм забелязал че характерна черта на тези с малко ум,  е да не разбират какво  пиша.

Пишеш глупости. Аман от Сорос и платените му тролчета. Егати шибания унгарец. 

И да, нарочно казах малоумен соросоид, за да разбера, дали наистина си такъв. Ако не беше( соросоид), нямаше и да ми отговориш по тоя начин. 

Писна ми от пасмината на Сорос, честно. Егати националните предатели, а и изобщо световни предатели. 

Да, видя се колко милееш за България и какъв българин си. Щото аз като Путин каза  ония неща за Македония, сещаш ли се какво казах? Ти просто си соросоиод, подкупен с паричките му. У теб няма никакво чувство ни за чест, ни за справедливост, ни за милосърдие. Това е типично за всички соросоиди и го доказваш с всеки свой пост. Щото ти ни един път не си защитил ни България, ни българите, ако там не участва под някаква форма Путин. Ей това доказва, че си скапан соросоид!

Да, и аз разбрах че не ти изнася отговора за товарооборота с Китай , и анализа по статията на пропагандния червен сайт а-спекто., но няма какво да отговориш

:)

преди 43 минути, miro20 написа:

Да, и аз разбрах че не ти изнася отговора за товарооборота с Китай , и анализа по статията на пропагандния червен сайт а-спекто., но няма какво да отговориш

Аз има какво да отговоря винаги, защото гледам в собствената си къща най-вече. За разлика от теб и хора като теб, слуги на други държави. Не уточнявам какви, защото слуги всякакви. САЩ ще яде хурката ако скочи срещу Китай. А това не е далече от истината съвсем скоро. А Европа безз руски газ не може. Поне не и на тоя етап. Но дори и само 10% да бе руския газ в Европа, то 10% спад на тоя ресурс, ще доведе до много по-голям спад в икономиката. Но дори и спадът да е само процент примерно, това ще означава крах за еврото и Европа като цяло! Ей това не проумяват тъпите соросоидни глави, дето все пак имат някакво чувство за самосъхранение. 

И да, разбирам, че си ми хванал тактиката и не ме цитираш нарочно. Не ти е за първи път. Не ме цитираш, за да не ти отговоря, щото знаеш, че политическите теми не са ми приоритет. Подли номерца са ви научили. 

В какви филми се вкарваш не зам :) Аз просто свикнах да игнорирам простотията, затова и не те цитирам. То няма в какво да те цитирам :)

Но все пак успях да филтрирам и капчица смисъл в последния ти бълвоч. - За газта.

Разбира се че РФ има мощен / и май единствен/ инструмент с който може някак си да навреди на Европа, така че все пак тя да се усети.

Защо контрасанкциите са насочени към потреблнието на собствения , руски народ, а не към едно толкова логично действие - да спре газта ? Ето една наистина фективна контра-мярка, вместо помпозно да мачка стотици хиляди тонове зарзавати и др вносна продукция, на фона на над 20 млн гладуващи .

Дали защото обаче освен мощен инструмент,  петрола и газта  са единствения сериозен източник на милиарди доходи, който поток е толквоа жизнено необходим на РФ .

За Китай освен товарооборота, който е... сметни сам. 100 пъти е май съотношението 600 млрд към 6 млрд  а ?

Та.. освен това, Китай за пръв път демонстрира дистанция от РФ в геополитиката , когато не подкрепи с вето резолюцията за химическото оръжие в Сирия, и Путлер остана сам с неговото вето.

Сега актуална е ситуацията със сев. Корея, където САЩ също активно си сътрудничи с Китай.

преди 2 часа, bildera_ написа:

Егати националните предатели, а и изобщо световни предатели. 

ами ако е внедрен при сорос от дс и кгб?нещо като щирлиц?:lol6:

преди 6 часа, miro20 написа:

Тръмп който също не вярваше преди да бъде избран за президент и преди да получи достъп до секретните информации на службите. Естествено публично никой няма да ни ги каже, но сегашното поведение на Тръмп подсказва каква е тази информация.

Значи всичко което ти твърдиш са догатки и фантазии на болен човек. Щом няма кой да ти каже защо ни занимаваш с твоите предположения ? Всичко де ни го даде да четем като линкове следователно са предположения. Тогава недей да твърдиш откровени лъжи щом като нямаш източник които да застане с името си и доказателства в ръка.
Аве за всичко е виновен чичко ти Пу, теб те знаем.

Позовавам се на реалното поведение на Тръмп бре. Което всеки може да види как се промени след като се запозна със секретните доклади.

КАкви фантазии те гонят, не знам :):) 

преди 2 часа, miro20 написа:

Позовавам се на реалното поведение на Тръмп бре. Което всеки може да види как се промени след като се запозна със секретните доклади.

КАкви фантазии те гонят, не знам :):) 

А по твоето реално поведение което всеки може да види след като се запознае със постовете ти аз ти казвам че си нагла платена писарушка. Да,  да и знам че тази тема не е за теб приятелю.
Ти нямаш един документ черно/бяло и по поведението на човек правиш някакви генерални заключения.
Добре че не си един съдия и да раздаваш присъди по поведението на подсъдимите.
И мен не знам какви фантазии ме гонят ама теб Путин те гони 24/7

Лошото е, че в момента западняците натискат за наказания за "език на омраза" и точно такива като Миро ще колят и ще бесят. Защото т.нар. "език на омраза" е винаги отсъждан в една посока. В Западна Европа вече нищо (съществено) не може легално да се критикува. Вижте една Германия, където направиха противозаконно да се говори против лъжебежанците. Смешното е, че се правят на много толерантни, но не толерират онези, които тях не толерират.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Винаги познавам, кога едно политическо или икономическо решение, е за всеобщото благо на света. А как познавам ли? Не, не съм врачка! Просто когато САЩ нададат вой до небесата, значи решението е правилно. Колкото повече вият и протестират, толкова по-правилно е то.

Spoiler

преди 20 часа, BMW Маниак написа:

А по твоето реално поведение което всеки може да види след като се запознае със постовете ти аз ти казвам че си нагла платена писарушка. Да,  да и знам че тази тема не е за теб приятелю.
Ти нямаш един документ черно/бяло и по поведението на човек правиш някакви генерални заключения.
Добре че не си един съдия и да раздаваш присъди по поведението на подсъдимите.
И мен не знам какви фантазии ме гонят ама теб Путин те гони 24/7

И какво всъщност каза ? Да, темата не е за мен. Поредната помия бълвоч :) Начеса ли си крастата  ? освободи ли напрежението ? :)

Тръмп подписа новия пакет санкции

http://www.faktor.bg/bg/articles/tramp-podpisa-novite-sanktsii-sreshtu-rusiya

Е, и?Ако се радваш недей, нищо хубаво не е станало, даже напротив.Вместо решения, нови проблеми.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 3 часа, M.Николов написа:

.Вместо решения, нови проблеми.

Именно защото няма решения и позитивни действия от страна на агресора, ще има и нови проблеми за него .

Това е смисъла на санкциите.

Интересно тогава, защо ли Тръмп и Тилърсон не се радват като теб?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6370243

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

То едно са приказките, друго действията. Неговото ми звучи като ... "пью но с отвращением" :)

Подписа за снакциите е факт.

И от последните новини - специалния прокурор на САЩ свиква "Голямо Жюри" във връзка с руската намеса на изборите.

https://www.wsj.com/articles/special-counsel-mueller-impanels-washington-grand-jury-in-russia-probe-1501788287?mod=e2tw

И  заделят 250 млн за фонд за борба с руското влияние и кибератаки, включително в  страните от Европа  и НАТО.

Плюс защита на енергийни и др  инфраструктура в Украйна, Грузия, Молдова

http://www.dw.com/ru/сша-выделяют-четверть-миллиарда-долларов-на-борьбу-с-влиянием-рф/a-39944317?maca=rus-facebook-dw

Цитат

В качестве целей этого фонда называются защита от кибератак критически важной инфраструктуры и электоральных механизмов в странах-членах НАТО и ЕС, государствах, уязвимых к влиянию РФ, а также странах, которых касается расширение НАТО на восток и партнерство с Евросоюзом, в том числе, на Украине, в Грузии и Молдавии.

Фонд также призван помочь вывести Украину и Грузию из гуманитарного кризиса и состояния нестабильности, спровоцированных или усугубленных вторжением РФ и ее оккупацией территорий этих стран, сказано в законе.

Кроме того новая организация будет поддерживать борьбу с пропагандой и дезинформацией со стороны РФ и правительств других государств, а также обеспечивать техническую поддержку стран, стремящихся снизить энергетическую зависимость от России.

30 млн долларов на энергобезопасность Украины

В то же время новый американский закон предусматривает выделение Украине 30 млн долларов на укрепление энергетической безопасности. "Правительство России использует свою сильную позицию в энергетическом секторе в качестве рычага для манипуляции внутренней политикой и внешними отношениями стран Европы и Евразии, - подчеркивается в тексте документа. - Это влияние основывается не только на ресурсах нефти и газа Российской Федерации, но и на ее атомных энергетических и электроэнергетических государственных компаниях".

Не че и в Б ългария не сме подложени на постоянен натиск и лобиране  на руски интереси в енергетиката и АЕЦ, където напълно "от въздуха" платихме едни ненужни  1.2 млрд на "братушките" , а в газовите отношения, оценките са за около 3 млрд надплатени цени /но и никой дори не ги оспорва, за разлика от други съседни страни  попаднали под същия монопол и щети/ , споменавано в темата за ЮП   .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Санкциите не са това, което бяха!;)

https://www.blitz.bg/svyat/reuters-kak-zapadnite-nefteni-kompanii-zaobikalyat-sanktsiite-protiv-rusiya_news533854.html

преди 1 час, miro20 написа:

То едно са приказките, друго действията. Неговото ми звучи като ... "пью но с отвращением" :)

Подписа за снакциите е факт.

https://www.blitz.bg/svyat/trmp-s-vazhen-post-v-tuitr-za-rusiya-nashite-otnosheniya-sa-na-istoricheski-nay_news533875.html

Реално от неговия подпис нищо не зависеше, беше поставен пред свършен факт.От части е успял до някаква степен да смегчи някои параметри.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.